Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Co-re

Sivuja: 1 [2]
16
Poistin viimeisen parin näitä slimmejä sammareita Mr Porterin alesta. Muuten hyvät mutta leveys ehkä sen tuuman liian pieni minulle, minkä seurauksena lahkeet eivät laskeudu ja vaikuttavat sitten nekin liian lyhyiltä. Kerran olleet päällä ulkona, muuten lähinnä kotona pähkäilty, että pidänkö vai myynkö. Päätin myydä.Maksoin näistä itse 18,87 (-80% muistaakseni) + 15,00 eli 33,87€ ja 33€ hintaan sinäkin saat nämä postitse toimitettuina. Käteiskaupat Stadissa sopimuksesta, esim. ensi perjantaina AS:n trunkissa hintaan 25€.

Käsittääkseni sama malli kuin tämä: http://www.mrporter.com/product/311360

Yhteys yksityisviestillä.

17
Tuli mieleen tuosta Jamin jutusta Tan-värisiin Loake Cannoneihin liittyen, että onko muut saaneet tyrmääviä tai huvittavan jyrkkiä kommentteja vaatevalinnoistaan tai mielipiteistään puolisoltaan tai muilta ihmisiltä nettipalstojen ulkopuolella? Oma vaimoni on aika tarkka siitä mitä päälleen pistää mutta ei yleensä ole katsonut asiakseen kritisoida pukeutumistani, ilmeisesti lähinnä syystä, että laatu on ollut kohtuullista tai edes riittävää mutta pari kertaa on tullut aika suoraa kommenttia. Viimeksi sattui huvittava tilanne kun vedin Stockmannilla niskaan sandstonen värisen Barbour A7:n McQueen-maalia ja ensimmäinen kommentti oli: "Ihan karsea, valmiiksi paskaisen näköinen" ja vieressä ostoksilla oleva pariskuntakin repesi nauramaan. Josks on tullut myös palautetta upslaakien mitoista tyyliin: "Jos ei nuo hipsterikäänteet lähde, saat kävellä yksin kaupungille".

Miten on, onko tullut ns. vastapalloon?

Jamin viesti:

Sain lopulta omanikin haettua. Vaikuttavat erittäin hyviltä, juuri sitä mitä pitikin.

Emännän arvion etukäteen arvasinkin kun halusi nähdä mitä tällä kertaa ostin.
"Oliko tuo ainoa väri ja malli mitä oli tarjolla?" "Ihan vi*** rumat" :D

Emäntä ei tykkää yleensä ruskeasta väristä oikein missään, eikä erityisesti vaaleasta. Tuplamunkitkin tökkii sillä pahasti vastaan.

18
Vapaa sana / Tuotekuvaus ja näytteille asettaminen
« : 08.07.12 - klo:16:54 »
Mikäköhän ihme siinä on, kun pääasiassa visuaalisilla aspekteilla tuotteita myyvät liikkeet ja palvelut panostavat niin pahuksen vähän ja heikosti siihen, että heidän tuotteistaan saisi edustavan kuvan? YOOX:in kaltaiset isot toimijat listaavat kalliita ja tyylikkäitä vaatteita johonkin kakkosnelosesta sahattuun ristiin ripustaen, Très Bien Shopin kaltainen erittäin hip putiikki puolestaan palkkaa pullohartiaisia karvanaamoja kannattelemaan tuotteitaan. Vaatteet kuvataan littanaksi painettuna, eBay-oppien mukaisessa mittojenottoasennossa niin, ettei edes leikkauksesta saa mitään käsitystä.

Auttaisikohan jos alettaisiin antamaan säännöllistä palautetta? Kyllähän sen toisaalta ymmärtää, että ihan jokaiselle vaatteelle ei löydy mallia, jolle tarjolla olevat koot istuisi hyvin mutta vaikka ompelijan säädettävällä mallinukella saisi jo paljon parempaa vaikutelmaa vaatteen ulkonäöstä. Tällainen kaltaiseni amatöörikuvaaja uskaltaa väittää, että pystyisi kuvaamaan vaatteet ilman mallia paremmin kuin moni suuri toimija.

