Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jälkiviisas

Sivuja: 1 ... 239 240 [241] 242 243
3601
Kaunis elämä / Vs: Väkijuomista
« : 27.01.10 - klo:15:26 »
En lähtisi Jaloviinaa rinnastamaan konjakkiin. Varsinkaan huonoon sellaiseen.[/quote]

Jaloviinahan on nimenomaan leikattua konjakkia.
Yhden tähden Jallussa on 1/4 konjakkia ja kolmen tähden 3/4 eli kyllä kolmen tähden Jallun voi rinnastaa konjakkiin, koska siitä sellainen 75% on konjakkia.

Lainaus
Jaloviina on parhaimmillaan hyvässä seurassa juhannusyönä suoraan pullon suusta nautittuna tai vaikkapa ravintola Bullmannin lettu ja jäätelöannoksen kera (Bullmannissa vaan ei ikinä meinaa jaksaa jälkkäriin asti).

Niin, mutta silloin käytetään yhden tähden Jallua ;)
Kahden tähden Jallunhan valmistus lopetettiin sotien päätyttyä 1945 ja sota-aikana oli myös jopa nollan tähden Jallua.

3602
Vapaa sana / Vs: Mitä inhottavaa näit tänään?
« : 27.01.10 - klo:13:53 »
Tuosta tulee mieleen, että olisi ilmatyynykenkä.
Ihan kuin pohja olisi ilmatyynyaluksen "helma" ja sivistynyt herrasmies leijailisi kadun yläpuolella.

Siinä olisi jopa enemmän järkeä kuin tuollaisella kävelemisessä.

Jussin kuvassa pistää silmään enemmän takana olevan herran vihreät 3/4 housut ja housuista ulkona oleva paita...Vaatetuksen yläosa on "almost smart casual" ja sitten tulee kevyt vihreät 3/4 housut.

3603
Kaunis elämä / Vs: Väkijuomista
« : 27.01.10 - klo:13:48 »
Kolmen tähden Jaloviinahan on väkijuomien aatelia.

Kolmen tähden Jaloviina on huonoa konjakkia. Yhden tähden Jallussa tiivistyy tämän jalon juoman syvin olemus ja omaperäisyys.

3604
Mitäs hävettävää Skodassa on? Itseä hävettäis paljon enemmän tunnustaa olevani Bemari-Kari tai Audiesko.

Eikös Bemarin maine oli siirtynyt juurikin Audille ja nykyään, etenkin Apple-yhteistyön johdosta, on jopa trendikästä olla bemarikuski. Sen sijaan Audi on se pahuuden symboli.

3605
Yhteiskunta / Vs: Tavaroiden laatu ja valmistus nykyään
« : 25.01.10 - klo:15:51 »
Rakentamisen laadussakin on vähän sama kuin muussakin eli kestävimmät rakennukset nähdään vieläkin.
Suurin osa ihmiskunnan rakentamasta kun on hävinnyt ja eivät ne kaikki vanhat talotkaan olleet mitään laatutyötä, mutta perspektiivi hämärtyy kun nykypäivään ovat selvinneet vankimmat kivitalot.

Tässäkin pitää muistaa, että laudoista kasatuista hökkeleistä päästiin parempaan ja kyllähän maaseudulla rakennusten laatu parani kokonaisuutena sotien jälkeen. Sen sijaan maalta pois muuttaneelle työväestölle tehdyt kerrostalot eri kaupunkien lähiöissä ovat usein huonoa työtä ja elementtirakenteminen on myös omanlaisensa vitsaus. Sinälläänhän materiaalit, työlaitteet ja jos puurakentaminen unohdetaan niin osaaminenkin on nyt parempaa kuin koskaan, mutta taas päästään näihin kustannuskysymyksiin eli hyvää saa maksamalla paljon.

Yksittäisiä rakennusmokiahan syntyy aina aikakauden trendeistä. Yhteen aikaan oli muotia käyttää eristeenä muovia, joka ei päästänyt kosteutta läpi ja sai aikaan lahoamista sekä sieniä. Suunnilleen 70-luvulla oli tasakattovillitys, joka sitten 80-luvulla johti harjakattorakentamisen paluuseen kun Suomen talvessa lumien ansiosta katot romahtivat sisään tai ainakin alkoivat vuotaa. Tällaisiä on toki ollut kautta aikain ja eihän esim. Englannissa vieläkään osata/haluta rakentaa tiiviitä taloja...

3606
Yhteiskunta / Vs: Tavaroiden laatu ja valmiatus nykyään
« : 25.01.10 - klo:14:42 »
Toinen asia on, tarvitseeko niitä kännyköiden uusia palveluita tai välttämättä edes television teräväpiirtoa. Itse puhun edelleen ensimmäisellä omistamallani kännykällä, Nokian 5110:llä vuodelta 1998. Puhelut sujuvat ja tekstiviestit singahtelevat - silloin kun moisiin sorrun.

Yleensä vain asioita ei ole tapana tehdä maksamattoman marginaalin vuoksi.
Eihän niitä tarvitse ja silloinhan on todellakin loogista olla hankkimatta, mutta ei kai kukaan nyt voi olettaa, että tekninen kehitys pysäytettiin ja oletettaisiin, että maailma pärjää nykyiselläänkin.

Itselläni on ollut viidessätoista vuodessa neljä kännykkää, mutta en nyt pitäisi sitä minkäänlaisena normina ja kyllä nykyiset ominaisuudet kummasti helpottavat elämää. Ei toki kaikkien.

3607
Yhteiskunta / Vs: Tavaroiden laatu ja valmiatus nykyään
« : 25.01.10 - klo:13:57 »
Nykyiset laitteet ovat hitosti kompleksisempia, mikä nostaa niiden alttiutta erilaisille vikaantumisille. Myös kodinkoneiden ja erilaisten sähkölaitteiden määrä kotitalouksissa on 3-10 kertaistunut yhden sukupolven aikana.

Toinen kysymys on sitten onko kaiken tarpeen kestää.
Ymmärtääkseni pesukoneet, jääkaapit, pakastimet, liedet ja vastaavat kestävät pääsääntöisesti hyvin koska niiden käyttöikä lasketaan jopa vuosikymmenissä. Ei ole tarvetta teknisesti kehittyneemmälle uudelle kuin käyttömukavuus- tai vaikkapa energiansäästösyistä.

Sen sijaan kännyköiden, tietokoneiden ja melkein jo televisioidenkin kestävyys lasketaan vain vuosissa. Viisi vuotta vanha tietokone ei jaksa pyörittää kunnolla edes uusinta käyttöjärjestelmää, kännyköihin tulee uusia palveluja ja televisioissakin on siirretty kuvaputkesta taulumalleihin ja seuraavaksi kohti erilaista teräväpiirtoa. Tokihan 30-luvun televisiolla voi edelleen sopivilla liittimillä katsoa ohjelmia kunhan muistaa laittaa vesiastian eteen sitomaan radioaktiivista säteilyä, 80-luvun NMT ei sen sijaan kuulu ja C64 on hankala nettikäytössä. Joissakin tuotteissa siis kestävyys on irrelevanttia, koska teknisesti ne vanhenevat käsiin.

Tältäkin osin tämä vaatii vähän erilaisempaa lähetysmistapaa eikä mitään voida yleistää. Tokihan halpa paska on halpaa paskaa ja hajoaa herkemmin, mutta yleisesti ottaen suurin osa tuotteista kestää tuotteen odotetun eliniän. Kaikissa tuoteryhmissä ei edes ole järkevää maksaa "ikuisesta" kestävyydestä.

3608
Minusta tämä kommentti iskee ainakin omia mielipiteitäni vastaan erittäin lujasti.
Ensinnä autoista: Sanot että Englannin ja Italian autoinsinööritaidoissa on parantamisen varaa?
Saanen muistuttaa sellaisista laitteista kuin Aston Martin, Rolls Royce sekä Lamborghini.

