Minulla toimi vuosikausia pastaraamaatuna v. 96 julkaistu Maarit Enkovaara-Astraldin Pastatieto. Sisältää paljon niin tuore- kuin kuivapastareseptejä, vinkkejä miten korvata puuttuvia alkuperäisitalialaisia raaka-aineita (nykyään varmaan löytyykin jo kaikkea) ja hyvä kuvitus. Täytyypä sanoa että muuta reseptikirjaa en ole koskaan tarvinnut.
Suosittelen kaikille kokeilemaan omatekoista tuorepastaa! Ei tarvita muuta kuin durum-jauhoja, kananmunia, oliiviöljyä (hyvälaatuista!) ja suolaa. Lisäksi kaulin ja terävä veitsi. Pastakone on vasta next level, tagliatellen saa tehtyä kaulimalla taikinan levyksi, rullaamalla kasaan kuin maton konsanaan ja leikkaamaan sopivan paksuiksi kiekoiksi. Rulla aukeaa keitinvedessä -> tagliatelle.