Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - sonswan

Sivuja: [1] 2 3 ... 12
1
Kaunis elämä / Vs: Suomen paras hampurilainen
« : 22.02.16 - klo:13:51 »
No johan on, pizzoista parhaat jollaksesta ja burgerit hertsikasta. Painopiste siirtymässä itään päin selkeästi.

Mä en kyllä lämenny Jollaksen pitsoille. Ihan jees, mutta ei paras. Menee off topikkiin, mutta Putte's on myös yliarvostettu omaan makuun.

2
Asut ja pukineet / Vs: Vyöt
« : 26.08.15 - klo:16:26 »
Jep taitaa olla yleensä materiaalina messinki. Olen päättänyt etten enää ikinä osta vyötä jossa on kromattu solki. Rosteri tai sitten ilman kromausta, jolloin kuluminen ei haittaa.

3
Kaunis elämä / Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« : 17.08.15 - klo:14:46 »
Oli Fever Treetä; toivottavasti myös on.

Oli Fever Treen indiania, Fentimansin seljanmarjaa ja Naturfriskiä. Ostin kaikkea.

Fentimanssia saa myös Eino Leinon kadun k-marketista. Taisit jossain huudeilla asua, jos oikein muistan.

4
Laatutori / Vs: M: Berg&Berg pipo, J.Lindeberg neule
« : 22.01.15 - klo:12:39 »
Aldenit myyty, muut vielä tarjolla.

5
Hintoja tiputettu ja Berg&Berg pipo lisätty.

6
Linkit ja vinkit / Vs: Hifi-ketju
« : 22.12.14 - klo:13:46 »
^Jep, ehkä tätä ei kannata täällä alkaa vääntämään. Omia hankintoja kun tein niin järkytyin kyllä pahasti joidenkin hifi-foorumien meiningistä, mutta sitten tajusin että kyse olikin uskonnosta.

E: pointti oli lähinnä siinä että Spotify premium on äänenlaadullisesti ihan validi toistoalusta 99% kansasta, kun laittaa sen korkean laadun päälle. Vinyylifiilistelyt yms. toki sallitaakoon ja ymmärrän sen.

7
Linkit ja vinkit / Vs: Hifi-ketju
« : 22.12.14 - klo:12:57 »
Spotify WiFin yli? Vai saako noita moderneja romuja WiFiin?

Saa mutta budjetti saattaa karata aika nopeesti. Yleisestikin 600 e on todella vaatimaton budjetti järkevään äänentoistoon. Keikaritermein markettikengissä pysytään tukevasti, myös bexleyt ja meerminit horisontissa. Järkevämpi budjetti vois olla 600 e kajareihin ja sama vahvistimeen. Tosin se ei ois ainakaan vuos sitten riittänyt kunnolliseen vahvistimeen vaadituilla tuilla, en tiedä nykyisestä.

Spotify on ongelma edelleen, jos keskittyy musiikin kuunteluun - laatu ei vain riitä. Taustamusiikkina jne. menee nätisti tietenkin.

Eli: joko unohtaa hifistelyn, ja nappaa matkaan sellaisen markettisetin joka miellyttää. Tai sitten laittaa rahaa vähän enemmän likoon ja suunnittelee paremmin hankinnat. Välimalliratkaisut tuottaa taatusti pettymyksen.

Meinaatko että ns. double blind testissä spotifyn high qualityn (320 kbps) erottaa tällä 1200e kamalla CD-levystä esim? Jos siis signaali muuten menee saman DACin läpi. Olen erittäin skeptinen tai sitten ymmärsin väärin.

8
^ On se muuttunut mielestäni. Muutamat pelit toki kyykyttävät koneen kun koneen, mutta suurin osa toimii muutaman vuoden vanhallakin koneella. Tosin tilanne varmaan muuttuu nyt kun pelejä kehitetään uusille konsoleille, eikä edellisen sukupolven laitteille. Nykyään tosin Steamin kautta löytyy semmoinen kasa pelejä joka makuun, että jos ei tarvitse uusimpia graafisia efektejä, pelaamista riittää loppuelämäksi vaikka kone ei olisi uusinta uutta. Uudet indie-pelit eivät myöskään yleensä vaadi koneelta ihmeitä.

Tämä lähinnä vanhemmille pelaajille. Ketjun aloittajalle varmaan konsoli sopii paremmin.

9
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 13.08.14 - klo:11:59 »
Jos netistä on valmis tilaamaan, kyllä Bexleyltä löytyy ihan omiltakin sivuilta. Tosin en muista tuleeko semmoset postikulut että kannattaa samalla jotain muutakin tilata.

10
^ Hyllyyn koristeeksi!

11
Laatutori / M: Berg&Berg pipo, J.Lindeberg neule
« : 17.07.14 - klo:10:46 »
Muuton tieltä Muuten vaan Aldenia alennuksella ja neuletta syksyyn kevääseen!

Lisätty myös Berg&Berg pipo, joka on liian pieni 60cm pollaan.

Kamat on Helsingissä ja yhteydet hoituu YV:llä.

Myyty!
Alden x Brooks Brothers Black Fleece lonkkarit US11

HP. 300e 270e 250e + toimituskulut.


J. Lindeberg True Merino v-aukkoinen neule, tummanruskea, koko L

"Worn twice", koska pussittaa vyötäröltä.
P2P 51-52cm, mutta levenee hieman alaspäin, 53-54 cm alempana.
Materiaali on laadukasta merinovillaa (100%).

HP. 50e HP. 40eAran Cable Cashmere Hat eli tämän tyylinen pipo:


Mutta tämä väri:


HP. 40e

12
Kaunis elämä / Vs: Viskit
« : 19.05.14 - klo:15:56 »
^ This not Ron Swanson speaking? Ei sillä, varmasti helvetin hyvä viski, en sitä epäile.

Sori että nostan vanhan viestin, mutta tämä on parempi valintaperuste mitä monet muut!


13
Linkit ja vinkit / Vs: Alennusvinkit
« : 13.05.14 - klo:16:36 »
^ Tällä kertaa ajattelin lähinnä uusia vaatteita, käytetyt sitten erikseen.

14
Linkit ja vinkit / Vs: Alennusvinkit
« : 13.05.14 - klo:13:07 »
Kyseisessä takissa voi olla hyvä hinta-laatu-suhde, en tiedä. Mutta silti ihmetyttää että välillä täällä kuulutetaan laadun, eettisyyden ja pitkäikäisyyden eteen ja välillä jahdataan halvimpia rättejä mitä löytyy :)

15
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 28.02.14 - klo:17:16 »
Miksi kuvausta harrastavat laittavat tonnin tai pari kameraan, jos joka pirun kuvassa täytyy värejä tai kontrastia säätää?

Saattaisikohan olla jopa niin, että halvemmalla kameralla saa helpommin hyviä "näpsyjä"? Niissä on keskiarvoistavia, tasaavia, korjaavia yms. ominaisuuksia, joiden tavoitteena on tasalaatuinen ja sunnuntaikuvaajaa miellyttävä jälki ilman jälkikäsittelyä kohteesta kuin kohteesta.

Kalliimman kameran yksi tavoite lienee toistaa kuvattava kohde valaistuksineen niin uskollisesti kuin mahdollista. Kuvaajan tehtävä on säätää ensi vaiheessa kuvauskohdetta ja sen valaistusta niin, että lopputulos on hyvä. Ellei se onnistu, pitää paremmalla kameralla kuvattuja kuvia yleensä parannella jälkikäteen. Tähän kalliimmalla kameralla otetut kuvat antavat paremmat mahdollisuudet (paljon pikselitä, suuri väriavaruus, raw-tallennus, profiilien tallentaminen jne.)

Kalliiman kameran kuva on käsittelemättömänä harvoin se, mitä me näemme, kun se toistaa kuvaustapahtuman  fysikaaliset olosuhteet mahdollisimman realistisesti. Siitä puuttuvat fysiologiset ja psykologiset muutokset ja "korjaukset", joita elimistömme tekee väistämättä aistihavaintoihimme. Halvemman kameran säädöt ja joissain jopa "ohjelmisto" koettavat tehdä korjauksia todellisuuteen, jotta kuva vastaisi havaintojamme paremmin. Aiemmin näitä korjauksia tehtiin pimiöissä ja kehittämöissä, nyt Photoshopilla.

Sanoisin, että valokuvauksella on hyvin vähän tekemistä realismin kanssa. Hyvä kalusto mahdollistaa laadukkaan raakatiedoston, josta kuvaaja muokkaa lopullisen kuvan näkemyksensä mukaisesti. Jo perpektiivin valinta monesti sanoo morjens realismille.

Eri asia tietenkin, kun pitää saada valmista kuvaa suoraan kamerasta. Mutta silloinkin on vaarallista puhua "todellisuudesta".

***

En tiedä, kuinka paljon perpektiivin valinta vaikuttaa, mutta tuossa kuvassa Suavon denimit tosiaan vaikuttavat aika härskeiltä, eikä todellakaan hyvällä tavalla. Näille kuville naureskellaan muutaman vuoden päästä.

Suosittelen kokeilemaan makkarankuoresta poikkeavaa. Vaikka aloittamalla sillä, että jätät tuon neuleen kaventamatta.

Edit: varmaan kyllä luonnossa näyttävät paljon paremmalta. Seuraava kuva sitten zoomin kera, vaikka mekakikkeleitä tippuiskin vähän pois.

Puhut asiaa. Aidosta kuvasta (realismista) on kyllä kamerafoorumeilla varmaan jauhettu pitkään (ainakin joskus 5 vuotta sitten jauhettiin). Kunnon suo, jonne ei kannata liian syvälle sukeltaa nettifoorumeilla, jos ei halua aivoverenvuotoa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 12