Tältä päivältä konkreettinen esimerkki, miten kolme eri toimijaa saa saman vaatteen näyttämään ensin houkuttavalta, sitten vähän mitäänsanomattomalta ja lopulta lähes kamalalta:


19
Asut ja pukineet / Mistä kapeita chinoja
« : 18.03.12 - klo:14:04 »
Moi.

Kevääksi ja kesäksi olisi kiva saada chinot tai parit. Tyyli saisi olla kapeanpuoleinen ja värivalikoimaa olisi mukava olla muutakin kuin kitin väriset. Jos hinta vielä osuisi sellaiselle sopivalla alueelle, sanotaan nyt vaikka 50€ tietämille kun tässä oikeastaan varovaisesti oltaisiin katselemassa, että tulisiko niitä oikeasti edes käytettyä, niin olisin tyytyväinen. En tiedä, miten suuria vaihteluita kankaan paksuudessa ja raskaudessa on mutta kevyempi olisi parempi. Edelliset chinoni olivat niin tuhtia tavaraa, että ei niitä tullut käytettyä silloin kun sää muuten niitä olisi puoltanut.

Mistä etsimään? Merkkejä?

20
Linkit ja vinkit / Irto- ja puvuntakit istumaan
« : 09.02.12 - klo:16:08 »
Korjausompelusta siis kyse. Eli kunon päässyt ruumiinrakenne muuttumaan tässä parin vuoden saatossa mutta vanhat irtotakit ja puvut ovat melko vähäisen käytön vuoksi vielä täysin käyttökelpoisia, tekisi mieli pelastaa mitä on pelastettavissa. Pidänkin noista mokomista vielä.

Oikeastaan nykyisellään takit istuvat harteista oikein mukavasti mutta sitten siitä alaspäin on telttaa vyötärön kohdalla, joka ikävästi myös ilmenee telttamaisuutena selkäpuolella, eli helmaa kohden takki on takaa hyvinkin väljä ja sisäänotettavaa olisi. Varmaan Dobrinia tai muuta pitää jututtaa muta täälläkin on varmasti kokemusta takkien linjan kaventamisesta. Ilmeisesti tuollainen alhaalta sisäänotto on helpompi ja edullisempi operaatio kuin hartioihin kajoaminen? Mitä tällaisesta on tavallisesti saanut maksaa ja onko paljonkin pelastettavissa? Nämä ei sinänsä varmaan mene sarjaan ihmeteot ja Dobrin teki kyllä hienoa jälkeä housujenikin kanssa.

Jos sillä nyt on asiaan eli korjattavuuteen vaikutusta niin merkiltään nämä ovat ihan tavallisia näennäishienoja eli Bossia, Sandia ja Basieta.

21
Vapaa sana / Liikennekäyttäytyminen
« : 19.12.11 - klo:09:50 »
Inhottava, kirkas salamavalon välähdys pimeässä tienlaidassa.

22
Asut ja pukineet / Tennarit ym. katujalkineet
« : 12.12.11 - klo:14:27 »
Aiheesta ei omaa keskustelua ollutkaan vielä mutta sitä aina lähestytään siellä täällä, joten uskaltauduin uuden avaamaan. Vaikka itsellänikin on yhä useammin reunoskengät tai talvisaappaat jalassa, tietty viehätys tennareihin yhä on ja niillä on paikkansa vaatetuksessani kesäisin.

En ole varsinaisesti klassikoiden ystävä joten Niken koristossuja tai Conversen All Starseja ei jalassani näy mutta muuten vintagehenkinen muotoilu miellyttää silmääni. Toisaalta tennarit saavat olla todella omintakeisiakin, kunhan joku niissä itseeni iskee. Muuten tuskin Belstaffin Flag Shoet jalassa voisin liikkua. Kai ne olivat itselleni ne riittävän törkeät että oli pakko ostaa... Kiinnostuksen kohteina tällä hetkellä mm. Leftin Soccer City, joka houkuttaisi kunhan sopiva väri löytyisi. Pohjimmiltaan ohjenuorakseni voisi ajatella, että kenkä ei kuitenkaan saa näyttää siltä, että sitä mihinkään urheilulajiin nykyään enää voisi käyttää eli nuo New Balancet ja muut turhan urheilullisen näköiset ovat pois laskuista.

Verkosta löytämäni kuva lippukengistä sekä Soccer Cityistä, antaa palaa:
23
Asut ja pukineet / Lodger ja Lutwyche jalkineet
« : 15.11.11 - klo:14:51 »
Aloin etsimään tältä palstalta lisätietoa tai kokemuksia kyseisten merkkien jalkineista saatuani tuolla shoe porn -ketjussa ylläpidolta hienovaraisen kehoituksen olla tilaamatta ja suosia ennemmin AS:ää tai Vassia valmistajana. Yllätyksekseni huomasin, että näillä nimillä hakien ei hakukone palauta oikeastaan yhtään mitään. Olisinkin kiinnostunut kuulemaan, onko arvon foorumilaisilla kokemuksia kyseisistä kengistä tai mahdollisesti muuta kommentoitavaa. Itselläni on oikeastaan vain positiivista kommentoitavaa kenkien ja palvelun osalta, mitä nyt yhden puoleen hintaan kesäalesta ostetun jämänilkkuriparin perusteella voi sanoa.

