Ensivaikutelma

0

April 18, 2012 by Ville Raivio

Herefordshiren yliopiston kehityspsykologian professori Karen Pine on vastikään julkaissut tutkimuksensa pukeutumisen merkityksestä ensivaikutelmissa. Tutkimuksessa 306 vastaajalta pyydettiin arvioita kahdeksan valokuvan henkilöstä. Näistä neljä oli miehiä ja yksi miehistä kuvattiin sekä valmispuvussa että mittatilauspuvussa kahteen eri kuvaan. Molemmat puvut olivat laivastonsinisiä ja kalanruotokuvioisia, eikä miehen kasvoja näytetty. Kuvia näytettiin kolmesta viiteen sekuntiin asti. Vastaajat arvioivat henkilöitä itseluottamuksen, menestyksen, luotettavuuden, palkan ja mukautuvuuden mukaan.

Lopputulos oli hyvin selkeä: arviot miehestä olivat korkeampia jokaisen viiden ominaisuuden suhteen siinä kuvassa, jossa hänen yllään oli mittatilauspuku. Kenties seuraavassa tutkimuksessa vastaajien määrä on suurempi, kuvia näytetään kauemmin ja professori löytää kuvattavaksi yhden miehen myös tilauspuvussa. Puku se miehen tekee.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari