Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JAM0

Sivuja: [1]
1
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 05.01.23 - klo:13:02 »
En ole koskaan omistanut rannekelloa, mutta nyt haluaisin sellaisen ostaa. Ajatuksissa olisi melko pelkistetty nahkarannekkeinen valkoisella kellotaululla oleva automaattikello, onko tuo nyt pukukellotyylinen. Hinta mielellään max. 500 €.

Pari tällaista löysin merkeiltä, jotka internetsi-puheiden perusteella tiedän hyvämaineisiksi:

https://www.puustjarvi.fi/kellot/tissot-everytime-swissmatic--miesten-rannekello-t1094071603100-t1094071603100/p/T1094071603100/

ja

https://www.keskisenkello.fi/tuotteet/seiko-srpb43j1-presage-automatic-cocktail-time

Onko raadilla mielipiteitä noista tai vinkkejä muista samantyyppisistä?

Kiitos!
Orient Bambinoa kannattaa ehdottomasti miettiä, noiden hyvien vaihtoehtojen lisäksi.


Itse olin aikeissa ostaa ensimmäinsen mekaaninen kello, ja nimenomaan pukukello. Tykästyin hieman 500 € budjetin yli menevän Tissotin Visodateen (muuten pelkistetty ulkonäkö, mutta päiväyksen lisäksi näyttää myös viikonpäivän), mutta tuota tehdään nykyään 42 mm kokoisena, mikä oli hieman liian iso ranteeseeni pukukelloksi.


Kaupasta myyjä keksi sitten tarjota Longinesilta poistunut malli erittäin hyvällä alennuksella ja mukaan tarttuikin Longines Master 36 mm kellotaululla n. tonnin hintaan. Erittäin nätti kellotaulu ja siniset viisarit, ja 36 mm kokoonkin tottuu enemmän ja enemmän, eikä se näytä enää liian pieneltä ihan t-paidassa. Iso plussa myös siitä että on erittäin ohut, Visodate oli aika paksu ranskalaisten kalvosinten kanssa. Longinesin Master collection mielliyttää ainakin omaa silmää erittäin paljon pukukelloina, vaikka tykkään itse simppeleistä indekseistä arabialaisten numeroiden sijaan. Tässä arabialaiset numerot ovat kuitenkin vähän breguet-tyyliset, eli menee varmaan pukukelloina silti hyvin.Pitänee silti sen kaveriksi hankkia joku sukelluskello tai field/pilot watch. Saattaa olla että noin kalliin kellon jälkeen kannattaa suosiolla pitäytyä japanilaisissa sukelluskelloissa (esim. Orient Kamasu tai Seiko 5), field watcheina menisi taas Hamilton Khaki Field (joskaan en tykkää 13-24 numeroista taulussa) tai esim Lacon Augsburg tai Aachen.
2
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 18.11.22 - klo:10:01 »
Suosituksia neuleen korjaukseen Helsingissä? Pari merinoneuletta kaipaisi parsimista, ja ovat sen verran hintavia etten itse viitsi opetella ja kokeilla vaan vien ne suosiolla ammattilaiselle.

3
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 23.08.21 - klo:14:06 »
Kysytään nyt täältä vinkkejä, vaikka kesä vaikuttaa olevan ohi. Huomasin kesällä että pälvi rupeaa kaljuuntumaan. Millaisella päähineellä voisi suojata päätä auringolta, joka sopisi hyvin rentoon asuun (shortsit ja pikeepaita, jalassa purkkarit/loaferit). Nyt olen käyttänyt lippalakkia, mutta eihän tuo tyylikkäältä näytä. Onko vaihtoehtoja kesätekstiilistä ommellulle flat capille, hattuja ei ole vielä tullut käytettyä joten kynnys sellaiseen siirtymiseen on henkisesti iso.

4
Myydään Carminan tummanruskeat quarter brogue oxfordit koossa 11 hintaan 200 €. Siro kumipohja joka ei näy sivusta ja Robert-lesti. "Cap"issä hieman kulumaa nahassa. Näille löytynyt liian vähän käyttöä. Mukana laatikko sekä säilytyspussit, lepolestit eivät kuulu hintaan.
Myydään Schoffan irtotakki koossa 50, ei mahdu itselleni enää päälle. Hinta 75 €.
Myydään orvoksi jäänyt Nino Danielin tummansininen puvun takki koossa 50. Ei mahdu itselleni enää päälle, puvun housut rikkoontuneet joten hyvä jos kelpaisi jollekin takkina. Hinta 50 €.
Myydään Schoffan kauluspaitoja, koko 40 Extra Slim Fit. Jääneet itselleni liian pieneksi. Hinta 25 €/paita.Myydään punavalkoraitainen Schoffan kauluspaita, koko 41 Extra slim fit. Jäänyt vähälle käytölle, hinta 45 €.Tavara Helsingissä, sovitus kotona tai mahdollisesti lähialueilla mahdollista. Postittaessa kulut ostajan piikkiin, mitat ja lisäkuvat pyynnöstä.
Takeista pitäisi päästä eroon kun ei mene päälle enää joten tarjotkaa rohkeasti. Kengistä ei sinällään tarvitse luovua mutta jos sopivaan hintaan saa myytyä niin voin ostaa tilalle jotain jolle löytyy enemmän käyttöä.

5
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 05.09.19 - klo:14:35 »
Mistä kannattaisi lähteä etsimään housuja, jotka eivät ole slim-fittiä? Suitsupply, Schoffa ym. ovat järjestään slim fittejä, ja (vähän) treenatut reidet eivät mahdu sisään. Olen useimmiten ottanut kokoa isommat jotta reidet mahtuisi sisään, mutta vaikka vyötäröä kaventaisi miten paljon niin eivät näytä hyvältä, ja vyöllä joutuu kiristämään merkittävästi eivätkä istu hyvin.

Mielellään RTW-kamaa Helsingistä ja kohtuuhintaan (max. ~150 €). Keski- tai korkea vyötärö, laskokset on OK mutta ei pakollinen. Chinoa tai villaa ym.
Teetettynä saa toki mutta uskoisi että niinkin perus vaatteita kuten housuja löytyisi ihan hyllystäkin.

6
Asut ja pukineet / Vs: Pellavaiset vaatteet
« : 21.05.18 - klo:22:46 »
Entäs pellavapaidat, lähinnä ehkä pellava-puuvillasekoitukset? Samat valmistajat jotka tarjoavat hyviä puuvillapaitoja?

Myös muita helteille sopivia paitoja saa ehdottaa.

7
Asut ja pukineet / Vs: Autenttista trenssiä etsimässä
« : 21.04.18 - klo:18:10 »
Ylös! Mistäs kannattaisi lähteä etsimään perinteistä trenssitakkia? Merkillä ei ole väliä, mutta takin pitää näyttää trenssitakilta, eli vaalea, kaksirivinen, epoletit, vyö jne. Hihojen mallilla ei ole merkitystä. Burberryn, Aquascutumin ja Mackintoshin uudet ovat todella kalliit. Helsingissä Stockat ja muut on kierretty läpi, Stocka myy 1700 €:n Burberrya sekä 300€:lla etäisesti trenssiä muistuttavaa Turo Tailoria, Sokoksellakin on saman hintaluokan "trenssi", joka ei sekään täytä vaatimuksia. Zalandon ym. alle 100€ viritykset eivät herätä luottamusta.

Paras vaihtoehto mihin olen toistaiseksi törmännyt on Francis Campelli 625 €, joka on hintava mutta juuri ja juuri siedettävä. Sitten olisi käytetyt, Suomesta voisin ostaa jos joku vaan myisi, mutta hieman epäilyttää lähteä eBaysta metsästämään, kun en osaa sanoa mitä kokoa olen. Plussaa jos löytyy vuorellinen versio, mutta se saattaa olla jo liikaa pyydetty, ei taida löytyä edes kalliimmista versioista. Vinkkejä?

8
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 07.03.17 - klo:00:10 »
Tuli äsken ostettua Clarksin Desert Bootsit Beeswaxina. Hoitovinkkejä näille?

9
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 08.01.16 - klo:18:29 »
Mistä Helsingistä kannattaisi lähteä etsimään ensimmäisiä Raakadenimejä? Halpaa eli Uniqloa ei varmaan myydä missään, enkä uskalla ainakaan ekaa paria tilata netistä. Nousevatko kaikki muut mallit sitten reilusti yli 100 €:n? Beamista APC mutta ainakaan kuvissa eivät näytä kovin kauniilta, ja lisäksi hintakin tuntuu olevan korkea. Onko muita paikkoja, esim. ihan Carlings sekä JC?

Sivuja: [1]