Tbilisiin vinkkejä?
« : 05.01.14 - klo:16:07 »
Onko joku sattunut käymään tai lukemaan Tbilisissä näkemisen arvoisista kohteista? Lähdetään nyt helmikuussa 1,5 viikoksi Kaukasukselle lautailemaan ja ollaan vika viikonloppu Tbilisissä. Ruoka- ja viinikulttuuri tuolla pitäisi olla aika rikasta, eli se puoli kiinnostaa kovasti jos jollain on jäänyt reffejä mieleen.

*

konda

 • *****
 • 8975
  • Profiili
Vs: Tbilisiin vinkkejä?
« Vastaus #1 : 05.01.14 - klo:18:02 »
Ainut vinkki Georgiaan on "älä katkaise jalkaasi" ja älä tule ryöstetyksi.

*

Mats

 • ***
 • 392
  • Profiili
Vs: Tbilisiin vinkkejä?
« Vastaus #2 : 06.01.14 - klo:22:22 »
Omasta Georgian käynnistä on niin pitkä aika, ettei mitään vinkkejä ole, mut sattui Ylen sivuilla olemaan juttu Tbilisin arkkitehtuurista:
http://yle.fi/uutiset/georgia_tahyaa_tulevaisuuteen_arkkitehtuurin_avulla/6992466


Vs: Tbilisiin vinkkejä?
« Vastaus #3 : 10.01.14 - klo:21:37 »
Kävin tuolla viime kesänä. Onhan tuolla ainakin Zegnan, Burberryn ja Paul & Sharkin putiikit, mutta en keskittyisi rättien ostamiseen, sillä tuontitavara on kallista.

Safkaa, viiniä, safkaa, chachaa (paikallinen grappa). Siinä mun vinkit. Safkaaminen ravintoloissa on pirun halpaa, samoin taksikyyti. Vanhan kaupungin ohella on muutama entisen presidentin rakentama futuristinen rakennus, siinä se sitten melkein on.

Keskityttiin kansan paikkoihin, mutta paikallinen tuttu vei meidät Kopalaan, jonka terassilta avautuu hienot näkymät vanhaan kaupunkiin. Kyseessä hotellin ravintola, mutta safka oli jees.
http://www.kopala.ge/

Vanhasta kaupungista löytyy yöelämä ja paljon kuppiloita, esim. Cafe Kala ja sen vieressä olevat kuppilat.

Sitten on Vaken alue, jossa paikalliset parempiosaiset asuu. Siellä myös ravintoloita, mutta ei ehditty itse käymään siellä.

Oletko menossa muualle Georgiaan? Vuoret ja Kakhetin viinialue on must. Yövyttiin pari yötä saksalaisomisteisella viinitilalla:
http://www.schuchmann-wines.com/en/georgian-wine-tour/hotel-and-restaurant.html

Vs: Tbilisiin vinkkejä?
« Vastaus #4 : 24.02.14 - klo:23:32 »
Tämä reissukin on jo takana ja Georgia yllätti erittäin positiivisesti. Infra nyt on mitä on ja ihmiset melko alhaisilla ansioilla, mutta kaikki tapaamamme ihmiset olivat ystävällisiä. Ruoka oli erittäin hyvää ja puoli-ilmaista, pitkä illallinen juomineen vajaa 10e per henki. Me oltiin tosiaan ensin viikko Gudaurissa (hiihtokeskus) ja sen jälkeen pari päivää Tbilisissä. Viikon hissilippu oli noin 70 euroa ja viimeisenä päivänä suoritettu neljän tunnin pörräys parilla helikopterilla heliskin merkeissä jäi maksamaan reilu 200e per pää.

Tbilisi oli kaupunkina miellyttävä, mieleen tulee euroopan puolelta vastaavana ehkä Budapest. Keskusta on sen verran pieni että kävelemällä pääsi joka paikkaan ja kun käytiin ostarilla hieman keskustan ulkopuolella niin taksi maksoi 4 euroa. Vaatevalikoima ei ollut mainittavan kattava ja ainoa hankinta olikin Dry Bridge Marketin kirpputorilta Wostokin kello 12 eurolla (olisi lähtenyt halvemmallakin, mutta aloitin tinkimisen liian korkealta :)

Lennot ovat Riikan kautta niin helpot ja halvat että suosittelen Tbilisiä pitkän viikonlopun kohteeksi varsinkin kesäaikaan.

*

Ari

 • ****
 • 540
  • Profiili
Vs: Tbilisiin vinkkejä?
« Vastaus #5 : 24.02.14 - klo:23:51 »
^ Hotellivinkkiä? Suomeks: missä itse olitte ja oliko millainen?

Laitetaan korvan taakse, ehdottomasti. Btw, hienoa että jotkut jaksaa postata näistä kokemuksistaan postauksia, arvostan!

Vs: Tbilisiin vinkkejä?
« Vastaus #6 : 25.02.14 - klo:11:51 »
Jos Georgiaan suuntaa, kannattaa kyllä yhdistää samaan reissuun Tbilisi, Kazbegi (vuoret) ja Kakheti (viini), miksei myöskin Batumi (rantaloma), vaikka en kyllä itse kaupungista välittänyt. Loistohotelleja valmistuu kiivaaseen tahtiin, mutta en tiedä miten yrittävät turisteja houkutella, kun rannat ovat täyttä kuraa.

Georgia on hieno maa, mutta itse kyllä diggaan Armeniasta paljon enemmän.