Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tuc

Sivuja: [1] 2 3 ... 94
1
Asut ja pukineet / Vs: Turo Tailorin paluu
« : 24.01.22 - klo:14:11 »
Turon tilanne on kyllä todella tukala. Firman liikevaihto vuonna 2020 tippui noin 39 % ja  tulos oli 1,5 miljoonaa pakkasen puolella. Myynti tippunut kolmessa vuodessa puolellla. Odottelen jännityksellä, miltä vuoden 2021 tilanne näyttää. Jos tulos on yhtään samansuuntainen, on odotettavissa isoja muutoksia, sillä firma tarvitsee tätä menoa runsaasti lisää omaa pääomaa.

Ei ole helppoa olla vaatealan yrittäjä Suomessa - ilman koronaakaan. Tsemppiä Turon suuntaan ja toivottavasti saavat prosessit kuntoon.

https://www.is.fi/yritys/oy-turo-tailor-ab/kuopio/1110500-0/

2
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 17.12.21 - klo:12:15 »
Loro Piana Bactrian Baby Camelia päällä.




3
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 02.10.20 - klo:12:29 »


Hardy Minnis Fresco III -valikoimasta Mock Leno navy blazer. Kaulus sai ylläolevankuvan ottamisen jälkeen vielä prässäyksen:


4
Asut ja pukineet / Vs: Ab Suomen Herrainpukimo Oy
« : 25.09.20 - klo:12:06 »
Tehtiin näemmä myyntihitti. Tilattiin tammikuussa, kaupassa toissapäivänä, puolet varastosta myyty...

https://herrainpukimo.fi/sanders-tampere/






5
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 28.05.20 - klo:12:08 »
Sama chambray, mutta Larusmianin puuvilla/kasmirchinoilla varustettuna.




6
Asut ja pukineet / Vs: Ab Suomen Herrainpukimo Oy
« : 13.05.20 - klo:12:25 »


Albiaten chambray on varsin asiallista tavaraa näemmä. Pistettiin saman tien korona-aleen verkkoon, kun ei noita asiakkaita jonoksi asti myymälöissä pyöri.

https://herrainpukimo.fi/albiate-chambray.html

7
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 13.05.20 - klo:10:51 »


Chambray. Kaikki muu tuntuu epämukavalta tämän jälkeen.

8
Asut ja pukineet / Vs: Ab Suomen Herrainpukimo Oy
« : 12.03.20 - klo:10:37 »
Kunnon kevätsiivous neuleille menossa. Paljon tavaraa puoleen hintaan!

https://herrainpukimo.fi/valmisvaatteet/rtw-neuleet.html

Uusimpana aletuotteena tuo viininpunainen Herrainpukimon neule, crew neckillä, V-aukkoisena sekä cardiganina.

Sitten Italiasta vähän fiiliskuvia kenkien viimeistelystä:







Tuote: https://herrainpukimo.fi/fratelli-borgioli-oxford-cap-toe.html

Esittely Keikarissa: http://www.keikari.com/blogi/borgioli-jalkineiden-anatomia/

9
Asut ja pukineet / Vs: Ab Suomen Herrainpukimo Oy
« : 28.02.20 - klo:14:33 »


Piireissä Herrainpukimoa päällä. Paita ei ole meiltä, puku ja solmio on.

10
Asut ja pukineet / Vs: Turon paluu
« : 19.02.20 - klo:17:07 »


Takkiin muutama sentti lisää pituutta ja napituspiste ehkä 4-5cm alemmas, niin olisi mielestäni ihan ok setti.

Pitää olla muuten aika hc, jos hankkii valkoisen kaksirivisen puvun. Ja vielä enemmän hc, jos sitä pitää ilman paitaa tai vaimari päällä. Allaskuvaan olisin kaivannut jotain sellaista asua, jota voisi kuvitella pitävänsä uima-altaalla. Esimerkiksi joku Ranskan Riviera -henkinen vaalea kesäasu.

11
Asut ja pukineet / Vs: Räätälinvaateketju
« : 13.02.20 - klo:18:15 »
Ihan näin välihuomiona, onko tässä muuten kommentoitavana mittatilausvaate vai räätälinvaate? En ihan voi ymmärtää, että vaatturinpukua eli räätälinvaatetta voisi millään tavalla muodostua niin, että napitus olisi kymmeniä senttejä väärässä paikassa?

Viitannet Laurentiuksen viestiin #750?

Kyllä! Tuo teidän vaatturinpukunne on juuri sitä, mitä tämä ketju kaipaa! Mittavaatteista olisi hyvä puhua toisessa ketjussa, kun kyseessä on hyvinkin paljon eri tuote.

12
Asut ja pukineet / Vs: Räätälinvaateketju
« : 11.02.20 - klo:13:45 »
Ihan näin välihuomiona, onko tässä muuten kommentoitavana mittatilausvaate vai räätälinvaate? En ihan voi ymmärtää, että vaatturinpukua eli räätälinvaatetta voisi millään tavalla muodostua niin, että napitus olisi kymmeniä senttejä väärässä paikassa?

13
Asut ja pukineet / Vs: Räätälinvaateketju
« : 10.02.20 - klo:12:12 »
Mainostin erään suomalaisen MTM-tekijän tuotteita ja palveluita ystävälleni. Hän katsoi kuvia valmiista puvuista ja sanoi heti: ”liian lyhyet lahkeet ja hihat”. Ehkä hänkään ei jaksa alkaa selittämään mitä hän haluaa, vaan toivoo talon tyylin olevan jo valmiiksi mahdollisimman lähellä haluamaansa.

Tämä logiikka toimii loogisesti ainoastaan, jos ei ole teettänyt mittapukuja eikä tiedä miten prosessi menee, sillä ne lahkeet ja hihat on pakko sovittaa joka tapauksessa tilauksen yhteydessä siten, että asiakas näkee suoraan mihin hihan- ja lahkeensuu ulottuu ja se tehdään sitten täsmälleen siihen mittaan. Mittapuvuissa hyvin usein täytyy tehdä muutaman millin säätöjä joka tapauksessa vielä valmiiseen pukuun, että lahje ja hiha on juuri asiakkaan mieleisen mittainen.

"That dog äläht johon kalig calaht" on muinainen roomalainen sanonta. Mutta itselle tulee kyllä mieleen, että pitää teettää kaikkiin muutama vuosi sitten teetettyihin mallipukuihin se pari senttiä lisää lahkeisiin ja hihohin, kun muoti on muuttunut ja sitten otattaa studiolla kaikki mallikuvat uusiksi, koska viimeisten parin vuoden aikana on siirrytty kohti (omasta mielestäni hyvään suuntaan) klassisempaa hihamittaa.

Tai sitten voisi palkata jo tehtyjä tuoreita pukuasiakkaita malleiksi. Lienee helpompaa.

14
Asut ja pukineet / Vs: Ab Suomen Herrainpukimo Oy
« : 10.02.20 - klo:11:57 »
Alennusmyyntihommia:

- Morganon neuleet reilussa alennuksessa: https://herrainpukimo.fi/valmisvaatteet/rtw-neuleet.html

- Talvi ei tullut, jote Sanders Holbornit tiukassa alessa. Alennus koskee myös tilauskokoja: https://herrainpukimo.fi/jalkineet/sanders-ambassador.html

- Sanders Dublinit euromääräisesti vielä isommassa alessa: https://herrainpukimo.fi/jalkineet/sanders-diplomat.html

- Uusi tuote hääasiakkaille: koko paketti sisältäen alusvaatteita lukuunottamatta kaiken tarvittavan, lähtöhintaisena half canvas -rakenteella mutta tietenkin full canvas myös saatavana: https://herrainpukimo.fi/mtm-vaatteet/haat-juhlapukukokonaisuus.html

- Asusteale jatkuu, iso määrä tuotteita vielä jäljellä 50 % alella: https://herrainpukimo.fi/asusteet.html

15
Asut ja pukineet / Vs: Harmaat flanellihousut - mistä?
« : 07.02.20 - klo:16:58 »

Ja ettei tämä nyt menisi omien tuotosten länkytykseksi, tässä vielä jo aiemmin mainittu kitetytys flanellista, joku kuitenkin on vielä missannut tämän:


Voisiko saada vielä selvästi suomeksi selitettynä, mikä ero on worsted-flanellilla ja jutussa mainitulla woollens (villa?)-flanellilla?

Entä miten tavallisen toppahousun on mahdollista erottaa laadukas flanelli? Mihin asioihin kannattaisi kiinnittää huomiota ostaessa tai harkitessa ostamista?

Jos kangas näyttää ja tuntuu flanellilta as we know it, se on villaflanellia. Jos kangas näyttää kampavillakankaalta (=klassiselta pukukankaalta), se on worsted-flanellia.

Worsted-flanelli näyttää pitkälti samalta kuin mikä tahansa pukukangas. Pehmeämpi tuntuma ja parempi lämmöneristys niissä toki on.

Likipitäen kaikki markkinoilla olevat flanellivaatteet ovat villaflanellia. Meilläkin on kyllä worsted-flanelleja saatavana, mutta niitä menee aika harvakseltaan. Ehkä puku-kaksi per vuosi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 94