Kirjoittaja Aihe: Mustekynät  (Luettu 187747 kertaa)

Tauno

 • Flanööri
 • **
 • Viestejä: 329
  • Profiili
Vs: Mustekynät
« Vastaus #165 : 18.12.14 - klo:18:47 »
Mulla on toi. Todella hyvä jälki lennokkaammille käsialoille. Voin suositella.

paddington

 • Auktoriteetti
 • ****
 • Viestejä: 777
  • Profiili
Vs: Mustekynät
« Vastaus #166 : 17.10.18 - klo:15:44 »


Olen nyt puolisen vuotta kirjoitellut tällaisella Lamy Al-Star täytekynällä. Kynän kärki on F eli "fine".
Jonkin aikaa kesti tottua tähän, ja alkuun kirjoittelinkin vain päiväkirjaa. Nykyisin kirjoitan myös töissä samanlaisella kynällä.

Musteena minulla oli ensin rasiallinen Lamyn omia patruunoita, mutta nyt olen siirtynyt täyttämään vanhoja patruunoita injektioruiskulla Pelikan 4001 royal blue musteella. Valinta päätyi tähän siksi, että sitä oli hyllyssä Suomalaisessa Kirjakaupassa. Ostan todennäköisesti vielä Lamyn oman konvertterin, jolloin täyttö on toivottavasti vähän siistimpää kuin ruiskun kanssa.

Pidän kovasti tästä uudesta tavasta kirjoittaa. Kirjoittamisesta on tullut osa ajattelua ja usein asioita työssäni hahmotellessani vain kirjoittelen niitä paperille. Käsiala on samalla hioutunut pikkuhiljaa.
« Viimeksi muokattu: 17.10.18 - klo:15:47 kirjoittanut paddington »

tuc

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1521
  • Profiili
  • Herrainpukimo
Vs: Mustekynät
« Vastaus #167 : 20.06.19 - klo:18:02 »


Parker Sonnet on klassikko. Ensimmäinen fountain pen tuli hankittua, kun nämä tuli samassa paketissa.
http://www.herrainpukimo.fi - Herrainpukimo, turkulainen vaatekauppa kaikille Suomen herrasmiehille.

vemuli

 • Flanööri
 • **
 • Viestejä: 291
  • Profiili
Vs: Mustekynät
« Vastaus #168 : 03.04.20 - klo:15:46 »
Hankin varmaan jo 15 vuotta sitten Crossin kynän. On raukka joutunut kärsimään työttömyydestä koko tuon ajan, ainakin viime viikkoon asti. Aloitin tylsistyneenä kirjoittelemaan puhelimen muistion sijaan paperiseen muistioon aivan joutavia asioita kauppalistasta - runoihin. Tämä paluu entiseen oli todella viehättävä kokemus. Kaivoin loputkin mustekynät laatikoistaan esille ja nyt on suorastaan pakottava tarve keksiä milloin mitäkin kirjoiteltavaa. Tuo Cross on kyllä todella miellyttävä kirjoittaa. Latasin Crossiin Pelikan 4001 Royal Blue -mustetta ja 3M halpikseen Pelikan 4001 Black -mustetta. Tuo 3M kynä pätkii hieman aloittaessa. Cross ei ole pätkäissyt kertaakaan ja on muutenkin "luistava" -fiilis. Parkerin Urban Premium on jotain näiden kahden väliltä. Siihen latasin Watermanin Serenity Blue -musteen siään. Sävy on aika vahvasti sama kuin Royal Bluessa. Parkerin raaskii ottaa jopa kylille mukaan sitten joskus, kun pandemia hellittää otettaan. Cross on ja pysyy kotona jatkossakin.
https://www.cross.com/cr_en_us/696-1fd

paddington

 • Auktoriteetti
 • ****
 • Viestejä: 777
  • Profiili
Vs: Mustekynät
« Vastaus #169 : 04.04.20 - klo:10:15 »
Hieno kynä tuo Cross.


Hieman off-topic, mutta sallin sen itselleni:

Sain Parkerin kuulakynän ja ostin siihen Parkerin oman geelipatruunan Clas Ohlsonilta. Kymmenen senttiä viivaa ja patruuna vaikeni. En voinut uskoa silmiäni.

Parker lähetti minulle kyllä uuden postissa, ja nyt toimiessaan kyseinen patruuna lähentelee jo täytekynän sulavuutta. Kynä liitää paperilla ja kirjoittaminen on todella miellyttävää. Jokainen sivullinen, joka kynään on tarttunut, on päästänyt spontaanin ”oho” reaktion.

Tumppi$

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1698
  • Profiili
Vs: Mustekynät
« Vastaus #170 : 13.04.20 - klo:13:02 »
Tämä keskustelu osoittautui "salakavalaksi" hiljattain... Lueskelin tätä helmikuussa enemmänkin ja silloin olin vielä sitä mieltä, että onneksi en ole kyniin hurahtanut... Muissa kiinnostuksen kohteissa kun on rahareikiä ihan tarpeeksi. Noh, tulipa sitten ladattua kuutisen vuotta sitten ostamani Parker Sonnet mustepatruunalla kun niitäkin pari kappaletta löytyi kaapista. Olipa vaivatonta kirjoittamista. Tosin, aluksi kaunon kirjoittaminen oli "rämpimistä", koska edellisestä kerrasta oli jo aikaa. Erityisesti m, u, ja k- kirjaimet vaativat keskittymistä. Varsinkin näin, mikäli niitä tuli kaksi peräkkäin. Mutta siitä se on pikkuhiljaa parantunut. Hitaasti ja rauhallisesti se on syytä meikäläisen ottaa ettei käsiala ala hajoilemaan pahasti. Mikään varsinaisesti kaunis käsiala minulla ei ole koskaan ollut, mutta sanotaanko että kohtalainen kuitenkin, jos vain malttaa eikä rupea kiirehtimään.

Noh, sen verran aihe alkoi lopulta kiinnostamaan kun kirjoittaminen tuntui mukavalta ja jopa jokseenkin koukuttavalta, niin pitihän sitä hankkia aikaistetuksi syntymäpäivälahjaksi  pari uutta mustekynää, hyvää paperia ja muutamia erilaisia musteita. Pelikanin Souverän M800 klassisella musta-vihreällä värityksellä, sekä Auroran Optima 365/366 Gialla, (keltainen) vuoden 2020 rajoitettu painos. Molemmat F- terällä. Tosin Pelikanin F tekee selvästi leveämpää jälkeä. Molemmat ovat aivan loistavia kyniä, mutta kyllä tuo Aurora suorastaan loistaa. Kävi tuuri että ko. kynä on kuin luotu omaan käteen. Käsi ei väsy vaikka kirjoittaisi kerralla hieman enemmänkin. Terä on huippuluokkaa vakionakin suoraan tehtaalta. Pelikaanikin on erittäin hyvä ja laadukas kynä, mutta kirjoittaa aavistuksen verran kuivempana ja on ehkä hieman isohko ja painava pidempiä tekstejä kirjoitettaessa. Mutta halusin nimen omaan M800:n laadukkaamman männän vuoksi pienempiin M- sarjalaisiin verrattuna. M800:ssa säiliön mäntä on messinkiä esim. M600:n muoviseen verrattuna. Auroran terä on rodium- pinnoitettua 750:stä, eli 18 karaatin kultaa ja Pelikanin 585:sta, eli 14 karaatista. Kynien ainoa huono puoli on hinta, joka pisti kyllä miettimään useaan otteeseen, että poltanko minä hullu nyt kyniin moisia summia. Mutta toisaalta, kuten totesin, tämä juttu koukutti nopeasti ja kirjoittaminen noilla on yhtä juhlaa.

Laadukkaasta paperista on antaa vinkki, mikäli ei ole ennestään tuttua.. Japanilaisen Midorin MD- paperi. Kerrassaan upeaa. Ei päästä läpi, ja on tuntumaltaan erittäin miellyttävää ja jämäkkää olematta kuitenkaan liiaksi kartonkimaista. Paperin kerman sävy on suorastaan "herkullinen". Ko. paperi on myös aavistuksen verran "karheaa", joten tuntuma terän ja paperin välillä on aivan loistava. Paperi antaa myös välitöntä palautetta, mikäli terä sattuu olemaan väärässä asennossa. Tuon pienen karheuden ansiosta pito on myös hyvä, joten terä ei lipsu eikä luistele tahtomattaan paperilla. Jälleen ainoa haittapuoli on hinta. Paperiksi kallista, mutta ei tätä nyt niin mielettömästi kulu, etteikö tätä raaskisi muutaman kuukauden välein yhtä muistikirjallista ostaa. Sen verran mainostan, että yllätys yllätys Suomesta löytyy ainakin yksi kauppa mistä tätä saa suoraan hyllystä eri kokoina.. Nimittäin Paperimurusta Helsingistä. Siellä on yllättävän hyvä, ellei jopa erinomainen valikoima laatupapereita. Muistikirjoja, lehtiöitä, kalentereita, päiväkirjoja, kirjepapereita- ja tuotteita, sekä piirustuspapereita sellaiselle ken piirtää osaa. Postitus on todella nopeaa ja palvelu miellyttävää eivätkä hinnat poikkea ulkomaisista verkkokaupoista juurikaan, joten täydet suositukset Paperimurulle.   

Musteista on tullut nyt testattua seuraavat:

- Parker Quink sininen patruuna (Oikein hyvä ja tasalaatuinen perusmuste keskisinisenä, jos käyttää patruunoita)

- Parker Quink sinimusta patruuna (Sama kuin yllä mutta sinimustana. Selvästi enemmän sininen kuin musta, eli ei tummin mahdollinen sinimusta.)

- Pelikan 4001 sinimusta pullomuste (Samaten hyvä perusmuste sinimustana, joka taittaa harmaaseen. Ehkä aavistuksen märempi saisi olla. Järkevän hintainen)

- Aurora sinimusta pullomuste (Erittäin hyvä perusmuste, joka on sävyltään varsin tumma ja lähempänä mustaa kuin sinistä. märkyys ja liukkaus erinomainen ja itselleni juuri oikea. Vahva suositus tälle.)

- Sailor Shikiori Nioi-Sumire pullomuste (Huippulaadukas ja eksklusiivinen muste Japanista. Pamahti kerralla yhdeksi suosikeistani. Siniseen taittava ja tyylikäs violetti. Märkyys ja liukkaus omaan makuun täydellinen. Haittapuolena kova hinta verrattuna pienehköön pakkauskokoon. Muuten erittäin vahva suositus tälle. Itse tulen käyttämään tätä kevät- ja kesämusteena)

- Sailor Shikiori Yonaga pullomuste (Toinen huippumuste kuten yllä, mutta tummana yön sinisenä. Sopivan märkä ja liukas. Erittäin pehmeä ja vaivaton kirjoittaa. Sävy ei taita mihinkään, vaan on puhtaasti syksy-yön sininen. Toinen suosikeistani. Hintaa lukuun ottamatta todella vahva suositus myös tälle. Tulen käyttämään tätä syksy- ja talvimusteena.)

- Pilot Iroshizuku Asa-Gao pullomuste (Toisen maineikkaan japanilaisvalmistajan laatumuste. Sailor Shikiorien rinnalla suurimpia suosikkejani. Sopivan märkä ja liukas. Väri hieman violettiin taittava tumman pään keskisininen. Tyylikäs sävy. Tällä myös vaan kovan puoleinen hinta. Joka tapauksessa hyvin vahva suositus. Tätä tulen käyttämään toisena kevät- ja kesämusteena jatkossa.)

- Pilot Iroshizuku Shin-Kai pullomuste (Hieno muste tämäkin, muttei kuitenkaan nouse henkilökohtaisiksi suosikeikseni. Harmaaseen taittava tummahko sininen. Sävyltään haaleampi verrattuna yllä mainittuihin Sailor Shikioreihin ja Pilot Asa-Gao:n. Kirjoittaa kuivempana kuin tuo saman sarjan Asa-Gao. Ei kuitenkaan missään nimessä huono tämäkään.)

- Pilot Iroshizuku Tsuki-Yo pullomuste (Jälleen hieno muste, muttei nouse tämäkään ihan suosikkikastiin. Vihreään taittava tummahko sininen puolestaan tämä. Samalla tavoin hieman haaleampi sävyiltään verrattuna Sailor Nioi-Sumireen, Yonagaan, sekä Pilotin saman sarjan Asa-Gao:n. Kirjoittaa niin ikään jonkin verran kuivempana ihan kuten Shin-Kai. Rauhoittavaa sinivihreää hakevalle kuitenkin hyvä vaihtoehto.)

- Stilo & Stile kirjoitusvälinepuodin Roman Praetorian Blu pullomuste (Suositun italialaisen kynäkaupan oma muste. "Musta hevonen", jonka ostin kokeeksi koska nettikuvien perusteella sävy miellytti suuresti, sekä siksi että ko. muste on nimetty todella räyhäkkäästi muinaisen Rooman pretoriaani- henkivartiokaartin mukaan. Selvästi tummempi kuin keskisiniset, mutta vähän vaaleampi kuin useimmat sinimustat. Sävyskaala liukuu siis sulavasti jossain vaaleamman pään sinimustien kintereillä ollen aavistuksen verran vaaleampi. Hyvin tyylikäs sininen. Kirjoittaa kuivempana kuin Sailor Shikiorit tai Pilotin Asa-Gao, mutta märempänä kuin esimerkiksi Pelikanin 4001. Eli myös liukkaus ja märkyys ovat näiden testaamieni musteiden keskivälillä. Hinta-laatusuhde on aivan erinomainen ottaen huomioon pienet valmistusmäärät. Tulen käyttämään tätä jatkossa toisena syksy- ja talvimusteena. Vahva suositus.)     
« Viimeksi muokattu: 13.04.20 - klo:16:57 kirjoittanut Tumppi$ »
VASTATUULEEN!

vemuli

 • Flanööri
 • **
 • Viestejä: 291
  • Profiili
Vs: Mustekynät
« Vastaus #171 : 16.04.20 - klo:20:48 »
Mutta toisaalta, kuten totesin, tämä juttu koukutti nopeasti ja kirjoittaminen noilla on yhtä juhlaa.

Totta. Tiedän tunteen ;)
 
Hienot kynät ja musteet olet kyllä hankkinut. Oletko hankkinut niille mitään koteloa, jossa voisi kuljettaa kynää/kyniä ilman pelkoa mustetahroista takissa tai paidassa?

Näistä mustekynistä ei kyllä voi ihan kaikille tuttaville edes avautua...heh...saattaisivat pitää hieman hassuna. Kellot ovat jo hieman helpompi kohde myös ns. normaaleille, mutta olen kyllä niistäkin joutunut muutaman kerran kuulemaan ;)

Nuo Pilotin mustepullot ovat jo itsessään aika kauniita. Pitänee varmaankin jossain vaiheessa kokeilla. Viimeeksi ostin Lamyn Chrystal sarjaa Topaz värissä. Tykkään kovasti. Teksti on helposti luettavissa ja itse kirjoittaminen on jotenkin "luistavaa". Tuo kuivuu myös mielestäni suhteellisen nopeasti. Toinen suosikkini on Pelikan 4001 Royal Blue. Nuo molemmat sarjat ovat selkeästi edullisempia, kuin vaikkapa nuo Pilot Iroshizuku -sarjan musteet.

Yksi mukava yllätys oli muuten Lamy Safari -kokemus. Moderni ja hieman halvan näköinen (varmaan siksi, kun se on oikeasti halpa) kynä, mutta äärimmäisen hyvin käteen istuvana ja hyvät kirjoitusominaisuudet omaavana se on varmasti edullisen hintansa veroinen ostos. Edullisena kynänä sitä tulee myös kuljetettua mukana ilman pelkoa katoamisesta tai rikkoutumisesta. Suosittelen kokeilemaan.

Tumppi$

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1698
  • Profiili
Vs: Mustekynät
« Vastaus #172 : 17.04.20 - klo:15:56 »
Totta. Tiedän tunteen ;)
 
Hienot kynät ja musteet olet kyllä hankkinut. Oletko hankkinut niille mitään koteloa, jossa voisi kuljettaa kynää/kyniä ilman pelkoa mustetahroista takissa tai paidassa?

Näistä mustekynistä ei kyllä voi ihan kaikille tuttaville edes avautua...heh...saattaisivat pitää hieman hassuna. Kellot ovat jo hieman helpompi kohde myös ns. normaaleille, mutta olen kyllä niistäkin joutunut muutaman kerran kuulemaan ;)

Nuo Pilotin mustepullot ovat jo itsessään aika kauniita. Pitänee varmaankin jossain vaiheessa kokeilla. Viimeeksi ostin Lamyn Chrystal sarjaa Topaz värissä. Tykkään kovasti. Teksti on helposti luettavissa ja itse kirjoittaminen on jotenkin "luistavaa". Tuo kuivuu myös mielestäni suhteellisen nopeasti. Toinen suosikkini on Pelikan 4001 Royal Blue. Nuo molemmat sarjat ovat selkeästi edullisempia, kuin vaikkapa nuo Pilot Iroshizuku -sarjan musteet.

Yksi mukava yllätys oli muuten Lamy Safari -kokemus. Moderni ja hieman halvan näköinen (varmaan siksi, kun se on oikeasti halpa) kynä, mutta äärimmäisen hyvin käteen istuvana ja hyvät kirjoitusominaisuudet omaavana se on varmasti edullisen hintansa veroinen ostos. Edullisena kynänä sitä tulee myös kuljetettua mukana ilman pelkoa katoamisesta tai rikkoutumisesta. Suosittelen kokeilemaan.

Juu, hommasin näille Viscontin Dreamtouch- kynäkotelon. Ihan ok. Molemmille kynille oma erillinen "lokeronsa" ja kotelon selkäpuoli kova, joten suojaa hyvin myös kyniä. Tosin, Hieman turhankin väljä pienemmälle Auroralle, mutta tosiaan kaikin puolin ok silti. Pelikanin M800 istuu sinne jo paremmin, mutta M1000 ja vastaavan kokoluokan "jättiläiset" olisivat ihan omiaan ko. koteloon.

Ja sanoppa muuta.. Tämä on taas sellainen harrastus, ettei tästä juurikaan tule tämän foorumin ulkopuolella keskusteltua. Toisaalta, ei nyt niin suurta tarvetta siihen olekaan, mutta kyllähän näistäkin olisi mukava saada aikaiseksi hedelmällistä keskustelua muuallakin kuin virtuaalimaailmassa. Kellojen kanssa oli lähes yhtä "epätoivoinen" tilanne Suomessa vielä kymmenisen vuotta sitten.

Niitä Pilotin Iroshizuku- sarjan musteita saa myös pienissä 15ml:n pulloissa jos haluaa testailla kätevästi useita värejä/sävyjä. Näin tein itsekin. Tietysti suhteessa maksavat enemmän kuin isot pullot, mutta kokonaiskustannukset jäävät huomattavasti pienemmäksi testailtaessa eri vaihtoehtoja, eivätkä musteet pääse kuivahtamaan pulloonsa kun pakkauskoko on riittävän pieni.

Lamyn Safarit tuntuvat nauttivan suurta suosiota maailmalla. Ilmeisesti aika lyömätön hinta-laatu..

Eilen illalla pääsin vielä kokeilemaan paljon kehuttua Rhodian Webnotebook- muistikirjaa ja sen paperia. Siinä käytetty Clairefontainen 90 grammainen paperi on myös todella hienoa ja jämäkkää, joskin täysin eri tuntuista kuin aiemmin ylistämäni Midorin MD- paperi. Siinä missä Midori MD tuntuu terässä aavistuksen "karhealta" ja omaa ikään kuin pienen "hammastuksen" pinnassaan, on tuo Rhodiassa käytetty Clairefontaine aivan sileää. Vaikea sanoa kumpiko on absoluuttisesti parempaa, sillä kyse on varmasti tässä kohtaa henkilökohtaisesta mieltymyksestä. Itse pidän suuresti Midorin pienestä "karheudesta" ja sen antamasta pidosta ja palautteesta terälle, mutta voin kuvitella että moni pitää myös suuresti tuosta todella sileästä Clairefontainesta. Rhodian webnotebookin Clairefontaine- paperi on myös kerman sävyisenä jonkin verran keltaisempaa/ tummempaa kuin Midorin MD- paperi kerman sävyssä.
Tomoe Riverin ylistettyä paperia olisi niin ikään mukava päästä testaamaan, mutta sitä on todella huonosti tarjolla paksumpana 68 grammaisena versiona. 52 grammaisena saatavuus on muistikirjoissa- ja lehtiöissä selvästi parempi, mutta tiedän sen olevan omaan makuuni liian ohutta, olkoonkin kuinka kovasti kehuttua tahansa..

VASTATUULEEN!

Partasuti

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1963
  • Profiili
Vs: Mustekynät
« Vastaus #173 : 18.04.20 - klo:19:16 »
Tämä ei varsinaisesti liity tarinaasi, mutta aiheeseen kyllä. Sattumalta sain luettua juuri John le Carrén romaanin The Constant Gardener, jonka takasivulla kirjailija itse poseeraa hienomman kynän kera.Kuvatekstiin on laitettu: "John le Carré on board a UN Buffalo supply plane over South Sudan".

Mielestäni on hienoa (tai imperialistista) kun hän omii tunnelmia siellä Jumalan selän takana parempilaatuisen muistiinpanovälineen kanssa. Kirja tuli ulos 2001, jolloin le Carré oli jo seitsenkymppinen. Ajattelin hänen jo aikoja sitten menehtyneen, mutta tarkistin Wikipediasta ja mitä vielä. Edelleen elossa ja kirjojakin on tuupannut ulos parin vuoden välein. Wikipedian kuvassa hänellä niinikään on parempi kynä kädessä. Lieneekö sama mitä pidellyt avustuskoneessa kymmenen vuotta aiemmin. Hyvät välineet kestävät pitkään.

Tumppi$

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1698
  • Profiili
Vs: Mustekynät
« Vastaus #174 : 25.05.20 - klo:11:41 »
Onko foorumin mustekynämiehillä/naisilla tarvetta pullomusteille? Voisin nimittäin myydä nuo omat ylimääräiset pois ennen kuin kuivahtavat pulloihinsa käytön puutteen vuoksi.

Tarjolla olisi lähes täydet pullot Pelikanin 4001 sinimustaa 62,5ml pakkaus, Auroran sinimusta 45ml pakkaus, sekä Pilot Iroshizuku- sarjan shin-kai ja tsuki-yo pieninä 15ml:n testipulloina. Koska pullot ovat kuitenkin avattuja, niin montaa euroa en niistä pyydä.
VASTATUULEEN!

vemuli

 • Flanööri
 • **
 • Viestejä: 291
  • Profiili
Vs: Mustekynät
« Vastaus #175 : 25.05.20 - klo:22:30 »
Harmi, kun juuri tilasin musteita lisää. On jo enemmän kuin tarpeeksi...

Ei nuo kyllä ihan helposti kuivahda. Pelikan 4001 minulla on 2 pulloa, joista toinen on lähes 20v vanhaa ja märkää on vieläkin ;)


Tumppi$

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1698
  • Profiili
Vs: Mustekynät
« Vastaus #176 : 27.05.20 - klo:18:12 »
Harmi, kun juuri tilasin musteita lisää. On jo enemmän kuin tarpeeksi...

