Loro Piana

1

October 31, 2008 by Ville Raivio

Loro Piana on Italian villamaailman lempilapsi. Pallomme parhaimmistoon lukeutuva Piana toimii ehdottoman korkealaatuisten kankaiden ja vaatteiden parissa. Mikäli Pianan lappu miehen puvusta löytyy, tulee hänen hymynsä vihloa poskipäitä. Eleganssin määrää on vaikea kuvailla sanoin. Mikäli mahdollista, saapastele liikkeeseen ja annna sormiesi hiplauskertoimen määrittää se.

Loro Pianan perhe Italian Traverosta aloitti villakaupan 1800-luvun alussa. Nykyisen yhtiön perusti Pietro Loro Piana vuonna 1924 Corso Rolandiin, jossa nykyinen pääkonttori yhä sijaitsee. Hän oli kaukokatseinen mies, joka uskoi vakaasti teknologiseen kehitykseen ja nopeaan muutokseen. 40-luvulla silloinen pomomies suuntasi toimintaa viennin ja Haute Couture -muodin pariin. Sergio ja Pier Luigi Loro Piana saivat yhtiön 70-luvulla saavuttamaan kangasbisneksen johtoaseman, ja 80-luvulla toiminta jaettiin kahtia luksushyödykkeisiin ja tekstiileihin. Vuonna 2006 näiden seuraan liittyi tekstiileihin ja sisustamiseen tarkoitettujen materiaalien valmistus. Tänä päivänä LP:lla on yli 116 omaa liikettä maailman ympäri ja yhden markkinoiden edistyneimmistä mittatilauspalveluista. Straordinario!

http://www.loropiana.com/index_eng.php


1 comment »

  1. Anonymous says:

    pitää todeta että loro piana on nk. ‘spot on’. puvuista ei ole kokemusta mutta omistan vuosikausia vanhan loro piana short mac:in joka on edelleen täydessä iskussa. valitetavasti suttasin takain auton ikkunoita krapaillessa joten pesulareissu on edessä. mutta huippukamaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari