Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - starsailor

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 24
16
Asut ja pukineet / Vs: Pikkutakin oikea istuvuus.
« : 15.04.14 - klo:09:22 »
Mielestäni Tweed näyttää ihan hyvältä ja hartijan ylitys on normaalia ja hyväksyttävää tässä takissa. Kuva selästä kertoisi paremmin onko tarvetta kavennukselle, mutta omat preferenssini tälläisessä paksumpikankaisessa takissa on "suora ja mielummin hieman leveä, kuin tiukka".

17
Yhteiskunta / Vs: Stockmannin Hullut päivät
« : 15.04.14 - klo:09:16 »
Nyt alkoi sitten henkilökunnan Hullut päivät Stockmanilla.

18
Vapaa sana / Vs: Ompelu ja ompelukoneet
« : 12.04.14 - klo:11:33 »
Mistä löysit tuollaista pitkää nahkanauhaa helmaan? Tarvitsisin itse samanlaista omaan takkiini. Tuo hajun poistaminen voi olla hankala operaatio, jos kyse varustelekan kamasta. Itse pesin takin kahdesti 60-asteessa, sitten tuuletus talvella 2-3 viikkoa parvekkeella kovassa pakkasessa. Lopulta pesin vielä etikassa, mutta takin kuivuttua haju oli laimentunut ehkä 70-80% alkuperäiseen. Kun asuntoon tuli sisälle, niin takin pystyi haistamaan 3-4 metrin päästä. Mielestäni kyse on homeesta ym. joka ei lähde pois, joten takki päätyi roskikseen.

19
Laatutori / M: Bugatti mac (46)
« : 01.04.14 - klo:00:02 »
Bugatti mac, koko 46, mutta vähän reilu. Hp. 40e posteineen Suomessa
[spoiler]Bugatin väri on omaan harmaaseen naamani vähän hankala. Siitä syystä takin käyttö jäänyt muutamaan kertaan, mutta muuten pidän laadusta ja materiaalista, joka hylkii jonkin verran vetta. Uutena ostettu 4 vuotta sitten, siitä 3 viimeisintä vaatekaapissa. Puolivuoraus kattaa yläselän ja kädet.

p-t-p:54
helma:54
hartijat:45
selkä:83
hiha:64[/spoiler]

Harris Tweed
takki, koko 38 regular. Hp. MYYTY posteineen Suomessa
[spoiler]
Vanha ja käytetty, mutta vielä hyvässä kunnossa. Todennäköisesti olen takin omistaja nro 23. Hieman liian pieni itselleni, siksi myyn pois. Haluatko sinä olla numero 24? Edit. Koko on siis brittien 38 regular ja laid flat mittat hieman aluksi ilmoittamaani suuremmat

p-t-p: 53
vyötärö:49
helma:51
hartijat:45
selkä:77
hiha:62

[/spoiler]

Diesel nahkatakki, koko M, hp. Special price only for my special friend
[spoiler]Tämä takki herätti pienoista kohua aikanaan kahdesta syystä: 1. siinä on vasemmalla puolella Diesel-logo ja salama, josta joku on saanut päähänsä etäisiä natsisympatioita. No, toisaalta takkihan on armytakin versio poletteineen. 2. siinä on sisäpuolella taskuna nahkainen pistoolikotelo. Tästä syystä takki on ns. priljantti! Oikeasti se on erittäin hyvälaatuinen takki, mutta valitettavasti itselleni liian pieni, enkä kehtaa enää pitää. Ostettu 6 vuotta sitten... kröhöm... uutena... kröhöm... Dieselin liikkeestä. Turkissa tehty lampaan nahasta.

p-t-p:50
helma:48
hartijat:43
selkä:64
hiha:68

[/spoiler]

20
Mistä Otter olet saanut tietämyksen projektin suhteen? Tuo näyttää kyllä vähän ammattimaisemmalta kuin satunnainen "Päätin tehdä itse kengät" projekti.

