Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tuc

Sivuja: 1 ... 92 93 [94]
1396
Jos puhutaan jostain todella tyylikkäästä ja johon joskus voisi olla varaa, niin M-B Pagoda eli SL 230, 250 tai 280 kultaiselta 60-luvulta olisi realistinen vaihtoehto harrasteautoksi.

Clarksonin esittely:

http://www.youtube.com/watch?v=wMpC5609Nic

Kohtuulliset ylläpitokulut, varma tekniikka, kova katto huonon kelin varalta, rättikatto kesäkruisailun sateisiin ja ulkonäkö on sekä kauniin yksinkertainen että sympatiaa herättävä. Kaikin puolin hyvä auto, ei mikään yliurheilullinen mauttomuus.

Tämmöinen olisi muuten tallissa:1975 M-B 230.4 Automatic. Muutama vuosi sitten joku neropatti käveli auton yli. Auto meni remonttiin eikä ole uudelleenmaalauksen jälkeen ollut liikenteessä kun ei ole ollut aikaa harrastella. Auto entisöitiin isän kanssa lukioaikoina, hieno kokemus. Tuon takia pidän kyseisen aikakauden Mersuista.

1397
^ 99 % todennäköisyydellä replica. 540 K on niin harvinainen ilmestys että oksat pois, ja kun ottaa huomioon sen että replicoita on ehkä 10 x enemmän liikenteessä ja niillä ajetaan vähintään 10 x enemmän per kesä niin mahikset nähdä aito muualla kuin museossa on olematon.

Mutta on se ihan yhtä hieno 10 metrin päästä katsottuna kuin aito. ;)

Omaan silmään Jaguar XK120 on hieman liian tasapintainen. Jos Jagge pitäisi hankkia niin vanha XJ tai sitten erinomaisesti muotoiltu MK2:


1398
Kaunis elämä / Vs: Tanssitaito
« : 15.09.10 - klo:13:20 »
Viimeisten 10 vuoden ajan breakdancen opettaminen on ollut olennainen osa toimeentuloani. Joku päivä vielä tempaisen päälle siistit vaatteet joiden tuhoutumisella ei ole niin nokonuukaa ja käyn jossain baarissa kiskaisemassa tuulimyllyä solmuke kaulassa.PS. Lauantaina olisi Turku Vintaasin suurtanssit Kårenilla ja tanssinohjaustakin olisi kuulemma tarjolla.

1399
Maailman kaunein auto on tietenkin M-B 540K Spezial Roadster. Video:

http://www.youtube.com/watch?v=Wc-wcAmSEv4

Esittely ja kuvia:

http://www.supercars.net/cars/1208.htmlJa koska ymmärretään, että kellään ei ole varaa saati pokkaa käyttää moista edes joka kesäsunnuntai koska hinta on jotain aivan älytöntä (6 miljoonaa euroa), voisi retrohenkinen ulkonäköön keskittynyt hankkia 10-20 tuhannella eurolla 540K:n replican, joita esim. Mobile.de:ssä ja eBay Motorsissa on aina tarjolla useita. En ole nähnyt kunnollista Spezial Roadster -korimallin replicaa, mutta hieman vähemmän raflaavista korimalleista on tarjontaa.

1400
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 11.09.10 - klo:15:36 »
ChuckBass, alaosana on Armani Collezionin tylsänmustat suorat housut tummalla kapealla vyöllä, otin tahallani vähän väljät kun tiesin että tulen istumaan koko illan. Itse asiassa housut lepattavat vielä enemmän kuin tuosta kuvasta voisi ymmärtää. Minulla on aika vakava puute hyvistä housuista, lisähankinnat ovat työn alla.

Beige neuletakkisi on muuten erinomaisen näköinen. Näyttää myös erittäin mukavalta ja käytännölliseltä.

Diletantin herkullisesta hihansuusta intoutuneena nappasin kännykällä eilen kuvan omani ja kämppiksen hihasta:Huomatkaa hillitty tapa osoittaa olevansa eläinoikeusaatteen ihmisiä: tassunmalliset kalvosinnapit. :) Ja kun sanoin etten pukeudu pinkkiin, "sattumalta" Jussi lykkäsi parin päivän sisään käteen Modern Tailorin vaaleanpunaisen paidan ja pakkohan sitä oli kokeilla. Ekaa kertaa vaaleanpunaista yllä aikuisiällä.

Pakko vielä kehua ivymanin rohkeutta käyttää voimakassävyisiä värejä. Jotain, joka itselle tuntuu vielä kovin vieraalta.

1401
Vapaa sana / Vs: Automerkit
« : 10.09.10 - klo:14:19 »
^ Kysäisepäs samaan syssyyn veljeltäsi, mikä sitten on semmoinen Porschea paremmin kestävä oikea urheiluauto. Eli jätetään nelipaikkaiset perhesportit pois kisasta.
Mazda MX5 tulee ekana mieleen. Ja Honda S2000. Kumpikin on oikeita urheiluautoja perinteiseen brittityyliin eli kevyitä ja ketteriä ja ajajan ehdoilla suunniteltuja. Väitän että huolto- ja ylläpitokustannuksissa ja ylipäätään huollon tarpeessa nuo ovat aivan loistavia vaihtoehtoja. Kuten myös Toyota Celica ja MR2. Perustekniikka noissa on lähes pomminvarmaa.

Mikä tahansa auto kestää jos siihen tekee tarpeeksi usein mittavan remontin, jota myös huolloksi kutsutaan. Porschen omistamiseen menee hulppeat määrät rahaa vaikka auto ei edes hajoisi ja mielestäni rahanmeno on yhtä iso ongelma lähtökohtaisesti kuin ajoittainen korjaamolla käynnin tarve.

Itsellä ei ole omakohtaista omistamiskokemusta urheiluautopuolella muista kuin smart Roadster-Coupesta, joka oli kyllä mahtava laite, mutta ei ehkä kestävin urheiluauto pienen moottorin ja kinkkisen vaihteiston takia. Itselläni ei ollut teknisiä murheita, ainoastaan veden tulo sisään oli ongelma jos tiivisteitä ei pitänyt silikonilla toimintavalmiudessa. CO2-päästötasoltaan tappelee esim. uusien Hondan hybridien kanssa tasaväkisesti, mikä on kova juttu siihen nähden, että auto on nyt 7 vuotta vanhaa tekniikkaa ja hankinta- ja omistamiskustannukset ovat hyvin kohtuulliset ja turvavarustelu mallia "kaikki mahdollinen".

1402
Kaunis elämä / Vs: Olutsuosituksia
« : 09.09.10 - klo:16:02 »
Tuli testattua HopDevil kun Jussi niin hehkutti. Omassa luokassaan varsin hyvä, mutta ei kovin poikkeuksellinen. Tarjoillaan aika viileänä oluen luonteeseen nähden, joten vaatii kärsivällisyyttä venaillessa sopivaa lämpötilaa. Itselläni oli ehkä viidesosa bissestä jäljellä kun lämpötila oli sopiva ja makunautinto parhaimmillaan.

Noin 7 euroa pienestä pullosta olutta on silti mielestäni aika paljon vaikka kuinka on kehuttu. Eipä tuo paha hinta oluen kokeiluun ole, mutta ei itsellä kyllä kukkaro anna myöden moisia jatkuvasti ostaa kun suunnilleen yhtä laadukasta tavaraa saa puolet enemmän vähemmällä sijoituksella.

1403
Asut ja pukineet / Vs: Vegaanit ja klassinen tyyli
« : 09.09.10 - klo:11:59 »
Mainitaan tässä kohtaa, että ketju on mahdollisesti asiallisin pääosin omnivorien käymä keskustelu internetissä vegaaneista internetin historian aikana.

Teesieni oli kyllä hieno idea Jutelta! Joku nillittäjä voisi tosin keksiä, että sienet ovat DNA:ta tarkasteltuna lähempänä eläimiä kuin kasveja, mutta käsittääkseni uskonnolliset tai taikauskoiset syyt ovat ainoat joiden perusteella joku sieniä välttää (jos makua ei lasketa). Tässä kuvia teesieni- eli volgansienipaikoista nahkahanskoissa: http://www.flickr.com/photos/diwineanddine/sets/72157622682310824/

Laatunahoista sen verran, että esimerkiksi kalleimmissa Daimler AG:n (M-B, Maybach jne.) tuotteissa sekä monissa brittiautoissa nahat valitaan todella tarkkaan ja esimerkiksi käytetyillä laitumilla ei saa olla piikkilankoja aiheuttamassa haavoja. En tiedä liittyykö välttämättä eläinten hyvinvointiin moiset säädökset, mutta kyllä alkuperä noilla isommilla laatuvalmistajilla on varmasti hyvin tarkkaan tiedossa. Halpiskengissä ei varmaan ole mitään käryä alkuperästä ja voisin kuvitella perusnahkoja kaupattavan jossain nahkapörssissä samalla tavalla kuten monia perusraaka-aineita jolloin alkuperän selvittäminen menee hankalaksi.

Olen leikilläni pohtinut sellaista vaihtoehtoa, että hankkisin jalkaani laadukkaat nahkapopot, jotka olisi valmistettu ennen syntymääni ja joita pitäisin niitä niin hyvin, että ne menisivät seuraavalle henkilölle käyttökuntoisina kuoltuani. Olisihan henkkoht nahan käyttöni noiden kenkien osalta nolla grammaa jos paikkaamiseen ei tarvitsisi ryhtyä.

1404
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 08.09.10 - klo:04:38 »


Täytyy tännekin avaus tehdä. Pahoittelen matalaa resoluutiota. Ystävillämme on viime aikoina ollut tapana pukeutua Turussa Kukan bingoon klassisesti, joten tässä näyte tämän viikon yrityksestäni. Kuvassa ei näy Van Heusenin kauluspaidan keltaraidat eikä solmukkeen kaunis valkea pohja yhdistettynä vaalean liilaan kuvioon. Yksityiskohtakuvia pyydettäessä. Kiitokset solmukkeesta Jussille, jonka mukaan solmuke oli jopa liian ryhdikkäästi sidottu ottaen huomioon tapahtuman rennon luonteen. Otan maininnan kohteliaisuutena, sillä solmukkeiden sitominen on osaltani vielä harjoittelun asteella.

Kelloja fiilisteleville tiedoksi: kellossa ei ole ilmoitettu valmistajaa ja "Ancre 21" -merkintä kellotaulussa viitannee saksalaiseen tai saksansveitsiläiseen valmistajaan. Ruskea hihna itse asennettu jälkikäteen ja valittu paidan keltaisten raitojen vastapainoksi. Toimi.

1405
Asut ja pukineet / Vs: Vegaanit ja klassinen tyyli
« : 07.09.10 - klo:18:30 »
Kiitokset Gafferille!

Jos joku sattuu tietämään tutun vegaanin, joka on sekä pienijalkainen että tyylirajoitteinen, niin pahimpaan hätään on Vegetarian Shoesilla alle puoleen hintaan yksi pari brogueita täällä:

http://www.vegetarian-shoes.co.uk/mens_shoes/mens_brogue_black/10649_p.htmlHinnanpudotus johtuu siitä, että kyseisen lafkan uusi malli korvaa tuon perusbroguen:

http://www.vegetarian-shoes.co.uk/mens_shoes/westminster_shoe_black/12674_p.html

Westminster on Goodyear-weldattu ja näyttää paremmalta kuin edellinen. Viimeistely merkin kengissä ei ole huippuluokkaa mutta matsku on kohtuullisen hyvin kestävää, kunhan jaksaa pitää rasvattuna. Kengät ovat myös hyvin jämäkät, mitä ei voi sanoa esim. Novacasin portugalilaisista popoista.Westminster menee testiin lähiaikoina. Muitakin kohtuullisen näköisiä kenkiä (kauniisti sanottuna mielenkiintoisten mallien seassa) on tarjolla: http://www.vegetarian-shoes.co.uk/mens_shoes/10022_15c.html

1406
En löytänyt yleistä keskustelua napeista. Vaatekomeron uumenista löytyi pari varsin käyttökelpoista takkia, joista on aikoinaan illan tiimellyksessä jäänyt nappi tai pari juhlapaikalle.

Ajattelin korjata asian ja ostin eilen pahimpaan hätään tällaisen 125 kappaleen kasan nappeja: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320583769351&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Kuva:On sitten valikoimaa. Tarkoitus olisi muutenkin pyrkiä korvaamaan puunapeilla muovinappeja jo ihan siitä syystä, että puunapit ovat ekologisia, miellyttävän tuntuisia ja sopivat itselleni koska minulla on paljon luonnonläheisiä värejä vaatteissa.

Lisäksi tuli hankittua ihan vain ylettömän söpöyden takia seuraavanlaisia nappeja parikymmentä:Läpimitta on noin 2cm. Voisitteko keksiä noille nalleille jotain käyttöä? Parhaan idean keksijälle voin tarjota jokusen napin. :) Voisiko moista käyttää vaikka epävirallisessa tilaisuudessa boutonnierenä?

1407
Asut ja pukineet / Vegaanit ja klassinen tyyli
« : 05.09.10 - klo:22:18 »
Tervetuloa kaikille uusille.
Kiitän.

Lainaus
Tämä on itselle jotenkin yllättävää. Onko sitten yleistäkin vegaanien keskuudessa esim kieltäytyä villan käytöstä? Nahan esim ymmärrän hyvinkin, mutta en ole kuullut aikaisemmin villan kohdalla tälläistä. Villaa varten lampaitakin (tai muita eläimiä) toki kasvatetaan enemmän ja vähemmän ettisesti joten sisnäänsä käsitän tämän, mutta toisaalta laadukkailta valmistajilta saa selvitettyä mistä villa on kotoisin ja taas taustoja sitä kautta selvittää jos kiinnostaa.
No, tässähän päästään hyvin offtopicciin!

Oheisen linkin gallupin perusteella noin 90 prosenttia vegaaniksi itsensä mieltävistä käyttää ainakin joitain villavaatteita vaikka valtaosa ei moisia uutena osta.

http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/index.php?showtopic=1429&hl=

Lähinnä kategoriseen eläinkunnan tuotteiden karttamiseen syynä on lähinnä johdonmukaisuus ja se, että yllättävän moni kaikkia mahdollisia eläinten kärsimystä aiheuttavia tuotteita käyttävä näkee velvollisuudekseen haukkua vegaania pahaksi ja epäloogiseksi ihmiseksi, jos päällä on vaikkapa villasukat. En koe suurta vääryyttä tapahtuvan siinä, että käyttää vapaana elävistä hyvin hoidetuista lampaista tulevaa villaa mutta en ihan periaatteesta osta mitään villavaatteita uutena mutta kuten linkki osoittaa, mielipiteet asiasta ovat hyvin yksilölliset vegaanien joukossa.

Sivuja: 1 ... 92 93 [94]