Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jda

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Kaunis elämä / Vs: Mitä juot/syöt nyt?
« : 17.02.13 - klo:01:39 »

Entrecote oli parasta mitä koskaan olen syönyt, lähinnä Saksassa ollut yhtä maukasta entrecotea. Myös bearnaise kastike oli koostumukseltaan ja maultaan täydellistä. Medium pihvi oli sisältä riittävän punaista eikä ylipaistettua.


Kävin myös kuukausi-kaksi takaperin ja tuli otettua samat alku- ja pääruoat. Molemmat hyvin onnistuneita ja kuten kirjoitit, entrecote oli erityisen loistava, parhaita mitä Suomenniemellä on ainakin tullut vastaan. Suosittelen!

2
Kaunis elämä / Vs: Viskit
« : 31.12.12 - klo:10:25 »
Matkoilla tuli vastaan kohtuuhintainen pullo Woodford Reserven bourbonia, jota muutama vuosi sitten maistoin ja tykästyin. Bourboniksi oikein maukas ja aromikas. Hyllyssä ollut Maker´s Mark jää nyt drinkkien tekoa varten, sillä Woodford maistuu paremmin sellaisenaan.

3
Asut ja pukineet / Vs: Tykkiveneet
« : 31.12.12 - klo:10:14 »
Mites Alfred Sargentin longwingit, ovatko millään tavoin verrattavissa Amerikan serkkuihin?

http://www.nittygrittystore.com/men/footwear/stepney-grain-longwing-brogue-walnut

5
Kuurna olisi ollut ykkösvaihtoehto.

Mites Kuurnan omistajien toinen samanhenkinen Atelje Finne? Hintataso sama ja laatukin hyvä.

Toinen mahdollinen voisi olla Luomon entisiin tiloihin avattu Ask, josta olen kuullut hyvää, en tosin vielä itse käynyt. Menut 55 ja 85 euroa ja juomamenut 50 ja 80, eli hiukan halvempi kuin esim. Luomo?

6
Kaunis elämä / Vs: Kahvimyllyt
« : 15.12.12 - klo:09:23 »
Säiliöön jauhavat myllyt eivät myöskään ole kovin mukavia käyttää portafilterin kanssa.

Totta tämä portafiltterin osalta, mokkapannullakin keittäminen on hiukan rasittavaa kun kahvia pitää lusikoida säiliöstä pannun pieneen filtteriin ja jauhettu määräkin tuntuu aina olevan hiukan väärä.

7
Kaunis elämä / Vs: Kahvimyllyt
« : 14.12.12 - klo:19:17 »
Krupsia ehkä parempi vaihtoehto voisi olla alle 100 euron hintaluokassa Wilfan CGR-1 (http://www.gigantti.fi/product/pienkoneet/kahvit-ja-tarvikkeet/CGR1/wilfa-kahvimylly).

Aikoinaan itse arvoin nimenomaan Krupsin ja Wilfan välillä ja harrastuneempi ystävä vahvasti suositteli Wilfan myllyä. Myllyähän myydään aika yleisesti erikoiskahviliikkeissä ja näyttää sillä olevan yksi ruotsalainen "Best i test"-palkinto (riktigtkaffe.se) ja jonkun MM-baristankin suositus:D Itse olen ollut hyvin tyytyväinen ja laatu on selkeästi parempi kun aiemmin satunnaisessa käytössä ollut halpa "silppuri". Oma käyttö lähinnä tosin suodatinta, pressoa ja mutteria. En omista espressokeitintä joten siitä ihan hienoimmasta jauhatuksesta en osaa sanoa paljonkaan, mutta uskoisin laadun olevan ihan riittävää satunnaiseen käyttöön.

Kommentoidaan nyt vielä kun noita crema.fi-sivuja jumituin selailemaan että jos tarve olisi vain espressokeittimelle ja halua investoida hiukan enemmän,tuo Ascaso i-Mini näyttää sekä erittäin hyvältä että laadukkaalta...

8
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 02.12.12 - klo:15:25 »
Ok, kiitos. Rajoitettu versio nähtävästi kyseessä, joten ei ihme jos tarjonta on hiukan kiven alla.

9
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 29.11.12 - klo:23:51 »
Upea Seiko. Mikä malli tämä mahdollisesti on, voisi itseäkin kiinnostaa....

10Joko muuten olette maistaneet tämän vuoden Beaujolais nouveaun?

En maistanut, mutta ostin lähialkon loput pullot joulukalkkunaa saattelemaan.

En maistanut minäkään. Yritin lauantaina ostaa yhtä pulloa Helsingissä ja myyjä tiesi kertoa, että on pääkaupunkiseudulta myyty loppuun. Oli ilmeisesti hyvin huono vuosi sadon määrän osalta jonka vuoksi Alkoon saatiin vain yksi beujolais nouveau, joka olikin sitten ilmeisesti hyvä ja kysytty.

11
Kaunis elämä / Vs: Olutsuosituksia
« : 11.09.12 - klo:19:45 »
Komp komp. Kyllä mieluummin Stellan ottaa kun monen muun ison talon lagerin esim. Carlsbering, Heinekenin tai edellämainitun Budin. Maine kärsinyt turhankin paljon Tescon polkumyynnistä & wifebeater-viittauksista ja siitä että kyseessä on ison talon iso tuote. Jenkeissähän Stellalla on selkeästi parempi status kuin Euroopassa.

12
^ Morning fix(i)es.

13
Kaunis elämä / Vs: Olutsuosituksia
« : 11.09.12 - klo:19:14 »
En kauheasti hifistele, mutta suosin belgialaista olutta. Sekä Stella Artois (peruslager ja ensikosketus belgialaisiin) että Hoegaarden toimivat aina. Leffe Blond ehkä tämän hetken olutsuosikki. Tietysti luostarioluet maistuu miltei poikkeuksetta.

Stella Artois on yhtä hyvä ensikosketus belgialaisiin oluihin kuin Ofelia laatuviineihin.


Stella on samanlainen ensikosketus belgialaisiin kun vaikkapa Budweiser on amerikkalaisiin. Ja sehän on hyvä jos ensikosketuksen jälkeen suunta on lähinnä ylöspäin:)

Kesän aikana tuli itselleni ensin tarjoilijan suosituksesta ja sitten jo ihan omasta vapaasta tahdosta nautittua erinomaista panimotuotetta: Omnipollo Leon.

Amerikkalaishenkinen pale ale valmistettuna Belgiassa, ruotsalaisten toimesta. Sisältää yhdysvaltaisia maltaita ja belgialaisia shamppanjahiivoja. On ehkä piirun verran hipster, mutta samalla pirun hyvä olut. Houkuttaa kokeilemaan panimon muitakin tuotteita kunhan niitä vastaan tulee. Lisää tarinaa täältä: http://omnipollo.com/

14
Kaunis elämä / Vs: Mitä juot/syöt nyt?
« : 11.09.12 - klo:19:01 »
Vesijohtovettä.Täällä kanssa, kaveriksi maustamatonta jogurttia ja mysliä. Kevyet eväät ennen treeniä.

Viime sivulla mainittu The Botanist oli itselle uusi tuttavuus ja kehut sekä Jussilta muualta internetsistä kirvoittivat tämän ginistin hankkimaan oman pullon. Tässä kohdassa asuinmaa Ruotsi (vaikka muuten on alkoholilakien suhteen Suomea jäyhempi) ja Systembolaget saavat kyllä taas hatunnoston. The Botanist ei ole valikoimassa, mutta sitä on maahantuojalla joten sain tehtyä Systemetin nettisivujen kautta tilauksen ja pullo saapuu viikon sisällä lähimpään liikkeeseen noudettavaksi ilman mitään lisäkuluja. Joskus toimitus on nopeampikin eli ehkä tätä pääse nauttimaan jo tulevana viikonloppuna. Kippis!

15
Linkit ja vinkit / Vs: Vinkit Kööpenhaminan matkaajalle
« : 22.08.12 - klo:23:03 »
Norreportin kulmille noin vuosi sitten avattu Torvehallerna, uudet kauppahallit, jossa myös turistille paljon nähtävää ja syötävää.(http://torvehallernekbh.dk/). Siellä kahvit Coffee Collectivesta, lounaaksi esimerkiksi duck sandwich Ma Poulesta tai pizza Gormista. Hyvän sään yllättäessä ulkona mukava Cava-baari ja makean nälkään toimii Agnes Cupcakes. Useampi viinimyymälä ja liike josta löytyy laaja valikoima viskejä, rommeja ja muita ruskeita viinaksia pienissäkin erissä mukaan ostettavaksi.

Olutkuppiloita tässä langassa onkin jo paljon, mutta laitetaan mukaan vielä Ölbaren (http://oelbaren.dk/) Sankt Hans Torvin lähettyviltä: pieni, tunnelmallinen ja aina täynnä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 11