Kallion korjausompelimo

15

February 7, 2009 by Ville Raivio

Varsin levottoman ja roimasti liikennöidyn Hämeentien varrella nököttää vaatimaton Kallion korjausompelimo. Pelkistetystä ulkoasustaan huolimatta liikkeen ompelijat ovat rautaisia ammattilaisia, joihin luotan. Soiteltuani aikanaan lukuisia pääkaupunkiseudun ompelimoja lävitse, päädyin Kallioon erinomaisen hinta-laatusuhteen vuoksi. En ole pettynyt kertaakaan.

Esimerkkihintoja:

 • kauluspaidan hihan lyhennys 20 euroa
 • kauluspaidan kavennus 15 euroa
 • pikkutakin hartioiden kavennus 50 euroa
 • pikkutakin selän kavennus 33 euroa
 • pikkutakin hihan lyhennys/pidennys 24 euroa
 • päällystakin kavennus 70 euroa

Kallion vaatekorjausompelimo
Hämeentie 36
00530 Helsinki
09-7263412


15 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Hei, en ole vuosiin käynyt tuolla. Varmaankaan paikkaa ei enää ole olemassa.

 2. Willy says:

  Vieläkö Kallion korjausompelimo on olemassa? Puhelinnumeroa ei enää ole, yritin soittaa. Ompelimot.com sanoo: Kallion korjausompelimo on lopettanut toimintansa, muuttanut uuteen osoitteeseen, tai vaihtanut nimeään. Sanoo myös: Luultavasti lopettanut toimintansa.

 3. Tyytyväinen says:

  Ite kävin viime keskiviikkona viemässä farkut vyötärön kavennukseen, viedessä sovittiin jo että viikon päästä tulen hakemaan. 3tuumaa lähti että napsahti, jälki siistiä
  ja hinta VAIN 20e ja asiallinen/ystävällinen palvelu.
  Suosittelen =)

 4. SJ says:

  Nonni. Nyt on vaatteet korjattu. Lopputulos oikein jees, mutta tämän ompelimon palveluja käyttäessä pitää kyllä tietää, mitä haluaa.

 5. SJ says:

  Kävin eilen heittämässä liikkeeseen yhden pikatilanteessa Stockalta ostetun puvun laitettavaksi: housujen kavennus (~26) ja takin niskan korjaus (~17). Mielenkiinnolla odotan tuloksia. Palvelu oli kyllä kovin luonnollista – ja kuulema tämän blogin kautta virtaa melko hyvin porukkaa paikalle.

 6. JMK says:

  Jep, olen käyttänyt lähes koko garderoobini ko. liikkeen kautta. Palvelu on persoonallista mutta mielestäni kohteliasta, ja työn jälki on ollut erinomaista. Hinnatkin kohtuulliset. Koirastakin pidin kunhan tutustuimme paremmin.

  Köyhälle mutta tyylitietoiselle opiskelijalle aivan ehdoton suositus: hyvää kangasta oleva vanha puku UFF:ilta ja sitten kohti Kalliota.

 7. m.s. says:

  Hei,

  Hieman omia kokemuksia ompelimosta. Vein kesällä villaisen valmispukuni muokattavaksi. Housujen lahkeita tuli lyhentää ja kaventaa. Takin sivusaumoja otettiin myöskin sisään. Samalla lyhennytin yhden pukupaidan verran hihoja.

  Palvelu oli erinomaista ja vaikka aikatauluni oli kohtuullisen kiireinen, ei se aiheuttanut ongelmia laisinkaan. Sain tarkalleen sen minkä halusin ja työn jälki oli varsin erinomaista.

  Ompelimo sai minusta vakioasiakkaan.

 8. Fedora says:

  Hyvä frd,

  oletko kuinka tottunut asioimaan niin sanotuissa kivijalkaliikkeissä? Tällaiset perinteiset liikkeet ovat aina persoonallisia, kotieläimet ja pieni epäjärjestys kuuluvat asiaan. Hyvän palvelun edellytyksenä on usein avoin mieli asiakkaalta ja halu tutustua yrittäjään. Kun tuttavallinen suhde on syntynyt on palvelu monissa paikoissa satumaisen yksilöllistä ja luotettavaa.

  Keskustan ketjuliikkeisiin voi mennä ihailemaan kirkkaita valoja, valkoisia hampaita, olematonta asiantuntemusta ja palvelua.

  Toivottavasti olet työn laatuun kuitenkin tyytyväinen, minä ainakin olen ollut ja useaan kertaan olen Kallion vaatekorjausompelimossa vieraillut.

  Selvennykseksi vielä, että minulla ei ole muita sidoksia ko. liikkeeseen kuin asiakkuus.

 9. frd says:

  Huomenta!

  Omia kokemuksia ko. liikkeestä viimeviikolta:

  Astuin liikkeeseen sisään ja jokin sekarotuinen piski nurkassa haukahti, en todellakaan pelkää koiria, mutta yllätyin aika pahasti. (Jotenkin ei ensimmäisenä tule mieleen, että siellä olisi koira paikalla…, no anyway…).

  Nainen tuli nopeasti palvelemaan minua ja kerroin, kuinka haluaisin kaventaa uutta liiviäni, mutta en tiedä onko se teknisesti mahdollista (kyseessä trendimerkin hintava, mutta ei kovin laadukas liivi). Hän pyysi pukemaan liivin päälle ja tämän jälkeen huokaisi hyvin dramaattiseen sävyyn “poika parka, mikä tuossa nyt on vikana”. Olin hieman :O ja kerroin hänelle mitä toivoisin liiville tehtävän. Hän otti nuppineuloja ja todella summittain heitteli niitä liivin kylkeen ja sanoi että voin ottaa liivin pois, yksi nuppineuloista oli jopa mennyt paitani läpi, joten liivi ja paita olivat kiinni toisissaan. Kaikenkaikkiaan jäi kuva epäkohteliaasta eikä niin ammattitaitoisestakaan palvelusta. Jätin kuitenkin liivini sinne, viikon päästä tarkempi arvio työn lopputuloksesta.

 10. Dan-D. says:

  Arvon Keikari,

  Kiitos tästä tiedosta. Olen ei-määrämittaisena painiskellut paidanhihojen kanssa pitempään – tilatessa netistä samalta (halvahkolta) englantilaiselta valmistajalta ns. käyttöpaitoja eli työpaitoja (toki juhlavammat paitani ovat laadukkaampia, kuin nämä Jermyn Streetin halvimmasta päästä olevat) olen törmännyt tilanteeseen, että samaa kokoa olevat paidat saattavat olla rankasti erikokoisia. Valitettavasti tätä ei aina tule huomattua riittävän nopeasti postimyynnin palautusaikojen puitteissa, enkä laiskuuttani ole aina jaksanutkaan. Olen siis törmännyt tarpeeseen lyhentää lukuisia paitojani, jotka valahtavat nykyisellään ikävästi ja huomattavan rumasti kämmenen päälle. Tämä on toki mahdollista lähinnä kaksinkertaisten kalvosinten johdosta, jotka ovat vieläpä turhan väljät – suo on loputon meille, jotka joutuvat painimaan vielä toistaiseksi valmisvaatteiden kanssa.

  Joka tapauksessa, otin vinkistä vaarin ja soitin Kallioon, ja vien sinne lukuisia paitojani, joiden suhteen olin jo menettämässä hermojani. Hihan lyhennys maksaa kuulemma työn määrästä riippuen nykyään joko kympin tai 18 euroa viideltä paidaltani. Käänne on erittäin mieluisa. Erityisesti yhden varsin kauniin kalanruotokuvion olin jo tuominnut lähes käyttökelvottomaksi, mutta toivoa on taas. Jään innolla odottamaan lyhennyksen laatua.

  Terveisin,
  Dan-D.

 11. Ville Raivio says:

  Päiviä, Anon.

  Lista on vanha, ja hinnat ovat sittemmin nousseet. Työntekijän mukaan korotus oli parin euron luokkaa per työ. Selän kavennus on kaiketi vastaava toimenpide kuin vyötärön kavennus, mutta hinnat tulee aina kysyä ennen kuin vaatteensa käsittelyyn jättää sillä työn määrä riippuu vaatteen rakenteesta.

 12. Anonymous3 says:

  Kävin tänään Kallion Korjausompelimossa aikeenani kaventaa vyötäröstä yhtä isän vanhaa irtotakkia. Palvelun taso oli mielestäni hyvä ja erittäin asiallista. Kavennus jäi kuitenkin tekemättä saatuani selville hinnan (57€). Olin odottanut hinnaksi jotain 35€ paikkeilla luettuani ylläolevan postauksen (luulin tomeenpiteen olevan ‘selän kavennus’ kategoriaan kuuluva). Onko erehdys kuitenkin minun oletettaessani toimeenpiteen hinnan selän kavennuksen mukaan, vai ovatko hinnat yhtäkkiä harpanneet kattoon?

 13. Anonymous says:

  Vastaan itselleni:

  Arkisin 9-17, lauantaisin suljettu.

 14. Anonymous says:

  Satutko muistamaan aukioloaikoja? Yritin tavoittaa puhelimitse, mutta huonolla menestyksellä.

 15. Anonymous says:

  Linkin uutisessa on melko mielenkiintoisia summia mainittuna:

  Ruotsalaisi menestysbloggareita

  Valittelit aikaisemmin, että olet turhaan kysellyt mainostajia sivustollesi. Ehkä kyseessä on vain se, että naismuotiblogit yksinkertaisesti ovat kiinnostavampia tai sitten mainostajat eivät vaan osaa. Tai ymmärrä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari