Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - salaryman

Sivuja: [1] 2 3 ... 247
1
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 24.07.24 - klo:21:42 »
Värjäys, uhka vai mahdollisuus?

Mulla on Charles Tyrwith chinot, 100% puuvillaa, khaki joka on ehkä turhan keltainen. Saisiko niistä oliivinvihreät vai onko tulos vain tunkkainen?

Tämä selviää kokeilemalla. Tosin puuvillachinoja saa niin halvalla, ettei värin vaihtaminen välttämättä maksa vaivaa. Ellei sitten tykkää kokeilla ja väkertää ihan tekemisen ilosta, mikä ei sekään ole yhtään huono juttu.

Muutamia puuvillakamppeita olen huvikseni värjännyt, ensin olen kuitenkin valkaissut ne kloritilla värittömiksi. Sitten uusi väri tilalle väripurkin ohjeen mukaisesti. Se, minkä sävyn kahden värin yhdistelmä tuottaa on enemmän tai vähemmän arpapeliä.

2
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 18.07.24 - klo:22:41 »

3
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 05.06.24 - klo:09:05 »
Sinisten tuoksujen äiti, Polo Blue on edelleen hyvä, Polo Sport samoin. Sitrustuoksuista Montbancin Legend Spirit (valkoinen pullo) voisi olla hyvä (paljon samaa kuin YSL Y:ssä), samoin Versacen Pour Homme. Noita voi käydä nuuhkimassa täkäläisissä kaupoissa kun kloonit ovat netin kautta tilattavia, eli hitti tai huti ostoksia.

Tällä hetkellä parhaiten myyvä miesten tuoksu, eli Bleu de Chanel on lähellä Polo Blue:a. Joku voisi puhua kloonista.

Jos siniset kloonituoksut kiinnostavat, niin tuossa muutama esimerkki: https://www.youtube.com/watch?v=WONbW3Clw0M

4
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 03.06.24 - klo:16:57 »
IMHO ei kannata tarjota kovin haastavia tuoksuja, vaan pysyä "suihkunraikkaissa sinisissä". Versacen Blue Jeans saattaisi olla potentiaalinen. Sen verran yleinen tuoksu, että ei tarvitse sokkona ostaa.

5
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 01.06.24 - klo:11:18 »
Muutama huomion arvoinen tuoksu, joissa hinta-laatu -suhde on mielestäni kohdallaan.

1. Lalique Pour Homme Lion. Vuonna 1997 julkaistu tuoksu, sanovat tämän olevan samaa DNA:ta kuin Creedin Bois du Portugal. Itselle tulee mieleen Terre d'Hermes, jota on tuunattu kukkaistuoksuilla (laventeli, iiris, jasmini). Laventeli ja tietty puuterimaisuus avauksessa voi tehdä tunkkaisen vaikutelman (pappatuoksu), mutta profiili tasautuu hetken kuluttua sitruksisiin puunuotteihin kun terävin kärki menettää puhtinsa. Jos pitäisi määritellä yhdellä sanalla, niin se olisi ajaton. Turvallinen toimistotuoksu.

2.  Swiss Arabian Raaqi.  Muistuttaa parviälyn mukaan Azzarron Wanted:ia. Avauksessa on sitruunaa, laventelia, minttua ja inkivääriä. Jatkaa kardemummalla, omenalla ja katajalla. Pohjalla tonkapapua,  tammea, santelipuuta, patchoulia ja ambraa. Makeahko mutta miehekäs, pähkinäisen mausteinen tuoksi, joka toimii yllättäen hienosti kesäkuumalla. Lyömätön hinta-laatusuhde.

3. Zara Tobacco Collection Rich Warm Addictive. Kuuluu boozy-tuoksuperheeseen. Hyvin yksinkertainen ja suoraviivainen tuoksu, jonka komponentteina rommi, pioni ja vanilja. Raskas, makea ja täyteläinen, pelittää kylminä vuodenaikoina. Vahvasti koukuttava tuoksu, ei välttämättä kovin pitkäkestoinen.

Kuten sanottu, nämä tuoksut eivät vie vararikkoon mutta eivät tuoksu halvalle kissanpissalle. Arkikäyttöön sopivia beatereita. Pikku yksityiskohta, jolla voi kohentaa omaa päivittäistä presenssiään.   

6
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 11.05.24 - klo:12:57 »
Mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Pohjien uusimisen lykkäämisessä ei ole oikein mitään mieltä, koska jos kenkiin alkaa tulla muita vaurioita, homma muuttuu kalliimmaksi.

Pohjien uusiminen on alle satasen hintainen toimenpide, maksoin muistaakseni jotain 80€ joku aika sitten uusista puolipohjista.

7
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 10.05.24 - klo:12:54 »
Sano sinä se. Sinähän tämän Rolexin tähän keskusteluun toit.

8
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 10.05.24 - klo:11:16 »
Selvennetään nyt vielä: Kloonituoksut eivät ole väärennöksiä, eivätkä tuotevarkauksia, vaan eri valmistajien versioita samasta teemasta. Ehkä olisi selkeämpää, jos käytössä olisi musiikkipuolella käytetty termi cover-versio.

Parfyymien valmistuksessa käytössä on laaja, mutta rajallinen määrä esansseja, sekä orgaanisia että synteettisiä, joita sekoittamalla eri komboissa ja suhteissa voidaan tuottaa milteipä rajaton määrä erilaisia tuoksuja. Ihmiset kokevat tuoksut eri tavalla, mutta parviälyn käyttäytymisestä voidaan lukea, mitkä tuoksut koetaan yleisesti miellyttäviksi. Suosituimpien tuoksureseptien variaatioiden tutkimisen ja löytämisen ympärille on syntynyt internetin mahdollistamana yhteisöjä - kuten kaikkeen inhimilliseen ja epäinhimilliseen elämään liittyvien ilmiöiden ympärille. On siis yhtisöjä, jotka aktiivisesti vertailevat eri valmistajien tuotteita ja väittelevät siitä, kuinka lähellä kaksi eri tuotetta ovat toisiaan.

Rehellisyyden nimissä sanottakoon, että saatavilla on klooneja, joissa pullon ulkonäkö ja tuoksun nimikin on muotoiltu sen verran härskisti, että kenellekään ei jää epäselväksi, että tässä versioidaan vaikkapa Tom Fordin tuotetta. Mutta näin se maailma vain makaa.

Mitäs tämä sitten tarkoittaa keikarin kannalta. Eipä kummempia. Kloonituoksut mahdollistavat kokeilut tuoksun lisäämisestä päivittäiseen outfittiin ilman, että sen rahoittamiseksi joutuu myymään vasemman munuaisensa, vaikka olisi tykästynyt tuoksureseptiin, jonka tunnetuin ilmentymä on satoja euroja maksava designer-tuoksu. Pieni yksityiskohta jota voisi verrata vaikka taskuliinaan tai kalvosinnappeihin. Sitten jos ajatus alkaa tuntua hyvältä, niin voi hommata sen kalliin luksustuotteen. Tai todeta, että edullisempi variaatio on riittävän hyvä, ellei parempi.

Ei tämä niin vakavaa ole.

9
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 09.05.24 - klo:19:47 »
Muotoilen toisin: jos on ok käyttää replikatuoksua, onko myös ok käyttää replika-Rolexia?

Kloonituoksu ei ole väärennös, replica rolex on.

Onko ok käyttää rannekelloa, joka lainaa ulkoisen olemuksensa rolex submarinerilta? Sellainen löytyy käytännössä jokaiselta kellonvalmistajalta.

Onko ok käyttää päivittäin davidoff cool water:ia kun sen tuoksu on lähes 1:1 creed green irish tweed:in kanssa. Entäs jos käytössä on armaff:in tres nuit? Mitä on ok käyttää?

Onko sinulle tärkeämpää tuotteen ominaisuudet vai tuotteen brändi? Onko miesten tuoksussa merkityksellisintä, minkä muotoiseen pulloon tuoksu on pakattu ja mitä etiketissä lukee?

10
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 07.05.24 - klo:14:47 »
Onko mielekästä maksaa 300-400€ 100 ml EdT tai EdP pullosta, jos alle satasella saa tuoksun, jota tarkkanenäisin asiantuntijakaan ei välttämättä erota esikuvastaan?

En nyt moralisoi suuntaan tai toiseen, mutta miltä seuraava kuulostaa?
Lainaus
Onko mielekästä maksaa 3000-4000 € sveitsiläisestä kellosta, jos parilla satasella saa kellon, jota tarkkanäköisin asiantuntijakaan ei välttämättä erota esikuvastaan?

Kuulostaa siltä, että tarkastellaan hinnan ja laadun suhdetta.

Jos hintaa ja laatua ajattelee yleisessä mielessä graafisena esityksenä niin hinta kehittyy eksponentiaalisesti kun laatu etenee lineaarisesti.

Asia on kokonaan toinen kun mukaan tuodaan luksustuotteet, jotka ovat kiinnostavia/haluttavia enimmäkseen siksi, että ne ovat kalliita ja siksi harvojen saavutettavissa. Niiden kohdalla ei enää voi puhua hinnan ja laadun suhteesta vaan mukaan astuu muita kriteerejä.

Loppuviimein kysymys on siitä, mitä kukakin arvostaa. Paljonko haluaa käyttää mihinkäkin tuotteeseen tai palveluun ja tuntea saavansa rahalleen vastinetta.

11
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 07.05.24 - klo:14:09 »
Kaappiin on kertynyt viime vuosina hieman liian monta tuoksua ja aina uusien suosikkien myötä vanhat jäävät pölyttymään käytön puutteesta. Pitäisikö tiivistää ”kokoelmaa” vaikkapa 3:n tuoksun valikoimaan? Mikä on teidän näkemyksenne, että montako eri tuoksua herrasmies tarvitsee?

Jos vain yksi: Bleu de Chanel olisi oma valintani
Jos kaksi: BDC ja Terre D’Hermes
Jos kolme: BDC, TD’H ja Prada L’homme

Jep…tuossahan olisi itselleni kaiken kattava setti..vai olisiko?


Talveksi Givenchy Gentleman Eau de Parfum Reserve Privée
Kesäksi Creed Green Irish Tweed
Ympäri vuoden Guerlain Heritage12
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 13.04.24 - klo:19:08 »
Vuonna 1888 lasinpuhaltaja ja kultaseppä René Lalique perusti nimeään kantavan, edelleen toimivan yhtiön. Lalique tuli 1900-luvun taitteessa tunnetuksi taidokkaista lasiesineistään, mukaan lukien hajuvesipullot, maljakot ja auton koristeet.

1860 syntyneestä René Laliquesta tuli 1885 kultaseppä Louis Aucocin oppipoika. Samaan aikaan hän oppi korunteon tekniikoita École des Arts Décoratifs -koulussa. Vuonna 1888 Lalique suunnitteli ensimmäiset antiikista ja japanilaisuudesta inspiroituneet, kullasta taidokkaasti työstetyt korusettinsä. Hän rikkoi korunteon perinteitä sisällyttämällä koruihinsa innovatiivisia materiaaleja, jotka hän valitsi niiden tuntuman, valonläpäisyn, heijastuskyvyn ja värin perusteella, olivatpa ne arvokkaita tai ei. Hän yhdisti kultaa ja jalokiviä puolijalokiviin, helmiin, norsunluuhun ja lasiin.

René Lalique vakiinnutti maineensa vuoden 1900 Pariisin maailmannäyttelyn aikoihin. Hän voitti kilpailuja, esitteli töitään ja loi koruja tunnetuille viihdyttäjille, kuten näyttelijä Sarah Bernhardtille. Hänen halunsa “luoda jotain sellaista, mitä ei oltu koskaan ennen nähty” toi hänelle nimityksen “modernin korun keksijä”. Hän mullisti aikakauden korutyylit ja oli suosittu seurapiireissä.

Vakiinnutettuaan asemansa Lalique laajensi toimintaansa hajuvesipullojensa täytteisiin. Laliquen yhteistyö ranskalaisen parfyymintekijän François Cotyn kanssa 1900-luvun alussa mullisti hajuvesiteollisuuden: koskaan aiemmin ei tuoksupulloja ollut pidetty niin haluttavina ja keräilyarvoisina itsessään. Lalique loi upeita ja taidokkaasti muotoiltuja hajuvesipulloja, jotka eivät olleet vain käytännöllisiä säilytysastioita, vaan myös taide-esineitä. Hänen suunnittelemansa pullot olivat usein koristeellisia, lasista valmistettuja taideteoksia, jotka heijastivat ajan henkeä ja muotia.

1913 Lalique toi myyntiin parfyymin nimellä “Encrier", mustepullo, joka oli pakattu nimensä mukaisesti Laliquen Biches mustepulloon. Tämä parfyymi sai uuden elämän vuonna 2006 jolloin se toimi inspiraationa Nathalie Lorsonin suunnittelemalle Encre Noire tuoksulle.

2015 lanseerattiin Encre Noiresta rotevampi versio, Encre Noire A L'Extreme by Lalique, joka piti hankkia jo ihan tuon yllä kertomani historian vuoksi. Ja täytyy sanoa, että onhan tuoksu!

Jos tätä pitäisi jotenkin sanallisesti kuvailla, niin tältä voisi kuvitella tuoksuvan siinä parturiliikkeessä, jossa Clint Eastwood käy trimmauttamassa hiuksensa ja ajattamassa partansa. Tuoksu on kuin työntäisi päänsä paljon käyttöä nähneeseen sisältä hiillostettuun konjakkitynnyriin, johon joku on sirotellut sitrushedelmien kuoria ja muutaman ruusun terälehden. Ei mitenkään päällekäyvä tai huomiotaherättävä, mutta itsevarma. Samalla tontilla kuin Terre d'Hermès, mutta kuivempi.  Mennyt maailma tiivistettynä mustepulloon. Miesten tuoksu.

13
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 13.04.24 - klo:14:49 »
Vastaavuuksia:

Jean Paul Gaultier Le Male - Afnan 9PM
Chanel Y - Maison Alhambra Yeah!
Dior sauvage elixir - Lattafa Asad
Chanel Bleu de Chanel - Armaf Club de Nuit Blue Iconic
Creed Green Irish tweed - Armaf Tres Nuit
Parfums de Marly Layton - Al Haramain Détour noir
Kilian Angels' Share - Lattafa Kamrah
MFK Baccarat Rouge 540 - Armaf Club de Nuit Untold
Acqua Di Gio profumo - Lattafa Suqraat
Creed aventus - Armaf Club de Nuit Intense, Mont Blanc Explorer Eau De Parfum
Creed Bois du Portugal - Lalique pour homme
Tom ford tobacco vanille - Al Haramain Amber Oud Tobacco

Ja niin poispäin. Netistä löytyy lisää, suosituimmista - siis parhaiten myyvistä - tuoksuista on useimmiten lukemattomia toisintoja, ja mitä niistä pidetään milloinkin parhaana vaihtelee ajan myötä. Fragrantica, fragrance community ja Redditin keskusteluissa ovat paikkoja joissa voi ihmetellä tätä ilmiötä. Itselle on tältä tutkimusmatkalta tullut muutama uusi oman maun mukainen hajuste, joita ei hinnan vuoksi tarvitse pihistellä vaan ovat nyt päivittäisessä käytössä.

14
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 13.04.24 - klo:12:39 »
"Sehän on ihan sama, mutta halvempi", kuuluttaa pizzamainos.

Hajusteiden maailmassa tämä saattaa joskus pitää paikkansa. Pohjimmiltaan kysymys on aina rajatusta määrästä kaikkien tuntemia, yleisesti saatavilla olevia aineksia, joita sekoitetaan keskenään omien reseptien mukaan.

Parfymeristit tekevät usein tilaustöitä päätoimeksiantajansa lisäksi muillekin toimijoille, esimerkiksi Zara teettää nimekkäillä parfymeristeillä hengästyttävällä tahdilla pikakopioita ja versioita trendaavista tuoksuista tutulla pikamuodin konseptilla. Mallistojen elinkaari on lyhyt ja jokin tietty tuote on tajolla vain satunnaisen ajan. Joten ei pidä hämmästyä, jos reilun kympin pullossa asuu hetken aikaa parin sadan euron pullon henki.

Joskus halpaversiot pärjäävät hienosti esikuvilleen tuoksun intensiteetissä ja kestossa. Valitettavasti usein valmistuskustannuksissa säästellään laimentamalla kalliimpia tuoksukomponentteja, minkä seurauksena tuoksu ei kestä iholla kuin ehkä puolet siitä ajasta, minkä esikuvansa. Tämä laimenemisilmiö on havaittavissa myös tunnettujen merkkien tuotannossa. Uusi versio vanhasta tutusta tuoksusta tuottaa usein pettymyksen kun kosentraatiossa tuntuu olevan enimmän vettä. Toinen halpiksia perinteisesti vaivannut piirre on ollut alkuperäisten luonnosta poimittujen komponenttien korvaaminen halvemmilla, synteettisillä korvikkeilla.

Yksi jännä juttu, jonka opin vasta äskettäin on, että hajusteetkin vaativat tietyn ajan kypsyäkseen. Kalleimmilla merkkituotteilla tuotantoprosessissa on todennäköisesti mukana varastokypsytys, halvemmissa taas luotetaan että pullot viettävät logistiikkaketjussa niin pitkän aikaa, että aromiaineet ennättävät tutustua pullossa toisiinsa. Kloonituoksuketjuissa toistuukin keromus siitä, miten ensikokeilun jälkeen hyllyyn jäänyt tuoksu on parissa kuukaudessa muuttunut tasapainoisemmaksi ja monisävyiseksi kokonaisuudeksi.

15
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 30.03.24 - klo:19:56 »
"Jos joku kloonaa vanhan alkuperäisen Giorgio Armanin miestentuoksun, olisin oitis ostamassa sen."

Identtisiä tai ainakin hyvin lähellä Armani Eau Pour Hommea ovat netin parviälyn mukaan Dior Eau Sauvage, Laliqu White, Aramis Tuscany Per Uomo, Acqua di Parma Colonia Assoluta ja Allure Homme Edition Blanche.

Kuten huomaat, nämä tunnetut merkitkin versioivat häpeämättä toistensa tuoksuja. Tuoksujen kloonaamiseen keskittyvät talot ovat siinä mielessä ennustettavia, että huonosti myyviä tuoksuja ei kloonata, joten niitten kanssa uskaltaa ottaa enemmän riskejä. Rahalliset menetykset eivät ole järin suuria jos huti tulee. Ja hutihankinnat voi dumpata lähipiirin teineille.

Jos arabituoksut alkoi kiinnostaa, niin ehdotan hakemaan juutuubista esim. haulla "10 clone fragrances for life".

Sivuja: [1] 2 3 ... 247