Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Parry

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7
46
Vapaa sana / Vs: Naisihanteesi?
« : 16.11.11 - klo:20:24 »
Tämä keihäänheittäjätär miellyttää kovin silmää:

47
Huh, tuosta ei paljon asu parane. Takissa voisi olla vähän pienempi ruudukko, niin täydet pisteet helähtäisi.

48
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 15.11.11 - klo:14:36 »
Ollut vähän hiljaista meikäläisen osalta viimeaikoina, joten laitetaanpa kuva tältä päivältä.

Takki on hartioista iso, kuten minun takit aina ovat. Mittatilaustakkia odotellessa.

49
Asut ja pukineet / Vs: Modern Tailor
« : 21.10.11 - klo:11:37 »
Aivan totta turiset, Hypno. Varsinkin tuon paidan pituuden allekirjoitan. Vaikka muuten ihan tyydyttävästi istuvia räkkipaitoja löytää, pituus on todella harvoin riittävä. Teinkin tuosta MT paidasta oikein erityisen pitkän, kolme senttiä pitempi kuin toiseksi pisin paitani. :P Se tuo kyllä mukavuutta reilusti, kun ei tarvitse työnnellä paitaa jatkuvasti takaisin housuihin.

Näin yhden tilauksen perusteella päättelisin, että MT:llä on joitain etuja ja joitain heikkouksia esim. CT:n ja TM Lewinin paitoihin verrattuna. Istuvuus ja suuret vaikutusmahdollisuudet satavat MT:n laariin ja tuovat oman lisäarvonsa, mutta osaltaan kangas ja viimeistely taas jälkimmäisten etuna. Ainakaan minun papereissani kumpikaan vaihtoehto ei selkeästi erotu edukseen ja ainakaan vielä ei saa minua vain toisen kannattajaksi. Varmaan tarpeen ja paidan käyttötarkoituksen mukaan tulee sitten päätettyä, mistä sen tilaa. Ei MT siis missään mielessä huono vaihtoehto ole, päinvastoin, vaikka edellinen viestini kovin negatiivissävytteinen olikin.

50
Asut ja pukineet / Vs: Modern Tailor
« : 20.10.11 - klo:22:05 »
Minunkin tilaus kiikutettiin ovelle tiistaina. Nopesti kyllä tuli. Puolet arvioitua toimitusta nopeammin.

Kangas oli ehkä hivenen pettymys, kun Hypno sitä oli täällä kehunut. Odotin paksumpaa kangasta, mutta eipä kukaan paksua kangasta luvannutkaan. Muuten kyllä vastaa kuvausta. Napinlävet ja erityisesti tuplakalvosinten napinlävet ovat kyllä heikoin kohta tuossa paidassa. Kalvosinten lävet ovat vaan viillot, jotka alkoivat rispaantua välittömästi. Myös kovin ahtaat olivat, voimaa sai todella käyttää, kun Pjlkin totesi. Mitat vastasi tilattua ja istuvuus on ensinmäiseksi paidaksi yllättävän kohdallaan. Hihoihin olisi saanut sentin lisää pituutta ottaa.

Moni on täällä puhunut miten Modern Tailor koukuttaa, mutta vielä en minä ainakaan hurahtanut. Istuvuus on toki kivaa, mutta yleensä noita kauluspaitoja käyttää takin tai neuleen kanssa, niin kangas ja kaulus ovat ne tärkeimmät seikat minulle. Ja kankaat ei vissiin Modern Tailorin vahvuus ole. Jotain rennompia kesäpaitoja tuolta voisi kyllä tilata. Halpaahan tuo on kun mikä, kun hyödyntää noita tarjouksia.


51
Asut ja pukineet / Vs: Modern Tailor
« : 07.10.11 - klo:21:54 »
Kiitti vinkistä Hypno! Ensimmäinen Modern Tailor paita lähti tilaukseen!

52
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 30.09.11 - klo:20:43 »
Tuo takin lyhyys tuntuu olevan muotia, kuten liian pienet vaatteet yleensäkin. Eikös perinteisesti takin alareunan tulisi olla rystysten tasalla ja takin peittää peppu?
Minä olen kanssa nämä määritelmät kuullut ja kyllähän noita tunnutaan tuolla kaupoissa myyjien keskuudessa pitävän ojenuorana oikeasta koosta. Eivät vaan tosiaan toimi kaikilla, kuten Jussi sanoi. Jos ottaisin takkini tuolla rystysmitalla, pakaroita vilkkuisi vielä reilu viisi senttiä. Pakaramittaan ei taas tahdo koskaan rekistä otettu takki yltää. Kompromisseilla soljutaan.

Tykkään Schnitzelin setin väreistä todella paljon!

53
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 30.09.11 - klo:16:36 »
Mitä mieltä muuten jäsenet on, onko tuollainen takin pituus, mitä Bespokella on kuvassaan päällä, ollenkaan hyväksyttävää? Minä jotenkin pidän tuollaisesta vähän lyhyemmästä takista, joka ei kokonaan peitä pakaroita. Johtuen varmaan siitä, että ruumiinrakenne on mallia selkä 2/3 pituudesta, niin lyhyempi takki vähän tasoittaa tätä. Onko lyhyt takki aina tyylivirhe?

54
Vapaa sana / Vs: Laihduttamisesta
« : 29.09.11 - klo:14:06 »
DennyCrane: Ei minulla tietenkään ole mitään tilastoja asiasta. Tietoni perustuu kuulopuheisiin, luettuun tietoon ja omiin silmiin. En uskalla mitään prosentteja sanoa, mutta todella moni painonnostaja pitää pilkkanaan 11s satasta. Ja nimenomaan huipputasolla, ei harrastelijoiden ja kansallisen tason keskuudessa. Mm. David Rigert 10,4s. Laitoit aikoja suomalisilta, ja niihin nähden voi tuntua uskomattomalta, että joku painonnostaja juoksee yhtäkovaa, mutta suomalaiset ovat väärä vertailukohta, sillä he ovat valovuoden huippua jäljessä. Oikea vertailukohta olisi Bolt, 9,58. Perusteluna se, että siinä vaiheessa saadaan n. yhtä lahjakkaat, yhtä hyvin harjoitelleet ja sanotaan nyt vielä: yhtä hyvin lääkityt urheilijat samalle viivalle. 9,58 vs 10,50 on valtava ero, puhumattakaan 11s. Jos suomalaisia juoksijoita verrataan, tulee se tehdä suomalaisiin painonnostajiin, jotka ovat vähintään yhtä kaukana huipulta. Aika harva siinä porukassa alle 11s juoksee, tällä hetkellä tietääkseni ei kukaan.

Painonnostajat muuten harjoittelevat yllättävän samalla tavalla, mitä pikajuoksijat. Molempien ohjelmaan kuuluu spurtteja, hyppelyitä ja punttia (ok, ei kaikkien). Tässä valossa painonnostajien juoksutulokset eivä ole niin suuri ihme. Ja puhutaan muista, kun 150 kiloisista raskassarjalaisista.

J: Ei tietenkään järkevää, mutta ominaisuuksien monipuolisuutta voi toki verrata. Esim. 10000m kilpailuissa lopputulos voidaan ennustaa lähes täydellisesti laittamalla kilpailijoiden VO(2)max arvot järjestykseen (jos kilpailu ei ole taktiikkajuoksu). Tämä kertoo siitä, että lähes pelkästään yksi ominaisuus ratkaisee. Painonnostossa esim. kyykkytulos on aika huono ennustaja.

55
Vapaa sana / Vs: Laihduttamisesta
« : 28.09.11 - klo:18:17 »
Lainaus
Lähinnä kai vertasin painonnostoa telinevoimisteluun vastauksena lainaamaani viestiin, jossa lajeja verrattiin keskenään?
Pahoittelen viestini epäselkeyttä! Vaikka lainasin sinua, ei kommenttini ollut osoitettu sinulle, vaan yleisesti tähän keskusteluun, joka on käsitellyt painonnostoa ja telinevoimistelua.
Lainaus
Eli voima.  Joo, painonnostossa korostuu voima enemmän, koska a) tekniikka - joka sinänsä on todella haastava kovilla raudoilla - on yksinkertaisempaa; ja b) tulos ratkaistaan kilomäärillä, ei tyylipisteillä.  Tämä on selvää.  Sen sijaan ei voi sanoa, ettei telinevoimistelu olisi voimalaji siinä missä painonnostokin.  Tai sitä väittävät voivat aloittaa vaikka ristiriipunnalla ja palata sitten asiaan.  ;-)
Mielestäni painonnostossa on myös suuremmat vaatimukset nopeuden osalta. Kimmoisuus on vähän niin ja näin, molemmissa lajeissa ovat pirun kovia pomppimaan! Voimaa toki tarvitaan telineillä aika raju määrä. Tuosta b) kohdasta: se ehkä nostaa painonnoston minun papereissani telinevoimistelun edelle. Paras voittaa aina. Telinevoimistelussa ei (vieläkin sapettaa, kun tällä rekkisetillä ei tullut voittoa: http://www.youtube.com/watch?v=izuJEIS5P68).


