Kirjoittaja Aihe: Pukeutuminen ja etiketti treffeillä  (Luettu 117296 kertaa)

jappa

 • Vieras
Pukeutuminen ja etiketti treffeillä
« : 12.03.11 - klo:00:21 »
.
« Viimeksi muokattu: 17.02.13 - klo:10:42 kirjoittanut jappa »

TheodoreMaul

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1045
  • Profiili
Vs: Pukeutuminen ja etiketti treffeillä
« Vastaus #1 : 12.03.11 - klo:01:31 »
Eikös Villen blogissa joskus ollut maininta, että klubitakki on oiva valinta treffeille? Nyt kun olen oppinut käyttämään sellaista niin tuota ajatusta on pakko kompata. Housu/kenkä/solmio(ton)/taskuliina/paita/yms valinnoilla tuota voi varioida vaikka kuinka paljon tarpeen mukaan.

Omaan pirtaan ei oikein sopisi lahjojen antaminen vielä toisilla treffeillä tai muutenkaan kun ollaan tutustumisen alkuvaiheessa. Ehkä sellainen voisi onnistua, että on ollut puheena joku juttu mistä daami pitää ja sellaisen on voinut hankkia edukkaasti siten, että homma vaikuttaa luontevalta. Vaikea luonnehtia mikä sellainen sitten olisi, ehkä joku kirja tai pieni koriste-esine idealla "törmäsin sattumalta tällaiseen ja tulit heti mieleeni." Hallittua understatementtiä ;)

Jos TV:stä tuttu "kolmansien treffien sääntö" tuntuu järkevältä tavoitteelta niin ehkä silloin voisi tunnelmaa pedata tuollaisella huomionosoituksella. Siinäkin tapauksessa jokin kokemus voisi olla parempi veto. Tyyliin oivasti valittu teatteriesitys, konsertti, galleria tms. visiitti ja vielä jos sen saisi aikaan lievänä yllätyksenä jos nainen on sellaisille avoin. Kaikkihan eivät pidä yllättämisestä, koska vaatevalinta on tärkeä asia ja tilanne luo turhaa stressiä kun ei tiedä mihin ollaan menossa.

Disclaimer: en ole treffaillut vieraita naisia piiitkään aikaan, mutta parisuhteen romantiikka on sentään joskus hallussa.
Bond mistrusted anyone who tied his tie with a Windsor knot. It showed too much vanity. It was often the mark of a cad.

mikmu

 • Eleganssin esitaistelija
 • ***
 • Viestejä: 383
  • Profiili
Vs: Pukeutuminen ja etiketti treffeillä
« Vastaus #2 : 12.03.11 - klo:11:55 »
Meikä on harrastanut casual dating tyyppistä toimintaa jos usean vuoden ajan. Yleensä pyydän vastapuolta syömään ja tietysti tarjoan sapuskat. Suomessa naiset useimmiten kieltäytyvät tarjouksesta tai jopa koko aterioimisvaihtoehdosta ja haluavat vain kahville tms. ja senkin maksavat itse. Olin juuri ennen joulua treffeillä erään neidon kanssa ja koska ajankohta oli mikä oli ostin hänelle lentokentältä hajuvettä. Lahja oli mieluinen mutta yleensä tai siis ennen tätä en ole koskaan antanut mitään lahjaa ekoilla treffeillä.

Vaatetusta en ole milloinkaan sen enempää miettinyt. Vedän päälle yleensä jotkut siistit perusvaatteet mitkä muutenkin pistäisin päälle lähtiessäni ulos syömään. Tyyliin plankatut kengät, chinot, poolopaita/kauluspaita, pikkutakki. Talvella on ollut hattukin päässä. Kerran muistan jonkun naisen kehuneen pitkää talvitakkiani, muuten kukaan ei ole maininnut mitään enkä moista tietty odotakaan.

En ole katsonut telkkaria noin kymmeneen vuoteen enkä tiedä mikä on TV:stä tuttu "kolmansien treffien sääntö". Voisko TheodoreMaul tai joku muu valaista vanhaa vähän tästä? Tosin mun treffien luonteesta johtuen en muista olenko koskaan edes ollut niillä toisilla treffeilläkään saman naisen kanssa kolmansista nyt puhumattakaan :)

Tämä siis muutamien kymmenien kokemusten perusteella joista viimeisin oli torstaina. Kävimme Argentiinalaisessa ravintolassa syömässä todella maittavat veriset pihvit. Sanoisin, että kun olet oma ittes niin sen pitäisi riittää.

Arska

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 4718
  • Profiili
Vs: Pukeutuminen ja etiketti treffeillä
« Vastaus #3 : 12.03.11 - klo:13:01 »
Tosin mun treffien luonteesta johtuen en muista olenko koskaan edes ollut niillä toisilla treffeilläkään saman naisen kanssa kolmansista nyt puhumattakaan :)

Tämä siis muutamien kymmenien kokemusten perusteella joista viimeisin oli torstaina. Kävimme Argentiinalaisessa ravintolassa syömässä todella maittavat veriset pihvit. Sanoisin, että kun olet oma ittes niin sen pitäisi riittää.

Heh heh, piristi päivääni.
Suositellaan täysraittiutta.

Jälkiviisas

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 3735
  • Profiili
Vs: Pukeutuminen ja etiketti treffeillä
« Vastaus #4 : 12.03.11 - klo:15:02 »
Omana itsenään oleminen on se paras ratkaisu.
Mitä tulee pukeutumiseen niin aika rennosti eli ei tosiaan puvussa, mutta ei myöskään alimitoita pukeutumistaan. Toisaalta jos on eksentrikko tai vieläpä retroeksentrikko niin turha sitä piilottaa. Valitettavasti ihan istuvilla vaatteilla eli vaikkapa chinot, kauluspaita ja neule -setillä näyttää Suomessa huolitellulta ja ei kuitenkaan liikaa panostaneelta. Usein tilanne on puolin ja toisin jännä, joten mieluiten vaatteet joissa on kuin kotonaan sillä se poistaa ulkonäköpaineet (vaatteiden osalta).

Toki sitten jos tapaaminen on töiden jälkeen niin silloin puvulle voi olla luonteva selitys, mutta muissa olosuhteissa se voi näyttää vähän yliyrittämiseltä (ellei sitten tosiaan muutenkin kulje puku päällä).

Eli hattu päähän, jos hattu kuuluu tyyliisi ja tunnet olosi luontevaksi hatun kanssa.
Niin ja kengät kiiltäviksi!

Televisiosta opittuja sääntöjä ei Suomessa kannattane toistaa, ne on tehty jenkkiläisen treffailukulttuurin mukaan ja mitä kauempana se pysyy Suomesta sen parempi. Suomessa tapailu on enemmän ihmiskeskeistä ja avainasemassa on keskustelu, ei niinkään lahjat tai maksaminen. Tietysti jos satut kulkemaan kukkakaupan ohi ja siellä on joku aivan ihana kukka tai näet muuten, jotain joka sopisi juuri ko. daamille, niin sitten asia on eri sillä spontaani ja persoonallinen lahja saa paremman vastaanoton kuin liikaa mietitty, saati kliseinen kukkapuska tai suklaarasia... ellei sitten daami ole saippuasarjoja liikaa kuluttava yltiöromantikko.

Näin äkkiseltään tulee mieleen, siitä on jo melkoinen tovi kun näillä ohjeilla päätyi suotuisaan lopputulokseen ja enää ei tarvitse suuremmin murehtia.
Tämä viesti ei sisällä satunnaista huutelua tai ylläpidon kritisoimista.

TheodoreMaul

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1045
  • Profiili
Vs: Pukeutuminen ja etiketti treffeillä
« Vastaus #5 : 12.03.11 - klo:15:13 »

Televisiosta opittuja sääntöjä ei Suomessa kannattane toistaa, ne on tehty jenkkiläisen treffailukulttuurin mukaan ja mitä kauempana se pysyy Suomesta sen parempi.

Yleistasolla juu näin. Mietin pitkään viitsinkö edes mainita koko kolmansien treffien juttua. Päätin kuitenkin kirjoittaa siitä lainausmerkein ja ehdollisena silläkin uhalla, että lukijain tulkinta näyttää meikäläisen kornissa tai irstaassa valossa. Eihän toiminnan tarvitse tapahtua juuri kolmansilla. Kuitenkin näin 2010-luvulla mieltymyksiä on niin monenlaisia, että joillekin ihmisille sukupuolesta riippumatta fyysisen yhteensopivuuden testaus on osa deittailua.

Muuten anglosaksiset säännöt parisuhteessa eivät kyllä kiinnosta tippaakaan.

P.S. Olenko ollut kännissä vai miksi muistan viime yöltä ChuckBassin loistavan vastauksen tähän ketjuun, jota nyt ei kuitenkaan näy? Siinä oli intiimiysasiaakin käsitelty taidokkaammin ja vaatetuksen kannalta.
« Viimeksi muokattu: 12.03.11 - klo:15:17 kirjoittanut TheodoreMaul »
Bond mistrusted anyone who tied his tie with a Windsor knot. It showed too much vanity. It was often the mark of a cad.

ChuckBass

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 3886
 • #menswear editor
  • Profiili
Vs: Pukeutuminen ja etiketti treffeillä
« Vastaus #6 : 12.03.11 - klo:16:45 »
P.S. Olenko ollut kännissä vai miksi muistan viime yöltä ChuckBassin loistavan vastauksen tähän ketjuun, jota nyt ei kuitenkaan näy? Siinä oli intiimiysasiaakin käsitelty taidokkaammin ja vaatetuksen kannalta.

No tarkoitus oli hieman vielä muokata sitä aamulla, mutta klikkasin sitten poistoon ja vielä siihen "poistetaanko"-kysymykseenkin vastasin kyllä.  Joten ei, et ollut kännissä (tai siis ainakaan niin, että muistaisit väärin), mutta ajatuksissani sen sitten poistin.

Mutta jos nyt yritän vielä herätellä noita omia ajatuksiani aiheesta ja viitaten tuohon ketjunaloittajan viimeisimpään postaukseen, niin tuskin on mitään klassisen pukeutumisen etikettisääntöjä siitä, miten treffeille pitäisi pukeutua. Samat "säännöt" pätevät silloinkin kuin muutenkin, jos sellaisia haluaa noudattaa. Enemmän omasta mielestäni korostuu tilannetaju ja pukeutumisen "sitominen" siihen, minne ollaan menossa ja mitä tekemässä.
Mikmu ilmaisi asiaa melko hyvin, eli päälle voi oikeastaan laittaa sellaista, mitä kyseiseen paikkaan mennessä laittaisi muutenkin, kun treffeillä ei ole tarvetta esim matchata asuja toisen osapuolen kanssa mitenkään. (onko tähän sitten parisuhteessakaan tarvetta, sen jokainen määrittää itse)

Ensimmäinen ja tärkein juttu.
Istuvat ja hyvännäköiset alusvaatteet. Lisäksi päälle sellaista, mitä on helppo riisua. (eli ei pitkiä kalsareita, ei edes talvella. Ja riippuen siitä, millaista puumaa on ulos viemässä, kannattanee miettiä laittaako sitä kauluspaitaa, missä napit on italialaisena käsityönä ommeltu...)

Ensimmäisen kysymyksen osalta eniten määrittää se, minne ollaan menossa. Kahville tai leffaan / vapaamuotoisempaan teatteriin voi aivan hyvin laittaa jotain rennompaa ja ravintolaan mentäessä mesta määrittää pukeutumisen asteen.
Deittien ajankohta määrää tottakai sen verran, että jos on tulossa suoraan duunista, niin sitten mennää niillä ja silloin myös puvulle / kokonaisuudelle on hyvä selitys.
Kolmas seikka mikä vaikuttaa on se, kuinka hyvin tuntee toisen etukäteen. Jos on törmännyt / ollut tekemisissä aikaisemmin enemmänkin (esim yhteisiä kavereita omaavat, jotka sittemmin on menossa kahville), on turhaa lähteä erikseen poikkeamaan omasta perustyylistä, se saattaa vaan herättää kysymyksiä, miksi näin? Sitten taas jos on nähnyt aiemmin vain kerran, on molemmilla paljon vähemmän "ennakko-odotuksia".

Mikäli daami on aiemmin kertonut, että pitää tyylistäsi, niin se puoltaa vielä enemmän sitä, että tästä kannattaa pitää kiinni. Kahville ja kävelylle esim tuo denim + kauluspaita + neule kuulostaa hyvältä. Jos haluaa, niin lisäämällä tähän esim huivi tai miksei vaikkapa solmuke saadaan jo hieman enemmän eloa ja sopivaa "erottuvuutta", jos tällaiset vaan tuntuvat omalta jutulta. Sukat ovat yksi juttu, millä kannattaa ja voi leikitellä, varsinkin jos nainen on aiemmin kiinnittänyt huomiota kenkiisi.

