Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Tumppi$

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Tästähän on toki keskusteltu ohimennen monissa ketjuissa, mutta ajattelinpa tehdä tästä kokonaisen aiheen, sillä itse olen alkanut hieman vieraantua ko. asusteesta.
Olkoonkin niin, että muun muassa foorumin perustaja onkin kannassaan vankkumaton, kuten myös varmasti moni muukin.

On toki ilman muuta tilanteita, joissa sen pois jättämistä en edes harkitse, mutta enää en pidä sitä täysin automaationa, vaikka kuinka se rintatasku jokaisesta pikkutakista löytyykin. En tiedä, olisiko asia jossain muualla toisin, mutta mielestäni se vetää huomiota ja katseita puoleensa hieman liikaa Suomessa. Eli rohkenen väittää, että jos sitä niin sanottua "understatementtia" tässä maassa haluaa hienollakin pukeutumisella viestittää, niin melkein olen taipuvainen jättämään liinan pois, ellei kyseessä ole jokin selkeä/ arvokas juhla, tai muuten tieto siitä että paikalla on paljon muutakin väkeä pikkutakeissa.

Täällähän joku foorumilainen kertoili jo vuosia sitten, ettei enää automaattisesti liinaa taskuun laita, vaan katsoo sen kulloisenkin tilanteen ja asukokonaisuuden mukaan.

Nyt kun itse olen välillä jättänyt liinan pois, niin pakko kyllä myöntää että tunnen oloni usein jopa varmemmaksi, koska sellainen "riikinkukko"- fiilis ei puske niin vahvasti päähäni. Toki täytyy muistaa myös se, ettei suurin osa ihmisistä kiinnitä asiaan mitään huomiota, mutten voi täysin poissulkea tunnetta, että liina kerää kieltämättä katseita. Ei siinä, kyllä minua katsoa saa, mutta on myös tilanteita ja tunnetiloja joissa ylimääräiset katseet eivät aina niin toivottavia ole.

Mitä mieltä tästä? Vieläkö porukka on täällä sitä mieltä, että taskuliina on automaatio, vai onko joku muukin (myös vuosia sitten kyseisen kommentin kirjoittaneen lisäksi) alkanut taipumaan sille linjalle, että ainakaan Suomessa (ehkä korkeintaan poislukien pk- seutu + Turku) sitä ei ehkä aivan automaationa kannata/ tarvitse pitää.

Esimerkkinä mainittakoot vaikkapa oikein rouheat takit, kuten maanväreissä olevat tweedit tai vakosametit. Väitän että on tilanteita ja kokonaisuuksia joissa näyttävät käyttäjänsä päällä paljon luonnollisemmalta ilman liinaa.

2
Pitkästä aikaa tuli varattua aikaa paria mittatakkia+ muuta vaatetusta varten..

Inspiraatioita etsiessäni on tullut lueskeltua myös ulkolaisia keskusteluita aiheesta.. (lähinnä styleforum)
Pistin aivan erityisesti merkille, kuinka irtotakin käsite muun muassa värien ja kuvioiden osalta poikkeaa selvästi maittain ja mantereiden välillä.
Styleforumilla toki suurin osa kirjoittajista lienee yhdysvaltalaisia tai ainakin siellä asuvia, joten se seikka määrittää pitkälti ko. foorumin ”konsensusta”. (ärsyttävä sana muuten)

Noh, joka tapauksessa olin aika hämmästynyt kuinka hankalana siellä yleisesti ottaen pidettiin harmaata irtotakin värinä, joka soveltuu lähinnä vain ”parhaimmille” pukeutujille sen vaikeuden vuoksi. Toinen vastaavanlainen huomio kuvioiden suhteen vaikuttaisi olevan Glen- ruudukko (Glenplaid/ Glen check)
ja Prince of Wales- ruudukko.

Eli niin harmaan värisiä kuin myös edellä mainituilla ruudukoilla olevia takkeja pidettiin tai kategorisoitiin lähes automaattisesti puvuntakeiksi ja niiden käyttöä suorastaan kammottiin ellei jopa tuomittu irtotakkina tai irtotakkikäytössä. Ainoan poikkeuksen tuntui tekevän Glen- ruudukot silloin, mikäli ne olivat huomattavan kookasta ja kauas erottuvaa mallia.

Toki täysin tekstuuriltaan sileä ja kuvioton kampalankavillainen, lovikauluksinen ja 2- nappinen läppätaskuilla oleva harmaa takki ilman muuta puvun yläosalta näyttää, mutta asiahan muuttuu mielestäni täysin jos siinä on selkeästi erottuva tekstuuri (kuten iso ja leveähkö kalanruoto) tai vaikkapa takin kangas tweediä ja esim. paikkataskut, niin itse olen kyllä moista pitänyt yhdestä helpoimmista yhdistettävissä nimen omaan irtotakkina ja harmaan värisenä.

Kuten ylempänä kirjoitin, Glen- ja PoW- ruudukkoiset miellettiin automaattisesti puvuntakeiksi, eikä niitä suositeltu missään nimessä irtotakiksi ellei kuvio tosiaan ollut huomattavan suuri ja suuren kontrastin omaava.

Muokkaus: Toinen pieni hämmästyksen aiheeni oli, että ikkunaruutu eli windowpane- ruudukkoa pidettiin siellä puolestaan helpompana ja selvästi yleisemmin jopa oivana vaihtoehtona irtotakkeihin. Itse puolestani miellän windowpane- ruudukon erinomaiseksi nimenomaan kokonaisiin pukuihin, kun taas pelkkänä irtotakkina näkisin sen vähän hankalana, koska voimakas kuvio ikään kuin katkeaa niin kuin veitsellä leikaten ja tavallaan ”katkaisee” kantajansa kahtia aika terävästi ja tarkkarajaisesti.

Mitäs mieltä täällä styleforumin suomalaisella vastineella asiasta ollaan?

Sitten samaan syssyyn toinen kysymys.. Toisena Vaikeana värinä irtotakeissa pidetään erityisesti punertavan ruskeita. (eli burgundy, maroon jne.) Toki tuossakin ymmärrän hyvin, että takin leikkaus, kankaan luonne, mahdollinen tekstuuri, taskumallit, rakenne/rakenteettomuus sekä värin sävy ja tietenkin se, kuinka käyttäjänsä sen niin sanotusti ”toimittaa”, ratkaisee homman lopullisesti.
Joten miten on, onko foorumin joku tyyliniekoista (esimerkiksi Tuukka, JWörlin, Jussi tai ChuckBass) onnistunut toimittamaan tummanpunaista/ punaruskeaa irtotakkia?
Itseäni on nimittäin ruvennut kuumottamaan ajatus huolellisesti sävyltään valitusta, hyvin leikatusta ja ajattomilla yksityiskohdilla toteutetusta irtotakista joka olisi tummanpunertava tai punaruskea.
Tarkoitus on kuitenkin välttää vahvat 80- ja 90- luvun alun, sekä käytettyjen autojen kauppiaan fibat…

3
Pistetäänpä tämä uudelleen myyntiin, nyt kun nahkatakkikelitkin alkavat olemaan parhaimmillaan.
Eli edelleen takki on täysin bränikkä. Kaikki lippulaput yhä paikoillaan, eikä takkia ole pidetty kertaakaan. Takki on siis amerikkalaisen Stag Provisions- putiikin 10- vuotisjuhlamalli. Valmistettu vain 50kpl.

https://stagprovisions.com/products/schott-perfecto-motorcycle-jacket-10y


Itse mitattu:
Kainalosta kainaloon (pit to pit) noin 53cm
olkasaumasta toiseen noin 46cm
selän pituus noin 68cm

Nyt 435€ sisältäen postit kotimaassa.


http://


4
No niin... Innostuin sitten minäkin nahkatakkikeskustelusta sen verran, että tuli tilattua mokkanahkainen USA- Perfecto. Ikävä kyllä, "kokolotto" meni pieleen. Yhdysvaltoihin on hankala palauttaa, joten kokeillaan suoraa myyntiä.

Takki on törkeän hienoa tupakan väristä naudan mokkaa. Vuori niin ikään upeaa denim chambrayta.
Istuu parhaiten arviolta noin 180-185 senttiselle. Alle 180- senttiselle melkoisella varmuudella pitkä niin hihoista kuin helmasta..

600€+posti. Ja tosiaan, takki on aivan bränikkä. Eilen saapunut ja kaikki lippulaput paikallaan. Ostakaa ihmeessä, sillä on todella harmi, jos tällainen rotsi jää käyttämättä.
5
Yhteiskunta / Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« : 19.02.20 - klo:11:42 »
No niin, tässä hiljan (jälleen kerran) kovat tullit ja alvit maksaneena tuli tällainen puheenaihe mieleeni.
Itseäni henk.koht. risoo aivan helkkaristi, kun laatutavarasta paukkuu älyttömät lisämaksut, varsinkin jos tilaa tavaraa esim. Yhdysvalloista tai Japanista. On nimittäin paljon tuotteita liittyen omiin harrastuksiin ja kiinnostuksen kohteisiin joita ei kertakaikkiaan löydy Euroopasta, ei ainakaan tismalleen samanlaisia. Eniten ärsyttää se, että kestävän kulutuksen laatutavaroista joutuu käytännössä joka kerta tullit ja alvit maksamaan, mutta samaan aikaan esim. Kiinasta ihmisien tilaama paska ja laaduton kertakäyttörihkama (anteeksi kielenkäyttöni) tulee toistuvasti ohi tullin, ainakin jos ihmisien puheisiin on uskominen.

Oletteko valmistautuneet, tai meinaatteko jotenkin valmistautua siihen että tämän vuoden (siirtymäkausi) jälkeen myös Britannian ostokset on tullattava ellei aivan ihmeitä tapahdu? Englanti kun ei muutenkaan ole mikään halvin paikka ostaa, niin heidän EU eronsa myötä saattaa pian olla sama ostaa jatkuvasti esim. Amerikasta jossa tuotteiden hinnat ovat edullisempia ja markkinoiden valikoimat aivan omaa luokkaansa koko maailmassa. Varsinkin jos/kun tullit ja alvit on joka tapauksessa maksettava.

Vai mitä mieltä tästä? Meinaako foorumilaiset ns. tyytyä kohtaloonsa, vai onko armoton tilausrumba alkanut tai suunnitteilla ennen kuin siirtymäkausi loppuu Englannin osalta?

6
Todella harvoin tarjolla oleva Eamesin Contract- sarjan pieni ruokapöytä. Aivan loistava esim. pieneen kaupunkiasuntoon. Pöydän kansi ohutta valkoista laminaattia jota ympäröi tyylikäs musta vinyylireunus. Pöydän jalat hopeanharmaat pulverimaalatut. Kannen halkaisija 80cm. Pöytä soveltuu myös kesäkaudella parveke/ terassikäyttöön materiaaliensa ansiosta.
Kunto on täysin uudenveroinen.

Kuopion suunnalta löytyy. Hinta 549€

Linkit kuviin:

http://aijaa.com/Jlpze8

http://aijaa.com/gHjE67

http://aijaa.com/4X5ORa

http://aijaa.com/t3kkTt

http://aijaa.com/crYERZ

http://aijaa.com/SiiFeH

7
Laatutori / Vitra Eames DKR- tuolit
« : 19.01.20 - klo:21:16 »
Lisää ajattomia klassikoita tarjolla. Vitran valmistamat, Charles ja Ray Eamesin suunnittelemat DKR- tuolit mustana. tuoleja yhteensä 4 kappaletta.
Tuolien kunto on täysin uudenveroinen/ virheetön. Näitä on todella harvoin käytettynä tarjolla Suomessa. Pulverimaalattuina sopivat mainiosti myös parveke/ terassikäyttöön kesällä.

Kuopion seudulta löytyy. Hinta 325€/kpl, tai jos ostat kaikki neljä, niin silloin könttänä 1200€

Kuvat löytyvät linkkien takaa:

http://aijaa.com/8ZJR9D

http://aijaa.com/EBkgM9

http://aijaa.com/CTxRjx

http://aijaa.com/qIYdcg

8
Laatutori / M: Louis Poulsen PH4/3 pöytävalaisin
« : 19.01.20 - klo:20:50 »
Poul Henningsenin suunnittelema ajaton huippuklassikko kaupan. Luo todella hienon häikäisemättömän valon. Yhtään liioittelematta yksi maailman parhaista valaisimista niin aikanaan, niin nyt, kuin myöskin tulevaisuudessa. Hienokuntoinen yksilö kyseessä.

Kuopion suunnilta löytyy ja postihan taas kuljettaa. Hinta 499€

Kuvat löytyvät linkkien takaa, koska en saa/osaa tänne kuvia ladattua.

http://aijaa.com/NRB2cY

http://aijaa.com/bkPLN3

http://aijaa.com/b0hBA1

9
Otsikon mukainen klassikko kaupan. Kyseinen runko ei paljon esittelyjä kaipaa. Siitä on jätetty kaikki "turha" pois, mutta silti siitä löytyy kaikki tarvittava. Erinomainen runko esim. filmivalokuvauksen opettelun saloihin. Täysin manuaalinen. Vain valotusmittari tarvitsee pariston. Tämä on se halutuin versio, eli Japanissa valmistettu laatuyksilö. (myöhemmin tuotanto siirtyi Kiinaan, Hong Kongiin ja Taiwaniin laadun tietysti kärsiessä)
Rungon mukana tulee myös alkuperäinen suomenkielinen ohjekirja. Runko on ikäisekseen varsin hienossa kunnossa ja pelittää kuin se kuuluisa junan vessa!

Kuopiosta löytyy, mutta posti kuljettaa tarvittaessa. Hinta 99€

Jälleen laittaisin kuvat, mutten saa niitä nykyään tänne ladattua. Mutta linkkien takaa kuvat tietenkin löytyy. Privaviesteillä tavoittaa.

http://aijaa.com/SM1Hg7

http://aijaa.com/lcDoir

10
Pieni varaston tyhjennys käynnissä ja täten myyn vähäiselle käytölle jääneitä "ylimääräisiä" objektiiveja.
Tuotteet löytyvät Kuopion seudulta, mutta kustihan polkee minne vaan ja privalla saa yhteyden.

LEICA M- kiinnitys: (LEM)

ZEISS BIOGON T* 2,8/28mm ZM laajakulma 699€
- täysin uudenveroinen kunto
- mukaan kaikki laatikot ja paperit+alkuperäinen vastavalosuoja

ZEISS BIOGON T* 2,0/35mm ZM semilaajakulma 650€
- Erittäin hyvä kunto, lähes uudenveroinen
- Kaikki laatikot ja paperit+alkuperäinen vastavalosuoja
- Hoyan laadukas UV- suodin kaupan päälle


OLYMPUS OM- kiinnitys:

E.ZUIKO AUTO-T 135mm f/3.5 teleobjektiivi 75€
- huippukunto ikäisekseen
- alkuperäiset tulpat ja säilytyskotelo
- todella kompakti tele, joka sopii lukuisiin käyttötarkoituksiin
- kiinteä, vajotuksella oleva vastavalosuoja lisää käytännöllisyyttä


ASAHI PENTAX K- bajonetti:

SMC PENTAX-M 50mm f2 normaaliobjektiivi 55€
- Erittäin hyvä kunto ikäisekseen niin ulkoisesti kuin optisestikin
- alkuperäiset tulpat
- edullinen ja kompakti normaaliobjektiivi, joka on taatusti enemmän kuin hintansa veroinen


http://aijaa.com/OtDhoY

http://aijaa.com/m4wE2d

http://aijaa.com/3Xj76o

http://aijaa.com/3O1VFf

http://aijaa.com/CSNZdm


P.S. Kuvatkin toki laittaisin, mutten saa millään niitä ladattua aijaan kautta.. Eli joku tiedostopolku on nyt väärin mutten tiedä mikä. Joka tapauksessa kuvat löytyvät toistaiseksi noiden linkkien takaa.

11
Kaunis elämä / Puukot, veitset, ja teräaseet
« : 18.05.19 - klo:17:02 »
Kukapa ei olisi näitä joskus käyttänyt.. Ihmisen vanhin työkalu ja ase. Kaikkein hyödyllisin kapine kotitaloudessa. Eniten pahaa aiheuttanut tekele. Niitä harvoja kapistuksia, jotka kuuluvat jokaisen elämään tavalla tai toisella.

Mielestäni on aika keskustella myös niistä.


12
Laatutori / MYYTY: Louis Poulsen PH80 pöytävalaisin
« : 13.05.19 - klo:21:39 »
Tarjolla myös toinen Henningsenin ajaton klassikko, joka luo ympäristöön aivan maagista valoa. Tätä PH80:n pöytäversiota ei ole saanut uutena enää aikoihin. Tämäkin hienossa kunnossa. Mutta sellainen varoituksen sana, että fyysisiltä mitoiltaan tämä on pöytävalaisimeksi oikeasti ISO. Eli ihan pienelle yöpöydälle tai kovin ahtaaseen nurkkaan tätä ei kannata sovitella. Mutta toisaalta, riittää isoonkin olohuoneeseen ainoaksi hajavaloa tuottavaksi valaisimeksi helposti. (varjostimet ja maksimiteho tismalleen saman kokoiset kuin lattiamallissa)

Sijaitsee Kuopion lähettyvillä. Myös postitus onnistuu. Sekä ostajan kanssa kenties erikseen sovittavissa toimitus pk-seudulle tai Salon seudulle, toki hieman pidemmällä toimitusajalla.

Hinta 625€ sisältäen postit kotimaassa.

Tässä suora linkki tori.fi:n ilmoitukseen: https://www.tori.fi/pohjois-savo/Louis_Poulsen_PH80_poytavalaisin_Poul_Henningsen_57368581.htm?ca=18&w=3

P.S. Myös tästä Keikarilaisille pieni "rabatti" hinnasta luvassa.


EDITTIÄ: Ei onnistu meikältä kuvien lataaminen enää tänne, mutta torin ilmoituksesta löytyy pari kuvaa.

13
........................----------------------............................

14
Laatutori / MYYTY: Aktiivikaiuttimet KRK VXT4
« : 11.11.18 - klo:09:32 »
Täysin virheetön ja uudenveroinen pari valkoisena. Noin kaksi vuotta vanhat. Mukaan kaikki mitä uutena on tullutkin, eli sisemmät ja ulommat kuljetuslaatikot, ohjekirjat+muut manuaalit, virtakaapelit ja johdot, sekä lisävarusteena erikseen ostettavat "etugrillit".

Hinta-laatusuhteeltaan lyömättömät ja kuuluisat studiomonitorit jotka toimivat myös kotikäytössä kerrassaan upeasti. Paremmat viimeistelyltään, komponenteiltaan ja ennen kaikkea äänenlaadultaan verrattuna nykyiseen KRK:n malliston vastaavaan, eli Rokit- malliston yläpuolella olevaan V- sarjaan.

Mitat:
korkeus 25,6cm
leveys 18,6cm
syvyys 17,7cm
paino 6,6kg per kaiutin

Myydään, koska vaihdoin hiljattain kodin toisen setin passiiveihin monopäätteillä.

