Hackett

0

October 27, 2011 by Ville Raivio

Vuonna 1979 Jeremy Hackett perusti Ashley Lloyd-Jenningsin kanssa miesten käytettyjen laatuvaatteiden putiikin Portobello Roadille. Jeremy oli jättänyt koulunkäynnin 17-vuotiaana ja läksi töihin läheiseen miesten vaateliikkeeseen. Sieltä hänen matkansa jatkui Savile Row’lle räätälinoppiin; jo tuolloin hän unelmoi oman liikkeen perustamisesta. Vuonna 1983 Hackett ja Lloyd-Jennings perustavat edellisen nimeä kantavan vaateliikkeen. Jeremyn kiinnostus nuoria Fogey-hahmoja sekä Sloane Ranger Handbookia kohtaan valottavat hieman mistä valmistajan vaikutteet ovat peräisin.

Kaksi vuotta myöhemmin omistajat joutuivat toteamaan, että kysyntä laatua kohtaan tulee aina olemaan suurempi kuin käytettynä löytyvien laatuvaatteiden määrä. He päättivät ryhtyä valmistamaan oman liikkeen vaatteita käytettyjen vaatteiden valikoimaa täydentämään. Kokoelma sisälsi tyylipuhtaita ja klassisia vaatteita, mutta rohkealla värin- sekä kuvionkäytöllä maustettuna. Menestys oli taattu, sillä Savile Row’lla asioivien miesten pojat olivat etsineet jotakin juuri sellaista, mitä Hackett loi. Suosio oli niin kova, että vuonna 1986 Hackett päätti avata alkuperäisen liikkeen lisäksi paita- ja solmiokaupan, räätäliliikkeen, juhlavaatteiden putiikin, hygienia- ja asustekaupan sekä urheilulinjastolle vielä oman kauppansa – kaikki nämä sadan jaardin läheisyydelle toisistaan. Alueesta tuli Lontoon taksikuskien suussa Hackettin risteys.

Vuonna 1987 yhtiö ryhtyy sponsoroimaan pooloa ja Hackettin poolopaita saa syntynsä. Pari vuotta myöhemmin, kun ulkomaisten anglofiilien sekä espanjalaisten asiakkaiden kiinnostus oli herännyt, Hackett perusti liikkeen Madridiin. 1992 avattiin päämyymälä Sloane Streetille ja kolme vuotta myöhemmin sai syntynsä poikien vaatelinjasto, joka todella erottaa yhtiön muista Jermyn Street -toimijoista. Saatuaan alituiseen pyyntöjä vaatteista, joilla poikalapset voisivat pukeutua samoin kuin isänsä, Hackett tarttui toimeen. Menestys on erinomainen. Vuonna 1997 yhtiö ryhtyy sponsoroimaan Englannin rugbyjoukkuetta ja tarjoaa sen jäsenille käsintehdyt tilauspuvut. Ennen vuosituhannan vaihtumista ehditään vielä esitellä Hackettin nimikkotweed, joka koostuu vihreällä pohjustalla kulkevasta punaisesta ruudukosta.

Mallistoja:

  • Mittatilausvaatteet
  • Käsintehdyt tilausvaatteet
  • Juhlavaatteet
  • Pukumiehen mallisto
  • Smart Casual -mallisto
  • Urheiluvaatteet
  • Asusteet
  • Little Britons, joka tarjoaa periklassisia vaatteita poikalapsille

Kurjaa kyllä, yhtiön verkkokauppa ei toimita Iso-Britannian ulkopuolelle, mutta liikkeeseen soittava voi saada junailtua tilauksensa läpi.

http://www.hackett.com


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari