Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Partasuti

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 126
31
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 24.11.22 - klo:15:49 »


Television katselutila kaipaa sekin eheistämistä. Nyt lähes kaikki kalusteet ovat hieman eriparia, kun olen ne edellisestä asunnosta tänne tuonut.

Tarkoitus on pikku hiljaa parannella ja tehdä kohtaa siistimmäksi. Nostella laitteita lattialta jalustalle ja poistella ylimääräisiä kaiuttimia.

32
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 23.10.22 - klo:15:46 »


Vaatehuone on saanut jo valaisimen. Ei näytä korealta, mutta tarkoitus on väliaikaisesti tuoda vain valoa.

33
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 16.10.22 - klo:16:37 »


Olen muuttamassa ja sen mukana on tulossa runsaasti lisää tilaa. Kuvassa on vaatehuoneeni pohjoissiipi, joka on samalla ainoa siipi. Laitoin kengät lattialle tilapäisesti ja kuvan ottamisen jälkeen huomasin, että eteisen kaappeihin ne sopivat paremmin. Pitääpi siirtää sitten jossain vaiheessa.

34
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 15.10.22 - klo:15:24 »
Tietämättä yhtään, varmaan ihan asiallista laatua. Noilla hinnoilla ei kokeilukaan voi mennä vikaan.

35
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 07.09.22 - klo:16:13 »


Voin ilokseni kertoa, että Harry Styles on sprezzaturampi kuin keskivertokeikari.

36
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 03.09.22 - klo:17:33 »


Keittiön kattovalaisimeksi ei tullut Poulsenia vaan Flosin IC-lamppu suuremmassa koossa. Se odottaa tuossa vielä kattoon laittamista.

38


Ei ihan keikarivalmis kaveri, mutta aika lähelle.

41
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 30.07.22 - klo:16:47 »


Henry James: The Portrait of a Lady

Lukija pudotetaan heti alussa suoraan brittiläisen maalaisidylliin.

Under certain circumstances there are few hours in life more agreeable than the hour dedicated to the ceremony known as afternoon tea.

Paikalle pöllähtää nuori nainen Amerikasta ja loppu pyöriikin hänen ympärillään. Kovasti yritetään saada kosimista tapahtumaan. Toisinaan onnistutaan, mutta aika usein ei. Eikä lopputulos ole kummassakaan tapauksessa ihanteellinen.

Kirja julkaistiin ensimmäisen kerran 1881 ja tämä versio on vuodelta 2012. Juoni sijoittuu yläluokan maailmaan ja sen kautta tarinaa kerrotaan. Mieleeni tulee aina näitä lukiessani, että edes ylimmällä luokalla ei tuohon aikaan ollut käytettävissä sähköä tai juoksevaa vettä, tai edes autoja. Mutta muutoin ihmiset olivat sivistyneitä. Vaikka Englannista aloitetaan niin merkittävä osa tapahtumista sijoittuu Roomaan. Ja jo silloin menneen valtakunnan raunioita käytiin turisteina ihmettelemässä. Luulen kuitenkin, että turismi oli tukevasti ylemmän luokan harrastus.

Tarina ei ole onnen kertomus. Jokainen on enemmän tai vähemmän vankeina elämässään. Etenkin naiset. Kirja on yllättävän nykyaikainen tyyliltään. Se jopa sisältää suuren juonenkäänteen lopussa. Tällaisia ei ole tottunut näkemään klassisessa kirjallisuudessa. Kertomuksen yleistunnelmasta tulee mieleen Juhani Ahon Papin rouva.

Lopuksi pakollinen vaatekuvaus.

He was dressed in the loose-fitting, heterogeneous garments in which the English traveller in foreign lands is wont to consult his comfort and affirm his nationality; and with his grey eye, his bronzed complexion, fresh beneath its brownness, his manly figure, his modest manner, and his general air of being a gentleman and an explorer, he was such a representative of the British race as need not in any clime have been disavowed by those who have a kindness for it.

42
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 25.07.22 - klo:15:43 »
Ei sinne iltapäivälehtien kommenttiosioon kannata mennä.

43
Hieman liian isoja ovat, muuten olisivat olleet kivoja.

44
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 17.06.22 - klo:17:46 »


Olisiko jo Sommartider, hej hej?

45
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 13.06.22 - klo:15:31 »


Näyttää hieman siltä, että tänään oli hienostelumaanantai.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 126