Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ville

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 567
31
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 24.05.23 - klo:12:01 »
Tarkoittaako tämä veikko, ettei mustia nahkakenkiä muka saisi tummansinisen puvun kanssa parittaa? Vai puhuuko hän vain vaatteista? Ilmeisesti hän ei sitten tykkäile, jos sinisen puvun kanssa on sininen villakangastakki. Ehkä hänen olisi hyvä käydä Savile Row'lla keskustelemassa muutaman räätälin kanssa, kysymässä perusasioista.

Vieläkö joku muistaa takavuosilta Stockmannin pukeutumisneuvoja Kimi Nurmen tyylineuvot kesämiehelle (löytyvät edelleen YouTubesta). Nyt mies jakaa taas vinkkejään, tällä kertaa Hesarissa.

”Yhtä väriyhdistelmää Nurmi ei kuitenkaan arvosta. Se on tummansinisen ja mustan sekoittaminen toisiinsa.

’Ne yksinkertaisesti luovat kuvan, ettei ihminen ole huomannut, että ne ovat eri sävyä.’”

32
Kyllä ne henkarilla venyvät, kun vuodet laukkaavat eteenpäin. Painovoima sekä neuleen paino pitävät huolen tästä. Siispä suoralle tasolle, samoin kuin pesun jälkeinen kuivatus.

Neuleiden säilytyksestä kysyn. Henkarissa vai viikattuna kaappiin? Tästä on liikkeellä monia näkemyksiä. Useampi tuntuu moittivan sitä, että henkarissa laadukkaat neuleet venyvät tai ainakin olkapäiden seudulle tulee epämuodostumat neuleeseen (etenkin ohut henkari).

33
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 23.04.23 - klo:15:56 »
Huolelliset suutarit myös tekevät nahkapaikkauksia. En ole tällaista hoitanut, joten suosituksia ei ole antaa. Tuollaisen revenneen teren voi korjata, kun pieni nahkasuikale liimataan tai ommellaan samaan paikkaan.

Kenkälusikka on erinomainen omistaa, jos vaurio on survonnan syytä.

34
Tuota tehtiin jo päälle sata vuotta sitten. Kaulus ja kalvosimet kuluvat ensin, joten ne vaihdettiin, muu paita jäi alkuperäiseksi. Valkoinen kangas oli se yleisin valinta, koska kävi yhteen kaikkien muiden kanssa.

Suomessa vaan tuo vaihtaminen voi olla hyvin kallista, jos ei ole valmiita kalvosimia tai kaulusta omasta takaa.

35
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 12.04.23 - klo:19:50 »
Profuomo on hollantilainen firma, joka teettää valtaosan tavarastaan Italiassa. Se on perushyvää, sanotaanko Suitsupply-tasoa. Heillä on myös Sky Blue -mallisto, jossa on sitten parempia materiaaleja sekä viimeistelyä. Valmistaja on harvan tuntema, joten niitä voi löytää esim eBaystä oikein hyvällä hinnalla. Firmaa on myyty Suomessa ainakin Stockmannilla.

36
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 25.03.23 - klo:12:14 »
Musta puku oli viktoriaanisella aikakaudella se ainoa oikea, sillä hiilellä käyvissä kaupungeissa muut värit likaantuivat herkästi. Aikaa kului ja värit lisääntyivät - huipennuksena varmasti 1970-luku, jolta on säilynyt huima määrä hullunkurisia muotikuvia. Minä en osaa sanoa mustan suosioksi Suomessa muuta syytä kuin "kätevyyden", sillä se käy hautajaisiin myös passelisti. Silti erittäin tummansininen näyttää aina paremmalta. Musta on keskisessä Euroopassa yleisin vain hautajaisissa. Sitten naureskelevat suomalaisille, jotka haudanvakavina käyvät kauppaa Euroopan sydämessä. Poikkeuksena tietysti nämä muotihuoneet, jotka 90-luvulla ns. keksivät mustan puvun. Sitä markkinoitiin seksikkäänä ja erilaisena silloin.

37
Asut ja pukineet / Vs: Suuri kangaskeskustelu
« : 21.03.23 - klo:21:42 »
Ne Vitale Barberis Canonicon flanellikankaat, joista suurin osa nykyajan flanellisista valmishousuista ja -puvuista tehdään...

Tähän on hyvä syy! VBC:n kutomat kankaat maksavat halvimmillaan noin 15 euroa per neliömetri. Tämä on kovin vähän Euroopassa valmistetusta kamasta, jolla on niin sanottu brändi takanaan. Tämä VBC on käynyt niin yleiseksi, että olen ruvennut miettimään, onko se sittenkään yhtään laadukasta.

