Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Oliver Twist

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Kaunis elämä / Vs: Parta ja parranajo
« : 16.02.24 - klo:09:02 »
Minä olen pari vuotta käyttänyt DE-konetta. Ajokulma on sellainen että sen terän ylä- ja alapuolelle tulevien "kannen" ja "pohjan" reunat terän molemmin puolin ovat ihon suuntaisesti. Vaikea selittää, tuo tuntuu minulle intuitiivisimmalta, enkä ole sitä paljon ajaessa miettinyt. Aika lyhyillä vedoilla tulee ajettua. Mulla on tosin parta kasvaa ohuena ja lähinnä viiksien ja leuankärjen alueelle, joten ajaminen on varmasti helpompaa kuin tuuheapartaisilla.

2
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 02.06.23 - klo:08:52 »
Haluaisin hankkia ruskean nahkasalkun/-laukun jossa voisi kuljettaa 15,6''-koon läppäriä ja muita toimistotyön tykötarpeita. Onko suosituksia, mistä lähteä katselemaan? Googlettemalla tulee vastaan niin tonnin Maxwell-Scott-laukkuja kuin alle satasenkin tavaraa. Haluaisin laatua, mutten maksaa kohtuutonta brändi-premiumia.

3
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 22.05.23 - klo:21:08 »
Olen nyt vähän samoillut kellojen maailmassa sosiaalisen median kautta ja liittynyt muutamaan Facebook-ryhmään. Olen vähän päätynyt sellaiseen lopputulokseen, että klassisen tyylin kontekstissa varsin iso osa noista ryhmissä esillä olevista kelloista ei ole erityisen tyylikkäitä. Jos klassisessa tyylissä suositaan hillittyä minimalismia, niin sitä vastoin näissä rannetuskuvissa on varsin usein tonnikalapurkin kokoisia kirjavanvärisiä möhköjä, joissa on aika monennäköistä indikaattoria, joiden tarpeellisuus tuntuu varsin kyseenalaiselta ja muita turhia yksityiskohtia. Erityisesti iso osa noissa ryhmissä olevista Seikoista tuntuu sellaisilta. Toki sitten kalliimmissa merkeissä kuten Rolexeissa ja Omegoissa on pääsääntöisesti hyvin tyylikkäitä kelloja näytillä.

Itse ostin tosiaan tuon Seikon SRPD51K1:n, mutta Seiko-ryhmän kautta "downgreidasin" sen SRPE63K1:een. Eli tästä tähän.

Sama kellohan tuossa taitaa olla kyseessä, mutta ei ole pyörivää bezeliä, joka oli minun makuuni hieman liian jykevä, varsinkin kun olen aika pienikätinen. Sen lisäksi tuntui vähän feikiltä pitää tuollaista sukelluskellon näköistä kelloa, joka ei kuitenkaan sellainen ollut. Tämä field watch -versio on Villen sanoja käyttääkseni nöyrempi ja siten minua enemmän miellyttävä.

4
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 31.03.23 - klo:08:37 »
^^Juu, aika hyvin tuohon speksiin nuo omat paidankalvosimet osuvat. Ja hihan pituuskin on kuvaamasi kaltainen ja sen aikaansaama efekti kättä nostettaessa myös.

5
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 25.03.23 - klo:10:11 »
Puvusta ja sen väristä suomalaisessa pukeutumisessa,

mistähän mustan puvun suosio johtuu suomalaisten yli kolmekymppisten miesten pukeutumisessa? Olin tässä taannoin Koillismaalla kirkkohäissä, joissa näin yhden keskiharmaan puvun, yhden vaaleanruskean irtotakin ja kymmenittäin mustia pukuja.

Onko se "monikäyttöisyys" siinä mielessä, että samalla puvulla voi mennä hautajaisiinkin, eikä tarvitse omistaa kuin yksi puku? Häiden miespuoliset vieraat oletukseni mukaan pääsääntöisesti eivät varsinaisesti panosta klassiseen pukeutumiseen. Nykyään kuitenkin Dressmannilla ja vastaavissakin näkee harmaita ja sinisiä pukuja myynnissä.

6
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 19.03.23 - klo:21:04 »
Kalvosimen mitta on makukysymys. Toiset nauttivat väljästä mukavuudesta ja toiset taas napakasta, joka ei heilu ympäriinsä. Vaan eipä huolta: kalvosimen nappia voi siirtää usean sentin ilman, että mikään muuttuu rumaksi. Näin olen tehnyt valtaosassa valmispaitojani. Jos nyt vaikka oman ranteen ympärysmitta + 4 tai 5 senttiä yleiseksi ohjeeksi. Tuskin se ainakaan mukavaa on, jos tuntee puristuksen käytössä.

Kiitos. Sen viisi senttiä tuo oli pitempi kuin ranteen ympärysmitta, joten ei se niin reilu olekaan. Ehkä vähän väljä omaan makuuni kuitenkin. Teoriassahan hieman väljä kalvosin kai antaa liikkumavaraa käsivarren liikkeille, kun hiha ei ole naulattu toisesta päästään ranteeseen.

7
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 18.03.23 - klo:19:07 »
Mikä olisi kauluspaidan kalvosimelle sopiva napakkuus? Teetätin ekat mittapaitani tuossa taannoin ja minusta tuntuvat kalvosimet todella väljiltä, mutta myyjän mielestä ne ovat ok.

8
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 15.02.23 - klo:22:17 »
Päädyin itse asiassa ostamaan loppujen lopuksi Seiko 5 Sports -sarjan kellon, SRPD51K1:n jos tarkkoja ollaan, eli juuri tuon mikä JAM0:n viestissä on neljänneksi ylinnä. Tosiaan vähän arvoin tuon urheilukellon ja pukukellon välillä, mutta halusin lopulta kellon jokapäiväistä käyttöä varten ihan urheilusta ja ulkoilusta konepajakäyttöön, niin otin kellon sen mukaan. Kyllä se pukukellokin vielä sieltä tulee, mutta lupasin itselleni, että kahta kelloa enempää en koskaan omista ja että se toinen kello hankitaan aikaisintaan vasta parin vuoden päästä. Jos nyt lähtisin sitä pukukelloa ostamaan, ostaisin Orient Bambinon.

Tuohon kahden vuoden itselleni lupaamaan ostokarenssiin nähden vietän kyllä huolestuttavan paljon aikaa kelloista tietoa hankkien. Pitää varmaan mennä kylmään suihkuun.

9
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 08.01.23 - klo:20:56 »
Kiitos kommenteista kaikille!

Tuota Tissot Visodatea joskus mietin myös (en siis ole ensimmäistä kertaa ostoaikeissa, mutta olen vähän pihi ja laiska, niin rahat säästyvät), mutten enää muistanut edes valmistajaa, niin en sitä osannut hakeakaan.

Laurentiuksen huomio vintage-kelloista on hyvä. Nuo vanhat kellot kiehtovat kyllä, joskus yritin eBaysta niitä seurailla, mutta ei oikein perehtyneisyys riittänyt arvioimaan, mikä olisi ollut hyvä ja mikä ei. Pitänee tutustua tuohon Facebook-ryhmään.

Miten muuten kellonosto kivijalasta? Paljonko voisi saada säästöä kysymällä tiukkaa hintaa, tinkaamalla lisäalennusta ja heittäytymällä itkemään liikkeen lattialle?

10
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 04.01.23 - klo:13:14 »
En ole koskaan omistanut rannekelloa, mutta nyt haluaisin sellaisen ostaa. Ajatuksissa olisi melko pelkistetty nahkarannekkeinen valkoisella kellotaululla oleva automaattikello, onko tuo nyt pukukellotyylinen. Hinta mielellään max. 500 €.

Pari tällaista löysin merkeiltä, jotka internetsi-puheiden perusteella tiedän hyvämaineisiksi:

https://www.puustjarvi.fi/kellot/tissot-everytime-swissmatic--miesten-rannekello-t1094071603100-t1094071603100/p/T1094071603100/

ja

https://www.keskisenkello.fi/tuotteet/seiko-srpb43j1-presage-automatic-cocktail-time

Onko raadilla mielipiteitä noista tai vinkkejä muista samantyyppisistä?

Kiitos!

11
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 15.05.22 - klo:20:16 »
J. Ervingillä Helsingin Museokadulla taitaa olla yhä "virallinen" Red Wing -edustus Suomessa ja töitä otetaan vastaan myös postitse.

Noissa Loakeissa oleva Victory ja hyvin samanlainen Ridgeway on brittikumipohjista ehkä paras Suomen talvessa, voittaa ainakin Dainiten ja Commandon. Pehmeämpi kumiseos on yleensä parempi, noissa kahdessa jälkimmäisessä on usein ongelmana että gummi on periksiantamattoman kovaa ja kuviointiin pakkautuu lunta, Commandoon myös sepeliä.

Kiitoksia molemmista vinkeistä. Itse asiassa mikä noissa Loakeissa hämäsi oli, että kuvauksessa lukee, että pohja on Dainitea, vaikka se ei minusta sellainen olekaan ja kuten asian varmistit ja oikean pohjatyypin mainitsitkin. Minulla ei ole koskaan Dainite-pohjaisia kenkiä ollut, mutta muistikuva jostain foorumin syövereistä oli, että ne eivät lumella pidä (eivätkä näytäkään siltä), joten siksi päädyin asiaa ihmettelemään.

12
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 14.05.22 - klo:08:43 »
Red Wing Moc toe -parin pohja on kulunut vuosien saatossa keinutuolin jalasten malliseksi ja kulutuspinta hävinnyt. Missähän nuo saisi uusittua edullisimmin Suomesta käsin?

Toinen kysymys, joka ei liity suoraan kenkien hoitoon, mutta kenkiin nyt kuitenkin: millainenhan pito talvisaikaan on pohjilla, jollaiset on esim. noissa kengissä: https://www.careofcarl.fi/fi/artiklar/loake-1880-roehampton-boot-dk-brown-burnished-calf.html


13
Asut ja pukineet / Vs: Mittatilauspaidat
« : 22.10.17 - klo:19:03 »
Oon lukenut kolme paternosteria ja kaksi avemariaa iltaisin neljän kuukauden ajan, joten kohta ehkä sitä kohta uskaltaisi viivähtää tunnin tai pari siellä. Pitää varata vielä manaajan kanssa Skype-palaveri käynnin jälkeen.

14
Asut ja pukineet / Vs: Mittatilauspaidat
« : 14.10.17 - klo:22:29 »
^Joo siis varmasti Herrainpukimo, Sauma tai muut ovat parempia lähtöruutuja kuin TS tai muutkaan itse otettujen mittojen mukaan teetetyt.

Asustelen hieman syrjemmässä ja tuossa vuosi sitten kyselin onnistumismahdollisuuksia, jos itse ottaisi mittoja. Turussa ja PK-seudullakaan ei ole tullut käytyä siten, että olisi ollut aikaa ottautua asioimaan alan liikkeissä. Kirjoittelin tuon ylläolevan ikään kuin arvioksi kokemastani palvelusta ja tuotteesta.

15
Asut ja pukineet / Vs: Mittatilauspaidat
« : 13.10.17 - klo:22:55 »
^Palataanpa aiheeseen pitkästä aikaa. Kun ei ole ollut pakottavaa tarvetta mitään hankkia, en ole kiirettäkään pitänyt.

Olen nyt kolmannella kierroksella tilaa, sovita, valita -kierrossa yrittäessäni hankkia Tailorstorelta itse otettujen kehomittojen mukaan tehtyjä paitoja ja housuja. Takuu ja asiakaspalvelu on toiminut hyvin, mutta valitettavasti se ei noista vaatteista ole tehnyt yhtään sen sopivampia. Uskoisin, että heillä on joku peruskaava/-malli, jota sitten asiakkaan antamien mittojen mukaan viilataan piirun verran suuntaan tai toiseen.

Yleensä minulla on ongelmana, että housuissa on liian kapeat lahkeet suhteessa vyötäröön, eikä TS sitä ongelmaa osaa korjata. Toisissa chinoissa oli sopiva vyötärö, mutta lahkeet kuin juoksutrikoissa. Korjauksena tähän kolmansissa housuissa lahkeet olivat sopivat, mutta vyötärö taas venytetty ainakin viisi senttiä liian isoksi, vaikka nimenomaan täsmensin, että jo edellisessä kappaleessa se vyötärö oli kaikkein istuvin...

Paidan suhteen olen melko varma, ettei sieltä saa koskaan sellaista paitaa, joka pärjäisi edes joskus omiin häihini hankkimalle Pukumiehen räkkipaidalle, jota on vähän korjailtu liikkeessä. Hartioissa ja yläselässä on _aivan_ liian vähän tilaa, eikä se ole korjautunut kolmannellakaan yrittämällä edes sinnepäinkään. Näyttää hyvältä, kun seisoo suorana ja kädet sivuilla, mutta käytännössä kaikki liike on vaikeaa. Helpot perusmitat, kuten kaulus, kalvosimet, helman pituus jne. ovat ok, mutta se mikä lisäarvo tuotteen mittatilauspaita osassa "mittatilaus" on, puuttuu.


Sivuja: [1] 2 3 ... 5