Lainaus
Sama.  Arvostan tosin telinevoimistelua enemmän sen monipuolisuuden takia, ja painonnostoa lähinnä huippusuoritusten vaatiman aivan älyttömän voimatason takia.  Harrastelijatasolla painonnostosta ja telinevoimistelusta arvostan telinevoimistelua selvästi enemmän.
Tästä aikalailla samaa mieltä. Vaikea määrittää mitään harrastajatasoa, tai perustasoa, mutta jos ajatellaan, että huippuvoimistelija tekee neljä volttia putkeen ja harrastelija kaksi ja painonnostossa huippu tempaa 200, harrastelija 100, niin kyllä tuo tuplavoltin tekijä on minun papereilla kovempi jätkä, mitä satkun tempaaja. Telinevoimistelu vaatii jo harrastelutasolla tiettyä atleettisuutta, mitä painonnosto välttämättä ei, joten siitä plussaa.
Lainaus
No tekniikastahan minä lähinnä puhuinkin.  Ja toisaalta ovat ne fyysisetkin vaatimukset aika yksipuoliset.  Nopeita lihassoluja ja riittävä koordinaatio, hyvät tukilihakset.  On tässä aika moneen lajiin verrattuna aika vähän vaatimuksia.
Minä nään ominaisuuskartan ehkä vähän laajemmin. Voima, räjähtävä voima, nopeus, kimmoisuus, elastisuus jne. Vaikka moneen noista on huomattavaa etua siitä, että solujakauma on nopea, ne ovat kuitenkin aivan eri asioita, ja reagoivat erilaiseen harjoitteluun, vaikka käsikädessä kulkevatkin. Noita kun alkaa listaamaan, tulee aika pitkä lista. Esim. kestävyysjuoksuun verrattuna aika loputon lista.
Lainaus
Painonnosto kehittää jalan nopeita lihassoluja käytännössä enemmän kuin mikään muu.  Tämä on selvää, siksihän sitä tehdään lukemattomien lajien oheisharjoitteluna.  Sikäli on selvää, että painonnostaja pärjää "kohtuullisen" hyvin kaikissa nopeita jalan lihassoluja vaativissa tehtävissä.  Eivät tällaiset suoritukset itsessään silti tarkoita, että laji itsessään olisi jotenkin äärimmäisen monipuolinen, eihän se ole.  Mutta ei se yksipuolisuus ole mikään huono asia.  On pikajuoksukin aika yksipuolista, muttei sitä kukaan väheksy.
Ehkä minulla korostuu ominaisuusajattelu, sinulla liikevalikoima, kun käsitämme monipuolisuuden eri tavalla. Painonnostossahan pitää osata kaksi liikettä, eikä sitä voi liikevaraston kannalta hirveän monipuoliseksi sanoa. Vaadittavien ominaisuuksien määrä on kuitenkin paljon suurempi. Otetaan esimerkiksi vaikka uimahypyt, koska siinä on paljon samaa, mitä telinevoimistelussa. Liikevalikoima on aika laaja, mutta en pidä sitä mitenkään monipuolisena lajina, sillä ominaisuuksista siinä on korostuneena lähinnä taito, fysiikan puolesta siinä ei hirveästi vaatimuksia ole. Telinevoimistelu menee monipuolisuudessa reilusti edelle, koska siinä on ns. käsitelineiden kautta todella kovat voimavaatimukset (ja paljon muuta).
Lainaus
Hyvinkin näin voi olla.  Vaikeinta lienee oikeastaan pärjätä niissä lajeissa, joita harrastetaan eniten, ja joissa maailman taso on sitä kautta kovin.  Tiettyjen yleisurheilulajien lisäksi tässä kastissa lienevät juuri painonnoston ja telinevoimistelun kaltaiset perinteiset lajit.  Joukkuelajeista lähinnä jalkapallosta voidaan kai puhua jotain, mutta menestys pitäisi määritellä ihan eri tavalla.
Vaikuttavia tekijöitä on juurikin harrastajamäärä, lajin vaatimukset, vaatimukset treenimäärässä ja vaatimukset lahjakkuudesta. Jälkimmäisestä esimerkkinä pikajuoksu, jossa 99.9% ihmisistä menettää mahdollisuuden olympiakultaan siinä vaiheessa, kun siittiö hedelmöittää munasolun.. Monessa muussa lajissa tuolla hetkellä ei ole läheskään yhtä suuri merkitys. Treenimääriä vaativista lajeista uinti nousee korkealle. Aika monella tökkää huipulle pyrkiminen siinä, kun 15-vuotiaana pitäisi viettää päivästä kuusi tuntia altaassa ja pari tuntia oheisia päälle.
Lainaus
Hyvä näin.  Etenkin kun kukaan ei liene tällaista esittänyt? 
Jussin tekstistä tällaista olin erottavinani. Voi olla, että luin vähän huolimattomasti, enkä vaan ymmärtänyt.