Hinta 325€ sisältäen postit kotimaassa.

Tuossa vielä linkki valmistajan sivulle, josta löytyy mm. erittäin vakuuttavat speksit: https://s3.amazonaws.com/gibson-pro-audio/krk/manuals/vxt_brochure.pdf

EDIT: Ei onnistu nyt mitenkään meikäläisen atk-taidoilla suorien kuvien lataaminen tällä kertaa, mutta Tässä linkit kuviin:

http://aijaa.com/ITcFnh

http://aijaa.com/QjArbA

http://aijaa.com/GZVab4
15
Ei osunut kokolotto taaskaan ihan kohdilleen, joten siksi tämä uusi ja käyttämätön (vanhaa varastoa) B-15 rotsi lienee helpompaa (ja fiksumpaa?) koettaa myydä foorumin kautta kuin lähteä tekemään asiakaspalautusta Jenkkeihin.

Takki on törkeän hienon väristä suklaan/ tumman ruskeaa nylonia ja siinä on irroitettava karvakaulus. (synteettistä turkista) Kannattaa huomioida, että tuohon aikaan pilotit ovat olleet keskimäärin pienempiä, joten kokomerkinnän ei kannata antaa hämätä liikaa. Takki on lyhyt vyötärömittainen pusakka ja arvioisin että 180cm pitkälle se alkaa olemaan jo liian lyhyt. (itse 177cm ja on aivan siinä ja kinthaalla että onko lyhyt vai ei) Eli sanoisin että tämän takin optimaalinen käyttäjä on noin 170cm pitkä plus/ miinus 5cm puoleen tai toiseen riippuen selän pituudesta. Ihan laihan pojan takki tämäkään ei ole, mutta itse en sujuvasti saa tämän alle neuletta mahtumaan, joten sen vuoksi myyntiin menee sillä olin tarkoittanut tämän nimen omaan talvitakiksi kauluspaidan ja neuleen kanssa käytettäväksi. Sopivimman rinnanympäryksen tälle takille arvioisin olevan noin 98-103cm jolloin alle menee villapaitaa yms.. Alphan nykyisiin kokoihin verrattuna tämä asettuu jonnekin S ja M- koon välimaastoon.

Kyseessä on tosiaan Knoxvillessä Tenneesseessä tehtyä kamaa, eikä tätä nykyistä puolet ohuempaa Alphan "kiinakuraa".. Siitä huolimatta takki on hyvin kevyt ja todella miellyttävä päällä. Onhan tämä aivan saakelin hieno esim. tumman denimin ja vaikkapa Red Wingien tai muiden vastaavien työkenkien/ saappaiden ja ns. "kovispipon" kaverina pakkaskeleillä! Ja mikä parasta, vain pienellä murto-osalla järjettömän hintaisiin RMC:hen ja muihin vastaaviin Japsi- reproihin verrattuna..
(Itse tilasin jo takista pykälää isomman koon.)

Ja huom. tässä ei ole mitään us airforce- decaleja hihassa tai muuallakaan...

Hinta about omakustanteella ilman kuluja, eli 120€ sisältäen kotimaan postit. Privalla tavoittaa ja sovitusmahdollisuus Kuopion seudulla.

Tässä vielä myyjän ilmoittamat tuumamitat, jotka pitävät varsin hyvin kutinsa:

Size L;

Shoulder to shoulder; 18"

Armpit to armpit; 26"
(tätä näennäisen suurta leveyttä ei kannata säikähtää, sillä se kuuluu tämän takin leikkaukseen ja habitukseen, ja lisäksi takki kapenee voimakkaasti vyötäröä kohti saaden aikaan maskuliinisen hartioita korostavan tiimalasimuodon)

Zipper length;  21"

Back length from the bottom of collar to the bottom of the waistband; 23,5"

Sleeve length; 23,5" (tähän mittaan ei ole huomioitu hihansuun resoreja)

Sivuja: [1] 2 3 4