38
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 19.03.23 - klo:19:15 »
Kalvosimen mitta on makukysymys. Toiset nauttivat väljästä mukavuudesta ja toiset taas napakasta, joka ei heilu ympäriinsä. Vaan eipä huolta: kalvosimen nappia voi siirtää usean sentin ilman, että mikään muuttuu rumaksi. Näin olen tehnyt valtaosassa valmispaitojani. Jos nyt vaikka oman ranteen ympärysmitta + 4 tai 5 senttiä yleiseksi ohjeeksi. Tuskin se ainakaan mukavaa on, jos tuntee puristuksen käytössä.

39
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 18.03.23 - klo:16:58 »
Yritän päästä eroon tuost Saphirista juuri kiskuroinnin vuoksi. Ne ovat voiteita ja lankkeja, jota valmistavat - eivät mitään hyaluraanikosmetiikkaa. Turha maksaa ylimääräistä, kun se lopputulos ei ole ylimaallinen kuitenkaan.

40
Lisää huomioita: meikäläisten oma Turo Tailor on täysin muokannut vaatteensa. Nykyisin niissä on kevyet rakenteet, italialaisia kankaita, enemmän värejä sekä kuvioituja kankaita. En tiedä syytä, mutta pidän nykyisestä menosta. Myös takkien leikkaus näyttää paremmalta sekä muodokkaammalta kuin vaikka vuosikymmen sitten.

41
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 17.03.23 - klo:17:16 »
Perinteisen homburgin kuuluu olla puolikova. Höyryllä sitä voi muokata, mutta tätä mallia ei saa taiteltua rullalle kuin pehmoista trilbyä. Jos ei pidä kovuudesta, toinen malli on paree, tai sitten voi teettää pehmeän homburgin erikseen.

42
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 17.03.23 - klo:17:14 »
En ole puolipohjausta joutunut teettämään miehen muistiin, mutta koko ulkopohjan vaihdossa suutari Tomi Järvenpää on maan parhaimmistoa. Hän toimii Tampereella, mutta posti kuljettaa.

Töölössä on tuo suutari Erving, joka sai vuoden käsityöläisen palkinnon pari v sitten. Hän on venyttänyt useita parejani ongelmitta, muita töitä en osaa kommentoida.

43
Vielä yksi huomio Ukrainan pomosta. Historia tuntee lukemattomia univormuja, joissa on rikas, näyttävä koristelu johtoaseman merkkinä. Zelenskyi valitsi paljon kevyemmän asun, jossa ei kultaus kiillä tai koristenauha heilu. En ole nähnyt hänellä solmiota tai univormun takkia. Tällä hän viestii, ettei nyt ole sopiva hetki keskittyä keikarointiin vaan tunkeutujan karkottamiseen ja maan jälleenrakentamiseen. Tämä on myös täysi vastakohta aiemmin maata johtaneisiin näpistäjiin, jotka käyttivät korruptiolla saatuja rahoja kalliiseen elämään.

44
...lisäksi Churchillin mukavuudenhimosta osan saivat myös jalkineet. Saattoihan tuo olla vanhan iän aiheuttamaa myös. Joka tapauksessa hän teetti reunoskenkiä, joissa oli nauhojen sijaan vetoketju. Kuvia löytyy verkosta kyllä - ei kovin tyylikäs, mutta varmasti kovin helppo.

45
Alfred Sargent oli maineikas englantilainen kenkätehdas, kunnes konkurssi vei sen mennessään parisen vuotta sitten.AS valmisti tämän parin amerikkalaiselle Paul Stuartin firmalle, joten parissa ei ole tehtaan omaa leimaa vaan merkki Stuart's Choice. Komia balmoral boot -malli.

Isot kuvat löytyvät tämän linkin takaa: https://www.flickr.com/photos/182467457@N05/albums/72177720304513602

Amerikkalainen kokomerkintä 9, joka vastaa eurokokoa 42. Tämä lesti on tyköistuva.

Mainiossa käytetyssä kunnossa. Olen desinfioinut sisäpohjan antibakteerisella suihkeella ennen listaamista.

Päällinen vasikannahkaa, hengittävä nahkapohja, Goodyear welt -rakenne, terävä kärki, vuori ja pinkopohja ovat myös nahkaa.

Uutena vastaava pari maksaa postituksen, tullien ja alvien jälkeen n 845 euroa: https://www.paulstuart.com/mens/footwear/boots/

Ostajalle myös postikulut. Sovittaminen Vantaalla onnistuu kyllä.

Hintana 275 euroa.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 567