Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - joekok

Sivuja: 1 ... 28 29 [30] 31 32
436
Eli myydään otsikon mukainen tumman harmaa Brooks Brothers 346 puku.
Kunto on päältäpäin oikein hyvä, takin sisävuoressa pientä sanomista. Puku on myös siksi loistava, että takki sekä housut  toimivat myös irrallaan (tai tietystu makuasia).  

Takki
Koko on n. 38-40uk (48-50 eu).  
Upea tummanharmaa hyvälaatuinen villakangas jossa tarkasti katsoessa erotettavissa kevyt windowpane-kuosi.
Muut mitat tuumissa: olkapäät 17”, hihojen puolesta sopii parhaiten 33-34 hihapituista paitaa käyttävälle.  
Takana yksi hakio.

Housut
Leveyttä 32-33 ja pituutta 31. Edestä tasaiset (tai miten flatfront nyt sanottaisiinkaan).

Tässä olisi tarjolla nyt oikein tyylikäs laatuvalmistajan puku käytettäväksi oikeastaan missä tahansa.

Sijaitsee Turussa ja kulkee postin mukana minne vain.


Hinta 50 40e + mahdolliset postikulut.

Kuvat:













ps.kangas ei todella ole sininen vaikka housujen kuvasta voisi niin luulla, kamera ei vaan jotenkin osaa ottaa noita värejä kunnolla.

437
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 02.02.11 - klo:12:03 »
No jopas on farkut + solmio nyt kovassa huudossa täällä. Kyllä sen toimimaan saa, mutta siinä saa mielestäni olla aika tarkkana, ettei solmio näytä täysin turhalta tai että se muuten vaan sopii kokonaisuuteen. Jatkakaa toki.

+1

Itse en käytä solmiota minkään muun väristen kuin mustien ja selkeästi harmaiden kanssa. Tällöinkin solmion pitää olla materiaaliltaan yhteensopiva muuhun vaatetukseen (lue, vältä silkkiä).

438
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 01.02.11 - klo:20:37 »
Rakenne on erittäin ruma ja myös yleinen eccoissa ja muissa saman tason kengissä.

Ahaa, asia selvä, se ei ole siis tarpeeksi hieno.

Omasta mielestäni bicycletoe käy erittäin hyvin farkkujen pariksi. Yhtään muodollisempaan käyttöön siitä ei ole. Rumaksi en suostu sitä sanomaan. Eccoissa ja muissa samantason kengissä nähdään yleisesti myös kaikkea muutakin.

439
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 01.02.11 - klo:20:07 »
Bicycletoe tällä foorumilla. Apua!

Tuota, jos kehtaan kysyä niin mikä kyseissä kengissä on niin kamalaa?

440
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 29.01.11 - klo:23:24 »
Miksi vaihtaa virheetön safiirilasi?

Maalaisjärjellä ajatellen siinä ei tietyi mitään järkeä olekkaan, mutta se nyt kuuluu näihin hoito-ohjelmiin. Siksi juuri huollattamisessa on syytä käyttää harkintaa ja mietitä mitä tekee.


441
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 29.01.11 - klo:19:57 »
No ei, mutta tarkoitinkin, että tunnettuu koneistoon löytyy enemmän huoltajia kuin täysin spesiaalikamaan. IWC:n 7750 taitaa olla sitten omassa sarjassaan :)

Näin varmasti on.

Tuo ETA/Valjoux cal.7750 on legenda omassa sarjassaan. Sama koneisto löytyy myös monista muista eri premium merkeistä.
Niin, siis tuohon iwc modista on tosiaan poistettu taulu ja muutettu kronojen järjestystä. Siksi sanoin että se on omassa sarjassaan, varmasti kaikkein "heavyin" modifikaatio mitä valmiskoneisiin tehdään.


Kyllä minä veisin kaikki ETA-koneiston tai sen variantit (mm. IWC) omaavat kellot ihan tavalliselle kellosepälle. Huollon hinta on vain noin 100€ vs. merkkihuollon 400-500€. Oma seppäni sanoi, että Rolexienkin huolto sujuu mallikkaasti, sillä Rolex myy osiaan nykyään myös merkkihuoltojen ulkopuolelle.

Tuota, oikaisen nyt tätä kerta yllä annettu neuvo on hyvin kyseenalainen.

100e "perushuollolla" saa kellosepältä kyllä koneiston öljyämisen ja paineen tarkastuksen sekä rukkauksen. Tämä on vähän niikuin vaihtaisi moottorin öljyt autosta. "Merkkihuolto 400-500e" on kuitenkin täysin toinen asia.

Tällä merkkihuololla koneisto puretaan todella täysin osiin, kaikki putsataan, vanhat öljyt poistetaan ja uudet lisätään. Oikeaoppiseen koneen öljyämiseen käytetään 5-7 erilaista öljyä koneistosta riippuen, perus satasella tätä ei saa. Tämän lisäksi kellon kuori ja rannekke ultraääni-pestään, kuori kiillotetaan, lasi (myös safiiri vaikkei naarmuja olisi, merkkilaskin hinta yksittäin 50-100e)  vaihdetaan, kello rukataan ja säädetään yleensä kaikkiin asentoihin toimiviksi, tarvittaessa vielä kuluneita osia vaihdetaan (joita et saa peruskellosepältä).

Näitä kahta huoltoa ei siis pitäisi ruveta vertailemaan tai pitämään edes vaihtoehtoina toisilleen. Uutta kelloa ei välttämättä tarvitse/kannata huollattaa merkkihuollossa heti vaan esim 10-15v voi olla täysin riittävä jos välillä tekee noita satasen välihuoltoja. Noissa merkkihuolloissa  kello käydään siis täysin läpi ja vastaa käytännössä uutta tullessaan takaisin. Kaiken tämän merkkihuollon touhun voi tehdä tottakai ihan kuka vaan seppä tilaten varaosat valmistajalta. Tälläiset huollot ovat kuitenkin pääsääntöisesti kalliimpia kuin merkkien huollot, jotuen mm. merkkien ottamasta varaosahinnasta ja yksinkertaisesti siitä, että tuohon menee aikaa oikeasti aika paljon, etenkin jossei työtä voi tehdä samaan aikaan useamman kellon kanssa ja ilman aikaisempaa tuntemusta kyseisestä mallista.

Jokainen siis tietysti käyttää omaa harkintaa huoltojuttujen kanssa. Ei kuitenkaan todellakaan kannata tuudittautua 100e vs 500e vaihtoehtoasetteluun kun palvelu on täysin eri.

442
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 29.01.11 - klo:10:44 »
Niin, no jos olisi joku kelloseppä jonka tuntisin ja tietäisin hyväksi niin ehkä. Silloinkin tilanne on kuitenkin se ettei IWC:n varaosia ole saatavilla, enkä ainakaan itse halua kellooni mitään standardi-osia, olivatpa ne sitten mitä tahansa. Toisekseen tuo 400-500e huolto ei loppujen lopuksi ole kovinkaan paha kun miettii että koko koneisto puretaan, öljytään oikein (eli ei mitään sinneppäin yhtä öljyä, jonkalaisen "huollon" saa satasalle mistä vaan), pestään, kiillotetaan ja vaihdetaan lasi. Okei, on siinä brändilisää ehkä 20-30%, mutta toisaalta tietääpähän että homma on tehty oikein ja oikeilla kamoilla. Niinpä tämä ei ihan mene samaan sarjaan kuin tuo autohuolto-esimerkki.  

Tuossa on ihan täysi järki siinä mielessä, että IWC:n kello pitää ehdottomasti huollattaa aidoilla IWC:n osilla. Siinähän lähtee koko idea prestiisikellosta, jos siihen hankkii standardiosia kustomoitujen sekaan.

400-500 euroa huollosta on toki paljon rahaa, mutta toisaalta suuri osa hinnasta siirtyy suoraan kellon arvoon ja lisäksi raha menee arvokkaan käsityöperinteen ja kellonvalmistamisen tukemiseen.

Itselläni on hyvät kokemukset eräästä lontoolaisesta eläkeläiskellosepästä, joka huollattaa muutamalla kympillä kellon kuin kellon jos siinä ei ole mitään kovin erikoista. Varaosista saa tietenkin maksaa, mutta kymmenien vuosien osien hankinnasta saadun kokemuksen ansiosta osien hinta on ihan muuta kuin merkkihuollon kautta. Tosin huollattamieni kellojen hinnat ovat kolminumeroisia eikä siis IWC:n hintaluokassa, mutta esimerkiksi pelkkä puhdistus- ja voiteluhuolto on mielestäni aika tarpeetonta teettää joka kerta merkkihuollolla, jos ei huollata myyntiä varten.

Halukkuus huollosta maksamiseen riippuu tietenkin myös kellojen määrästä. Jos omistaa 10 arvokelloa, menisi niihin helposti 10 000 euroa vuosikymmenessä merkkihuoltoihin jos ne huollattaa kaksi kertaa vuosikymmenessä.

Olet toki oikeassa veli tuc. Silti väittäisin, että samantasoinen huolto samoilla osilla ei ole niin hirveästi edullisempi jos sen muualla tekee. Pelktä varaosat maksavat hunajaa, kellon purkuun ja kausekseen menee aikaa  jne. Mutta olet oikeassa, kannattaa harkita kuinka usein kellonsa haluaa huoltaa ja toimia sen mukaan.

443
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 29.01.11 - klo:10:41 »
Sinänsä edullisemmanpään IWC:t voi kyllä osata huoltaa kuka vain, sillä perus ETA-laitehan niissä on pohjana...

Tosin IWC:n modifioima ja viimeistelemä. Tuo mainitsemasi perus ETA-koneisto on varsin laadukas ja siksi sellainen löytyy monista ns. "paremmistakin merkeistä". Itseasiassa monikaan koneisto ei kykene tarkkudessa ja kestävyydessä samaan kuin ETA 2892 variaatioineen. Ei häpeä edes Rolexin cal. 3135 mestariteosta.

http://www.chronometrie.com/eta2892/eta2892.html

No ei, mutta tarkoitinkin, että tunnettuu koneistoon löytyy enemmän huoltajia kuin täysin spesiaalikamaan. IWC:n 7750 taitaa olla sitten omassa sarjassaan :)

444
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 28.01.11 - klo:20:52 »
Niin no... Kuten jo vastasin, en ainakaan itse halua että magnettisuojattua kelloani säätää kukaan muu kuin siihenkoulutettu seppä. Jos niitä ei ole niin sitten ei ole :(. VC on sitten asia erikseen.
Eihän merkkiautojakaan välttämättä kannata viedä kylämekaanikolle, jossei sillä ole pätevöitymistä siihen. Eriasia tietysti on tarvitaanko moista, mutta tuossa IWC tapauksessa kyllä.
Lukaisin mielenkiinnosta tuosta magneettisuojauksesta enkä kyllä oikein keksi syytä siihen, miksi sitä ei voisi huoltaa kuka tahansa pätevä kelloseppä...

http://en.wikipedia.org/wiki/Antimagnetic_watch

Eihän siinä ole kyse kuin materiaali- ja kotelointivalinnoista. Vai?

Ja kyllä itse ainakin uskallan huollattaa esim. Bosch Car Servicessä Daimler AG:n tuotteita koska ei vaan p***e kestä Vehon riistohintoja. Olisi mennyt korjauksiin reilun tonnin sijaan noin 6000 euroa jos olisin teettänyt viime vuoden työt Veholla BCS:n sijaan. Eikä tuo ollut vitsi. Esim. pakoputken vaihdosta Veho olisi ottanut 1500 euroa (josta katalysaattori olisi ollut 990 euroa, ostin Saksan eBaysta saman tuotteen hintaan 99,90 + 17e postit).

Niin, no jos olisi joku kelloseppä jonka tuntisin ja tietäisin hyväksi niin ehkä. Silloinkin tilanne on kuitenkin se ettei IWC:n varaosia ole saatavilla, enkä ainakaan itse halua kellooni mitään standardi-osia, olivatpa ne sitten mitä tahansa. Toisekseen tuo 400-500e huolto ei loppujen lopuksi ole kovinkaan paha kun miettii että koko koneisto puretaan, öljytään oikein (eli ei mitään sinneppäin yhtä öljyä, jonkalaisen "huollon" saa satasalle mistä vaan), pestään, kiillotetaan ja vaihdetaan lasi. Okei, on siinä brändilisää ehkä 20-30%, mutta toisaalta tietääpähän että homma on tehty oikein ja oikeilla kamoilla. Niinpä tämä ei ihan mene samaan sarjaan kuin tuo autohuolto-esimerkki. 

445
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 28.01.11 - klo:17:02 »
Niin, IWC on tietysti hienompi merkki kuin Rolex, joten ei se RLX-huolto mitään tarkoita ;). 

Hienoudesta en tiedä mutta ei kai huoltaminen paikan päällä siitä ole kiinni vaan pikemminkin koneiston monimutkaisuudesta tai vastaavista asioista. Miksei Lindroosilla voitaisi ihan hyvin huoltaa vaikkapa Vacheron Constantinin yksinkertaiset mallit? Hehän myyvät merkkiä.

Niin no... Kuten jo vastasin, en ainakaan itse halua että magnettisuojattua kelloani säätää kukaan muu kuin siihenkoulutettu seppä. Jos niitä ei ole niin sitten ei ole :(. VC on sitten asia erikseen.
Eihän merkkiautojakaan välttämättä kannata viedä kylämekaanikolle, jossei sillä ole pätevöitymistä siihen. Eriasia tietysti on tarvitaanko moista, mutta tuossa IWC tapauksessa kyllä.

446
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 28.01.11 - klo:16:37 »
Onko herroilla kokemusta paljonko IWCn huolto maksaa? Kuten jo aiemmin mainitsin niin oman kelloni huolto on kaikkea muuta kuin ilmaista. Kello myös viihtyy kauan huollossa (~5kk) koska huolto tehdään tehtaalla osien saaminen kestää jostain syystä kauan.
Kello on muuten tämä:


En tiedä tällähetkellä tarkasti mutta 450-600e. Tuo on siis täyshuolto joka sisältää kuorenkiillotuksen, lasin, koko setin purkamisen testaamiset yms. 10-15% normaalista huoltohinnasta.

Huoltavatko paikanpäällä oikeasti?

Kyllä ymmärtääkseni Rolexit ainakin huoltavat; onhan se paitsi Rolexin virallinen myyjä myös virallinen huoltopiste. Ainakin sellainen lätkä siellä on ikkunassa ja olen kerran käynyt heidän kelloseppiensä työhuoneessa ja siellä niitä Rolleja oli pöydillä ja varaosia tehtaan omissa pakkauksissa ja niin edelleen. Voi toki olla, että muiden merkkien kohdalla käytäntö on toinen.

Niin, IWC on tietysti hienompi merkki kuin Rolex, joten ei se RLX-huolto mitään tarkoita ;).  Totuus piilee kyllä siinä että Lindroosilla on Rolexin lisenssin omaavat sepät. IWC:n seppiä ei Suomessa tietääkseni ole, joten kello lähtee kohti Sveitsiä melko varmasti, ellei jossakin toisessa maassa oleva huoltokeskus ole jonojen puolesta paremmassa jamassa.

Sinänsä edullisemmanpään IWC:t voi kyllä osata huoltaa kuka vain, sillä perus ETA-laitehan niissä on pohjana. Toisaalta varaosia ei saa kuin IWC:n valtuuttamat huollot, ja nou noiden omat koneet nyt vaativatkin sitten jo erikoistumista. Lisäksi osassa IWC:eitä, esim. tuossa Markissa on magneettisuojaus, joten en ihan periaatteessakaan halua että joku perusseppä rupeaa sitä availemaan.

447
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 27.01.11 - klo:21:52 »
Kellään vinkkejä pienistä, alle 40 mm halkaisijan kelloista, jotka olisi vielä mahdollisesti ohuita? Hakusessa siis jotain "sporttisempaa" Mondainen rinnalle.

Omega Speedmasterin muotoilu miellyttää silmää, mutta vaikuttaa olevan turhan massiivinen mun ohueen ranteeseen.




Tässä taas kalliimpi.

http://www.iwc.com/collection/pilots/IW3255/


Mulla on tää IWC ja en nyt voi muuta kuin kehua. Kyllähän se vähän maksaa mutta on hintansa arvoinen :).

448
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 23.01.11 - klo:22:40 »
Kenellekään kokemuksia saksalaisen Stowan kelloista (kuinka laadukas koneisto jne.)



Minulla on juuri tuollainen Antea KS. Stowan Fliegerin puolestaan myin eräälle tällekin foorumille kirjoittelevalle herrasmiehelle, kun arkikellona ranneaikaa saa enimmäkseen Damasko.