Seuraava juttu on sitten, että olen kuullut joidenkin naisten pitävän siitä, että he saavat olla "huomion keskipisteenä" ja tämä pätee myös pukeutumiseen. Eli tavallaan pukeutua juuri tätä mainittua deittia varten ja keskittyä jälleen siihen paljon puhuttuun istuvuuteen ja valita kledjut, joissa tuntee olonsa mahdollisimman hyväksi ja itsevarmaksi, eikä lähteä liiaksi kikkailemaan millään erikoisilla ja huomiota hakevilla jutuilla. Samalla tällä on osaltaan liityntä tuohon, minne on menossa. Koska jos nainen pukeutuu rennosti kahville ja itse ilmestyy paikalle puvussa, niin omalta osaltaan nainen saattaa silloin tuntea itsensä "alipukeutuneeksi", mikä ei välttämättä ole hyvä ja kääntää panostuksen loppupeleissä negatiiviseksi.

Pukeutumiseen liittyvänä vielä sen verran, että herrasmiehellä tietysti on laukussaan mukana sateenvarjo kaiken varalta, jos tarkoituksena on mennä kävelemään. Ja pelimiehet lisäävät laukkuun vielä lämpimän ja kookkaan huivin, jonka voi sitten daamille ojentaa, mikäli sää onkin odotettua viileämpi :)

Lahjojen osalta sanoisin, että mikä ettei kukkia, jos siltä tuntuu. Ongelmana on kuitenkin tuo niiden mukana roikottaminen. Siksi itse panostaisin vaikkapa johonkin hieman laadukkaampaan suklaarasiaan, joka kulkee hyvin mukana. Korut ja muut "arvokaammat" lahjat jättäisin myöhempiin vaiheisiin, ellei nimenomaan ole tarkoitus antaa ymmärtää olevansa enemmän kuin tosissaan.

"Treffietiketin" osalta olen sitä mieltä, että herrasmies toimii maksajana kahvien, ruokien tai vaikkapa leffalippujen suhteen. (omasta mielestäni näin on aina, mutta vähintään silloin, kun mies on itse esittänyt kutsun) On kuitenkin huomioitava, että monet "nykynaiset" pitävät kynnyskysymyksenä sitä, että kulut jaetaan, silloin tottakai tehdään sitten niin. Kovin suuria yllätyksiä en ekoilla / toisilla treffeillä lähtisi järjestämään, ellei tiedä toisen ehdottomasti olevan valmis mihin tahansa. Tämä lähinnä siltäkin kannalta, että itse en ole kovinkaan innokas yllätysten ystävä. Kun on yhdessä sovittu, mitä tehdään, helpottaa tämä myös tuota pukeutumisen miettimistä.

Tämä vastaus on nyt hieman sinne päin, mitä ajatuksia yöllä oli aiheesta mielessä.


pietro

 • Edistynyt
 • *
 • Viestejä: 87
  • Profiili
Vs: Pukeutuminen ja etiketti treffeillä
« Vastaus #7 : 12.03.11 - klo:17:19 »
Sanoisin, että kun olet oma ittes niin sen pitäisi riittää.

Tähän kannattaa panostaa. Muuten elämä menee jatkossa raskaaksi, jos pitää koko ajan teeskennellä olevansa jotain muuta kuin on.

Tavatessani tulevan vaimoni ekan kerran minulla oli ylläni ne syvästi paheksutut ja tyylittömät opiskelijahaalarit. Tarjosin raakaa koskenkorvaa suoraan pullosta. Ratkaiseva juttu taisi olla se, että lainasin sateenvarjoa :)

Nyt on oltu 21 vuotta yhdessä...

Ville

 • Satraappi
 • Ylläpitäjä
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 9279
  • Profiili
  • http://www.keikari.com
Vs: Pukeutuminen ja etiketti treffeillä
« Vastaus #8 : 12.03.11 - klo:21:11 »
Hyvin yksinkertaista: treffeille omalla tyylillä omin mielipitein ja omin sanoin. Jos ei kelpaa, tulee yrittää uudelleen. Tottahan Suomessa kumppaniehdokkaita on.
Pukimo Raivio: miesten käytetyt vaatteet - laatua järkihinnalla.
/

Jussi

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 4166
  • Profiili
Vs: Pukeutuminen ja etiketti treffeillä
« Vastaus #9 : 12.03.11 - klo:21:21 »
Hyvin yksinkertaista: treffeille omalla tyylillä omin mielipitein ja omin sanoin. Jos ei kelpaa, tulee yrittää uudelleen. Tottahan Suomessa kumppaniehdokkaita on.

Hyvin puhuttu!
Kaikki villa tottelee rautaa.

barcelona

 • Vieras
Vs: Pukeutuminen ja etiketti treffeillä
« Vastaus #10 : 12.03.11 - klo:22:09 »
Omana itsenä ja oman näköisenä tottakai mutta muutamia pikkujuttuja kannattaa miettiä alkumetreille. Ei sen takia että suhde viellä jatkuisi (koska jos niistä kiinni, niin parempi ettei jatku), vaan ihan sen takia että niistä ensitreffeistä tulee ikimuistoiset. Esim kotona kannattaa pitää aina jääkaapissa kuohuvaa. Jos sattuu niin hassusti käymään että leidi on viellä aamulla vieressäsi, niin sänkyyn tarjoiltu lasi kylmää kuohuvaa tekee aamusta hienon elämyksen. Toki kannattaa jääkaapissa olla vähän aamiastarvikkeitakin, niin ei tarvitse tyhjään vatsaan koko pulloa nauttia. Toisilla treffeillä kukka voi olla vähän yliampuva mutta esim lautasliinasta taiteltu origamiruusu voi piristää kummasti loppuiltaa. Siten ihan perus oven avaukset, istut vasta kun nainen istuutunut jne.. jutut, mutta ne lienee peruskauraa.

Jälkiviisas

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 3735
  • Profiili
Vs: Pukeutuminen ja etiketti treffeillä
« Vastaus #11 : 12.03.11 - klo:23:39 »
Esim kotona kannattaa pitää aina jääkaapissa kuohuvaa.

Joka voi olla sitten merkki, että tätä tapahtuu usein ja kyseessä oli täysin suunniteltu lopputulos...
Ei hyvä.
Tämä viesti ei sisällä satunnaista huutelua tai ylläpidon kritisoimista.

Jussi

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 4166
  • Profiili
Vs: Pukeutuminen ja etiketti treffeillä
« Vastaus #12 : 12.03.11 - klo:23:43 »
Esim kotona kannattaa pitää aina jääkaapissa kuohuvaa.

Joka voi olla sitten merkki, että tätä tapahtuu usein ja kyseessä oli täysin suunniteltu lopputulos...
Ei hyvä.

Tuota, itse asiassa...ihan hyvä se on. Valtaosa "illanjatkoista" on kuitenkin yhteisymmärryksessä tehty, jolloin tähän varautuminen on ihan hyväksi - kuohari on ihan cool juttu. Treffien jälkeenkin kuohari on hyvä, koska se (ihan oikea) pääsyy kuoharin jääkaappisijainnille on helppo selittää. (Ja pääsyyhän on se, että pienikin asia muuttuu juhlaksi kun avaa kuohuviinin, joten jääkaapissa on aina oltava kuohuviiniä tai samppanjaa).
Kaikki villa tottelee rautaa.

kapten GT

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 2908
 • Stiff Upper Lip
  • Profiili
Vs: Pukeutuminen ja etiketti treffeillä
« Vastaus #13 : 13.03.11 - klo:11:49 »
^ Kylmässä pitää aina olla sampanjaa valmiina. Sillä voi tilanteen tullen juhlistaa jotain sopivaa hetkeä. Vaikka onkin vakiintunut parisuhde ja lapsia.
Sivistyneen ihmisen kvartaali on 25 vuotta

barcelona

 • Vieras
Vs: Pukeutuminen ja etiketti treffeillä
« Vastaus #14 : 13.03.11 - klo:15:19 »
Juuri näin! Vaimoni juo hyvin harvoin alkoholia mutta häntä varten minulla aina shampanja viileässä. Arjessa voi juhlia hyvin pieniäkin asioita ja ei juuri mikään muu nosta tilannetta niin helposti juhlalliseksi kuin shampanjapullon poksahdus.