Eduard Dressler

2

July 24, 2023 by Ville Raivio

Eduard Dressler on saksalainen miesten vaatettaja, joka perustettiin vuonna 1929 Baijerin Grossostheimissa. Samanniminen perustaja oli vain 21-vuotias yrityksensä alussa. Hän päätti erottua kilpailijoistaan keskittymällä teolliseen valmistukseen käsityön sijaan. Erityisesti laman aikaan hinta oli paikallisille käsinnäprättyjä koristeita tärkeämpi seikka, joten nuori Eduard onnistui. Hänen poikansa Heinz jatkoi Dresslerin perheen teollista tehokkuusajattelua ja panosti erityisesti varhaisiin tietokoneisiin. 1970-luvulla, yrityksen kunnian ja kukoistuksen päivinä, ED:n palveluksessa toimi yli 700 työntekijää. Vuonna 2004 Eduard Dressler myytiin nimihirviö Holding Brinkmann GmbH & Co. KG:lle.

Pukimo Raivion tuotteita

Eduard Dresslerin tumma puku, koko 52
Herrainpukimon sininen irtotakki, koko 48
Brionin harmaa irtotakki, koko 54

Tänä päivänä yritys valmistuttaa vaatteensa Euroopassa ja on erikoistunut kevyeen rakenteeseen. Siis rintakehään ja harteisiin, joissa ei ole juuri lainkaan toppausta. Takkien sisältä löytyy puolikas irtoliinarakenne. Valtaosa ED:n käyttämistä kankaista on kudottu Italiassa, ja firma myös teettää kankaita mallistojaan varten. Dressler ylpeilee erityisesti kankailla, jotka kudotaan joustaviksi ilman keinokuituja.

Firma seuraa saksalaista mitoitusta, jossa on useita kokoluokkia eri muotoisille kehoille. Siis pitkä ja kapea, lyhyempi ja tanakka, tavanomainen, ja näin edelleen. Lähes kaikki Eduard Dresslerin myymälät sekä jälleenmyyjät ovat saksankielisen Euroopan alueella. Yritys onkin germaanisessa Euroopassa paljon tunnetumpi kuin kauempana sydänmaitaan. Suomea lähin myyntipiste on Tukholmassa. Aiemmin oli kaikki toisin: Suomessa Dresslerin vaatteita myivät esimerkiksi Butiken på Landet -ketjun kaupat sekä Helsingin Esplanadilla toiminut Marleon’s. Tämä pieni esittely on hyödyksi lukijalle, sillä Eduard Dressler on huonosti tunnettu saksankielisen Euroopan ulkopuolella – mielestäni syyttä. Laatu ja viimeistely ovat hyvällä tasolla, ja tuntemattomuuden ansiosta firman klassisia vaatteita voi löytää hyvillä hinnoilla.

http://eduard-dressler.com/en/


2 comments »

  1. Ville Raivio says:

    Hei!

    Korjasin tämän.

  2. Jouni says:

    Bavaria on suomeksi Baijeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pukimo Raivio.

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.

Pukimo Raivio.
"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari

Pukimo Raivio.