Kirjoittaja Aihe: Pariisi vinkkejä  (Luettu 25006 kertaa)

aadolf

 • Edistynyt
 • *
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Pariisi vinkkejä
« : 27.02.11 - klo:18:30 »
-
« Viimeksi muokattu: 14.06.15 - klo:13:37 kirjoittanut aadolf »

harmaa eminenssi

 • Flanööri
 • **
 • Viestejä: 256
  • Profiili
Vs: Pariisi vinkkejä
« Vastaus #1 : 27.02.11 - klo:23:50 »
Herrasmiehelle ostosvinkkejä Pariisiin

Pariisista löytyy kyllä kaikenlaista. Mainitsit kohtuullisen hinnan kriteeriksi, joten kommentoin hieman outlet- ja second hand -tarjontaa sekä edullisia kivijalkaliikkeitä. Ensinnäkin täytyy mainita, että outleteilta ei kannata odottaa liikoja, sillä niidenkin täytyy tehdä voittoa – joitakin löytöjä voi sattua, mutta parhaita etuja saa outlet-puodeistakin aleaikaan. Outletien palvelu ja näytteillepano puolestaan on korkealla tasolla Pariisissa, ne eivät yleisesti ole mitään tehtaanmyymälämäisiä.

Toisekseen, Pariisissa tarkoin valittuja käytettyjä vaatteita myydään hienostokaduilla suurin piirtein samettityynyiltä korkeaan hintaan – löytöjen tekeminen voi olla itse asiassa vaikeampaa kuin Suomessa. Jos haussa on kuitenkin jotakin Suomessa harvinaisempaa kuten ohuita kesävaatteita tai erikoisempia silkkikapineita (vaikkapa ascoteja), niin Pariisi on näiden hankkimiseen erinomainen kohde. Pienenä vinkkinä vielä, että on erittäin tärkeää osata ainakin hieman perussanastoa ranskaksi – tällöin saa parempaa palvelua. Kannattaa siis opetella tervehdykset ja kiitokset, vaikkei muuten ranskaa handlaisikaan.

Outlet-keskukset

La Vallée Village: Outlet-keskus kaupungin ulkopuolella idässä, Disneylandin läheisyydessä. Suurin osa liikkeistä on muotikauppoja (tosin paljolti laadukkaampaa päätä), mutta klassisempaan makuun sieltä löytyy ainakin Polo Ralph Laurenin, Hackettin, Loro Pianan, Alain Figaret'n ja Charles Tyrwhittin liikkeet. CT:n outlet-hinnat eivät vaikuttaneet kummoisilta nettitarjontaan nähden, Ralphiella taas oli ihan kiinnostavia tarjouksia mm. Purple Label -sarjasta. Alan Figaret tarjoaa erityisesti kauluspaitoja ja tarkemmin sanoen pellavapaitoja. Jos sellaista etsii kesäksi, niin kannattaa vierailla. Keskukseen päåsee junalla Pariisista.

Marques Avenue L'Ile Saint-Denis: Outlet-keskus pohjoisessa heti Pariisin rajan tuntumassa – hyvin lähelle, kävelyetäisyydelle pääsee Pariisin sisäisellä metrolla. Täältä löytyy mm. ranskalaisen johtavan kenkävalmistaja J.M. Westonin putiikki. Muut ovat hieman vähemmän tunnettuja suomalaisnäkökulmasta tai menevät muodin puolelle. Kiinnostavaa tavaraa kuitenkin löydettävissä.

Käytetyt vaatteet

Dépôt vente Fabienne: Tarjoaa mielestäni varsin kelpoa hinta-laatusuhdetta. Näkynyt mm. kengissä Church'siä ja ranskalaisia valmistajia, housuja ihan kiva valikoima ja monenlaista pikkutakkia. Kannattaa kysellä taskuliinoja, joita ”kätköstä” löytyi mukava valikoima sisältäen perinteisen ohella villimpää Hermèstä. Omistajatar(?) on varsin mukava tapaus, tinkiminenkin onnistunut.

A l'occaz quoi de 9: Tarjolla laadukkaita kenkiä (Church's ym.) ja paljon takkeja, muun muassa. Hinnoittelultaan korkeampi.

Reciproque: Suhteellisen laaja valikoima kaikenlaista, housuja, paitoja, kenkiä ynnä muuta miehille.

Depot-vente du 17ème: Liikkeessä on huomattavasti tärkeilevämpi ilmapiiri kuin Suomen hienoimmissa, uutta myyvissä kivijalkaliikkeissä (tyyliin Fere). Tarjolla onkin myös John Lobbin tasoista tavaraa, tietysti korkeaan hintaan. Kuitenkin löytöjäkin tehtävissä.

Edulliset kivijalkaliikkeet

Bexley: Ensin varoituksen sana – heidän tuotteidensa laatu vaihtelee suuresti. Kuitenkin heiltä löytyy joitakin vaatteita, joiden hinta-laatusuhde on hyvinkin kohdillaan. Hyvä paikka vilkaista tarjonta.

Uniqlo: Ei ole tullut oikeastaan kuin vilkaistua nopeasti, sillä ei edusta ehkä omaa tyyliäni, mutta täällä foorumillahan heidän hinta-laatusuhdettaan kehutaan. Pariisissa vakituisesti asuva tuttavakin heti suositteli Uniqloa, kun kyselin aikanaan vinkkejä vaateliikkeistä.

Kolmesta suuresta tavaratalosta (Bon Marché, Galeries Lafayette, Printemps) löytyy kaikenlaista, mutta edullisiksi niitä ei voi sanoa. Alennusaikaan toki löytöjä tehtävissä. Paikallisia Stockmanneja hieman suureellisemmassa mittakaavassa, palvelu hyvää ja valikoima laaja.

Pohjois-Pariisista löytyy suuri alue halpaliikkeitä (Place de Clichy), joista lähinnä olen ostellut lankin kaltaista tavaraa edullisesti. Kenkien ja vaatetuksen yleinen laatu ei päätä huimaa.

Ranskalaisia suht' laadukkaita ja melko edullisia kenkävalmistajia on paljon: Loding, Bowen, Emling, Finsbury, Bexley jne. Ovat jääneet kuitenkin kokeilematta itsellä, kun laatu on aika lailla arvoitus. Edustusliikkeissä voi käydä tutkailemassa ja jos ranska taittuu, etsiä käyttäjäkokemuksia ranskankieliseltä alan foorumilta, De Pied en Cap (http://depiedencap.leforum.eu/index.php).

Kaiken tämän edullisen puolen tarjonnan ohella täytyy vielä mainita klassisen vaatetuksen harrastajan pyhiinvaelluskohde Charvet, joka on 1838 perustettu maineikas paitavalmistaja. Heidän palvelunsa on ensiluokkaista (asiakkaalle suunnilleen juostaan avaamaan ovi), paitavalikoima erittäin laaja ja sen lisäksi löytyy mm. upeita kravatteja ja taskuliinoja. Hinnat ovat luonnollisesti kalliimmasta päästä, valmispaidat olivat muistaakseni 240 euron luokkaa. Charvet on kuitenkin kiinnostava kohde vierailla, vaikkei olisikaan ostamassa mitään. Kalliimmalla puolella löytyy toki monia muitakin valmistajia, kuten Arnys ja tietysti Hermès sekä edustusliikkeet suurimmalta osalta ulkomaalaisista kärkivalmistajista. Muotitaloista nimeä Lanvin pidetään erityisen laadukkaana, mutta ei ole tullut katsastettua heidän tarjontaansa.

Ennen kaikkea suosittelen kuitenkin nauttimaan Pariisin parhaista antimista: jumalaisesta ruoasta, kulttuuritarjonnasta ja tunnelmallisista alueista!
« Viimeksi muokattu: 28.02.11 - klo:13:10 kirjoittanut harmaa eminenssi »
Lainaus käyttäjältä: SloBo
Parimetrisellä miehellä päällään polvien alapuolella yltävä hyvin istuva tummanharmaa kolttu ja päässään mitä mahtavin todella paksusta huovasta tehty epätasaisen harmaa ja melko korkea trilby.
^ketjusta "Mitä tyylikästä tai kaunista näit tänään?"

Sami

 • Eleganssin esitaistelija
 • ***
 • Viestejä: 364
  • Profiili
Vs: Pariisi vinkkejä
« Vastaus #2 : 03.03.11 - klo:02:00 »
Harmaalta eminenssiltä tuli niin perusteellinen vastaus, että voi epäillä hänen käyneen muuallakin kuin Louvressa ja Riemukaarella...

Koska pidän Pariisista enemmän kuin mistään vierailemastani suurkaupungista, en malta olla heittämättä myös joitakin (irto)paloja.

-Pariisia hehkutetaan teenjuojan pääkaupunkina. Lontoo on kuulemma jäänyt kauas taakse. Vaikka olen kahvi-ihmisiä, en malttanut olla testaamatta teefriikkien ykköspaikkaa, Mariage Freres-teehuonetta. Siellä pellavapukuiset miestarjoilijat opastavat teelaatujen valinnassa ostohetkellä tai sitten voit mennä yläkerran ravintolahuoneeseen nauttimaan taatusti hyvin valmistettua teetä (ja maistella pikkusuolaista teen kanssa varsin suolaisin hinnoin). Kokemuksena hieno paikka. Teehuoneita on Pariisissa satoja, mutta kolme Mariage Freres-huonetta ovat ehdottomasti ne kuuluisimmat. Heidän bestselleriään, Marco Polo-teetä ei turhaan kehuta.

-Legendaarinen leipomo Poilâne kannattaa käydä tsekkaamassa. Paikan klassikkoa, perinteiseen tapaan tehtyä vehnäleipää toimitetaan ympäri maailmaa lentorahtina huippuravintoloihin. Onko se sen arvoista, kannattaa maistaa itse. :) Myös pariisilaiset kahvilat/bistrot mainostavat ikkunassa, mikäli heillä on kyseisen leipomon tuotetta valikoimassaan.

-Harmaa eminenssi mainitsikin ranskalaiset kengät. Yllä mainituista kenkämerkeistä kokemusta on Lodingista. 150 euron hinnalla saa Goodyear welt-rakenteiset kengät, perinteistä purulaastiakin on käytetty pohjan täytteenä. Lodingin putiikkeja löytyy ympäri Pariisia. Hinta-laatusuhteeltaan oivat jalkineet, malleja löytyy mokkasiineista oxfordeihin. Valmistajan whole cut -mallit ovat mielestäni erittäin kauniita.

-Outlet-kokemukset ovat saman suuntaisia kuin eminenssillä, löydöt ovat harvassa ja hinnat melko kovat. Parhaat löydöt tein ale-kaudella suurissa tavarataloissa (Galeries Lafayette ja Le Bon Marché), joista jälkimmäisen miesten osastolta löytyy Lobbin kenkiä ym. varsin laadukasta kamaa. Suuret alennusmyynnit (ranskaksi soldes) ovat joulun jälkeen ja heinäkuun alussa, silloin tavaraa irtoaa parhaimmillaan jopa 70% alennuksella. Jonot ovat sen mukaiset.

-Tuhannet boulangeriet (leipomot) ovat Pariisin suola. Niissä ei ole pelkona saada kuivahtanutta känttyä, vaan juuri leivottuja leivonnaisia ym. leipomotuotteita. Pariisissa en ole kokenut olevan iso moka juoda kupillinen kahvia leivonnaisen kera suomalaiseen tyyliin, vaikka paikalliset pääasiassa juovatkin kahvinsa sellaisenaan ja kiikuttavat leivonnaiset kotiin. Roomassa taitaisi olla suuri moka...

-Mielestäni tärkein vinkki, kun valitset ruokapaikkaa: Jos se on täynnä paikallisia, paikka on hyvä (ja varsin usein myös edullinen).

Jos haluat vastustaa kiusauksia, varo Rue du Faubourg Saint-Honoré -katua, sieltä löytyvät lähes kaikki kuviteltavissa olevat ranskalaiset ja kansainväliset muotiliikkeet.

Fedora

 • Flanööri
 • **
 • Viestejä: 217
  • Profiili
Vs: Pariisi vinkkejä
« Vastaus #3 : 03.03.11 - klo:10:25 »
Ruokailu suosituksena http://www.le-train-bleu.com/uk/ ja ei pelkästään ruoan takia, sekin oli ihan hyvää ja varsinkin juustolajitelmaa jälkiruoaksi suosittelen lämpimästi. Menu Réjane 54 euron hinnalla on melkein halpa ja se kannattaa paikan näkemisestä maksaa.
"When the seagulls follow the trawler, it's because they think sardines will be thrown into the sea."

aadolf

 • Edistynyt
 • *
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Vs: Pariisi vinkkejä
« Vastaus #4 : 05.03.11 - klo:14:58 »

-
« Viimeksi muokattu: 14.06.15 - klo:13:37 kirjoittanut aadolf »

RidgeF

 • Kisälli
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Pariisi vinkkejä
« Vastaus #5 : 06.03.12 - klo:21:51 »
Ensi kesänä menossa Pariisiin ja kyselisin onko kellään kokemusta Avedis nimisestä liikkeestä http://www.avedis.fr/ . Myös ruokapaikkojen suhteen hyviä vinkkejä kaivataan. Aiemmat kokemukset eteläisestä Ranskasta mielessä ja hyvää ruokapaikkaa joutuu todella metsästämään Ranskassa, valitettavasti. Siis paikkaa johon ei ole viikkojen pöytävarausjono ja hinta mahdollisesti kohtaa laadun.

danius

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 2256
  • Profiili
Vs: Pariisi vinkkejä
« Vastaus #6 : 06.03.12 - klo:22:08 »
Paikkoja on niin monta. Mieleeni viime reissulta jäi mukava katu ruokapaikkojen suhteen: Rue Mouffetard. Sieltä löytyy paljon ravintoloita, erikoistuneita ruokakauppoja ja viinikauppojakin sekä mukavia bistroja ja baareja. Viinikaupoista kadulla mieleeni jäi le Repaire de Bacchus (http://www.lerepairedebacchus.com) joka kyseisellä kadulla sijaitsee. Loistavia viinilöytöjä! Jos sillä on mitään merkitystä niin tv-kokki Anthony Bourdain kehui Mouffetardia loistavana ruokakatuna, ja vieraili ohjelmassa kadulla sijaitsevassa ravintolassa nimeltä Papillon. Kadulla on myös putiikkeja, joista muistiini painui eräs kylläkin naistevaatteisiin erikoistunut putiikki. Niitä kenkiä katsellessani toivoin melkein olevani nainen. Valitettavasti en muista liikkeen nimeä. Mutta koko katu on ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Siinä on jotain melkein kylämäistä tunnelmaa.
I´m not a snob. I´m exclusive! - Frasier Crane.

vallaton

 • Eleganssin esitaistelija
 • ***
 • Viestejä: 399
  • Profiili
Vs: Pariisi vinkkejä
« Vastaus #7 : 06.03.12 - klo:22:38 »
Luonnollista hartialinjaa löytyy Willmanilta http://www.willmanfrance.com/.

_ a m _

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1682
  • Profiili
Vs: Pariisi vinkkejä
« Vastaus #8 : 08.03.12 - klo:18:48 »
Kaupunginosista suosittelen Maraisia. Kivoja kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Mukavan pikkukaupunkimaista fiilistä pikantein homostelumaustein.

danius

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 2256
  • Profiili
Vs: Pariisi vinkkejä
« Vastaus #9 : 08.03.12 - klo:20:45 »
^ plus Maraisissa vahvaa juutalaisvaikutusta.
I´m not a snob. I´m exclusive! - Frasier Crane.

tsitsikov

 • Edistynyt
 • *
 • Viestejä: 89
  • Profiili
Vs: Pariisi vinkkejä
« Vastaus #10 : 08.03.12 - klo:23:07 »
Hyvän ruoan vinkkejä löytyy Paris by Mouth -blogista. Harvaan paikkaan tarvitsee varata viikkoja ennen, mutta samana tai edellisenä päivänä varaaminen on tavanmukaista. Jos paperilla haluaa niin matkaoppaista Time Outissa on hyviä ravintolavihjeitä, ja jos tosiaan haluaa kadulla etsiä ravintolaa, kannattaa suunnata Maraisista vielä itään, kymppiin ja yhteentoista - isoilta aukioilta (republique,  bastille) lähtee pikkukaduille ja hakeutuu täyteen paikkaan.

HSK

 • Edistynyt
 • *
 • Viestejä: 59
  • Profiili
Vs: Pariisi vinkkejä
« Vastaus #11 : 11.04.12 - klo:20:43 »
^Komppaan edellistä. Rohkeasti vain pikkukatuja talsimaan ja kokeilemaan paikallisten suosimia paikkoja. Kymppialueen pikkukaduilta löytyi uskomattoman hyviä ja edullisia ravintoloita.

Jos on liikkeellä neljännellä alueella ja haluaa kiertää useamman kirppiksen/vintage-liikkeen samalla kertaa, niin tässä muutama:
Freep'star, 8 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie
Vintage desire, 32 Rue des Rosiers
King of frip, 33 Rue du Roi de Sicile
Mamz'elle swing, 35 Rue du Roi de Sicile
Frip'irium, 2 Rue de la Verrerie

Vaatteiden laatu vaihtelee laidasta laitaan ja melkein kaikki on tungettu tupaten täyteen, mutta hyvänä puolena täytyy sanoa se, että kaikki liikkeet käy läpi suht nopeasti ja ovat muutaman korttelin sisällä toisistaan. Noista Mam'zelle oli ehdottomasti eniten vintage-henkinen ja sieltä löytyi vain naisten vaatteita. Frip'irumista jäi mieleen tangollinen Burberryn trenssejä, joiden hinta pyöri 120-160 euron tietämillä.

Ja varoituksen sana Pariisiin menijöille: siihen kaupunkiin saattaa jäädä koukkuun. Vähän alkaa tuntua siltä, että syksyllä on pakko päästä taas uudestaan.

Tauno

 • Vieras
Vs: Pariisi vinkkejä
« Vastaus #12 : 05.12.12 - klo:13:04 »
Millaisella päällystakilla Pariisiin helmikuun keleissä?

Gene

 • Flanööri
 • **
 • Viestejä: 200
  • Profiili
Vs: Pariisi vinkkejä
« Vastaus #13 : 05.12.12 - klo:13:51 »
Lämpötila siellä helmikuun tienoilla huitelee nollan ja vähän päälle kymmenenkin plusasteen välillä, usein tuuli tekee noihin aikoihin ilmasta mukavan raikkaan. Kelit siellä helmikuussa saattaa vaihdella oikeastaan laidasta laitaan (yleensä ottaen pilvisen harmaata ilman sen kummempaa sadetta), mutta todennäköisesti kohdalle osuu myös päiviä, jolloin auringonpaiste lämmittää mukavasti.

Kysymykseesi en siis vastannut, mutta tuolta pohjalta voit takkia funtsia. Ittelläni ollut helmikuussa ohutta viiman loitolla pitävää takkia kehissä eikä kylmä ole tullut. Bon voyage!

Ernst, Max Ernst

 • Auktoriteetti
 • ****
 • Viestejä: 689
 • The Hat Makes the Man
  • Profiili
Vs: Pariisi vinkkejä
« Vastaus #14 : 05.12.12 - klo:13:59 »
^Ilmeisesti 2012 helmikuun alku oli paikallisien mielestä kylmä. Muuten voi vaikka laittaa googlen kuvahakuun "weather paris february", niin voi saada jotain osviitta tai sitten ei.