Commando sole

0

September 28, 2009 by Ville Raivio

Reunoskenkien maailmassa pomminvarmin ratkaisu ovat commando sole -malliset kumipohjat. Kooltaan ne vastaavat tupla- tai triplanahkapohjia ja käytetty materiaali on yllättävän kovaa. Tämän vuoksi commando-pohjat eivät ole kovin miellyttävät päällystetyillä teillä kulkemiseen, mutta tähän käyttöön niitä ei ole suunnattukaan. Maaseudulle sekä vapaa-ajalle tarkoitetuissa kengissä ja saappaissa käytetyt commandot ovat omiaan hiekalla, nurmella, maastossa – toisin sanoen kaikkialla urbaanin betonin ja asfaltin ulottumattomissa.

Pukimo Raivion tuotteita

Latini, hevosennahkatakki, koko 50
Aspinal, olkalaukku, vasikannahkaa

Kuvioinniltaan commando-pohjat ovat samankaltaisia kuin maihinnousukenkien pohjat, mutta materiaalit ja kiinnitys ovat laadukkaammat. Ne ommellaan jalkineiden tai saappaiden reunoksen lävitse aivan samoin kuin nahkapohjatkin, mutta kestävyydeltään näitä kahta ei voi verrata. Commando hylkii vettä erinomaisesti ja kestää kovaakin käyttöä vuosikaudet, nahka puolestaan päästää kosteuden lävitseen ja kuluu. Mitään huoltoa commandoille ei tarvita, eikä pohjien vaihtaminen ole edessä kuin kenties kerran vuosikymmenessä – tietenkin käytöstä riippuen. Käytetyt värit ovat musta, tummanharmaa ja tummanruskea.

Erityisen hyvän maineen ovat saavuttaneet englantilaisen I.T.S. Rubber company -yhtiön valmistamat commando-pohjat. ITShide-brändillä myydyt pohjat ovat todennäköisesti pitkäkestoisinta kumiseosta jota markkinoilla on jalkineisiin tarjolla. Erittäin kovaa kamaa etsiville on tarjolla erittäin paksu ITShide Elite -pohja, joka kestää todennäköisesti kauemmin kuin käyttäjänsä.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pukimo Raivio.

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.

Pukimo Raivio.
"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari

Pukimo Raivio.