Tarkennan hieman: reilu määrä heikkolaatuista ja täysin arvalla heitettyä täytettä. Heikkolaatuisuus ulottuu ihan mikrobiologiaan asti.
Tässäpä suurin ongelma minkä takia ähly-pitsoissakin on hirveästi eroja. Yllättäen monesti, tosin ei aina, ne hieman kalliimmat paikat tarjoavat parempia pitsojakin. Ei siinä tarvitse olla kuin yksi äärettömän huonolaatuinen täyte, ja koko pitsa on pilalla. Suuria eroja olen huomannut bolognese-pitsoissa, joissa monessa bolognese-kastike on epämääräistä jauhelihaa, oudossa tomaattikastikelillussa. Testaan usein uuden pitserian bolognesella ensimmäisellä kerralla, ja jos siinä onnistuu, kokeilen myös muitakin täytteitä. No, harvapa pitseria näitä kastikkeita itse tekee, ja usein on tullut samantyyppisiä ratkaisuja vastaan eli variaatiot jäävät aika vähäisiksi johtuen eri tukkureiden tuotteista.
Käytän pari kertaa kuukaudessa pizzaonline.fi sivustoa tilauksiin ja onneksi siellä voi arvostella ravintolan, jolloin kommenttien ym. perusteella saa hyvin osviittaa millaista pöperöä on tarjolla.