Kyllä kaikessa kahvissa on rasvaa enemmän tai vähemmän. Siksipä tuon "n maistuu siltä ja siltä koska siinä on enemmän/vähemmän rasvaa kuin m:ssä" ajattelun voi jättää poikkeuksetta omaan arvoonsa. Sifonikeitin on myös suodatinkeitin siinä missä pressopannu tai melitta-kartiokin. Jos tarkkaa jakoa pitää tehdä, niin sifonia voisi sanoa infuusiokeittimeksi tai täysimmersiokeittimeksi. Myös pressopannu on tällainen.
Eniten kahvin makuun tässäkin tapauksessa vaikuttaa tietenkin se resepti millä kahvia valmistetaan. Jos lopputuloksesta jotain pitää sanoa, on sifonikeittimen lopputulos mielestäni suutuntumaltaan hieman kevyempi verrattuna esim. V60-kahviin.
Sifoniin on olemassa kaikenlaisia suodattimia. Jotkut vanhemmat Conan keittimet käyttävät lasisia suodattimia ja joissakin on metallisia suodattimia. Harion keittimet (ja monet modernit kopiot) käyttävät kangasfiltteriä vaikkakin paperisuodattimiakin on saatavilla.
Sifoni on näyttävä laite ja parhaimmillaan aika nopea käyttää. Toisaalta sifoni on myös ikävä puhdistaa ja erityisesti kangassuodattimet vaativat hieman vaivannäköä. Parhaimmillaan tuo on ehkä laiskoihin aamuihin jolloin haluaa nauttia paitsi kahvin juomisesta, niin myös tekemisestä.