Kirjoittaja Aihe: Modern Tailor  (Luettu 330558 kertaa)

Jussi

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 4166
  • Profiili
Modern Tailor
« : 11.03.10 - klo:00:39 »
Lähes täydellisesti istuva kauluspaita vaaleanpunaruutuisesta, erittäin laadukkaasta rypistymättömästä twillistä. MTM, toki. Erityistä hykerrystä nostaa muutaman ns. "oman viritykseni" (nappijako, alimman napin korkeus, alaleikkauksen muoto...) täydellinen toteutus. Lisäksi se, että lähes huomaamaton 1,5mm ruutukuvio on pikkutarkasti kohdistettu kaikkialla.

Seuraaviin mittoihin tulee vain yksi puolen sentin tai sentin muutos vyötärömittaan (tai vaihtoehtoisesti selän sisäänottoihin puolen sentin syvyyslisäys).

Silti, edes lähelle ei räkkipaita koskaan pääse.

Ja loppuviikosta tulee vielä pari vastaavaa lisää. En ole kovasti pahoillani.
Kaikki villa tottelee rautaa.

dera

 • Edistynyt
 • *
 • Viestejä: 122
  • Profiili
Modern Tailor
« Vastaus #1 : 11.03.10 - klo:00:54 »
Ehdinköhän olla ensimmäinen joka kysyy lisätietoja? :)

Jussi

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 4166
  • Profiili
Modern Tailor
« Vastaus #2 : 11.03.10 - klo:01:15 »
Ehdinköhän olla ensimmäinen joka kysyy lisätietoja? :)


Aa, anteeksi. Modern Tailor -verkkofirma palkitsee. Kiinasta, kyllä, mutta työn laatu on ollut pelkästään erinomaista. Erittäin tiheä ommel, loistava (ja laadultaan hyvä) kangasvalikoima ja mahdollisuus omien pikkuviirausten esittämiseen sekä sanallisesti että kuvallisesti. Omat "viilaukseni" ovat aina mittojen lisäksi alimman napin vaakasuuntainen napinläpi (joka eliminoi jouston vaakasuunnassa), hihan alaosan leveys, nappijako ja selän sisäänottojen syvyyden tarkka määrittäminen.

Nitistävää löydän vain nappien koneompelusta - ompelenkin aina napit uudelleen itse (20 minuutin urakka), jotta saan niihin kunnon jalat ja pysyvyyden.

Joidenkin makuun helmiäisnapit ovat myös liian ohuet, minä taas en hirveästi arvosta ylipaksuja napinmokeloita (jotka näyttävät nänniriviltä neuleenkin alla). Sama pätee muovisiin kauluskovikkeisiin - jos haluan kovat kaulukset, tärkkään ne. Metalli tuntuu liioittelulta (lisäksi pidän pehmeästä kaartuvuudesta kaulukselta paitaan).

Toimitusaika n. 2 viikkoa normaalitahdilla, viikko ns. "expedite" -tuotannolla ja -toimituksella. Mm. Schoffan paidoilla ei ole näille mitään jakoja (jos itse tietää vähääkään kroppansa mittaamisesta) hinnan tai laadun suhteen ja viikon tarjous -kankaista valitsemalla saa itselleen erittäin halvalla mallipaidan, josta voi alkaa lisäviilaamaan mittoja kuntoon (ellei ihan ekalla osu). Jos tahtoo oikein revitellä, löytyy listalta myös Testan ja Alumon kankaita.

Aivan ensimmäisessä paidassa oli 1,5cm heitto kauluskoossa. Sain täyden summan hyvityksen + hieman ekstraa (koska kangas oli loppunut valikoimista). Tämän jälkeen mitat ovat pitäneet tarkasti, muuttuen viilausteni mukaan. Asiakaspalvelu ansaitsee myös hatunnoston - vastaukset kysymyksiin tulevat erittäin nopeasti ja jokainen huomautus, nitinä ja kiitos otetaan vakavasti.
« Viimeksi muokattu: 21.10.10 - klo:07:46 kirjoittanut Jussi »
Kaikki villa tottelee rautaa.

DandyAndy

 • Auktoriteetti
 • ****
 • Viestejä: 845
  • Profiili
Modern Tailor
« Vastaus #3 : 11.03.10 - klo:07:05 »
Aa, anteeksi. Modern Tailor -verkkofirma palkitsee. Kiinasta, kyllä, mutta työn laatu on ollut pelkästään erinomaista.

Mistä Modern Tailorin paidat lähetetään? Hinnat olivat ainakin dollareissa.. Lähinnä mietin, että onko tuossa vaara, että joutuu tulleja makselemaan?
Me, the 13th Duke of Wybourne? Here? In a student-nurses hall of residence? At three o'clock in the morning? With my reputation? Has no-one thought of the consequences? Oh well.

Jussi

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 4166
  • Profiili
Modern Tailor
« Vastaus #4 : 11.03.10 - klo:08:41 »
Aa, anteeksi. Modern Tailor -verkkofirma palkitsee. Kiinasta, kyllä, mutta työn laatu on ollut pelkästään erinomaista.

Mistä Modern Tailorin paidat lähetetään? Hinnat olivat ainakin dollareissa.. Lähinnä mietin, että onko tuossa vaara, että joutuu tulleja makselemaan?

Paidat lähetetään Shanghaista. Tulli"vaara" toki on, mutta yhtiön hintatasosta johtuen tullikaan ei nosta(isi) hintoja yli esim. Brothersin (tätä ennen minulle ehkä parhaiten sopivat valmispaidat), Stockmannin tai vastaavien toimijoiden räkkipaitojen. Käsitykseni mukaan firmaa kuitenkin johdetaan USA:sta - sekä työntekijöiden nimet että asiakaspalvelun laatu viittaavat tähän.

Yhden paidan olen Turun tullista noutanut. Hinta oli sen verran alhainen, ettei tulli- tai ALV:n laskunkirjoitusraja ylittynyt. Työntekijä kysäisi itsekin, mikä firma on kyseessä. Kuulemma tarvetta olisi... (kaveri näytti suhteellisen vahvaharteiselta, paksukaulaiselta, pitkäraajaiselta ja muutoin hoikalta).

Huomautus tilaamista harkitseville: Omalla kohdallani annettu kaulusmitta on toteutunut n. puolivälissä kaulusnapinläpeä (kuvatun äärilaidan sijaan). Tämän myötä olen tehnyt pientä säätöä mittoihin (jotka muuten pitävät nätisti, epäilen siis kyseessä olevan jonkinlaisen nettisivu - tekijä -eron). Kutistuma paidoissa on hyvin vähäistä. Sekä two ply- että single ply -kankaat ovat laadukkaan tuntuisia (hinnasta riippumatta) ja tähänastisessa käytössä erittäin hyvin muotonsa pitäneitä.

Hupaisa bonus: Vaikka yleensä en koskaan pidä paitaa yli kahta kertaa pesujen välillä, tein kokeen "mitä tänään on päällä" -ketjun pinkillä paidalla rypynsiedon suhteen. Kolme käyttöpäivää ei kyennyt saamaan aikaan hyvin kevyttä laineilua suurempaa "ryppyyntymistä" kyynärtaipeisiin tai vyötärönseudulle. Nämäkin "rypyt" sai pois yksinkertaisesti paitaa suihkun jälkeen hengarissa suihkutilassa n. vartin riiputtaen (eilen tulleessa paidassa ei ollut 10 minuutin päälläkäytön jälkeen pakkausryppyjä enää lainkaan). Mitään pöytäliinamateriaalia tai sekundakangasta ei siis listalla ole - tehty Kiinassa, todennäköisesti, mutta taidolla. Pesevät tuntumaltaan järkiään (paikan päällä näytteistä ja paidoista kokeilemani) Schoffan kankaat.


Kaksi tuoreinta tuli juuri vastikään (n. 25 minuuttia sitten) ovesta. Pintapuolisen tarkastelun, mittailun ja pikasovittelun pohjalta laatu pitää (ja se verkkosivuilla ns. halvimman näköinen osoittautuikin erittäin miellyttäväksi ja tyylinsä mukaiseksi tosimaailmassa) Seuraavilla tilauksilla sitten isommat setit ja koko paitarosteri parin viikon setin + juhlapaitojen hankinnan myötä uusiksi.

Heh, tuli siis suoraan lisäys ketjun sisältöönkin.
« Viimeksi muokattu: 11.03.10 - klo:08:43 kirjoittanut Jussi »
Kaikki villa tottelee rautaa.

Jussi

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 4166
  • Profiili
Vs: Modern Tailor
« Vastaus #5 : 11.03.10 - klo:16:30 »
Ah, jaettu siis uudeksi aiheeksi.


Ajattelin, että jaanpa samalla oman Slim Fit -mantrani. Syötän siis luvut suoraan "Measure your shirt" -kenttään, jolloin niihin ei tule muutosta tehtaalla.


Modern Tailorin tarkennetun mittausjärjestelmän mukaan päivitetyt ohjeeni. Tilaa lisätty:


Näillä ohjeilla saa mukavasti istuvan, kapealinjaisen paidan. Syötetään suoraan paidanmittoina, ei kehonmittoina.

HUOM! Älä valitse slimfit-mallia, koska tällöin mittoihin tehdään muutoksia. "Normal fit" pysyy tiukasti asiakkaan antamissa mitoissa.


Collar: Suoraan kaulan tiukan mitan mukaan + kaksi sormea väliin. Mittaa aataminomenan alapuolelta.

Chest: Mittaa rinnanympärys kainaloiden alta rinnan paksuimmasta kohdasta (yleensä abt. nännien yli). Lisää 12-15cm. Jaa kahdella (syöttääksesi mittakenttään tarvittavan puolimitan). Huomaa, että rintamitta antaa myös olkapään liikkeille tarvittavan tilan kädentien eteen ja taakse muodostuvilla pienillä laskoksilla. Tällöin liian tiukka mitoitus on haitaksi.

Waist: Mittaa seistessäsi vyötärön kapeimman kohdan ympärysmitta. Lisää 10 cm. Varmista mitta ottamalla istuen (ei lösähtäen) mitta samasta kohdasta. Pitäisi olla jotakuinkin sama kuin seisten +10. Ota näistä suurempi luku (istumamukavuuden takaamiseksi). Jaa kahdella (taas mittakenttään tarvittavan puolimitan vuoksi).

Hips: Seisten mitattu lantion levein kohta +7-8cm, jaa kahdella.

Shoulders (yoke): Tarkka, suora mitta solisluiden ulkoreunoista selän yli. Lisää korkeintaan sentti, jos haluat sauman putoavan solisluun ulkoreunan ulkopuolelle. Vertaa valmispaitaan.

Armhole: Tarkka mitta kainalon ja solisluun ulkopään ympäri mitattuna (käsi alhaalla ja alueen lihakset suurimmilleen jännitettyinä - käytä mittana esim. joustamatonta narua ja mittaa mittanauhalla tämän pituus) +2-4cm. Jaa kahdella.

Sleeve length: Solisluun ulkoreunasta käden ulkoreunaa pitkin siihen, mihin haluat hihan loppuvan. Käytä istuvaa paitaa apuna (ja nosta sauma olkapäässä oikeaan paikkaan). Oma hihanpituuteni on tarkalleen ranteen loppuun. Ranskalaisten kalvosimien kanssa otan oman mittani peukalon ensimmäiseen niveleen (monelle se "klassinen" paidan hihanmitta).

Cuffs: Tiukka mitta ranteen paksuimmasta kohdasta (yleensä luun pään päältä) + 2cm. Jos käytät rannekelloa, mittaa sen päältä ja lisää 1-2cm mittaan kellokäden puolelle.

Bicep: Pullista hauis niin isoksi kuin saat, lisää 4-5cm, jaa kahdella (mittakenttää varten).

Shirt length: Maun mukaan. Mittaa istuva paita ja tee siitä muutokset haluamaasi suuntaan. Omat mittani: Juhlapaita on melkoisen pitkä (takamuksen alareunaan +2-5cm), peruspaita tästä lyhyempi (voi käyttää housun päällä ja alla). Takamuksen alareuna on hyvä mitta arkiselle peruspaidalle. Mitta on todennäköisesti pidempi kuin kaupan hyllypaidoissa.

Extra: Olkalaskokset, jos käytät pikkutakkia paidan päällä. Antaa liikkumamukavuutta. Ruma ilman takkia. Ilman takkia käytettävään (tai yleispaitaan) dartit selkään. Makuasia

HUOM! Lisää seuraavat huomautukset:

- Horizontal lowest buttonhole
- Haluamasi kauluksenkärkien mittasäätö (jos tahdot buttondowniisi hyvän "roll":in, lisää "medium" -BD:n kärkiin 1cm)
- Dartien syvyys (1cm, 1,5cm, 2cm...)
- Alimman napin etäisyys nappikaitaleen alaosasta (minulla 16cm)
- TÄRKEÄ: Mittaa kyynärpääsi paksuus (narulla, kuten kädentienkin) käden ollessa taitettuna ja jännitettynä sen laajimmasta kohdasta (eli kyynärpään kärjen yli). Jaa mitta kahdella, lisää 1-2cm ja merkitse "note" hihanleveyteen tarkka senttimäärä kyynärpään sijainnille olkasaumasta alaspäin. Näin saat määritettyä kyynärmitan hauiksesta erillään ja saat paidan, joka ei häiritse liikkumista mutta on silti kapea.


Hihanmitan tarkastusohje: Yoke / 2 + hihanmitta antaa jotakuinkin brittivalmistajien yleisesti antaman niskan keskeltä mitatun hihanmitan. Kun muokkaa hartialeveyttä ja/tai hihanmittaa, kannattaa tällä tavalla tarkastaa kokonaisuuden pysyminen samana (kun mukava hihanmitta on löytynyt).


Käytän tällä hetkellä seuraavia mittaprofiileja (nimeäminen omani):

- Arkipaita (yllä, nykyisin myös BD:n profiili)
- Juhlapaita (1cm pidemmät ja 0,5cm tilavammat hihat, 6cm etuosaa pidempi takaosa, ranskalaisten kalvosinten säädöt.)


Tietenkin kuuluu mainita, että ne ns. täydelliset mitat harvemmin osuvat aivan ensimmäisellä tilauksella kohdalleen. Perussuosituksena voi todeta, että on parempi erehtyä liian suureen kuin liian pieneen päin (ja merkitä muistiin muutokset käytettyyn ohjeeseen, esim. ylläolevaan, nähden). Vertailukohtana kannattaa käyttää edes kohtalaisesti istuvaa valmispaitaa. Todennäköisimmät selkeät erot löytyvät hartiamitasta (tavallani mitoitettu tuo sangen istuvan hihan ja suuren liikevapauden) ja kädentien suuruudesta (sama huomautus pätee tähän). Myös vyötärön istuvuus on mittapaidassa tyypillisesti valmispaitaa tarkempi.


Mikäli joku haluaa ylläolevan pohjalta tehdä tilauksen ja nyökätä mittaohjeista suuntaani, suosittelen luomaan profiilin tämän referral-linkkini kautta.


(15.2.2012: viilattu mittoja uusimpien mitoitusohjeiden ja havaintojen mukaiseksi)
« Viimeksi muokattu: 15.02.12 - klo:00:10 kirjoittanut Jussi »
Kaikki villa tottelee rautaa.

dhilsu

 • Flanööri
 • **
 • Viestejä: 230
  • Profiili
Vs: Modern Tailor
« Vastaus #6 : 11.03.10 - klo:16:50 »
Splitataan omaksi säikeeksi.

