Keikari > Etiketti

Ristiäiset - etiketti?

(1/3) > >>

jartsa84:
Kevään mittaan tulee ainakin parit kirkolliset ristiäiset ohjelmaan. Miten mahtaa olla pukeutumisetiketti ristiäisissä? Aikaisemmin olen aina mennyt tummalla puvulla eikä ole tullut juuri muiden vaatteisiin kiinnitettyä huomiota.

kapten GT:
Ristiäisten on tarkoitus olla iloinen perhejuhla. Se saa mielestäni näkyä puketumisessa sopivin värein, ellei annettu koodi ole tiukka. Tilanteesta riippuen voi hyödyntää liturgisia värejä tai vaikka niitä perinteisiä vaalean sinisiä tai punaisia asusteita. tai muuta sopivaa hempeilyä. Tumman sininen puku on siitä hyvä, että se taipuu lähes mihin tahansa. Puketuminen muuten vanhempien toiveiden mukaan, näissäkään juhlissa ei ole tarkoitus, että vieraat ovat pääosassa.

Lisäys: Hyvä juhlapukeutuminen on mielestäni sellaista, että kukaan muu (asiaan vihkiytymätön) ei oikein tajua miksi se näyttää hyvältä, se vain näyttää. Kokemuksen tuoma varmuus on hyvä, se karsii liian yrittämisen riikinkukkomaisuuden. Jos taas oma tyyli on vahva, se toimii kun sen osaa tehdä oikein. T&A:n paitamittaajalla oli siitä aika hyviä pointteja tuossa hiljan.

Mats:
Olen ollut viime vuosina useammassa ristiäisissä, niin omien lapsien kuin sukulaisen lapsien sekä kummilapsien ristiäisissä. Voisi sanoa että kaikki ristiäiset ovat olleet varsin keskivertosuomalaisten perheiden pitämiä evlut-ristiäisiä. Yleensä tapahtumat on pidetty kotona.

Lähes kaikilla miehillä on ollut tummapuku päällä, eli suomalaisittain musta Turon/Dressmanin puku. Itse olen ollut yönsinisessä puvussa kun olen ollut lapsen isä tahi kummi ja muilla kerroilla harmaassa puvussa.

Eiköhän tummansininen tai harmaa puku ole varma valinta. Esikoisen ristiäisissä lapsen eno oli pukeutunut housuihin ja lyhythihaiseen paitaan ja totisesti erottui muista miehistä...

jartsa84:
Miten kengät? Mustaa oxfordia? Olisivatko mustasta poikkeavat broguet tai munkit liian kikkailua?

i v y m a n:

--- Lainaus käyttäjältä: jartsa84 - 18.03.12 - klo:00:01 ---Miten kengät? Mustaa oxfordia? Olisivatko mustasta poikkeavat broguet tai munkit liian kikkailua?

--- Lainaus päättyy ---

Eivät jos sopivat muuhun kokonaisuuteen tyylin ja värinsä puolesta.

Toisaalta, munkit ovat minusta aina turhaa kikkailua.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta