Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - danius

Sivuja: 1 ... 140 141 [142]
2116
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 16.11.11 - klo:23:43 »
Jos korvaläpällistä, hyvää capia etsit, suosittelen Oscar wigensiä. On kylläkin ruotsalainen merkki. Mutta hyvä päähine. Käsittääkseni Ruotsin hovi hankkii wigensiltä päähineitä, vaikka Ruotsissa ei taideta antaa hovihankkijan sinettejä. http://www.wigens.se/StartPage/StartPage.aspx
Wigensiä on myytävänä esim. hattu.fi:ssä.

2117
Asut ja pukineet / Vs: Barbourin vahakangastakki
« : 16.11.11 - klo:23:33 »
Suosittelen Borderia jos pidempää mallia mietit. Käytätkö minkälaista vahaa? Itse tilasin Englannista valmiissa suihkepullossa olevaa, jota suositeltiin barbourin vahakankaalle. Ei kuitenkaan ole barbourin omaa.

2118
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 15.11.11 - klo:22:46 »
Jos Jyväskylän mies Oulussa liikut niin siellä on hattuataljee Saara- niminen hattukauppa jossa on valikoimaa myös miehille. Kauppa keskittyy naisten hattuihin, mutta ihan kivasti sieltä on päähinettä löytynyt. Käsittääkseni siellä ei voi kuitenkaan teettä hattuja. Palvelu on hyvää ja hatut laadukkaita. Esim. kesällä siellä oli hyviä, aitoja panamahattuja.

2119
Asut ja pukineet / Vs: Barbourin vahakangastakki
« : 15.11.11 - klo:22:42 »
Syksy alkaa kääntyä kohti talvea ja ilma käydä liian kylmäksi keskiraskaalle Barbourille ilman vuorta. Lisävuori lämmittää mukavasti. Olen omistanut takkini vuoden, ja tunnen aina suurta nautintoa kun sen saa vetäistä ylle. Olen muuttanut kaupungista maalaismaiseen pikkukaupunkiin, joten täällä ei ole paljonkaan tilaisuuksia ja paikkoja mihin takki ei sopisi. Omistan Barbourin Border-mallin. Takki sopii hyvin pitkälle ja hoikanpuoleiselle miehelle-tosin kavennettuna. Oikean kokoinen border oli todella säkkimäinen vaikka olin siihen varautunutkin. Onneksi paikallinen ompelimo kavensi takkia sivusaumoista 20e:n hintaan, jolloin istuvuutta ja ryhtiä tuli enemmän.

En voi muuta kuin kehua. Mielestäni takki menee todella moneen tilanteeseen ja tyyliin, kunhan muistaa vetää jalkoihinsa tarpeeksi tuhtia kangasta ja vähän ronskimpaa kenkää. ( vaikka olen kyllä sortunut välillä melkoisiin yhdistelmiin!) Sammarit, molskit ym housut, paksumpipohjaiset kengät... mieliyhdistelmäni on hunterin original green-kumisaappaat ja barbour syksyisellä kävelyllä koiran kanssa. Olo on kuin country gentlemannilla konsanaan. Kaiken lisäksi takki ei ole edes kovin kallis netistä tilattuna ja kestää taatusti isältä pojalle. Ekologisuutta siis!

2120
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 15.11.11 - klo:20:45 »
Jaa tämähän on lähellä! Täytyypä katsastaa kun seuraavan kerran Pirkanmaalle täältä Satakunnasta matkaan.

2121
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 15.11.11 - klo:20:37 »
Hienoa! Laita ihmeessä kuvia sitten kun hatun saat. Saako tiedustella missä hattuliikkeessä asioit?

2122
Asut ja pukineet / Vs: Left Shoe Company
« : 13.11.11 - klo:22:07 »
Ainakin itselläni mitkä tahansa kengät joita en ole pitkään aikaan pitänyt + 10 kilometrin kävely aiheuttavat särkyä jalkoihin.

2123
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 13.11.11 - klo:22:02 »
Ehkäpä villahuopainen hattu kannattaa ostaa suosiolla numeron verran liian suurena ja pitää fyllinkiä hikinauhan alla kunnes hattu on vuoden-parin sisällä asettunut mittaansa?
[/quote]

Tai fyllingin sijaan ompelee hikinauhaan pienen ompeleen joka pienentää hatun sisäpinta-alaa. Omat hattuni eivät ole pienentyneet. Oletko ajatellut että hiustesi pituudella saattaa olla tekemistä asian kanssa? Itse huomasin kerran kun salongista astuin lyhennettyine hiuksineni ulos, että päähän painamani hattu tuntui yhtäkkiä aavistuksen liian suurelta. Joskus taas kun hiukset ovat kasvaneet ja päähän laittaa hatun joka ei siinä ole hetkeen viivähtänyt, se saattaa tuntua hiukan liian tiukalta.

2124
Asut ja pukineet / Vs: Left Shoe Company
« : 13.11.11 - klo:21:51 »
Käsittääkseni leftit valmistetaan Virossa.

2125
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 13.11.11 - klo:00:30 »
Olen kuullut että liian pientä hattua voisi yrittää suurentaa kostuttamalla se kunnolla ja sitten varovasti venyttää. Tärkeää olisi saada venytettyä päähinettä tasaisesti. Suurena riskinä tässä on hatun muodon menetys, joten en lähtisi itse yrittämään. Hattuni ole ostanut valmiina, joten en osaa sanoa voiko hatun lieriä kaventaa.

2126
Asut ja pukineet / Vs: Left Shoe Company
« : 12.11.11 - klo:23:58 »
Kyllähän kaikkiin kenkiin, oli ne kuinka laadukkaat/hyvätmaineiset tahansa, tulee jotain käytön jälkiä nahkaan? Mielestäni tämän on sitä patinaa joka tekee kengistä viehättävät ja persoonalliset. Eri asia on tietenkin jos nahka selvästi rypistyy (varsinkin kohdista joista ei pitäisi) ja saa raskausarpimaisia piirteitä. Kenkä on rasitukselle alttiina niistä kohdista jotka taittuvat käveltäessä. Tietenkään selvää heikkolaatuisuutta tai tuotevirhettä ei luonnollisella patinoitumisella tule selittää.

2127
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 12.11.11 - klo:18:46 »
Kyllä hattu miehen tekee. Itse vierastin aluksi hattua, mutta kun sitä pitää muutaman päivän päässä niin hattuun on jo tottunut. Kun kuvajaistaan vielä välillä heijastuvista pinnoista tarkastelee ja tottuu siihen miltä hattu päässä näyttää, niin pian sujahtaa päähine aamulla päähän aivan huomaamattaan. Nyt tuntuu että ilman hattua jotakin olennaista puuttuu, ja hatuttomia miehen syyspukeutuminen tuntuu jääneen vajaaksi.

Hatun koosta sanottakoon, että omasta kokemuksestani kokonumeroon ei kannata liikaa tuijottaa. Yleensä käytän kokoa 59, mutta olen ostanut hattuja kokojen 58-60 välilltä. Hattukauppiaani ohje kuului, osta se hattu joka päässä tuntuu parhaimmalta, älä mieti kokonumeroa. Lisäksi hän näytti pikku kikan jos isompi numero tuntuu vähän väljältä ja pienempi numero taas liiankin istuvalta. Isomman numeron hatun hikinauhaan ommellaan yksinkertainen ommel,  joka aavistuksen pienentää hatun sisätilaa. Monen hatun kohdalla tämä on saanut koon juuri sopivaksi. Oljesta tehtyjen hattujen kohdalla en ole testannut, on aina löytynyt sopivan kokoinen, mutta huopahattujen kyllä.

Lisäksi vielä joku tuntematon kerran sanoi, että hatussa parasta on se, että sen päästä ottaminen huomataan ja se saa merkityksen. Esimerkiksi tervehdys, sisään saapuminen ja hatun päästä ottaminen vaikka hautajaisissa on huomattavasti elegantimpaa, juhlavampaa ja kunniottavampaa kun sen tekee oikealla lierihatulla eikä vaikka pipolla.


2128
Asut ja pukineet / Vs: Left Shoe Company
« : 12.11.11 - klo:00:47 »
Otanpa osaa keskusteluun foorumin pitkäaikaisena lukijana mutta tuoreena jäsenenä. Sain leftille lahjakortin jolla hankin pari kuukautta sitten kengät. Tunsin epäilyä leftiä kohtaan, mutta liikkeessä vieraillessani mallit näyttivät paremmilta kuin verkkosivuilla. Valitsin vasikan nahkaa olevan mahongin värisen parin. Jalkineet ovat olleet käytössäni kuukauden. Kengillä on hyvä kävellä ja ne ovat mukavat jalassa. Yleensä oikean jalan kenkä ei istu minulle samoin kuin vasemman. Nyt en huomaa tympeää ahtautta jota valmiskengät oikeassa jalassani niin usein aiheuttavat. Ulkonäköön olen ollut tyytyväinen ja nahka vaikuttaa laadukkaalta, ei hämähäkinseittejä tms. näkyvissä. Toki näin lyhyellä käytöllä on mahdotonta sanoa miten kenkä kestää. Ihan tyytyväinen olen pariin ollut, tietty hinta oli turhan kova. Ilman lahjakorttia kenkiä tuskin olisin hankkinut. Pienenä hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että oikean kengän sisään tuli kaiverrus johon sai itse valita tekstin.

Sivuja: 1 ... 140 141 [142]