Vähän ohi otsikon aiheen nämä kyllä menee.

56
Vapaa sana / Vs: Laihduttamisesta
« : 28.09.11 - klo:16:41 »
Paljon mielenkiintoista keskustelua.  Itse tartuin tähän, näinkin pahasti myöhässä ja aiheen vierestä:

Painonnostoliikkeet ovat kuitenkin hirvittävän yksipuolisia.  Jos verrataan esimerkiksi telinevoimisteluun, joka on todella aidosti haastava laji, voimistelijan täytyy osata kymmeniä itsessään paljon haastavampia ja teknisesti vaikeampia liikkeitä jo ihan aloittelijana.  Monipuolisuus ja haastavuus lajien välillä on toki ihan eri luokkaa.  Ihan perusliikkeet kuten kippi, voltit, flikit jne. ovat äärimmäisen paljon vaativampia, kuin esimerkiksi tempaus.  Sitten jos puhutaan aidosti haastavista liikkeistä, joiden osaamiseen täytyy olla jo kilpatasolla, haastavuuden määrä kasvaa tajuttomasti.  Yhtä kaikki tempaus erityisesti on hieno liike joka kuitenkin vaatii normipulliaista ajatellen todella monipuolista taitoa ja kehonhallintaa.
Miksi sitä painonnostoa pitää verrata telinevoimisteluun? Tai ainakaan sen taitovaatimuksia, onhan se nyt selvä, ettei ne ole samalla tasolla. Jokainen osaa tehdä jonkinnäköisen tempauksen, mutta harva osaa minkäännäköistä kippiä. Painonnostossa muut ominaisuudet korostuu taidon ohella enemmän, mitä telinevoimistelussa. Minä olen jonkun verran tehnyt molempia ja arvostan ne aikalailla yhtä korkealle. Molemmat ovat äärimmäisen monipuolisia lajeja, eikä painonnostosta saa yksipuolista millään, vaikka teknisesti se sitä vähän onkin. Ominaisuuksien puolesta ei. Molemmissa lajeissa fysiikkavaatimukset on niin kovia, että lajiharjoittelulla saavutetaan sellainen taso, että sillä tehdään kovia tuloksia monessa muussakin lajissa. Aika moni painonnostaja kipittää 100m alle 11s puolihuolimattomasti (pl. superraskas) ja tiedämpä yhden 225 korkeutta hypänneen telinevoimistelijan. Minä katson molemmat lajit kuuluvaksi siihen viiden lajin joukkoon, jossa on vaikeinta(epätodennäköisintä) menestyä maailmassa. En todellakaan allekirjoita "painonnostajalle tulee vaan isot lihakset joita se ei osaa käyttää" -aivopieruja.

57
Vapaa sana / Vs: Naisihanteesi?
« : 26.09.11 - klo:20:58 »
Meikäläisen maku on aika vaihteleva, mutta nää toimii:
Jenni Vartiainen

Reese Witherspoon

Darya Klishina


58
Ei välttämättä. Jos droppia löytyy reippaasti, vyötärö on kapea ja reidet vielä sellaiset että 2bw etukyykyt tulevat pohjista mukavasti niin onnea vaan housujen etsimiseen jostain Zarasta, voi olla vaikea rasti.
Täytän aikalailla nuo kaikki kohdat ja on kyllä suhteellisen vaikea löytää sopivia housuja yhtään mistään.. Eikä helppoa ole takkien ja paitojenkaan suhteen. Jaan kyllä sen näkemyksen, että vaatteita löytyy kyllä ylipainoisille ja hoikille, mutta välimalleilla on vähän hankalaa, varsinkin jos lihasta on on jonkin verran. Noh, mennään kompromisseilla.

59
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 17.09.11 - klo:18:24 »
Arska ja Jälkiviisas: Joo, solmio olisi voinut kyllä olla tummempi/värikkäämpi. Päädyin nyt kuitenkin Foorumin klubisolmio -ketjun innoittamana tuollaiseen parjattuun logosolmioon. :P Tuon takin kanssa minun on vaikea nähdä muuta kuin (luonnon)valkoista. Oon nössö.

Petuski: Joo, kävelin kyllä. Pyörähdys oli tosin hyvin nopea, joten aika hyvin osuit. Siinä Gummeruksen kadulla?

60
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 17.09.11 - klo:12:25 »

[spoiler]
[/spoiler]

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7