Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Alex70

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 26.10.22 - klo:14:49 »
Osui käsiin kaksi paria Dr Martensin maihareita 50% alennuksella ja vaikka laatu on ollut mitä on, päätin kotiuttaa. Mutta sitten kysymykseen. Miten kannattaisi aniliininahkaa käsitellä, siis hoitava aine? Jokin joka ei hirveästi tummenna ruskeaa väriä. Toinen pari on musta joten siinä ei vaaraa.
Näin Dr Martensin sivuilla näitä kuvattiin "A new leather lands in our line-up. Abruzzo is a premium waxed aniline with a subtle pull-up and satin sheen finish". Epäilen että nappanahkaisiin Martenseihin käyttämäni Chelsea leatherfood on liian tykkyä tavaraa ja tummentaa aika lailla.

2
Asut ja pukineet / Vs: Merinokerrastot
« : 03.06.21 - klo:12:42 »
Dillingin kerraston ostin 2 vuotta sitten. Erittäin tyytyväinen hankintaan. Sanoin heidän merino/silkki lyhyet alushousut todettu hyviksi.

3
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 10.07.19 - klo:19:29 »
Tuo ”Root beer”on kyllä yksi hienoimmista Rolexin uutuuksista.
En ole mikään suuri 2-tone mallien ystävä mutta Rolexin ruusukultaiset ovat aika onnistuneita, kuten Datejust 41 ruskealla taululla ja Oyster rannekkeella.

4
Kaunis elämä / Vs: Ruoanlaitto
« : 10.06.19 - klo:14:11 »
Sous vide.

Olisiko vinkkejä hyvien tyhjiökypsennysreseptien lähteistä? Pitkällisen jahkailun jälkeen tuli hankittua sirkulaattori ja pyhien jälkeen lampaanliha on oletettavasti tarjouksessa.

Ajattelin kokeilla käyttää haudutusastiana perus kylmälaukkua, on ainakin halpa ja tilava, veikkaisin että oikean lämpötilan saavuttaminen ja ylläpito onnistuisi tuossa eristyksen ansiosta himpan verran helpommin. Mitä mieltä raati on ideasta?
oletko tätä lukenut?
http://www.douglasbaldwin.com/Guide_Finnish.pdf

5
Kaunis elämä / Vs: Ruoanlaitto
« : 10.06.19 - klo:14:08 »
Hommasin myös hiiligrillin. Ostanko Pirkka-hiiliä vai onko raadilla ehdotuksia?
Hong Kongin Marienburg tms puuhiili on melko hyvää tavaraa. Vertasin sitä ravintoloiden käyttämään ”pro” tavaraan (Big K)ja erot eivät ole isoja. Pro tavara on jonkin verran tiiviimpää eli toimii kauemmin ja antaa noin 15-20C enemmän lämpöä, mutta Kamadogrillissä pääsen Honkkarin hiililä helposti 340-350 asteeseen tarvittaessa.

6
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 26.05.19 - klo:13:12 »

Kotiteatteri sai päivityksen. Kaksi Sressless Mayfair tuolia. Eivät ehkä parhaimman näköiset kys. firmalta mutta mukavimmat itselleni.

Sehän noissa on, kumpaa painottaa: mukavuutta vai ulkoasua.
Tuoleissa luetaan, katsotaan telkkaria, kuunnellaan musiikkia. Joten pakko mennä 90% mukavuus/10% ulkonäkö painotuksella. Eikä turhaan. Vanhoissa kotiteatterituoleissa piti käännellä, liikkua vähän väliä koska paikat alkoivat puutumaan. Katselin 2,5 tunnin leffan näissä ja huomasin leffan jälkeen että olen tuskin liikkunut koko leffan aikana.

7
Tein Alkossa löytöjä luottomyyjän vinkistä
Shampagne special clubin Pierre Gimonnel 2012 shampanjaa. Evakuoin 2 viimeistä pulloa mukaan.

8
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 17.05.19 - klo:08:20 »

Kotiteatteri sai päivityksen. Kaksi Sressless Mayfair tuolia. Eivät ehkä parhaimman näköiset kys. firmalta mutta mukavimmat itselleni.

9
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 12.04.19 - klo:15:49 »
En löytänyt osuvampaakaan ketjua, joten.
Kotiteatterin tuolit kaipaavat päivitystä, vaatimuksena säädettävä jalkatuki, niskatuki ja kallistus. Eikä keinumekanismeja jolloin tuoli heiluu kuin olisi rodeohärän selässä.
Olen koeistuntut varmaankin lähelle 50-60 tuolia ja ainoastaan Stressless täyttäisi kriteerit. Nimenomaan leg comfort mallit joissa jalkatuki on piilossa tuolin alla ja kääntyy sähköisesti ylös ja tarvittaessa eteenpäin - hienoa pitkälle miehelle.

Kysymys kuuluukin onko Keikareilla kotona Stresslessin tuoleja tai yleensä kokemuksia niistä? Arvosteluja toki lukenut, mutta jos laittaa 3000 per tuoli niin mielellään kuulisi käyttäjien analyyseja.

10
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 07.09.18 - klo:06:54 »
^ Tuossa on kyllä upea kokoelma. Batman-Rolle on silmiähivelevä, ja vintage-omput ovat aina paikallaan. Kuoresta päätellen ensimmäisellä ompulla on kultalevyle teräskuoren päällä, ja sisällä jyskyttää bumper-automaatti?
Jep, ensimmäinen vintage Omega on noin 1948 bumper automaatti.

11
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 06.09.18 - klo:11:17 »
Pitkään jatkuneen kelloharrastuksen aikana kelloja on tullut, muutama on mennyt.
Tässä kuvia nykyisistä. Uutta, vähän vanhempaa ja sitten vintagea 40-50 luvuilta.
Kaikki kellot ovat enemmän tai vähemmän käytössä. Osa kerran vuodessa pukukellona, osa fiiliksen mukaan, osa ns daily beaterina.
Pari kelloa puuttuu kuvista. Yksi 50-luvun Omega on isällä käytössä, toinen saman ajan Omega vaimolla.

12
Kaunis elämä / Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« : 21.08.18 - klo:15:42 »
En ole aikaisemmin innostunut Gin tonicista. Johtuen luultavasti että olen saanut huonoja.
Amsterdamissa kävin Foodhallenissa GT-baarissa ja mieli muuttui (suositus muuten herkkusuillekin. Valtavat määrät erilaista street foodia tarjolla).

Sitten vain hankkimaan starter pack ginejä ja tonic vesiä.
Matkaa on jatkunut pari kuukautta ja alla vähän kuvia matkan varrelta.
13
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 03.02.17 - klo:10:30 »
Loake Burford Dainite pohjilla.

14
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 16.11.16 - klo:08:17 »
Air king on aina ollut ehkä sellainen vähän pienemmän piirin kuriositeetti - tosin epäilen että näiden hinnat saattavat jopa nousta tulevaisuudessa. Perpetual date en osaa sanoa. Day date on ollut aina arvostettu kello jo vintage malleja itse asiassa saa aika järkevään hintaan. Valitettavasti vain tuo ranneke usein puuttuu ja korvattu halvalla nahkaremmillä. Ja jos ranneke on, on se aika surkeassa kunnossa.
Toisaalta, http://www.wristtimes.com/blog-1/2014/6/6/michael-young-bracelet-magician
Michael Young tekee ihmeitä vanhoille Rolex rannekkeille, maksaa toki, mutta ei lähellekään sitä mitä uusi. Jossain taisi olla mainita että joku oli noin 500 taalalla korjauttanut lähes uuden veroiseksi.
Uskoisin kyllä että kaikki Rolexin mallit kuten Omegankin vintaget ovat huollettuina varsinaisia työjuhtia, ainakin siis koneiston osalta.
Mutta jos jokin kello on kiikarissa, kannattaisi kysellä The Rolex forumilta apuja kunnon arvioimiseen/myyjän arvioimiseen. Myös Watchuseek Rolex osio toimii, tosin vähän vähemmän asiantuntijoita mutta ns avoimempi foorumi. Tuo TRF on vähän sisäänpäin lämpiävä.

15
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 15.11.16 - klo:11:31 »
En osaa sanoa miten arvo putoaa mutta kellojen myyntisivustoja selailemalla saa aika hyvän kuvan. Tietysti, DJ (varauskin), Daytona, Sub, GMT master ja Deep Sea ym pitävät kysynnän vuoksi aika hyvin hintansa.
Vintage Rolexeissa juurikin dokumentit ja huoltohistoria. Lisäksi iso no no on kellon liiallinen kiillotus, näkee monesti että kellon lugien terävät kulmat ovat aivan pyöreiksi kiillotettu. Toisia haittaa, toisia ei. Sekä jos vintage malliin on vaihdettu uudempia tauluja, viisareita jne. Laskee arvoa, toisia haittaa toisia ei. Keräilijöitä haittaa enemmänkin.
Lisäksi rannekkeen venymät olisi hyvä nähdä valokuvassa tai katsoa itse. Uudet rannekkeet ovat aika suolaisen hintaisia.
Jubileet ovat kuuluisia venymistään.
Esim:

Ja kyllä ne muutkin venyvät:


Kallistamalla kuvien mukaan huomaa äkkiä venymät.

Minkä tahansa käytetyn kellon ostaessani käytän sen aina osaavan sepän pajalla. Ensin silmämääräinen arvio koneistosta ja sen kunnosta, sitten painetestaus ja sitten kerran vuodessa uusi painetestaus.


Tuon paremmin en osaa Rolexia koskeviin vastata, koska oma osaaminen on lähinnä Omega ja varsinkin Speedmaster malleissa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 9