Ei nuo kyllä ihan helposti kuivahda. Pelikan 4001 minulla on 2 pulloa, joista toinen on lähes 20v vanhaa ja märkää on vieläkin ;)

Olet oikeassa. Eivät ne tosiaan taida kovin äkkiä miksikään mennä vaikka netissä pelotellaan joidenkin taholta.. Mutta toisaalta hyvä jos ja kun pääsevät käyttöön. Vaikka tuleekin kirjoitettua nykyään joka päivä pikkuisen, niin melkoisen riittoisaa tavaraa tuo pullomuste silti on. Omat suosikit ovat ainakin toistaiseksi löytyneet, joten pitää käyttää niitä, kun niitäkin on kaiken kaikkiaan neljä pulloa. Eli eivät ihan äkkiä lopu nekään, tai sitten pitää kynän tai paremminkin kynien sauhuta aamusta iltaan...

VASTATUULEEN!

harkala

 • Kisälli
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: Mustekynät
« Vastaus #177 : 27.05.20 - klo:19:10 »
https://maxtheman.kuvat.fi/Sekalaista/Musteet.jpg
Nuo lienevät 60-luvulta, ellei jopa 50-luvulta, mustetta kaikissa. Toimivuutta en ole tosin kokeillut...

Szanne

 • Kisälli
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: Mustekynät
« Vastaus #178 : 25.06.20 - klo:19:49 »
Itse myös alkuvuodesta ostin Lamyn Safari sieltä espan liikkeestä. Allekirjoituksia on sillä tullut kirjoiteltua ja siihen sopinut erinomaisesti. Yhtä nautintoahan se on ollut kuulakärkikynien jälkeen, kun kirjoitus soljuu äärimmäisen helposti. Nyt isältä sain hienossa puurasiassa lainaan hänen saamansa kynän, jonka terässä lukee Iridium Point Saksasta. Pitääpä testata sitä.

Tumppi$

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1698
  • Profiili
Vs: Mustekynät
« Vastaus #179 : 27.06.20 - klo:16:18 »
Kyllähän siinä on nyt niin käynyt, että kaikki rihkama- ja mainoskynät on tullut tämän mustekynäinnostuksen myötä heitettyä menemään. Toki muutama ok tasoinen kuivamuste- ja kuulakärkikynä on tietysti kaiken varalta yhä kotona, mutta ei enää yhtään toimimatonta tai luokatonta kirjoitusvälinettä. Vähän samoin on käynyt myös paperin suhteen. Eli toki muutama suttupaperi- ja ns. "tavallinen" ruutulehtiö vielä löytyy, mutta kyllä niissäkin on tullut pitkälti siirryttyä laatupaperiin. Midorin MD- paperi on yhä suosikkini sen pienen "karheutensa" ansiosta. Toki Clairefontaine hyvin sileänä paperina on toisaalta erittäin hienoa ja miellyttävää, mutta keskinkertaisen käsialan ja kirjoitustuntumani johdosta hyödyn hieman tuosta MD:n tarjoamasta pidosta terää vasten. Saa nähdä, miten Tomoe River vertautuu näihin kahteen. Viime viikolla tuli pieni koesatsi sekä paksumpaa että ohkaisempaa versiota siitä.

Tietysti, ettei unohdu... Hyvä ja terävä lyijykynä on toki esine, joka pitää yhä ja edelleen pintansa. Sehän on tunnetusti kirjoitusväline mikä toimii kaikissa olosuhteissa... Niissäkin, missä paraskin mustekynä hyytyy. Niinpä innostuin hankkimaan mahdollisesti jopa loppuelämäni lyijykynät tuossa männä viikolla. Nyt on siis satsi Palomino Blackwingejä tulossa. Otin kolmea eri kovuutta. Pehmeää, kovaa, ja ekstrakovaa. (eli Blackwingin perusmalleissa musta=soft, tummanharmaa 602=firm, ja natural=extra firm) Samaan satsiin myös Blackwingin oma kaksivaiheinen teroitin.
VASTATUULEEN!