Merkin tyylihän on vakiomallistossa tuollainen klassista pienellä (usein todella pienellä) twistillä ja sitten vapaampaa irroittelua toivoakseni pysyvästi uudelleen henkiin herätetyssä kuukauden kenkä -mallistossa. Lutwychen ostettua Lodgerin, on italialainen kokoelma näköjään kadonnut kokonaan ja Lodgerin mallistoakin kasvatettu. Lutwychen mallisto on ainakin itselleni kokonaan uusi. Jostain syystä kaikki kengät on kuitenkni Lodgerin nimellä ja logolla pohjaan merkattu joten en tiedä mikä todellisuudessa on kahden eri malliston syynä. Muutenkin kenkien alkuperä on hieman epäselvä. Puolisen vuotta sitten tutkiskellessani jäi vaikutelma, että Cheaney näitä olisi valmistanut mutta tällä hetkellä Google-hauin suoritettu pikainen tutkiskelu viittaa yllättäen monessakin paikassa Alfred Sargentiin. Sinänsä mielenkiintoista, että Lutwychen/Lodgerin omassa blogissa on artikkeli AS:stä, jossa käsitellään myös AS:n muille valmistamista näinkin diskreetisti eikä ainakaan mainintaa ole suhteesta L/L:ään:

(http://www.gentlemanscorner.com/tag/alfred-sargent)
Lainaus
When we asked what companies Sargent made shoes for, the politely declined, saying it was up to the companies themselves if they wanted to disclose that information. “In the past we have made shoes for others to an incredibly high standard. We’d then hear comments that xyz make great shoes and a small part of us may have wanted to say ‘actually that was us’, but it isn’t our way. If our customer and the end consumer are both happy then we can take comfort from that and from a job well done.”

Hinta on tietysti monesti yksi kynnyskysymys kun kenkää valitaan ja täytyy todeta, että hieman kiusallisesti on Lodgerin hinnat karkaamassa pilviin. Perinteisesti lepolestit mukaan samaan hintaan laittanut merkki on alkanut jättämään niitä pois ja malliston hinta perus-oxfordeille on hiipinyt samalla sieltä 400£ lesteillä tietämiltä jopa 550£ ilman lestejä asti. Tietenkin jos vertaa AS:n vajaan 400£ Exclusive rangen hintoihin ja nämä tosiaan ovat samalta valmistajalta, ei kaikkien mallien hinnat ihan älyttömiä ole, ellei samanlaisia voi tilata perushintaan AS:ltä. Toisaalta esim. desert bootsit lähtee Lodgerilta suunnilleen samaan hintaan kuin Left Shoelta joka ei oikein puolla "kotimaista" vaihtoehtoa. Mielenkiintoisena kuriositeettina Lodger on ilmeisesti lisensoinut Left Shoen lasermittausmenetelmän, joka sinänsä ei paljoa lisäarvoa luultavasti tuo koska valikoima mistä sen perusteella lestiä valita on rajallinen.

Muutamia suosikkejani valikoimasta:
Tokihan asia on niin, että jos AS tekee Exclusive rangen vajaan 400£ hinnalla esimerkiksi tuon viimeisen cap toe -mallin kaltaisen kengän, ei Lodgerin 150£ kalliimmassa hinnassa ole päätä eikä häntää jos valmistaja ja työtapa on sama. Eri asia on, että saako AS:n vakiomalleihin tarvittavat muutokset jos haluaisi nuo kaikki kontrastivärit.

24
Asut ja pukineet / Housujen vyötärön kaventaminen
« : 06.09.11 - klo:14:13 »
Moi.

Minkälainen operaatio on tavallisen puvun housujen vyötärön kaventaminen? Pystyykö sen ylipäätään tekemään helposti housuille kuin housuille vai onko mahdollisuus pitänyt huomioida jo valmistusvaiheessa? Kuka tekee Helsingissä ja mihin hintaan?

Pakonomaisen kuntoilun seurauksia tämäkin. Painonpudotus ei ollut edes tavoittena mutta 4kg pois kokonaispainosta yhdistettynä lihasten kasvuun pienentää vyötäröä yllättävän paljon...

Sivuja: 1 [2]