Men of the Cloth

0

September 1, 2011 by Ville Raivio

Kun journalisti Vicki Vasilopoulos kiersi Italiaa DNR-lehden muotitoimittajana, hän tutustui lukuisiin räätäleihin jotka ylläpitävät vuosisataista käsityöperinnettä koneiden aikakaudella. Hän päätti tarttua aiheeseen voimakkaammalla otteella ja ryhtyi kuvaamaan dokumenttia, joka keskittyy italialaiseen räätälityöhön kolmen päähenkilön kautta. Nino Corvato, 68, päätyi Palermosta Amerikkaan, jossa hän luo avustajineen pukuja Madison Avenuen varrella. Checchino Fonticoli, 69, kasvoi räätälioppiin Pennessä, suuntasi Roomaan ja päätyi ajatuksissaan päätelmään, jonka mukaan räätälityön tulevaisuus on modernissa valmispuvussa. Fonticoli sai töitä vasta perustetussa Brionin tehtaassa, jossa hän on pysynyt neljän vuosikymmenen ajan. Joe Centofanti, 90, ei ole halunnut vetäytyä lopullisesti eläkkeelle vaikka vuodet ovat jo ajaneet kehon ylitse. Hän ei enää kykene pitelemään raskaita räätälinsaksia kuten toivoisi, mutta ei ole liioin löytänyt verstaalleen jatkajaa.

Sivutoimisena yksitysprojektina Men of the Cloth on ollut tuotannossa kymmenen vuoden ajan ja nyt dokumentti on leikkausta vaille valmis. Valitettavasti suurimman työn nähnyt Vasilopoulos on kohdannut seinän rahoituksensa kanssa, ja joutuu nyt keräämään avustuksia jotta saisi maksettua ammattitaitoisen leikkaajan palkan. Mikäli empaattinen Keikarin lukija tahtoo päivän tai viikon hyvänä työnään tehdä oikein, hän voi lahjoittaa pienen summan dokumentin viimeistelyä varten teoksen kotisivuilla. Omalta osaltani lahjoitin aiemmin tänään.

http://www.indiegogo.com/MEN-OF-THE-CLOTH

http://menoftheclothfilm.com/


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari