Halkiot

2

October 17, 2008 by Ville Raivio

Takin helmassa olevia avonaisia kohtia kutsutaan halkioiksi. Halkio kehittyi Englannissa, kun yläluokka halusi ratsastaa tyylillä. Käytössä olleita lievetakkeja lyhennettiin, ja niiden helmaan tehtiin sivuhalkiot joiden ansiosta ratsastajan selkämys oli esteettinen. Oli myös reilusti helpompaa istua ratsailla kun takin selkämys ei kiristänyt taikka ruttaantunut.

Yläkuvassa yhden halkion takki. Aivan mainio peli, jota ei voi moittia. Kenties sitä voi hieman torua siitä, ettei se näytä yhtä elegantilta kuin kaksihalkioinen isoveljensä.

Keskikuvasta löytyy surkein valinta: puku, jossa ei ole lainkaan halkioita. Mallista kertoo jotain, että se on suurimmassa suosiossa USA:ssa. Malli on kuitenkin erinomainen valinta, jos työssään joutuu seisomaan paljon.

Alimmassa on ehdottomasti paras malli kahdella halkiolla. Niiden ansiosta mies voi hiplailla, lämmitellä tai kaivella housuntaskujaan. Ne takaavat, että puku näyttää herkulliselta myös istuttaessa tai huidottaessa edestakaisin. Ne mahdollistavat vartalon muotoja nuolevan istuvuuden. Lukion päätösjuhlassa opiskelijatar Pauliina kommentoi, että hän kuvitteli aina tämän mallin olevan vanhojen pappojen suosima. Tällöin minulla ei valitettavasti ollut blogia, johon ohjata poloinen tietämätön. Paljon tuntuu olevan tehtävää jäljellä.


2 comments »

  1. Ville Raivio says:

    Terveeks, Kalle.

    Totta, Saksassa käsien lepuuttamista housuntaskuissa pidetään kovasti rumana. Tämä siis Saksassa, mutta Englannissa moinen menee läpi miltei missä tahansa. Hieman kun kaivelee blogin sisältöä, selvinnee että olen anglofiili henkeen ja vereen. Tämän lisäksi kahden halkion malli yksinkertaisesti näyttää esteettisimmältä.

  2. Kalle says:

    Pisti hieman silmään tuo halkiottoman puvun vieroksumisesi. Kyseinen mallihan on ollut perinteisesti Saksassa miltei ainoa asiallinen valinta pukuun. Tämä mm. sen vuoksi, että käsien pitämistä taskuissa pidetään hyvien tapojen vastaisena..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari