Keikari Kalevassa

12

January 27, 2010 by Ville Raivio

Ilokseni voin ilmoittaa eleganssin ilosanoman leviämisestä. Keikari on päässyt Kalevan Peto-liitteen sivuille aukeaman mittaisen artikkelin myötä, ja tuttuun tapaan lukijoiden on hyvä lainata, ostaa tai varastaa 29. päivä ilmestyvä numero parempiin käsiinsä. Teksti löytyy myös Kalevan verkkosivuilta näköispainoksesta.

Onhan, loppujen lopuksi, vain kaunis elämä elämisen arvoinen.


12 comments »

 1. ChuckBass says:

  Kiitos vastauksista Ville, vaikka tuon journalistikysymyksen vastauksen nyt ennalta jo tiesinkin, piti kuitenkin kokeilla :) Itse olen edelleen sitä mieltä, että mies voi olla miehekäs ja näyttää mieheltä, vaikka olisi puuterihuiskun nähnytkin, mutta ymmärrän kyllä mitä ajat sanomallasi takaa. Lisäksi myös itse annan tunnustusta siitä, että uskaltaa sanoa omat mielipiteensä ääneen ja seistä niiden takana. Mutta kun kuitenkin sitten toit ilmi, että nuo journalistien opit olivat ainoa mitä kritisoit, näinhän asia ei siis ilmeisesti ole.
  Ja niin, tuo “aivan samalla tavalla näiden “suvaitsevaisten” ihmisten on parasta hyväksyä se, että myös tietty jyrkkyys ja vanhoillisuus tulee suvaita ihan samalla tavalla.” on lause, millä monet oikeuttavat myös rasismin. Oma mielipiteensä kaikille sallittakoon, eipä siinä.

 2. Ville Raivio says:

  Päiviä, Tumppi.

  Kiitos kiintoisista huomioista; näin asian todella tulisi mennä. Mitä inspiraation kohteisiin tulee, dandyismi -josta myös puhutaan itse omaksuttuna aristokratian muotona – tulee aina olemaan minulle läheisin. Selviä yhtymiä on löydettävissä.

 3. Tumppi$ says:

  Harmittaapa kovasti, kun en ole kyseistä artikkelia lukenut.. Täytyy etsiä se käsiin jostain ja lukea. Mutta ainakin noiden kommenttien perusteella kuulostaa 10++++++++ kirjoitukselta.
  Hienoa Ville!
  On mukava huomata, että tämän nykyisen -“antaa kaikkien kukkien kukkia vaan”- aikakautena löytyy vielä tuollaista perinteisiä arvoja kunnioittavaa ja suorastaan aristokraattista suhtautumista ja vaalimista noihin asioihin.

  Ja muuten tämän niinsanotun “suvaitsevaisuuden” on pelattava molempiin suuntiin, muuten kyseessä on tekopyhyys. Eli aivan samalla tavalla näiden “suvaitsevaisten” ihmisten on parasta hyväksyä se, että myös tietty jyrkkyys ja vanhoillisuus tulee suvaita ihan samalla tavalla.

 4. Arska says:

  Minua tuo Villen liiallista poliittista korrektiutta välttänyt tyyli miellytti kovasti. En nähnyt siinä homovastaisuuden häivääkään enkä myöskään häivääkään pelkoa homovastaiseksi leimautumisesta. Kovin piristävää näinä aikoina kuten epäilemättä kaikkina muinakin aikoina.

 5. Ville Raivio says:

  Päiviä, Chuck.

  Tyylijournalisteista mainitsen ainakin Jaakko Selinen sekä Sami Sykön. Mitä puuterihuiskuihin ja neitimiehiin tulee, mielestäni miehen tulee näyttää mieheltä. Jos tämä on ahdaskatseisuutta, myönnän olevani ahdasmielinen.

 6. ChuckBass says:

  Ihan hyvä artikkeli, vaikka itseänikin häiritsi tässä kovin suuresti tuo suhtautuminen seksuaalisuuteen sekä myös tietty jyrkkyys noin ylipäänsä. Koska kuitenkin sanot, että ainoa asia mitä kritisoit, oli homoseksuaalien tyylijournalistien opit, voisitko nimetä näistä journalisteista muutaman? Lisäksi, eivätkö nämä ole suoria sitaatteja, ainakin niin artikkeli antaa ymmärtää? 1) ”Tulee välttää kaikkia miesten muotipalstojen ohjeita, pastellisävyjä, homoseksuaalien julkkisten tyyliä, feminiinistä metroseksuaalityylittelyä ja muodin seuraamista. Klassinen maskuliinisuus ajaa aina asiansa.”
  2) ”Kirjoitan hetero-otteella, sillä ajan maskuliinista klassista tyyliä, josta esimerkkinä Björn Wahlroos. Keikarit, puuterihuiskut, neitimiehet sekä muotipörheltäjät jäävät omaan arvoonsa.”
  Jos eivät ole, ainakin minä pyytäisin toimittajaa suorittamaan jonkinlaisen oikaisun :)

  Ymmärrän, että haluat ajaa miesten “klassista ja tyylikästä” pukeutumista, mutta itselläni vain tuollainen hyvin kapeakatseinen lähestymistapa (millaisen haastattelu antaa) saa karvat nousemaan pystyyn.

 7. Ville Raivio says:

  Iltaa vain, D.

  Ainoa asia, jota kritisoin, oli homoseksuaalien tyylijournalistien opit. Tämä kritiikkini tuli tekstiin nähtävästi kolmeen-neljään otteeseen, ja lisäksi suureen lainaukseenkin. Kaiketi journalistit haluavat raflaavia otsikoita.

 8. Dandylion says:

  Todellakin, yllättävän radikaali suhtautuminen seksuaalisuuteen. Sai vähän sen kuvan, että: “homot jätettäköön omaan arvoonsa, vain heteromiehille sopii tyylikäs pukeutuminen”. Vaikkakin oletettavasti homomiesten tyyliä tässä arvosteltiin, eikä seksuaalisuutta, eikö? Uskoisin kuitenkin Villen olevan melko suvaitsevainen…

 9. diletantti says:

  Hienoa Ville! Seuraavaksi Nyt-liitteeseen valistamaan koko kansaa… Jami, heteromiehen puketumista painotettiin kyllä yllättävän paljon artikkelissa. Mielestäni se oli tosin tarpeen, jotta ihan-tavalliset-perusmiehetkin-voivat-pukeutua-hyvin-viesti menisi perille.

 10. Jami says:

  Ihan hyvä, joskin hieman ihmeyttää kohta että sivusto on suunnattu hetero miehille. Ihan kuin hetero tai homo mies välttämättä erottuisi pukeutumisen kautta yhtään mitenkään. Muutenkin jäi kovin homo vastainen kuva artikkelista. Muutoin ihan hyvä :)

 11. JMasa says:

  Toivotaan, että artikkeli meni takaraivoon monelle lukijalle ja saataisiin heidät tutustumaan blogiin ja näin ollen lähemmäs eleganssia.

 12. Arska says:

  Luin jutun Kalevan nettisivuilta ja vaikutti siltä, kuin artikkelin alusta olisi puuttunut osa. Yhtä kaikki, esitit hyviä huomioita ja mainiota sanailua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari