RSS Feed

Cavalry twill

0

November 23, 2012 by Ville Raivio

Cavalry twill (ratsuväen tvilli) on perienglantilainen ja klassinen kampavillasta kudottu kangas, jota käytetään ratsastus- ja irtohousuihin. Tämä hyvin kestävä ja paksuhko villakangas on syntynyt alun perin sotilaskäyttöön, mutta hivuttautunut vuosien saatossa myös muuhun käyttöön. Materiaali kudotaan tvillimuotoon, jossa on 63:n asteen kulma ja se erottuu tavallisesta tvillistä kahden sivuttaisen uransa ansiosta. Kangas on useimmiten melko paksua, karheaa ja se kestää kovaakin käsittelyä vuosikaudet. Pestäväksi sopivat villakankaat pehmenevät vuosien saatossa huomattavasti. Alkuperäiset cavalry twill -housut ovat tummemmat ja ruskeammat kuin valtaosa nykyään yleisistä khakinsävyisistä versioista. Alkuperän ollessa sotainen, ct-housut ovat useimmiten laskoksettomat ja upslaakittomat.

Cavalry twill -housut ovat harmaiden flanellien ohella yksi monipuolisimmista irtohousuista. Pelkistetyn kankaan vuoksi housut ovat enemmän virallisessa kuin rennossa päässä tyylin mittaria. Ne käyvät mainiosti esimerkiksi seuraavien kanssa:

  • klubitakki
  • tweed-takki
  • molskitakki
  • vakosamettitakki
  • kaikki irtotakit sopivassa paksuudessa

Kuva: © Michael Alden


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Translate Keikari