Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Willy90

Sivuja: [1] 2
1
Mun mielestä kaikki Zelenskyin pukeutumisesta ei selity sodalla, esim. kun vierailee turvallisessa maassa.

2
Suitsupplysta kyselin flanellihousuja, heidän eivät ole vesipestäviä. Lähimmäksi sitä mitä etsin tulee nämä Dressmannin flanellihousut, eivät vain ole ruutukuviolla:
https://dressmann.imgix.net/globalassets/productimages/7340040_951_f_q_5pkt-rf-twill-flanell_32_dressmann__2.jpg?auto=format&ar=4:5&fit=crop&w=700

3
Mistä voi Suomessa ostaa hyvät flanellihousut? Harmaana, ruutukuviot, vesipestävät. Monet mitä olen katellut niin on keinokuituja.

4
Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin todellinen syy alipukeutua ei ole sota. Hän ei osallistu taisteluihin, niin voisi ihan hyvin pukeutua bisnesformaalin mukaan. On näin ennenkin toimineet sodassa olevien maiden valtionpäämiehet (esim. Winston Churchill). Tai sitten jonkinlainen univormu tai ylipäällikön asu kuten esim. Yhdysvaltojen presidentillä on sellainen takki jossa lukee commander-in-chief jne. Mun mielestä alipukeutumalla asettaa itsensä epäedulliseen asemaan, vaikka olisikin hyvä henkilöbrändi Zelenskyillä että pukeutuu kasuaaleihin, jotka ovat (enimmäkseen) oliivinvihreää.  Tiedän että hän on näyttelijä ja osaa tietoisesti rakentaa brändiä, jossa kasuaalit ja ajamaton parta ovat osa tietoisesti rakennettua brändiä. Silti mun mielestä presidentin tulee pukeutua arvokkaasti ja kannattaa olla bisnesformaaleissa.

5
Kun hankkii liivin, niin millainen sen selän pitää olla? Vuorikangasta vai samaa kangasta kuin muut osat liivissä? Jos vuorikangasta, niin onko värillä väliä? Ajattelin hankki vaaleanharmaana irtoliivin laivastonsiniseen ja tummanharmaaseen pukuun, mahdollisesti käytän myös oliivinvihreän puvun kanssa.

6
Toinen ongelma mistä olen kuullut nahkapohjaisten kenkien suhteen on, että vesi ja kosteus pilaa kengät. Suomessa on märkää aika usein. Varsinkin kalossien kanssa, jos sepelit tekee pienenkin reiän niin tulee vettä sisään kalossin ja kengän väliin. Yksi ratkaisu on pitää talvikenkiä ulkona ja kuljettaa pussissa nahkapohjaiset kengät, jotka sitten laittaa sisällä jalkaan. Onko muita niksejä tähän ongelmaan?

7
Mistä voi hankkia kalossityyppisiä suojaimia, jos ne ovat eri asia kuin kalossit?

8
Suomessa sepelikausi on pitkä ja asfaltilla sepelit tärvelee kenkien nahkapohjat. Miten suojella nahkapohjaiset kengät sepeliltä?

9
Mikä on klassisen miesten muodin suhde heijastimiin?

10
Olin pubi-illassa pukeutunut uuteen oliivinvihreään arkipukuuni kerman värisen kauluspaidan ja punaisen repp-solmion kanssa, vaaleanruskeat oxford-kengät jalassa. Ystäväni sanoi että olen baarin parhaiten pukeutuva. Kiva kuulla tällaista kaikkien niiden kommenttien jälkeen kun irtotakkia tai pukua on hämmästelty tai hölmistelty, että sullahan on ykköset yllä! Tai mihin juhliin sä olet menossa tai muuten hölmistelty ylipukeutumista.

11
Mistä löytyy tietoa mitkä kuosilliset kauluspaidat ovat klassista miesten muotia? Raivion Klassikosta löytyy kuvista useita. Toinen kysymys on missä niitä myydään. Tavalliset vaatekaupat saattaa myydä klassista muun ohessa.

12
Minkä värinen irtoliivi sopii oliivinvihreään pukuun? Linkistä löytyy kuva puvusta. Dressmannista ostettu. Kun tuo kuluu puhki tai pitää uusia niin aio ostaa vihreän arkipuvun - ehkä vähän erilaisen esim. yhdistellen vihreää ja turkoosia.

https://www.flickr.com/photos/willy-90/52189678870/in/dateposted-public/

13
Oolraittia. Kiitän selvennyksestä. Asiaan:
Lainaus
1) Voiko kyseistä puvuntakkia käyttää irtotakkina?
Tämä on haastavin kysymys. Se on siinä ja tässä rajalla. Terävimpien kuvien perusteella materiaali on melko kurillista kampavillaa vaikkakin suurijakoisempaa päätä, joten se tuo pukufiilistä (eli ei-rentouspisteitä). Väri on useimpien kuvien perusteella keskiharmaata, mutta joissain valaistuksissa se todellakin muuttuu hyvin erikoiseksi. Keskiharmaa irtotakki on harvinaisempi näky. Nappeja vaihtamalla irtofiilistä voi luoda, mutta se minkälaisiin nappeihin on sitten oma kysymys, johon tietämykseni ei riitä.

Lainaus
2) Onko se klassista miesten muotia?
Klassisesti irtotakit ovat tummaa tai erittäin rouheakankaisia, mutta vaaleitakin vastaesimerkkejä tulee ajatukseen hellesäille suunnattuina. Bleiserien ja klubitakkien kanssa sisältyy myös metallisia nappeja.

Keskisävyjä harvemmin irtonaisina näkee, koska kontrastin luominen muiden osien kanssa hankaloituu. Kuten aiemmin mainittu, ei se mahdotonta ole, mutta tiukasti klassista se ei ole. Takki itsessään on käänteiltään kapea, joka on toki nykymuodin mukaista, mutta klassisten trendien hitaamman heilurin nykymakuun liian kapea. Oma mielipide on, että ideaalikäänne on riittävän leveä peittääkseen edes pikkuriikkisen liinataskun linjaa (tilanne voi toki olla eri, jos omaa minua huomattavasti isomman rintakehän), mutta se ei ole vielä tarpeeksi painava syy olla käyttämättä takkia, jos se muuten tuntuu/näyttää hyvältä tai riittävän ok:lta.

Lainaus
3) Onko tuolle mitään käyttöä?
Jos nojataan turvalliseksi testatun pohjalla oleviin klassisen tukipilareihin, niin enemmän huti kuin hitti. Jos kompromissina sitä johonkin tilaisuuteen käyttää, niin kontrastit kunnossa pitämällä sitä voi pitää hyväksyttävänä. Simon Crompton kirjoitti tästä hyvin ja muutama kuva albumissasi antaa ymmärtää, että olet tainnut myös hoksata tämän kikan.

Kiitos kommenteista! Olen aika samoilla linjoilla. Olen toisella palstalla pyytänyt kommentteja klassisen miesten muodin näkökulmasta, mutta sain vain vastauksia joista paistaa läpi se että ne ei perustu klassiseen miesten muotiin eikä asiantuntemukseen. Lähinnä että ihan hieno se on ja nauti ostoksestasi! Tuolle takille on tullut jonkin verran käyttöä niin edustaessa kuin vapaa-ajalla. Ei se täysin itseään ole maksanut takaisin. Ehkä tuo ehdottamasi kompromissi voisi jossain tilanteessa olla hyvä. Mun täytyy perehtyä lisää irtotakkeihin ja jossain vaiheessa investoida kunnon irtotakki. Ajattelin sitä ennen pudottaa painoa.

14
Kuvissa on sama takki eri valaistuksessa.

Edit: yhdessä kuvassa on havainnollistamassa tuon puvuntakin hihan rinnalla tummanharmaan neularaitapuvuntakin hiha. Siitä on maininta kuvatekstissä.

15
Ostin Dressmannista puvuntakin alennuksesta 50€ + vähän muokkauksia. Olisi ollut myös vaaleansinisenä, mutta ne eivät silloin itseäni miellyttäneet. Puvuntakin ostin irtotakiksi. Se on harmaa (ehkä keskiharmaa), siinä yhdistyy ruskean sävyjä, valoa vasten tällainen kiilto erottuu parhaiten. Tässä on Flickr-palvelun kautta kuvia puvuntakista. Siitä olisi muutama kysymys, johon toivon suoria vastauksia. Jos se oli hukkaostos, niin voin sen hyväksyä.

1) Voiko kyseistä puvuntakkia käyttää irtotakkina?
2) Onko se klassista miesten muotia?
3) Onko tuolle mitään käyttöä?

https://flickr.com/photos/willy-90/albums/72177720297831689/with/51979893274/

Sivuja: [1] 2