VMP

 • Eleganssin esitaistelija
 • ***
 • Viestejä: 489
  • Profiili
Vs: Modern Tailor
« Vastaus #7 : 11.03.10 - klo:19:31 »
Olen pohdiskellut paitatilauksen laittamista Modern Tailorille, se on kuitenki hieman edullisempi kuin Schoffa ja kerännyt ihan positiivista palautetta. Jäsen Jussin kokemukset laittoivat taas vähän lisää painoa vaakaan.

Onko muuten kukaan jäsenistä pukua tilannut MT:ltä tahi vastaavilta? Miten mahtaa laatu olla suhteessa samaan hintaluokkaan?

Ville

 • Satraappi
 • Ylläpitäjä
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 9266
  • Profiili
  • http://www.keikari.com
Vs: Modern Tailor
« Vastaus #8 : 11.03.10 - klo:19:45 »
Vaihtoehtoja etsiville toinen hieman hinnakkaampi vaihtoehto aasialaistoimijoiden joukossa on Will Boehlken suitsuttama www.mytailor.com.
Pukimo Raivio on avannut. Miesten käytettyä klassista vaatetta myös sinulle.
/

Jami

 • Ylläpitäjä
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 3433
  • Profiili
  • Kuusikorpi.fi
Vs: Modern Tailor
« Vastaus #9 : 11.03.10 - klo:21:19 »
Ajattelin, että jaanpa samalla oman Slim Fit -mantrani. Syötän siis luvut suoraan "Measure your shirt" -kenttään, jolloin niihin ei tule muutosta tehtaalla.

Näillä ohjeilla saa mukavasti istuvan, kapealinjaisen paidan.
Valitsetko tällöin myös SlimFit mallin kun sitäkin erikseen kysytään ennen mittojen syöttämistä?
Rakkaudella maalta: http://www.kuusikorpi.fi

R

 • Edistynyt
 • *
 • Viestejä: 94
  • Profiili
Vs: Modern Tailor
« Vastaus #10 : 11.03.10 - klo:21:30 »
Olen pohdiskellut paitatilauksen laittamista Modern Tailorille, se on kuitenki hieman edullisempi kuin Schoffa ja kerännyt ihan positiivista palautetta. Jäsen Jussin kokemukset laittoivat taas vähän lisää painoa vaakaan.

Onko muuten kukaan jäsenistä pukua tilannut MT:ltä tahi vastaavilta? Miten mahtaa laatu olla suhteessa samaan hintaluokkaan?

Itse pistin juuri paitatilauksen suht' halvalla valkoisella kalanruotokankaalla tulemaan. Olkoon tämä koetilaus ja täytyy katsoa miltä tämä ensimmäinen paita näyttää ja tuntuu, ennen kuin uskaltaa ajatella tilaavansa enempää. Jos materiaali on huokeudesta huolimatta hyvä ja istuvuus kohdillaan, niin loistavalta kaupaltahan tuo vaikuttaa.

Mietin itsekin MT-pukujen laatua ja ajattelin täältä kysyä kokemuksia. Paita antanee jotain osviittaa liikeen yleisestä laadusta, mutta ei se kaiketi puvun laadun tae kuitenkaan ole.
"The unexamined life is not worth living."

Jami

 • Ylläpitäjä
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 3433
  • Profiili
  • Kuusikorpi.fi
Vs: Modern Tailor
« Vastaus #11 : 11.03.10 - klo:21:37 »
Itse katselin kans tuota 2ply herringbone kangasta joka näytti olevan tarjouksessa. Varmaa viikonloppuna voisi tilata kun ehtii kaikki mitat ottaamaan.
Rakkaudella maalta: http://www.kuusikorpi.fi

Jussi

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 4166
  • Profiili
Vs: Modern Tailor
« Vastaus #12 : 11.03.10 - klo:22:19 »
Ajattelin, että jaanpa samalla oman Slim Fit -mantrani. Syötän siis luvut suoraan "Measure your shirt" -kenttään, jolloin niihin ei tule muutosta tehtaalla.