Aston Martinhan on kuwaitilaisessa omistuksessa, sitä ennen Fordin. Rolls Royce on BMW:n omistuksessa, molemmissa tekniikka ja osittain laatu paranivat ulkomaisiin käsiin siirtymisen myötä. Mikä tavallaan on yksi väitteistäni eli englantilaiset valmistajat ovat ajautuneet ulkomaalaiseen omistukseen, joka ei ole ainakaan heikentänyt laatua. Entisen alusmaan autotehtaan omistuksessa Jaguarillakin pystyy hajoamatta ajamaan korjaamolta ulos.

Lainaus
Ainakin itselleni nämä merkit nousevat reilusti muiden ylitse, ei ainoastaan muotoilussa, mutta myös moottoreissa (vaikka, Lamborghinit kuluttavatkin lähes käsittämättömän paljon petroolia kaupunkiajossa.)

Lamborghini on Ferrarin lailla niche-tuote.
Ovathan ne hienoja esineitä, mutta ei sellaisella voi viedä nelihenkistä perhettä automarkettiin tai lähteä lomareissulle Ruotsin läpi Saksaan. Teknisen suorituskyvyn, näyttävyyden ja muiden kuin autollisten ominaisuuksien kustannuksella ovat hienoja esineitä, mutta todella rajattuun käyttöön.

Lisäksi hajovat aika helposti.
 
Lainaus
Minusta tämä on väite joka lähentelee absurdiutta, sillä mitään ruokaa tällä pallolla ei ylistetä kuten ranskalaista keittiötä.

Mutta onko ylistys oikeasti sama kuin paremmuus ja tarkoittaako se myös hyvää ruokaa, joka on hyvin subjektiivinen näkemys? Ranskalainen keittiö ja Savile Row ovat molemmat oikeastaan asioita, joita ylistetään koska niitä tulee ylistää ja siksi Citizen Kane on maailman paras elokuva ja Sgt. Pepper maailman paras äänilevy.

Lainaus
Tälläiset mietteet nousivat tänäiltana esille. Jos herrasmies Jälkiviisaan puheet oli tarkoitettu jonkinsortin huumoriksi, pyydän anteeksi ymmärtämättömyyttäni.

Eihän tällaisia väitteitä voi esittää ilman huumorin häivää, jota toivon olevan puolin ja toisin. Itselleni kevyt henkinen ja hieman pilke silmäkulmassa käydyt keskustelut sinällään vakavasti aiheista ovat yksi elämän mausteista eikä niitä tule esimerkiksi hymiöiksi kutsutuilla merkkiyhdistelmillä liikaa alleviivata. Minusta kun pari tärkeää hyvettä on kyky keskustella aiheesta kuin aiheesta sivistyneesti ja taipumus olla ottamatta itseään liian vakavasti.

3609
Yhteiskunta / Tavaroiden laatu ja valmiatus nykyään
« : 23.01.10 - klo:15:29 »
Isovanhempien ja heidän vanhempiensa vaatteita ullakolla nähneenä niin en ihan väittäisi sitä, että ennen oli kaikki paremmin. Laadullinen hajonta oli melkoista nykypäivän huippulaadusta ihan käsintehtyyn sekundaan, vaihtoehtoja vaan ei ollut. Kengistä olen nähnyt vain työkenkiä, mutta ei niidenkään laatu kamalasti aina vakuuta. Eipä vaan ollut vaihtoehtoja. Samaten vaatteet käytettiin loppuun kun niitä sarkahousuja ei kamalasti ollut ja vaatteiden pesunkin kanssa niin sekä näin.

Onhan se niitä tähän päivän säilyneitä parempia tuotteita kiva nostalgisoida, mutta ei Ryysyrannan Jooseppi ja kumppanit varmaan pahastuisi jos saisivat päälleen tämän päivän halpatuotantokuteet. Massatuotannossa on huonot puolensa, mutta siinä pitää muistaa sana "massa" ja se, että sitä kautta keskimäärin tavaroiden laatu on parantanut sekä elintaso noussut. Samaten jos kaikilla olisi päällään Sauman mittatilausvaatteet ja Virtasen mittatilauskengät, niin takuulla internetistä löytyisi foorumi, jossa ko. massasta haluttaisiin erottautua käyttämällä massatuotettuja tuulipukuja ja liimapohjaisia sämpyläkenkiä...

3610
Minusta on ihan mielenkiintoista, että vaatetuksessa Englanti ja Italia ovat kovassa maineessa, mutta vastaavasti kummankin maan autoteollisuuden insinööritaidoissa on hieman parantamisen varaa. Onkohan tästä pääteltävä, että pätevä insinööri ei pukeudu hyvin?

Ruokavaliollakaan asiaa ei pysty selittämään koska Italian ja Englanti ovat kulinaristisella kartalla toistensa ääripäissä. Sitten on vielä erikseen Ranska, jossa kuvitellaan, että tekevät hyvää ruokaa ja hyviä autoja, vaatetuksesta on hankalampi sanoa.

3611
Toki voisin olla hiljaakin jos olen eri mieltä. Mielestäni en ole kuitenkaan rikkonut mitään foorumin sääntöjä. En tarkoituksella provoa...

Aiheesta voisi toki perustaa oman ketjun, jossa voisit paremmin perustella selkeästi vastavirrasta erottuvaa näkemystä.

3612
Pointtinani oli lähinnä se, että nuo kengät eivät missään nimessä olleet ylellisyystuotteita, vaan käyttöesineitä joita suurimman osan ihmisistä oli mahdollista hankkia.

Eihän se eroa nykypäivästä.
Suomalaisen keskituntipalkka on 15-20 euroa tunnissa eli Suomestakin ostettuna laatukengät saa parin päivän uurastuksella. Tosin jos, kuten myös vuonna 1930 pitäisi, vähennetään verot, asumismenot ja vastaavat niin rahaa ei enää jääkään samalla tavalla käteen.

Toisekseen tuohon aikaan vaihtoehtoja ei ollut kamalasti.
Maaseudullakin kierteli vielä 1950-luvulle saakka suutareita korjaamassa vanhoja ja jopa tekemässä uusia kenkiä. Samanlaista massatuotantoa ei vielä ollut vaan se yleistyi vasta toisen maailmansodan niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Suomi vain on pieni ja pitkään köyhänä ollut valtio, joten ostovoimaista massaa ei ole ollut Englannin, Keski-Euroopan, USA:n tai edes Ruotsin vertaa, joissa myös suutarin ammatti harveni, kenkämerkkejä kuoli ja noista maistahan ne massatuotantokengätkin ovat peräisin.

3613
Mitäköhän siitä politiikasta on foorumin säännöissä sanottu.

Tietysti jos tykkää mustasta kauluspaidasta ja sinisestä solmiosta tai unohtaa "pienet" ongelmat ko. ajankohtana niin onhan siinä oma viehätyksensä. Vanha maailma vetelee viimeisiään ja moderni yhteiskunta kolkuttelee ovelle.

3614
Intialaiset omistaa Land Roverin ja kiinalaiset Volvon :)

Autoilu taitaakin olla anglofiileille yksi ongelmallisimpia asioita...

3615
Hämmentävää, tarkistin Suomen Pankin rahanarvolaskurilla mitä 30-luvun 150mk vastaa nykyrahassa: 40-50e.

Tosin työmies tienasi päivässä n. 40 markkaa ja maito maksoi 2 markkaa.
Kuriosiositeettina niin litra salakuljetettua pirtua maksoi maksoi vuonna 1930 200 markkaa.

Ilmeisesti 30-luvun lama ja sotavuodet säännöstelyineen tuhosivat aika hyvin kenkäteollisuuden. Ensin katosi iso osa asiakaskunnasta ja seuraavaksi materiaali, todennäköisesti myös työvoimaa rintamalle. Sodan jälkeen tulivatkin massatuotteet.

Tässä vähän tietoa:
http://books.google.fi/books?id=4vClXqKUQ9QC&pg=PA231&lpg=PA231&dq=hintataso+1930+markkaa&source=bl&ots=ukMOV_UE3v&sig=krGOAGFzN7N2gC-sdyDfZR3wU2A&hl=fi&ei=fXBZS57fAcjI-QbijPUV&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=3&ved=0CAwQ6AEwAjgU#v=onepage&q=&f=false


Sivuja: 1 ... 239 240 [241] 242 243