Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - signorlaine

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7
76
Kulttuuri / Vs: Millaista kirjallisuutta suositte?
« : 15.10.09 - klo:15:55 »
Mark Twain - Mikä on ihminen.

En vieläkään käsitä miten noin pieneen kirjaan voi mahtua niin paljon viisautta. Suosittelen varauksettomasti.

77
Asut ja pukineet / Vs: Pea coat (laivastotakki)
« : 30.09.09 - klo:10:53 »


Skipper shall it be.

http://www.lockhatters.co.uk/Wool___Cashmere_Headwear-Skipper-P85.aspx

Mitä päähinettä suosittelisitte pea coat:n kanssa käytettäväksi? Tummansininen tai musta pipo tietenkin käy mutta jos ei pipolinjalle halua lähteä niin mitä laittaisitte päähän? 

78
Asut ja pukineet / Vs: Valmour
« : 27.09.09 - klo:11:40 »
Olisin myöskin kiinnostunut yhteistilauksesta.

79
Asut ja pukineet / Vs: Church's: käyttökokemuksia
« : 27.09.09 - klo:11:32 »
Toivottavasti et kuitenkaan samaa paria.

Ostin ensimmäiset Church's kengät noin neljä vuotta sitten ja nykyään käytän niitä 90% arkipäivistä.

80
Asut ja pukineet / Vs: Smokki
« : 27.09.09 - klo:11:29 »
Juuri näin.

Toimivat hihanapit ovat oikeastaan aika turhia, herrasmiestä ne eivät hyödytä. Toimivien hihanappien alkuperä löytyykin entisaikojen työläisten takeista, käytännön työtä tekevillä hiha piti saada rullattua ylös likaisia hommia varten.

Voidaan siis oikeutetusti kysyä kuinka oleellinen asia tämä "laatupuvun ominaisuus" loppujen lopuksi onkaan? Windsorin herttua ei vaatinut takkeihinsa toimivia hihanappeja, ja miksi olisikaan. Hänellä ei ollut tarvetta moiselle.

Toimivat hihanapit valmisvaatteessa eivät sinänsä ole paha asia, tarkoitin postauksellani ainoastaan tulevien muutostöiden vaikeutta. Toki jos hihan pituus on suoraan tangosta sopiva (itselleni ei ole käynyt näin yhdenkään ostamani irtotakin tai puvun kanssa) niin mikäpä siinä.

Toimivat ja avatut napinlävet rajoittavat suuresti vaatturin muokkausmahdollisuuksia mitä hihan hienosäätöön tulee. Eli vastauksena kysymykseesi, kyllä, välttäisin toimivaa hihanapitusta valmisvaatteessa koska takkini poikkeuksetta tarvitsevat hihojen lyhennyksen.

EDIT: CT:ltä muuten annetaan hihan pituus kysyttäessä, tiedän kokemuksesta

81
Asut ja pukineet / Vs: Smokki
« : 25.09.09 - klo:22:44 »
Tosiaan, cuproa ei sopine laskea luonnonkuiduksi, muttei se myöskään kuulu keinokuituihin. Oikea nimitys lienee viskoosikuitu. Cupron raaka-aine on lähtöisin luonnosta, mutta se jalostetaan pitkälle ennen kuin siitä saadaan tekstiilikuitu.

Cupro on luonnonkuitu (raakamateriaali puuvillasta), jota käytetään jonkin verran vuorissa yms. Cupro on ohutta ja pehmeää, eikä ollenkaan huono vaihtoehto smokin kaulukseen.

Menee ehkä hiukka nipottamiseksi, mutta kupro on keinokuiduksi laskettava muuntokuitu eikä siis varsinainen luonnonkuitu. Raaka-aine on toki selluloosa, joten täysin synteettisestä kamasta ei ole kyse. Cupro on erittäin yleinen kangas pukujen vuorissa ja on ihan mainio sellaisena.

82
Asut ja pukineet / Vs: Smokki
« : 25.09.09 - klo:22:17 »
Usein se merkkaa myös sitä ettei hihojen pituutta ole mahdollistakaan säätää.

Toimivat hihanapit valmisvaatteessa merkkaavat korkeaa räätälilaskua mikäli hihojen pituutta tarvitsee alkaa säätämään.

83
Asut ja pukineet / Vs: Smokki
« : 25.09.09 - klo:22:09 »
Cupro on luonnonkuitu (raakamateriaali puuvillasta), jota käytetään jonkin verran vuorissa yms. Cupro on ohutta ja pehmeää, eikä ollenkaan huono vaihtoehto smokin kaulukseen.

Itse aion silti pysyä silkissä.

Laitetaanpas väliaikatietoja. Kysyin sekä CT:ltä että Lewiniltä muutaman tarkentavan kysymyksen. CT:n vastausta odotellessa alkaa Lewin näyttää heikommalta, syystä että:
  • Takin kaulus ja housujen sivunauhat eivät ole Grosgrain (mikä tämä on suomeksi?) tai satiinisilkkiä vaan materiaalia nimeltä Cupro. Tunnustan tässä tietämättömyyteni, mutta koska minulla ei ole harmainta aavistusta siitä mitä tämä materiaali on, en kyllä uskaltaisi ostaa sikaa säkissä (ainakaan ennen kuin joku perehtyneempi Keikari minua tämän materiaalin ylivertaisuudesta valaisee)
  • Hihan napit ovat vain koristeelliset. Periaatteessa tämä ei minua muuten häiritse kuin että jos CT:llä napit ovat toimivat (kysyin tätä heiltäkin), saattaa se kieliä paremmasta viimeistelystä
  • CT:n tarkat mitoitukset löytyvät jo nettisivuilta ja Lewiniltä niitä ei näemmä saa kysymälläkään - ei antanut hyvää kuvaa asiakaspalvelusta
  • ...ja viimeksi, CT:stä minulla on edes yksi ihan suhteellisen hyvä kokemus, Lewinistä ei.

84
Asut ja pukineet / Vs: Smokki
« : 24.09.09 - klo:13:10 »

85
Kulttuuri / Vs: Millaista kirjallisuutta suositte?
« : 19.09.09 - klo:22:11 »
Pidän historiallisista romaaneista. Mika Waltarin tuotanto uppoaa kuin traktori kevätjäihin. Waltarin jälkeen on vaikea aloittaa muita kirjoja, Waltarin tekstissä on jotain mitä ei muilta löydy. Elämää syvemmät pohdiskelut, upeat henkilökuvaukset ja kerronta joka hakee vertaistaan. Raamattua ja koraania tulee myös luettua, enemmän tai vähemmän satunnaisesti. Varsinkin Raamatun Saarnaajan kirja pohdiskeluineen on herkkua. Carl Grimbergin Kansojen Historia on myös mahtavaa tekstiä. Elämäntyö kirjoittaa - elämäntyö lukea. Menossa kirjassa nro. 3.

Sekalaisia suosikkeja:

Margaret George: Kleopatra
Veikko Huovinen: Havukka-ahon ajattelija
Richard Bach: Lokki Joonatan
C.S. Lewis: Narnia -sarja
Richard Adams: Ruohometsän kansa

86
Asut ja pukineet / Vs: Neuleet
« : 19.09.09 - klo:21:12 »
Kiitän.

Tuolla oli joistain malleista kokotaulukoita, toivottavasti tästä on jotain apua.
http://en.super-market.se/Store.aspx?bid=5

87
Asut ja pukineet / Vs: Neuleet
« : 19.09.09 - klo:20:35 »
Olisiko kenelläkään foorumin jäsenistä tietoa SNS Herning -neuleiden kokopolitiikasta. Ilmat alkavat viilentyä ja kilo villaa neuleen muodossa kuulostaa yhtä hyvältä kuin sauna avannon jälkeen.

http://www.sns-herning.com/webshop.aspx

88
Kaunis elämä / Vs: Mustekynät
« : 18.09.09 - klo:22:56 »
Jossain internetin syövereissä olen tuon lyijykynän tavannut, hieno kynä täytyy sanoa.

En tunne tuota mainitsemaasi liikettä, mutta pikaisen vilkaisun perusteella (paperi)valikoima on suppea. G. Lalo on valikoimasta ainut mieleikäs, mutta pysyn Original Crown Mill:issä jos vain mahdollista.

Onpa komea kynä!
Tuosta tulikin mieleeni eräs lahjuskynä jonka omistan: Faber-Castellin lyijykynä, joka maksaa muistaakseni 179€!  ;D

http://www.worldlux.com/cgi-bin/navigate.cgi?brand=FABE&model=Perfect%20Pencil&dept=PENS&collect=&filter=

Tuntenet myös tämän brittiliikkeen?

http://www.thewritingdesk.co.uk/

89
Kaunis elämä / Vs: Mustekynät
« : 18.09.09 - klo:22:32 »
FPN -sivusto on minulle ennestään tuttu ja paljon tietoa olen sen lähteestä jo ammentanut. Suomi vain on pieni ja köyhä maa, jonka kauppiailla ei ole tarjottavana tuotteita vaativampaan makuun. On lähdettävä merta edemmäs kalaan. Tämäkään ei ole aivan mutkatonta, sillä internet -tarjontaa stationarylle ei tunnu löytyvän EU -alueelta. Asia on minua kummastuttanut, ottaen huomioon että hienoimmat paperit tulevat juuri Euroopasta. Tähän asti olen siis alistuneena tilannut paperini Yhdysvalloista kärsien tullista, alvista ja kohtuuttomista toimituskuluista.

Kauneus, nimesi on mustekynä: http://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/en_US.Store.displayStore.36224./the-temple-of-artemis

Täällä ainakin käydään loputonta keskustelua aiheesta:

http://www.fountainpennetwork.com/forum/index.php?showforum=36

Itse käytän Quo Vadiksen Notebookeja petyttyäni Moleskinen laatuun.
Niin, ja kirjepaperiksi käy hyvin taideliikkeiden skissipaperi-valikoimat. Ota kynä mukaan ja kokeile eri papereille.


90
Asut ja pukineet / Vs: Re: Pukukankaista
« : 18.09.09 - klo:20:45 »
Tuhti kangas tekee puvun. Puvun, joka näyttää ja tuntuu hyvältä. Puvun, joka istuu hyvin. Raskaasta kankaasta valmistetussa puvussa ei tarvita toppauksia tai vuorauksia, vaan pysytään olennaisessa ja ennen kaikkea luonnollisessa. Seuraava kuva havainnollistaa hyvin raskaiden kankaiden ja perinteisen räätälityön vahvuudet. Fred Astairen (oik.) puku on luonnollisen, hyvin istuvan ja mukavan näköinen, istuessakin. Toisen herran puku, ohuine kankaineen ja vahvoine toppauksineen näyttää vähintäänkin epämukavalta ja luonnottomalta.



Sami, ja toki muutkin lukijat, vuori lisää lämpöä, enemmän kuin uskotaan. Silkki yms. vuorikankaat eristävät eivätkä hengitä tiiviytensä takia kovinkaan hyvin. Lyhyesti sanottuna kesällä vuori lämmittää ja talvella viilentää, efekti on siis päinvastainen kuin toivottu. Vuoren funktio on siis hyvinkin kysenalainen. Joka tapauksessa horses for courses. Eripainoisia kankaita eri vuodenaikoihin.

Villen blogista lainaten:

"Taatusti pitkäkestoista pukua etsivän kannattaa ehdottomasti valita materiaaliksi englantilainen kampalankavilla, joka on painoltaan 200-300 grammaa ja super-luokitukseltaan 80- tai 90-tasoista. Toki 400-grammaisiakin kankaita löytyy, mutta ne ovat jo hyvin paksuja ja soveltuvat eninnä päällystakkeihin."

Kankaitten painoa voi huoletta nostaa. Talvella 200-300g kankainen puku 400g kankaiseen päällystakkiin yhdistettynä pitkällä matematiikallakin on yhtäkuin hypotermia. Suomen talvi ei ole leuto, älkäämme siis pukeutuko sen mukaisesti. Talviaamuna voi huoletta laittaa ylleen 500-600 grammaa pehmeää flanellia tai tweediä puvun muodossa. Päällystakki kilogrammaista kangasta ja vastedes jäätävä viima nostaa hymyn kasvoillesi. Eikä Suomen kesässä 400g pellavakangasta puvun muodossa ole yhtään liikaa.

En ole kaupunkilainen eikä toimistotyöntekijä 24 asteisessa toimistossaan välttämättä yhdy sanoihini, mutta kehoitan silti ihmisiä hankkimaan kangasta, joka soveltuu ilmastoomme. Mutta aika käy vähiin, veljet, ja vaateteollisuus syytää markkinoille super sitä ja super tätä, lammaslauman seuraten kiltisti perässä. Perinteet unohtuvat ja kunnon kangasta on vaikea saada, sijoita siis kun voit.

Olen elätellyt ajatusta piipahtaa Briteissä talven aikana raskassarjalaisten perässä ja jos foorumilaisilla on intoa ja minulla aikaa (ja valuuttaa) niin kangasta voitaisiin haalia isommankin joukon tarpeisiin.

Heavyweight for better color, drape and feel.

Pidän paksun villakankaan ryhdistä ja rypistymättömyydestä, mutta ongelmani on "ylikuumeneminen" vähänkin korkeammassa lämpötilassa. Pitäisin mielelläni useammin neuleitakin irtotakin alla, mutta olo on tukala sisätiloissa, jos päällä on paksumpaa villaa oleva takki.

Ainoa varsinainen kesäirtotakkini on 50% pellavaa, 50% villaa. Olen todennut materiaalin varsin mukavaksi ja käytännölliseksi; pellava tarjoaa kasuaalia huolettomuutta mutta villa pitää huolen siitä, että takki ei näytä päivän käytön jälkeen siltä kuin sen kanssa olisi nukkunut. Suosittelen kesätakin kankaaksi, lämpimästi.

Mielenkiintoni kohteena on seuraavaksi vähintään super 100-villainen puku lämminverisyyteni takia. Sitä paksummat villat ovat valitettavasti ainakin minulle aivan liikaa kesällä.

Mohair ei ole liian kiiltävää, se on liian kallista. :) Mohair sopii mielestäni parhaiten tummaan pukuun, frakkiin ja smokkiin juuri kiiltonsa vuoksi.

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7