Näillä ohjeilla saa mukavasti istuvan, kapealinjaisen paidan.
Valitsetko tällöin myös SlimFit mallin kun sitäkin erikseen kysytään ennen mittojen syöttämistä?

Sillä ei sinällään ole väliä, koska mitat tehdään suoraan annetuista (olen kysynyt tätä sähköpostitse). Käytän nykyisin neljää eri paitaprofiilia - arkipaita (tuo yllä), avokaulus (kaulus -1cm), juhlapaita (pidempi paita, hieman pidemmät hihat, ranskalaisia kalvosimia varten viritetty kalvosinleveys) ja arkiranska (arkipaita ranskal. kalvosimilla).

Mitat kannattaa virittää noilla "weekly sales" -kankailla kohdalleen.


MyTailoria on kehuttu moniaalla, samoin myös moitittu sitä, että annettuihin mittoihin tehdään muutoksia ja että kankaita ei ole sanforisoitu (i.e. paidat kutistuvat voimakkaasti). Halpojen kankaiden puolella Modern Tailoria pidetään eri foorumeilla parempana.

Varoituksen sana: Jos törmäätte Tailor Factory -firmaan, juoskaa. Tilasin yhden paidan, sain vasta PayPal Disputen jälkeen, asiakaspalvelu olematonta, mitat mitä sattuu. Kangas kelvoton, työn laatu hirveä.
Kaikki villa tottelee rautaa.

dhilsu

 • Flanööri
 • **
 • Viestejä: 230
  • Profiili
Vs: Modern Tailor
« Vastaus #13 : 12.03.10 - klo:02:04 »
Koeponnistus suoritettu.

Jussin mittaohjeet mätsäsivät melkein sentilleen omaa parasta paitaani. Ainoa erikoisuus oli hihansuut, jotka itselläni ovat huomattavasti väljemmät koska haluan pukea ja riisua paidan ilman hihanappien rassaamista. Tai sitten minulla on vain suhteessa ohuemmat ranteet. Tiedä häntä.

Jussi

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 4166
  • Profiili
Vs: Modern Tailor
« Vastaus #14 : 12.03.10 - klo:06:35 »
Koeponnistus suoritettu.

Jussin mittaohjeet mätsäsivät melkein sentilleen omaa parasta paitaani. Ainoa erikoisuus oli hihansuut, jotka itselläni ovat huomattavasti väljemmät koska haluan pukea ja riisua paidan ilman hihanappien rassaamista. Tai sitten minulla on vain suhteessa ohuemmat ranteet. Tiedä häntä.

Uskon, että erona on tuo mieltymys mitoittaa hihansuut puettaviksi napit suljettuina. Oma mieltymykseni on suhteellisen napakka hihansuu, joka suljetaan pukemisen jälkeen. Tunnustaudun aika kynäranteeksi.

Mittailu- ja pähkäilyjutuissa on parasta se, että vaikka tekisi vaatteita säännöllisesti itse, niistä oppii aina jotain kun pähkäilee, mikä vetää mihinkin suuntaan ja millä tavalla, mihin lisämitta tuo lisäliikkuvuutta ja missä se vähentää liikkuvuutta. Oma inhokkini on - minkä tahansa vaatteen kohdalla - klassinen "väljä, vapaan liikkuvuuden takaava leikkaus" -väite, josta poikkeuksetta tietää, että vapaa liikkuvuus on mahdotonta (mm. ylikokoisten kädenteiden ja nivelen yli putoavien olkasaumojen takia). Raglanhihoissa tämä, muuten, on tekijälle erityisen hankala paikka vaatteessa.
Kaikki villa tottelee rautaa.