Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ville

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 563
31
Tarkista tästä linkistä lisäkuvat: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72157720263194310

Luxire on Intiassa toimiva räätälitehdas, joka tunnetaan korkeasta laadustaan. Olen teettänyt nämä housut varta vasten heillä ja nyt ne ovat tarjolla uuteen kotiin.Housujen materiaali on villakangastakin kangasta eli hyvin paksua. Nämä on tarkoitettu talven koville pakkasille - kylmä ei tule! Kankaan paino on noin 650 grammaa ja sen pinta on harjattu flanelliksi.

Vyötärökoko 32 tuumaa, pituus noin 32 tuumaa. Kokonaan käsintehty.

Hyvässä kunnossa. Vain kulutuskohtien ympärillä kankaan pinta on hankautunut, kuten käy flanellille aina.

Housuissa on napit olkaimille, kiristin keskellä takana, sakaratyyliset takataskut, napit naudansarvea, vetoketjukiinnitys, korkea vyötärö, pidennetty vyötärökaistale. Erikoisuutena vyötärö kiinnitetään metallisoljella. Vyötärön sisäpuolella on vuorikangas, jossa tartaanikuvio.

Tarkat mitat: vyötärön ympärysmitta 82 cm, pituus vyötäröltä lahkeeseen 109 cm, nivusista lahkeeseen 81 cm.

Postikulut huutajalle, myös nouto ja sovitus Vantaalla mahdollinen.

Vastaavien housujen hinta on noin 125 euroa uutena.

Lisäkuvia ja -infoa saa kysymällä.

Hintana 57 euroa, kiitos.

32
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 19.11.21 - klo:19:32 »
Pukukoodit ovat 2000-luvulla tarpeettomia ja koomisia, ellei niistä pidetä kiinni. Linnan Juhlissa on ollut väkeä T-paidoissa ja poliittisia kannanottoja vaatteissaan, koska heidän sisäänpääsyään ei estetä. Tämä jatkuu niin kauan, kunnes koodi on vahva tai sitten se poistetaan.

Näin sivuhuomiona: vaikka pidän vaatteista melko paljon, en pidä mukavana, miten paljon aikaa ja vaivaa Suomen media uhraa niiden erittelylle. Itsenäisyyspäivän ja Presidentin linnan juhlien tarkoituksena ei ole vaatteiden ruotiminen.

33
Tarkista tästä linkistä lisäkuvat: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72157720187397035

Filson on legendaarinen amerikkalainen miesten vaatettaja, joka tunnetaan legendaarisen kestävistä vaatteistaan.Tämä tin cloth pants -malli on tehtaan paksuin ja kestävin työvaate, jonka maine on USA:ssa suuri.

Housuissa on vyölenkit, hieman väljempi leikkaus, pelkistetty tyyli, napit olkaimia varten, napit myös sepaluksessa, polvista ylöspäin kaksinkertainen kerros kangasta, kaksi takataskua.

Uudet ja käyttämättömät. Mukana purkki vahaa, jolla housujen pintaa voi vahvistaa.

Kokomerkintä 32 tuumaa. Lahkeet lyhentämättömät.

Kangas 100 % erityisen paksua puuvillaa, jossa on kanvaasikudos, ja pinta käsitelty vahalla.

Tarkat mitat: vyötärön ympärysmitta 80 cm, pituus vyötäröltä lahkeeseen 122 cm, nivusista lahkeeseen 90 cm. Lyhentämättömät lahkeet.

Postikulut huutajalle, myös nouto ja sovitus Vantaalla mahdollinen.

Vastaavien housujen hinta on 315 euroa uutena.

Minä pyydän näistä 180 euroa.

34
Katso suuret lisäkuvat tästä linkistä: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72157720116808354/page2/

Grenfell on maineikas englantilainen miesten vaatettaja, joka tunnetaan erityisesti vettähylkivistä päällystakeistaan. Valmistettu Hong Kongissa toimivalle The Armoury -vaatehtimolle.Takissa on täysin pehmeä hartiarakenne, 2 povitaskua, lyhyet käänteet, lyhyt helma, kaksi vinoa etutaskua, piilonapitus, ylös nostettava bal-kaulus, hoikka mitoitus.

Valmistettu Englannissa.

Kokomerkintä on 48. Leikkaus on sen verran hoikka, ettei alle mahdu puvuntakkia mukavasti.

Kangas on 100 % vettähylkivää puuvillaa, joka on silti kevyttä.

Vuori on 100 % puuvillaa, jossa on flanellipinta.

Nappeja on siirretty, jotta puvuntakille olisi paremmin tilaa. Aiemmista napin paikoista jäi pienet reiät kankaaseen - katso kuvista tarkemmin.

Postikulut ostajalle, myös nouto tai sovitus Vantaalla onnistuu.

Tarkat mitat: hartiasaumasta toiseen 44 cm, hartiasta hihansuuhun 64 cm, kainalosta toiseen 50 cm, niskan alta helmaan 89 cm.

Uusi vastaava takki maksaa valmistajan verkkokaupassa 950 euroa: https://grenfell.com/collections/rain-coats/products/campbell-cotton-gabardine-navy

Hintana 170 euroa, kiitos.

35
Vanda on Singaporessa toimiva pieni verstas, joka mielestäni ompelee huolellisimmin tehdyt solmiot, joita olen kokeillut.

MOI_0399_1600_1067 by Ikkimi Riih, on Flickr

Tämän pienikuvioisen pallosolmion hankin isälleni verkkokaupasta, mutta eläkkeellä hän käyttää liian harvoin hienoja hepeneitä. Tämä on jäänyt siis vaille käyttöä ja nyt on tarjolla uuteen kotiin.

Materiaali 100 % silkkiä, käsin ommeltu, leveys 9 cm.

Solmio on Vandan vanhempaa tuotantoa, joten siinä ei ole valmistajan lätkää. Nykyisin he ompelevat sen sisäpuolelle piiloon.

Hintana 65 euroa + postit.

Lisäkuvat täällä:
https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72157720116808354

36
Ainakin minulle vyö on usein epämukava silloin, kun närästää, joten mahdollisuus sen pois jättämiseen on ihan mukava juttu. Joka tapauksessa noiden lisärakenteiden käyttäminen maksaa vaatevalmistajalle enemmän, koska niihin menee aikaa ja kangasta ja nappeja, joten ehkä se on jonkinlainen laadun merkki.

37
Se on vain tehokeino, jolla voi yrittää saada housut pysymään ylhäällä paremmin ilman vyötä.

Ainakin USA:n puolella puhutaan ns. four point closure -rakenteesta housuissa. Sellaisissa housuissa on vetoketju, vyötärönauhan kiinnitysnappi, sitten tuo sisäpuolella oleva kaistale, ja viimeisenä vielä vyötärönauhan sisäpuolella nappi. Housut voi siis kiinnittää 4 kohdasta, ettei vaan tipu.

38
Vahakangastakkeja valmistaa moni ja useimmissa on samanlaista kasviöljypohjaista töhnää pinnassa. En ole omistanut takkeja useilta valmistajilta, joten en voi sanoa, onko joku parempi kuin muut. Ainakin Filson sekä Private White V.C. valmistavat omansa itse ja Englannissa/Ameriikassa, joten luulisi tavaran olevan sopivaa. Paha silti sanoa, kenellä olisi vedenpitävin ja kestävin töhnä takissaan.

39
Asut ja pukineet / Vs: Vaatteet ja tyyli uutisissa
« : 17.10.21 - klo:22:42 »
Aina, kun tulee kovempi tai pidempi sade, ja satun liikkumaan kaupungilla, katselen kauhulla suomalaisia. Niin lyhyitä takkeja sekä pieniä sateenvarjoja, ettei niiden alla voi pysyä kuivana tai mukavana. Kurjaa!

Trenssi tai vastaava, mieluiten yli polvien, kiitos. Mielenrauhaa ja tyyliä säästä huolimatta.

40
Asut ja pukineet / Vs: Smokki Helsingistä
« : 16.10.21 - klo:19:41 »
Päälle 10 kertaa on jo paljon! Ilman muuta Herrainpukimolle, jos idea innostaa.

SS-smokki on hyvä, jos vartalo on kapea ja käyttöä kertyy harvoin.

41
Tarkista tästä linkistä lisäkuvat: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72157719627922045

Filson on legendaarinen amerikkalainen vaatetehdas, joka valmistaa myös erityisen kestäviä laukkuja. Tämä matkalaukku on heidän mallistonsa hienoin kruunu.Laukku on valmistettu Yhdysvalloissa varta vasten Filsonille parkitusta amerikkalaisesta valjasnahkasta, joka on tavallista paksumpaa ja käsitelty rasvoilla kestämään vuosikymmenet.

Olen käyttänyt laukkua alle 15 kertaa ja Koronan vuoksi matkaaminen on jäänyt hyvin vähille. Parempi siis laittaa kiertoon miehelle, joka tarvitsee tällaista matkalaukkua useammin.

Päällisnahkassa ei näy iskeymiä. Kuvissa voi näkyä haaleita laikkuja - ne ovat merkki talista, joka on noussut nahkan pintaan. Se on valjasnahkan ominaisuus, jonka saa kuriin nahkavoiteella tai harjalla.

Ainoa kuluma on vuorikankaassa, jonka alaosaan tuli muutama reikä, kun kuljetin viinipulloa ilman suojapussukkaa laukussa.

Päällinen siis 100 % valjasnahkaa ja vuorikangas 100 % pehmeää puuvillaa. Teleskooppivarsi ja kaksi kookasta pyörää. Useita taskuja, muun muassa sisällä pussimainen yläosa. Metalliosat messinkiä ja valettu.