Stowasta minulla on pelkkää hyvää sanottavaa. Antea KS:n koneisto on perusvarma Peseux 7001, ja Stowan viimeistelemänä tuo on oikein miellyttävän näköinen. Itse koneisto ei ole tarkimman mahdollisen maineessa, mutta minulle tuollaisilla seikoilla ei ole merkitystä. Koneisto on ihastuttavan ohut, joten Antea sopii mainiosti pukukelloksi.

Minulla ei ole kokemusta valmistajista, joilla olisi parempi hinta-laatu-suhde kuin Stowalla.

Itseasissa tuo "Pösö" nauttii oikein hyvää mainetta ja se taitaa olla pojakoneistona jopa jossakin patekissa. Suosittelen erityisesti. Stowan Pösö on sitäpaitsi vielä säädety melko tarkaksi,

Antea sopii myös klassiseen tyyliin arkikelloksi, joskin perussuomalaiselle tuo on varmasti pukukello :).

449
Etiketti / Vs: Sähköposti-etiketti?
« : 18.01.11 - klo:20:24 »
Mukavaa, että viesti kirvoitti keskustelua.

Henk.koht. olen päättänyt nyt alkaa viittamaan vastaanottajaan nimellä selkeämmin. Tuntuu, että massapostituksen kaudella postit katoilevat ruuhkiin ja ylitäysiin postilaatikkoihin.
Erityisesti pitkät signaturet, surkeat otsikot ja lässynlässyn-rakenteet saavat veren lämpiämään, myös siksi että mobiililaitteen näyttö on kovin pieni.

450
Etiketti / Sähköposti-etiketti?
« : 17.01.11 - klo:17:44 »
Itseäni on pitkään askarruttanut käytöstavat ja muotoseikat sähköposteihin liittyen. Tietysti asia on niin, että ihmiset arvostavat sähköpostia hyvinkin erilaisena välineenä. Toiselle se on aidosti kirjeen korvike, toiselle taas vapaamuotoinen chat-palstaa muistuttava kommunikaatiokeskus. Muistan etäisesti, että noin kymmenenvuotta sitten höpistiin yleisesti jonkinveran nettiketistä johon kuului myös ohjenuora sähköpostin käyttöön, mutta sittemmin asia tuntuu unohtuneen tai saaneen ainakin vähemmän huomiota. Itseni kuitenkin tällähetkellä ärsyttää suunnattomasti, että noin 40 sähköpostia jotka saan päivässä, ovat kirjoiteltu vähän miten sattuu.

Koska eritapoja käyttää on useita, niin ajattelin että voisi kerätä muutamaan peruskysymykseen vastauksia, jos vaikka niistä sitten mudostuisi jokin tyylikäs ohjenuora:

1. Miten otsikko pitää mutoilla, ja mitä siihen kannattaa laittaa?
Itse olen pyrkinyt usein laittamaan viestin pääasian tähän, mutta toisaalta sekin tuntuu tönköltä tavalta. Typerintä on varmasti laittaa otsikoksi jotain ympäripyöreätä.

2. Hyvä ja tyylikäs tapa aloittaa viesti?
Olen usein aloittanut viestini puhelinkeskustelun omaiesti Hei, Tervehdys, tms. tervehdyksellä. Tämä voi varmaankin olla casual-tilanteissa ok, mutta formaaleihin tilanteisiin se kuullostaa typerältä. Mikä on siis hyvä ja tyylikäs tapa aloitaa viesti? Pitäisikö viestin aloituksen puhutella vastaanottajaa (tyyliin britit, Dear "name",)?

3. Asioiden järjestys?
Ikäväkseni olen huomannut harvojen kiinnittävän huomiota tähän. Tärkeimmät asiat voivat olla hyvin loppupuolella viestiä. Olisko kuitenkin asioista hyvä mainita aina viestin alussa tms.?

4. Tyylikäs ja ryhdikäs lopeutus?

5. Yhteystietojen tarpeellisuus ja oikea määrä? (ns. signature)
Toisinaan minua huvittaa lukea viestejä, joissa on perässä yksi a4 erilaisia yhteystietoja, tietteleitä jne. Missä on hyvän maun raja, koska tietoja on liikaa?

Mitä mieltä olette näistä? Lisääkin pulmakohtia saa toki vapaasti esittää :).



Sivuja: 1 ... 28 29 [30] 31 32