Brioni

2

October 18, 2010 by Ville Raivio

Mestariräätäli Nazareno Fonticoli ja myyntipuolen ekspertti Gaetano Savini perustivat Brioni-yhtiön vuonna 1945, ja nimensä se sai Adrianmeren rannikolla sijaitsevan lomasaaren mukaan. Brionilla on tehdas Abruzzossa, jossa yhtiön omassa koulussa erikoistuneet räätälit valmistavat käsintehtyjä irtotakkeja, pukuja, päällystakkeja, solmioita, housuja ja muita vaatteita. Jokainen valmis puku on syntynyt vähintään 18 tunnin työn tuloksena, kun tavanomainen mittatilauspuku vaatii yleensä vain 3 tuntia. Toimintaa leimaa erikoistuminen: niin kankaan leikkaamiselle, nappien kiinnittämiselle kuin napinläpien ompelemiselle on omat tekijänsä. Firma omistaa myös erillisen paitatehtaan ja nahkahuoneen. Räätäleitä löytyy 900, ja neljäsosa koko tuotannosta koostuu mittatilauksena tehdyistä puvuista joiden hinta kulkee 3000 ja 36 000 euron välillä. Kankaista ja valmistustavoista riippuen voi siis sijoittaa perheen henkilöautovarat uuteen pukuun. Euroopassa Brionin valmispuvut irtoavat halvimmillaan 2500 eurolla. Jos mielii saada yhtiön räätälin käsinvalmistaman tilauspuvun, tulee halukkaan matkustaa Roomaan asti useampaan otteeseen, jotta valmistuvaa luomusta pääsee sovittamaan.

Pukimo Raivion tuotteita

Latini, hevosennahkatakki, koko 50
Zegna, tumma puku, koko 50

Tänä päivänä Brioni on yksi maailman tunnetuimmista käsintehtyjen valmisvaatteiden tarjoajista, mutta Suomessa kovin huonosti tunnettu toimija. Yhtiön napinlävet ovat omaleimaisia ja leikkaukset italialaiseen tapaan elämäniloisia. Kuoseissa sekä kankaissa valinnanvara on huima, ja mitä ei valmiiksi varastosta löydy, sen voi teettää yhdellä Italian monista kutomoista. Brioni aloitti puvuilla ja muilla edustavampaan eloon suunnatuilla vaatteilla, mutta vuosikymmenten kuluessa kysyntä on laajentunut ja tarjonta seurannut sitä. 2000-luvun Brioni tarjoaa kaikkea asusteista alusvaatteisiin ja puvuista nahkatakkeihin — unohtamatta juuriaan käsityössä. Laadullisesti B. on aina varma valinta.

http://www.brioni.com/


2 comments »

  1. Ville says:

    Brionin paidat maksavat Suomessa päälle 200 euron, kun T&A:n paidat kustantavat noin 170 euroa. Molemmissa on sekoituksena tehdas- ja käsityötä, parhaat materiaalit ja yksityiskohdat. Viime kädessä valinta on makukysymys.

  2. alfie says:

    Mikä on Brionin kauluspaitojen hintaero esim. Turnbulliin ja Pal Zileriin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *









Pukimo Raivio.

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.

Pukimo Raivio.
"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari

Pukimo Raivio.