Hugo Jacomet

0

December 4, 2011 by Ville Raivio

Pariisin oma tyylivelho Hugo Jacomet, 47, on mukana monessa. Hän toimii tuottajana, ohjaajana, käsikirjoittajana sekä oman viestintäyhtiönsä pomomiehenä – ja ylläpitää maassaan kovin suosituksi noussutta Parisian Gentleman -sivustoa. Jacomet keskittyy klassisen miesten tyylin hienouksiin ranskalaisesta näkökulmasta, maansa räätäleitä suosien. Koska ranskalainen ote pukujen maailmaan on kovin kehnosti tarjolla meille ranskaa osaamattomille, PG on kelpo lisä verkon tarjontaan. Oli aika ottaa miehestä mittaa.
“Olen aina ollut kiinnostunut tyylistä. Kun olin noin 10-vuotias, aina uuden jalkineparin saadessani minulla oli tapana nukkua niiden kanssa, enkä millään halunnut käyttää niitä jotta pohjat eivät olisi kuluneet! Uskoakseni persoonallisen tyylin ja laadun etsiminen on minulla DNA:ssa.” Tyyli kulkee suvussa myös työn muassa: blogöörin äiti toimi ompelijana, isoisä puolestaan suutarina. Nuorena Jacomet suoritti ranskalaisen yliopistotutkinnon pääaineenaan International Business, vei vaimonsa vihille ja erosi kaksi lasta viisaampana. 21-vuotias poika avustaa isäänsä Parisian Gentleman -sivuston parissa ja on jo koukussa tilausvaatteiden maailmaan, jonka kokee inspiroivana. Tietämyksensä räätälöityjen vaatteiden nyansseista Jacomet on kartuttanut osaksi olennaisten teosten – kuten Antongiavannin ja Flusserin – lukemisella, mutta valtaosin hän kirjoittaa kokemusten sekä tiedonhaun tuloksista. Ennen kuin räätälit olivat muodostuivat luottopukijoiksi, hän kertoo olleensa jokaisen vaatemyyjän painajainen loputtomine kysymyksineen.
“Usein kuvailen omaa tyyliäni kertomalla olevani ‘ainoa punkkari tilausvaatteissa.’ Hartiapituinen vaalea tukkani antaa minulle erityisen ulkomuodon, joka sallii leikittelyn. Rakastan tyylillisiä kokeiluja, kuten kuvioiden yhdistelyä ja erikoisia yksityiskohtia, mutta harjoitan niitä aina hillitysti. Minun naamallani tämä, totta puhuen, ole helppoa. Olen loputon tyylin tutkija: jokapäiväinen pukeutuminen vie minulta puolitoista tuntia. Tämä on melkein kuin sairaus, sanoisin!” Vaatteiden saralla Jacomet pukeutuu nykyisin ainoastaan tilauspukuihin ja pysyy uskollisena pariisilaiselle Cifonellille, jonka kokee olevan tämän pallon tasokkain räätäliliike. Liikkeen perustajat saapuivat maahan Italiasta ja yhdistävät juuriensa mukana välimerellistä joustavuutta englantilaiseen pidättyväisyyteen. Täydellisyyden tavoittelu tarkoittaa Cifonellin luona paitsi korkeaa hintatasoa, myös loputonta asiakaspalvelua sekä jopa seitsemää sovitusta, useimpien räätäleiden tyytyessä kolmeen.
“Cifonellin maailmankuulu hartiarakenne on uskomaton. Muutoin leikkauksessa on ohut rintakehä, erittäin korkeat hihansuut sekä hyvin maskuliininen ja kaventava vyötärö. Lopulta kyse on mausta: kun löytää oikean räätälin, hänen luonaan pysyy lopun ikäänsä. Olen muuten huomannut elämänsä räätälin löytämisen olevan helpompaa kuin elämänsä vaimon! Jalkineissa suosin Pierre Corthayn valmismalleja, jotka koen maailman tasokkaimmiksi. Pidän silti myös portugalilaisen Carlos Santosin käsintehdyistä jalkineista sekä Gaziano&Girlingistä. Paitani teetän pienellä pariisilaisella Courtot’lla. Muutoin asioin Marc Guyot’n liikkeessä.”
Jacomet aloitti Parisian Gentleman -sivuston alun perin henkilökohtaisena päiväkirjana, mutta siitä on hänen mukaansa hieman yllättäen tullut hyvin suosittu. Tavoitteet olivat yksikertaiset: auttaa elegantteja miehiä pukeutumaan paremmin, tyylillisten kokemusten ja osaamisen jakaminen sekä aitojen, itsenäisten vinkkien antaminen. “Tämä on melko filosofinen tehtävä. Vihaan massakulttuuria ja taistelen sitä vastaan niin hyvin kuin kykenen. Nyt olen iloinen nähdessäni olevani osa jonkinlaista liikettä, englantilaisen Simon Cromptonin ja muiden mukana. Tällä hetkellä PG käännetään ranskasta englanniksi ja tulevien kuukausien aikana se tullaan myös kääntämään venäjäksi, italiaksi ja arabiaksi. Minulla on myös monia muita projekteja työn alla, mutta en halua vielä kertoa niistä liikaa. Voin vain sanoa niiden olevan valtaisia.”
Sivuston suosio on muuttanut Jacomet’n elämän. Tällä hetkellä hän kirjoittaa miesten tyylistä useisiin suuren levikin sanomalehtiin, jotka ilmestyvät Ranskassa ja Euroopassa, pitää tyyliblogeja ja ajoittain radio-ohjelmia. Yhteistyöprojekteja on useita, joista tärkeimpänä mainittakoon James Sherwoodin kanssa vuoden 2012 Pitti Uomo -messuihin työn alla oleva tärkeimpien räätäliliikkeiden kokoontuminen ja työnäyttely. Kaiken kukkuraksi Jacomet kirjoittaa kahta kirjaa ja toivoo tulevaisuudessa käyttävänsä kaiken työaikansa PG:n ja tyylin parissa. Kun mielessä ei ole vaatteiden semantiikka, Jacomet viettää vapaa-aikansa filosofian, kompleksisuustieteen, laadukkaiden viinien ja viskien sekä kuntoilun merkeissä. Blogöörin vinkit Keikarin lukijalle seuraavat viimeisinä.
“Ensimmäisenä: älä koskaan luota vaateliikkeen myyjään. Toiseksi: opiskele klassisen tyylin perusteet (Flusserin teokset, blogit, lehdet ja näin edelleen). Kolmantena: kun tunnet perusteet, mieti ajan kanssa miltä haluaisit näyttää ja uhraa niin monta yritystä, kuin tämä vaatii. Neljänneksi: ole oma neuvonantajasi ja pyri parempiin suorituksiin joka kerralla. Lopulta pukeutuminen on loppumaton tavoite, jolla ei muuten ole mitään tekemistä rahan kanssa. Valtaisa ero syntyy jo sillä, jos ‘yksinkertaisesti’ opiskelee perussäännöt mittasuhteista, koordinoinnista ja näin edelleen. Tärkein neuvoni: mikäli sinulla on rahavaivoja, älä koskaan tingi puvun leikkauksessa. Voit säästää kankaassa ja somisteissa, mutta älä koskaan leikkauksessa. Opiskele ensin perusteet – ja sitten riko ne.”
Kuvat: © Stéphane de Bourgies/Abacapress ja Andy Julia

0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari