Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Laurenz K

Sivuja: [1] 2 3 ... 14
1
Saisikohan tässä listatuilta toimijoilta keltään asiallisen näköistä kenkää jos näyttämällä tarpeeksi mallikuvia ja ohjeita siromman lestin tekemiseksi?

Liekö kysymys siitä, mihin ollaan totuttu? Monella taholla elää myytti siitä että sisäpohjan tulisi olla koko jalkapöydän levyinen, joka oikeastaan aikaansaa sen ettei jalkaholville ole tukea. Kun kenkä on "waist" - alueelta liian leveä, kärki täytyy jättää tylpäksi ettei jalka liu'u liian pitkälle, varpaat puserru kärkeen ja kantapää ala lipsua?

Ja tietysti tottumuksiin perustunee estetiikkakin, ainakin kotikunnan paikallisessa on näille hyvät markkinat

2
Päädyin tauon jälkeen taas tekemään katselmusta aiheesta.

Kauppalehti mainostaa: "Suomi on kenkätaiturien maa" - liekö näin? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomi-on-kenkataiturien-maa/750ae2ce-3c57-3e2a-828d-6c38501cbad6

Perinnettä on ainakin ollut: https://wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi/wiki/Keng%C3%A4n_k%C3%A4sity%C3%B6m%C3%A4inen_valmistus

Palatakseni keskusteluun, Pekka Lahti Boot Factoryllä tosiaan ihan asiallisen näköisiä brogue-kenkiä, mutta kaikki mallit eivät aivan vakuuta. Lahden kengät muuten Blake Rapid-rakenteisia.

Cobra Oxfordin mittasuhteet ovat vähintään mielenkiintoiset


Onko tämän sinne tänne vikuroivan ompeleen tarkoitus olla esimerkki hyvästä työnjäljestä?


Kohotetulla kärjellään Cobra Lax - derby taas luo assosiaation pellekenkiin


Haraldin kengän mittatilaustöissä tökkii eniten lastien pullea muoto, liekö asiakkaan toivomusta?

Löytyypä sieltä tällainenkin silmänilo, suomalaisen kenkädesignin perinteiden huipentuma?


Mairittelevampaa jälkeä


Soleus Proteor valmistaa ortopedisiä jalkineita. Tästä videosta voi itse kukin tehdä oman arvioinsa niiden muista meriiteistä. https://youtu.be/e1NknSsrc44
Tyylikkyys ei ole Erikoissuutareidenkaan kengissä varsinainen ykkösprioriteetti http://www.erikoissuutarit.fi/yksilolliset-ortopediset-jalkineet/

Mittajalkineen työnjälkeä


Sittenhän on myös tämä vähän tuoreempi Saint Vacant


Villinä korttina tamperelainen Pihka järjestää päivän kestäviä kengäntekokursseja, jossa osallistujat voivat valmistaa itselleen jalkineet... menisitkö ? https://www.pihkacollection.fi/verkkokauppa/kurssit/kenkakurssi-la-19-10/

Toivon kehittävää keskustelua aiheen ympäriltä

3
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 10.03.19 - klo:09:11 »
Suurkiitos Tumppikselle treeniohjelmasta! Vaikuttaaa oikeinkin järkeenkäyvältä

4
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 07.03.19 - klo:06:04 »


Tällaisesta kyse, tweedin kanssa käyttäisin :)

5
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 07.03.19 - klo:00:05 »
^Kuvat ei näy.

nyt pitäis näkyä... Eli siis kyselen kuinka paha on tilanne ja mitä sille tehtävissä, vai pitäisikö vaan jatkaa etsintää... Pituuden, rinnanympäryksen ym puolesta paras OTR fitti toistaiseksiJa tosiaan en pelkästään vitsaillut kun kysyin kehonmuokkausvinkkejä - paremmalla ryhdillä ja lihaksistolla varmaan puvutkin istuisi paremmin

6
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 05.03.19 - klo:23:10 »
Olen etsinyt sopivaa lakkia jo jonkin aikaa. Bakerboy-tyyppi harkinnassa, mutta alan puodissa kiinnostuin baskereista/bareteista. Tarjolla ollut kappale oli kohtuuttoman hintainen omalle budjetilleni (n. 200 e) mutta harkitsen "nuuskanruskean" mokkanahkaisen baretin hankintaa jos saan sellaisen jostain muualta sopuhintaan... Uhkako vaiko mahdollisuusko? Baskeri (musta ja villainen) oli vaarivainaankin tavaramerkki nuorukaisesta hoitokotiin saakka.

7
Asut ja pukineet / Vs: Van Bommel -kengät
« : 05.03.19 - klo:23:02 »
Commandoohjassa tikkaukset mutta holvin kohdalta puttuu - mahtaako olla "valeweltti"? Minulle ei pohjan punaisuus, koristeraidat ja kannan stanssaukset oikeen nappaa, mutta valinta on sinun

8
Harmaita flanelleja valmistaa suuri joukko tehtaita. Vastauksessa auttaisi tieto, minkä hintaista housuja haet, haetko Suomesta vai verkkokaupoista, näin edelleen.

Suitsupply sopii vain hoikalle jampalle, ellei ota 1-2 kokoa suurempaa ja kavennuta vyötäröä.

Itse olen omani hankkinut ei-niin-keikari-uskottavalta Banana Republicilta, alessa kohtuullinen hinta-laatu ja ihan tukevaa tavaraa. Vaihtelevasti tarjolla - harmikseni oma suosikkimallini poistui valikoimasta. Linkin takana jotakuinkin vastaava https://bananarepublic.gap.com/browse/product.do?vid=1&pid=357572002&searchText=flannel

9
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 05.03.19 - klo:22:51 »
Kuinka pahasti istuu? Onko toivoa saada kuosiin?
Helpompaa varmaan muokata omaa fysiikkaani istumaan paremmin pukuun kuin muokata takin hartioita? >> salivinkit tervetulleita

Tarvitsen puvun vihkitilaisuuteen ja ois toistaiseksi paras OTR-fitti

10
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 23.01.19 - klo:00:25 »
Uniqlon vuorittomassa villableiskassa tuollainen ryppy olkapäässä. Korjaantuuko kuumalla raudalla ja höyryllä?

11
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 06.01.19 - klo:13:45 »
jäi mainitsematta että muukin pukeutuminen noudattaa "rouheaa linjaa" englantilaisesta maaseututyylistä ja ivy league - meiningistä valituin vivahtein. Pitänee joskus laittaa jotain MTOP-kuvia. Kokemuksia poronnahasta käsinemateriaalina? Lähetin eilen käsieni ääriviivajäljennökset Liisa Sausolle.

12
Vapaa sana / Vs: Klassinen pukeutuminen vs. "Larppaus"
« : 05.01.19 - klo:14:28 »
Nyt jäi epäselväksi kaivataanko paluuta konservatiiviseen klassiseen pukeutumiseen, mikä sekään ei ole ollut mitenkään staattista ja stabilliia, vai laajemmin "vanhoihin hyviin aikoihin" luokkarajoineen kaikkineen?


Sarastus-verkkolehden agendalle samoin kuin muullekin fasismille on tunnusmerkillistä tavoite myyttisten "vanhojen hyvien aikojen" palauttamisesta (Oula Silvennoinen & Dan Koivulaakso)

Jos katsotaan kulttuuria laajemmin, Neuvostoliitto & Itäblokki näyttäytyy hämmästyttävänkin konservatiivisena, eikä sattumalta siellä ole edelleen eräs maailman juurtuneimmista ja tasokkaimmista klassisen musiikin esittämisen ja opettamisen instituutioista.

Jos sitten mietitään länsimaita, itse kytken yleisen esteettisen tajun katoamisen 60-luvun kapinan ja porvarillisen kulttuurin kritiikin sijaan enemmänkin markkinalogiikkaan: trikoisia urheiluvaatteita on halvempi valmistaa kuin villapukuja ja joustavine kankaineen sekä säkkimäisine leikkauksineen ne sopivat maksimaalisen asiakasjoukon ylle puristamatta ja rajoittamatta.

Frankfurtin koulukunnan tyypit, 60-luvun ranskalaiset jälkistrukturalistit ja muut postmodernismin teoreetikot vaikuttaisi muuten olleen itse aika tyylikästä porukkaa. Samoin vaikkapa beatnikit.

Tarkoitan esteettisen tajun katoamisella sitä sekasotkua, joka nykyään vallitsee, kun suunnittelijat piirtävät 30 housumallia päivässä tietämättä mikä niistä tulee valmistukseen. Minusta esteettisesti miellyttävän pukeutumisen ei tarvitse klassista. Myös vaikkapa gootti- tai hippityyli voi olla oikein toteutettuna hyvin esteettistä.
60-luvulla vauhtia ottanut kehityskulku on merkinnyt siirtymistä yhdenmukaisuuteen pakottamisesta rauhalliseen yhteiseloon erilaisuudesta huolimatta, ja hyvä niin.

13
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 04.01.19 - klo:22:51 »
Nahkojen sävyistä ja niiden yhdistelystä: käytän yleensä värjäämättömästä paksusta siannahasta tehtyä vaalean ruskeaa laukkua, mutta en omista yhtiäkään sen värisiä kenkiä enkä haluaisikaan niin vaaleita. Onko tämä pahakin tyylivirhe? Minkä väriset käsineet kannattaisi hankkia, jos kengät ovat useimmiten suklaanruskeat tai punertavan ruskeat ja tuo laukku siis mukana?

14
Asut ja pukineet / Vs: Luxire
« : 13.12.18 - klo:11:05 »
Mites muilla on odotusajat olleet Luxirelra viime aikoina? Laitoin uuden tilauksen menemään 30.10., antaa vielä odottaa itseään.

15
Myös nauhojen välisestä V-tyylistä päätellen näyttäisi olevan liian pienet, jos ovat kunnolla solmittuna kuvassa siis.

Nauhat auki, my bad. Laitoin valmistajalle viestiä, minkä verran arvioivat kenkien muovautuvan sisäänajossa, vastasivat

"The classic shoes, especially the artisanal ones like ours take a time to adapt to the foot.
The very important thing is that your big toe doesn't touch the toe, if this does not happen, with use they will fit well."

Kumma kyllä, vasen kenkä istuu varsin mukavasti... tiedä sitten minkä verran turpoaisi lisää muutaman kilometrin kävelemisen jälkeen.

Sivuja: [1] 2 3 ... 14