Niin siis älä nyt ihmeessä minun takiani rupea siitä kyselemään, että mitä E150 tekee, se on täysin selvää. Värjäämättömään viskiin tumma syvä väri syntyy pitkällisen tynnyrikypsytyksen tuloksena, josta on seurannut se, että tumma väri on mielikuvissa alettu liittää laadukkaisiin viskeihin, josta taas on seurannut se, että viskiä on alettu tislaamoiden toimesta värjätä. Tuosta värjäyksestä ei kerrota tuoteselosteessa kuluttajille kuin niissä maissa, joissa laki siihen velvoittaa (esim. Saksa), ja muutenkin tislaamot ovat erittäin nihkeitä antamaan tietoja sen suhteen onko heidän viskinsä keinotekoisesti värjättyä vai aitoa tavaraa.
Osa pienemmistä tislaamoista on kuitenkin tajunnut markkinaraon, ja alkanut tarjota viskejä, joita markkinoidaan kuluttajalle nimenomaan sillä, että viskiä ei ole kylmäsuodatettu eikä värjätty.
Sitä, onko E150:llä vaikutusta viskin makuun voi jokainen testata itse polttamalla sokeria kattilassa, lisäämällä sitä lasilliseen vettä ja maistelemalla sitä vettä. Kauniin väristä vettähän sillä toki saa, eli jos viskinkin ulkonäön kohdalla itselle pääasia on pelkkä juoman tumma syvä väri riippumatta siitä miten se väri on syntynyt, niin kannattaa samalla tehdä kannullinen sitä värjättyä vettä jääkaappiin.