Aika monta hyvää on jo mainittu: tsekkiläiset (erit. Krusovice), belgialaiset ja vehnäoluet.
Omia suosikkeja ovat vehnäoluista suodattamattomat, join kesällä yhden suodatetun Fransiskanerin ja se ei hieman kunnon vehniin (esim. Paulaner) tottuneelle maistunut millekkään. Tsekkioluiden kanssa voi kokeille 'half and half' eli sekoitetaan puolet tummaa ja puolet vaaleaa, mieluiten samanmerkin, olutta. Toimii ainakin velkolla ja krusolla. Englannissa saa pubeista loistavia ale-oluita, voimaisia ja pehmeitä, harmi kun vastaavia ei meiltä kaupoista löydy. Oluiden valinta on osin kausittaista, kesällä ei Leffe oikein uppoa ja talvella Hoegaarden on vähän kevyttä.
Oluiden yhdistäminen ruokiin on myös mielenkiintoista ja joskus niistä löytyy parempia vaihtoehtoja kuin viineistä. Esim. voimakkaasti maustetuille ruuille (meksiko, intia) usein parhaiten sopiva juoma on vaalea olut. Näissä toteutuu tosin myös viineissä suosittu maata maalle ajatus. Jotkut vehnäoluet ovat upeita kalaruokien kanssa, ei siis pelkkä Hartwall Gourmet juttu.
Olut ja viski on mielenkiintoinen yhdisteltävä. Itse tykkään joskus ottaa lasin Laphroaig:ia ja tumman velkon, näitä kun vuoron perään pikku väliajoilla siemailee, niin tulee upeita makuyhdistelmiä.
Budweiser on kuin kanootissa rakastelu - both are fucking close the water.