Valmistajan kuvaus:

"Solid brass zipper closure custom cut at Filson with buckle-secure storm flap for added security
1 full-width zipper pocket, 1 interior zipper pocket
Fully lined in dry finish Tin Cloth, with removable Tin Cloth protective panel that can act as a modular interior divider
Branded, solid brass hardware
English Bridle Leather accents are tanned in the USA by 120-year-old tannery Wickett & Craig
U-zipper opening allows full bag access
Two English Bridle Leather handles for carrying and standing on end
Molded feet keep the bag upright; heavy-duty wheels handle a variety of"

Mitat: leveys 36 cm, korkeus 57 cm ja syvyys 23 cm.

Postikulut huutajalle, myös nouto ja sovitus Vantaalla mahdollinen.

Vastaava matkalaukku maksaa uutena Euroopassa hiukan alle 1500 euroa:
https://www.beaubags.com/filson-weatherproof-rolling-carry-on-bag-medium-leather-11070439.html

Tästä pyydän 550 euroa ja postit.

42
Etiketti / Vs: Frakki
« : 17.09.21 - klo:09:47 »
Hyvin harva katselee toisten jalkineita sillä silmällä, taitaa tuo musta väri olla tärkein. Omaan silmään oxford on aina tyylikkäämmän näköinen, mutta se on vaikea saada istumaan hyvin miehille, joilla on oikein korkea jalkapöytä.

43
Etiketti / Vs: Frakki
« : 16.09.21 - klo:19:22 »
Säämiskä eli chamois, oikein pehmeää ja hienoa mokkaista nahkaahan se. Hyvin vaikea puhdistaa eli oikein hyvä materiaali pakottamaan herrasmiehet mahdollisimman siistiin ruokailuun.

Kun vielä kävin akateemisissa juhlissa, hyvin harvoin näin kellään käsineitä sisätiloissa. Ainoa hyöty, joka juuri nyt tulee mieleen, on tanssiessa. Silloin käsineet imevät hikeä, eikä daamin tarvitse ehkä kärsiä niin paljon kavaljeerin hermoiluista.

44
Asut ja pukineet / Vs: Church's: käyttökokemuksia
« : 09.09.21 - klo:20:27 »
Jatketaan vielä sivuraiteilla: Brioni perustettiin alun perin ajatuksella myydä räätälipukuja, jotka sai heti mukaan. Leikkaus yms jutut päätti tehdas ja asiakas sai omansa mukaan pienillä muokkauksilla nopsasti, kun taas aiemmin täytyi käydä 2-5 sovituksella ja odotella valmistumista. Mokiakin sattui.

Prada taas on pilannut Church'sin, koska muotifirma ei ymmärrä sen ydinasiakkaita, joille laatu ja perinne ovat ihanaisia. Tuon Church-perheen vesat omistavat nykyisin Cheaneyn ja heillä on sittemmin ainakin mallien suunnittelu muuttunut kiinnostavammaksi. Heidän verkkokaupastaan saa hajapareja hyvin hinnoin.

45
Isot kuvat löytyvät tämän linkin takaa: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72157719627922045Florsheim on kuuluisa kenkätehdas, joka valmisti aikoinaan klassisia miesten jalkineita USA:ssa. Nykyisin he kauppaavat kaukomailla tehtyä kuraa, mutta aikoinaan laatu ja suosio olivat suuret.

Tämä pari on full wing brogue -malli, joka sopii yhtä hyvin farkkujen kuin puvun pariksi. Niiden päällisnahkaa on shell cordovania eli hevosennahkaa, joka on kestävin käytössä oleva kenkänahka.

Kokomerkintä 10.5 A, joka vastaa eurokokoa 43.5 ja kapea. Oma jalkani on kokoa 42 ja nämä istuvat sopivan mukavasti, joten pari mahtunee 41- tai 42-kokoiselle.

Pari on vintagea arviolta 1970-luvulta. Kun ostin ne, olin ensimmäinen käyttäjä eli nämä olivat odottaneet kaapissa vuosikaudet. Pari on käytetty, mutta päällisnahka on upeassa kunnossa, koska hepo kestää.

Päällinen hevonnahkaa, brogue-koristeet, 2-kertainen eli kestävä nahkapohja, Goodyear welt -rakenne, pyöreä kärki, vuori ja pinkopohja ovat myös nahkaa, kestävä kumikorko.

Kantakuppiin on liimattu irtopalat istuvuutta parantamaan, mutta ne on helppo poistaa tarvittaessa.

Uutena vastaavat hevosennahkaiset parit maksavat Euroopassa päälle 600 euroa.

Ostajalle myös postikulut, sovittaminen Vantaalla onnistuu kyllä.

Tarkista muutkin kohteeni - monia miesten laatuvaatteita tarjolla.

Hinta 205 euroa.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 563