Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - joe

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 07.05.10 - klo:23:05 »
Viininpunainen kaksirivinen puku, jonka alla musta paita, kullankeltainen nahkakravatti, musta vyö kullanvärisellä soljella, tummansiniset sukat ja tummanharmaat loaferit. Hihassa - tottakai - valmistajan tunnus paikallaan. Kaulassa näkyvissä kultaketjun reuna (niskassa), ranteessa Suunnon pellekello.

Viininpunaisia pukuja myytiin paljon joskus 80-luvulla, jolloin tuo oli kaupoissa myytävien pukujen perusväri. Itsellänikin on sukulaisia jotka käyttävät tällaista pukua, sillä kun hyvä puku kerran on ostettu ja käyttöä on kerran vuodessa niin miksipä sitä vanhaa ja toimivaa päivittämään.. Aivan samalla tavalla 20 vuoden kuluttua tullaan näkemään kaupoissa nyt myytäviä Dressmannin ja Bossin pukuja, yhtä silmiinpistäviä väriyhdistelmiä ei onneksi taida juurikaan olla saatavilla.

2
Asut ja pukineet / Vs: Vyöt
« : 07.05.10 - klo:22:50 »
Onko kellään muuten tietoa, tiedättekö korjaako kukaan/mikään instanssi vöiden solkia? Kyseessä siis nimenomaan metalli- eikä nahkatyö. Yleensä en vaivautuisi, mutta onnistuin rikkomaan varta vasten ostamani ns. paremman vyön soljen ensimmäistä kertaa sitä operoidessani (pilot error, vyössä ei valittamista).

3
Vapaa sana / Barefoot running
« : 13.04.10 - klo:16:55 »
Niinpä. Pointtini tuolla "aina vuodeksi kerrallaan" -ilmaisulla oli juuri se, että pukeutumisesta täysin piittaamaton perusjamppa ei yleensä omista lenkkareiden lisäksi enempää kuin ne yhdet kengät, joilla mennään joka päivä töihin ja kauppaan ja ties minne. Siten juuri minkään, edes huippulaadukkaan, kenkäparin ei pitäisi kestää sellaista rääkkiä vuotta pitempään. Ja Eccojahan ei korjata, ne joutuu vaihtamaan uusiin.

Näissä piireissä kyllä on toisinaan tapana liioitella vahvasti tietyntyyppisten kenkien kestävyyttä. Viimeiset Ecconi olen omistanut joskus kasvuiässä, mutta sen jälkeen kun jalka vakiintui nykyiseen kokoonsa niin ainakin jotkus Camel Activet ja Adidaksen perustennarit ovat kestäneet vähintään 2-3 vuotta käytännössä päivittäistä käyttöä kovin vaihtelevissa olosuhteissa.

Haluaisin nähdä ne Edward Greenit tai John Lobbit jotka eivät olisi totaalisen finaalissa tuollaisen käyttötestin (toteutettuna minimaalisella huollolla) jälkeen. Ainakaan itse en osta ns. oikeita kenkiä siksi, että ne kestäisivät käytössä paremmin.

4
Asut ja pukineet / Vs: Tyylisuuntauksesi?
« : 01.04.10 - klo:15:00 »
^Muistan oikein hyvin, vieläkin voin pahoin nähdessäni pastellipinkin Lacosten kaulukset pystyssä, eri toten yhdistettynä mulletiin. Semminkin kun oma lukioluokka-aste oli näitä vara-donjohnsoneja täynnä. Myönnettäköön, tykkään kyllä kattoa töllöstä Miami Vicen uusintoja, jotain häiriintynyttä nostalgiaa siinä.

Hauskaa sinänsä, että kyseisen vaatekappaleen idea oli osaltaan se, että kauluksen saattoi kääntää pystyyn 8) 80-luvun tyylin voi toki tehdä hyvin tai huonosti, omaan silmääni Miami Vice ei näytä niin hirveältä kuin voisi kuvitella, asiat tehtiin aikanaan hyvin ja usein oman aikakautensa vaatekappaleet ovat omalla tavallaan tyylikkäitä vaikkakin selvästi vanhoja.

Itse pukeudun vapaa-ajalla pääsääntöisesti terrace casual -malliin (suurimmat logot karsien) ja viralisemmissa ympyröissä pseudoitalaialaiseen tyyliin. Amerikkalainen ivy-look ja perinteinen brittiläinen pukeutuminen eivät ole koskaan iskeneet niin vahvasti, vaikka molemmista löytyy hyviä vaikutteita lainattavaksi.

5
Kiitämme:

Björn Borgin t-paidat / aluspaidat. Näin pitkään eivät ole mitkään muut paidat pysyneet muodossaan / värissään.

Gantin kauluspaidat. Vanhimmalla yksilöllä päälle sata käyttökertaa takana ilman mainittavia ongelmia. Myös pari muuta kappaletta ovat kestäneet hyvin, edes napit eivät ole irtoilleet.

Paul & Sharkin neuleet. Noilla hinnoilla on syytäkin kestää, mutta läheskään aina laatu ei korreloi hinnan kanssa.

APC:n farkut. Kyllä nämäkin rikki saa kun tarpeeksi käyttää, mutta hinta per käyttökerta -vertailussa vievät markettimerkkejä 6-0.


6
Yhteiskunta / Vs: Huligaanien asut(?)
« : 27.01.10 - klo:15:43 »
Noiden lisäksihän vain Kuusankoskelta kotoisin olevat FC Lahen kannattajat ovat "hulinoineet" Suomessa. Tosin niilläkin oli tätä kasuaalimentaliteettiä siinä missä normaali suomalainen jalkapallokannattaja tunnustaa väriä ja massa pukeutuu siihen legendaariseen tuulipukuun.

Viime vuosina eniten on kyllä uutisoitu HJK:n kannattajien väitetyistä hulinoista. HJK:n ja FC Lahden lisäksi ainakin TPS:n ja HIFK:n kannattajilla on runsaasti casual-kannattajia, kuten myös Hongalla, mutta nämä eivät edes yritä esittää huligaaneja.

Stone Island ja CP Company ovat tosiaan pari kertaa vuodessa hyvissä alennuksissa omissa nettikaupoissaan, halvemmalla ei tahdo mistään muualta saada ellei sitten jossain ole myynnissä vanhoja takahuoneesta löytyneitä poistoeriä. Puoleen hintaan nuo eivät ole järin kalliita ja päällystakista joku 800 euroa on mielestäni sopuhinta, käyttöä kuitenkin tulee helposti satana päivänä vuodessa ja hyvä takki kestää pitkään.

7
Asut ja pukineet / Vs: Kaksiriviset puvut ja irtotakit
« : 04.11.09 - klo:13:28 »
Ketju voisi käydä yleiskeskustelusta kaksirivisten osalta. Liam Neesonin tulkitsema Oskar Schindler (joka käytti koko elämänsä kaksirivisiä pukuja) on oiva malli tämän klassisen vaatekappaleen kantajasta. Ongelma taitaa olla kaksirivisten käytön vähyydessä siinä, että ne mielletään helposti ukkomaisiksi ja toinen pulma on valmisvaatteen heikko istuvuus juuri kaksirivisten kohdalla.

Itselläni on sellainen muistikuva että joskus n. 10 vuotta sitten kaksirivisiä pukuja olisi ollut moderneina versioina saatavana enemmänkin ja että niitä näkikin melko usein (tai ainakin toisinaan) nuorten yllä. Suuri osa noista tosin taisi olla vähän turhankin moderneja, mutta sinänsä konseptilla on nähdäkseni potentiaalia "uuteen" tulemiseen kunhan toteutus olisi kunnossa, jos nyt näin trendikkyyden näkökulmasta asiaa kehtaa lähestyä.

8
Yhteiskunta / Vs: Maailman arvokkaimmat tuotemerkit
« : 03.11.09 - klo:14:16 »
Avaapa tuota ajatusta hieman? Jos Altavista palaisi markkinoille Googlea paremmilla ja nopeammilla hakutuloksilla, niin luulisit kuluttajien jäävän Googlen käyttäjiksi brändin takia? Itse siirryin siirryin Altavistasta Googleen nimenomaan paremman tuotteen takia, eikä Altavistan parempi brändi painanut yhtään mitään.

Näkisin, että Googlen nopeus ja hakutulokset ovat (nyt ja lähitulevaisuudessa) ns. riittävän hyviä jotta kuluttajat jatkavat Googlen käyttämistä sen tunnettuuden ja jopa yleiskieleen hivuttautumisen vuoksi ("Google it"). Turun sinappiakin ostetaan kaupasta jatkuvasti ja veikkaisin, että yli 90% kuluttajista ei koskaan edes mieti, olisiko joku toinen sinappi parempaa. Turun sinappia ostetaan, koska sitä on aina ostettu. Googlella haetaan tietoa netistä, koska.. mitäs sitten tehtäisiin jos ei googletettaisi? Ei kadulta revitty tuulipuku ole mistään Yahoosta tai Altavistasta koskaan kuullutkaan.

9
Asut ja pukineet / Re: Turun jalkinetarjonnasta
« : 20.08.09 - klo:13:35 »
Vaaleanruskeita semi-brogueita saa edelleen myös Charles Tyrwhittin alesta, taitavat olla Loaken valmistamia. CT:ä voi suositella etenkin ensimmäisiä oikeita kenkiään tilaaville, sillä laatu on vähintään tyydyttävää, hinnat (etenkin jatkuvissa aleissa) edullisia ja asiakaspalvelu erinomaista, jos ongelmia sattuisi ilmenemään.

10
Kaunis elämä / Re: Ruoanlaitto
« : 08.08.09 - klo:00:45 »
Carbonaran suhteen ongelmaksi muodostuu guanciealen saatavuus Suomessa. Pancettaa tai pekonia käyttämällä saa toki erinomaista ruokaa, mutta sianposkea voi voita mikään kun aletaan kunnolla hifistellä.

11
Kaunis elämä / Re: Ruoanlaitto
« : 07.08.09 - klo:00:11 »
Ruuanlaitto on hieno harrastus. Itse olen erityisesti italialaisen ruuan ystävä, aasialaisista ruokalajeista en ole ollut niin innostunut vaikka niitä mielelläni syönkin jos tarjotaan tai ravintolasta saa. Suurimpia suosikkejani ovat yksinkertaiset pastat kuten carbonara ja cacio e pepe, joiden hiomisessa kuluu helposti vuosikausia niiden näennäisestä helppoudesta huolimatta. Täydelliset raaka-aineet ovat avainasemassa, paraskaan kokki ei saa aikaan kuin korkeintaan hyvää ruokaa jos ainekset jättävät toivomisen varaa.

12
Asut ja pukineet / Re: Neuleet
« : 05.08.09 - klo:23:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Ville"
Niin, ja mikäli joku ei uskalla tilata kokeilematta ensin ylleen Smedleytä, ainakin Vaaturiliike Saumassa on mahdollisuus sovittaa.

En kehtaa joten kysyn täältä: ovatko Smedley koot tosiaan niin isoja kuin he sivuillaan väittävät? Oma rinnanympärykseni on melko tarkalleen 39 tuumaa ja Smedleyn pienin koko on S/40. Eipä ole vielä eteen tullut toista valmistajaa jonka S-kokoiset tuotteet mahtuisivat päälle millään ilveellä..

13
Asut ja pukineet / Re: Church's: käyttökokemuksia
« : 03.08.09 - klo:16:00 »
Lainaus käyttäjältä: "Ville"
Eccojen lisäksi surkeaa oloa tuovat ainakin Turon keinokuituiset puvut, joissa hikoilee langanlaihakin.

Valmistetaanko tällaisiä muka oikeasti? Itse olen kyllä törmännyt vain Turon villapukuihin, kangas ei toki ole ollut maailman parasta mutta villaa kuitenkin.

14
Asut ja pukineet / Re: Viron/Tallinan laatuliikkeet
« : 03.08.09 - klo:15:56 »
Lainaus käyttäjältä: "JPK"
Pääkadulla (Viru) löytyy Paul&Sharkin myymälä, jonka valikoima on hyvä.

Itse olen pettynyt kerta toisensa jälkeen. Valikoima näyttää hyvältä, mutta loppujen lopuksi tuotteita on melko vähän myynnissä, etenkin kokojen osalta. Esim. paitoja on usein vain yksi per malli, ja sen yhden kappaleen koko ei yleensä ole ollut se mitä olisi ollut hakemassa.. Tämä tosin vaikuttaisi olevan melko tyypillistä kyseisen valmistajan liikkeille yleensäkin, laatutavaraa mutta firma vaikuttaa melkoiselta puuhasteluoperaatiolta.

15
Kulttuuri / Re: Taide ja näyttelyt
« : 03.08.09 - klo:15:50 »
Omasta mielestäni Eduskunnan lisärakennus on hämmentävän onnistunut ja ympäristöönsä sopiva ollakseen "uusi" rakennus. Kiasma sen sijaan on muotonsa puolesta tontille hyvin sopiva, mutta jotenkin halvan näköinen (eikö sen aaltopellin tilalle olisi mitään muuta voinut laittaa).

Nykytaiteesta en yleisesti ottaen pidä, ja olen sitä mieltä että shokeeraavuus tai keskustelun herättäminen ei ole mikään kriteeri taiteen "hyvyyden" mittaamiselle. Esteettinen miellyttävyys sen sijaan on. Kärjistettynä esimerkkinä mainittakoon, että olohuoneeseeni sijoittaisin ennemmin tusinamaalarin kliseisen merimaiseman kuin ulostetta ja siemennestettä sisältävän tehosekoittimen, olkoonkin että jälkimmäinen on varmasti herättänyt enemmän keskustelua ja kohua.

Sivuja: [1] 2 3 ... 6