21
Tosi iso peukku tuosta kenkäprojektista! Olen kanssa itse haaveillut dessumallin tekemisestä, koska senhän voi tehdä 3 palasta, jotka voi aluksi mallintaa esim. farkkukankaasta. Projekti on kuitenkin tyssännyt siihen, että nahan ompeleminen/työstö ilman kunnon työkaluja (mistä tuossa on hyvä kuva) on älyttömän vaikeaa.

22
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« : 18.02.14 - klo:22:58 »
...vielä liima/GW kenkiin, niin jälkimmäiset paitsi tikataan, niin myös liimataan. Tikkaus antaa periksi nopeasti, mutta liima pitää kengän yhdessä. Tai tikkaus menee rikki, mutta sekin kyllä vielä osittain pitää kengän rakenteen kunnossa. Aika vähän nykyjään käytetään perinteisiä valmistusmenetelmiä army tai retkeilykengissä, jotka joutuvat varmaan kovimpaan vääntöön kaikista jalkineista ja kostuvat, sekä likaantuvat huolella. Jos valmistustapa olisi niin paljon huonompi kestävyyden kannalta, niin siihen ei oltaisi siirrytty.

23
Kulttuuri / Vs: Mitä katsoit viimeksi?
« : 11.12.13 - klo:10:51 »
Gravity tuli kanssa käytyä katsomassa ja tietyt 2001 avaruusseikkailun fibat löytyy. Ihan hyvä elokuva, mutta nykyhollywoodissa tuntuu olevan mahdottomuus tehdä realistista tieteisseikkailua, koska tässäkin on turhaan lisätty actionia väärällä tavalla, vaikka siihen ei olisi ollut tarvetta.

24
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« : 28.11.13 - klo:12:22 »
Tuollaiset Kavat Ove -saappaat laitoin tilaukseen, koska halvalla lähtee.

Ihan kivan talvijalkineet. Itselläni on kokemusta tuon merkin lastenjalkineista, jotka on mielestäni erittäin hyvin tehtyjä. Kokonaan kasvisparkittua nahkaa kumipohjalla. Olenkin miettinyt, että saako niiltä myös miesten jalkineita, mutta tuossa vastaus.

25
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« : 21.11.13 - klo:14:23 »
Red Wingien pohja ei ole pitävä ja tuo valkoinen on suorastaan vaarallinen. Se kuvioitu vibram pitää lumisohjossa, mutta ei jäisissä olosuhteissa. Lämmön kannalta olisi lisäksi parempi, jos kengässä olisi oma sisävuori, jolloin ulkokerroksen ja sisävuoren väliin muodostuu pieni tila, joka vähän eristäisi ja sitten vielä paksummalla sukalla saisi lisälämpöä. Nuo yksinkertaiset, paksusta nahasta tehdyt, vuorettomat jalkineet ovat kyllä karuja kovalla pakkasella.

26
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« : 21.11.13 - klo:13:49 »
Viimeksi Sokoksella käydessäni huomasin, että Jalakselta oli tullu work boots tyyppinen talvijalkien villavuorella. Ihan riittävän siisti ja varmasti Suomen talveen sopiva. Itse olen vetänyt viimeiset kymmenen talvea Sioux pampas jalkineilla, jotka ovat periaatteessa dessut, mutta niissä on villavuori ja vähän paksumpi crepe-pohja, kuin perinteisissä dessuissa. Niissä pysyy jalat lämpiminä ja pito on hyvä. Kovin syvässä lumihangessa ei nillä pysty kahlaamaan, kun ovat vain nilkkapituiset. Ovat aikamoiset sämpylät, mutta yksinkertaiset ja toimivat.

27
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 29.10.13 - klo:13:58 »
Hyvä elokuva, kannattaa katsoa. Ahdistava ja selvästi punaisen poliittisen aatteen maalaama, mutta tuo irvokkaasti ilmi ihmisen ahneuden ja toisaalta epätoivon.

28
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 24.10.13 - klo:15:58 »
Kashmir on pipoissa kanssa loistava materiaali, jopa hyvin ohut kashmirpipo on lämmin ja se pehmeä materiaali - aah.

29
Asut ja pukineet / Vs: Barbour
« : 16.10.13 - klo:16:37 »
...ja juuri siitä syystä, että se jäykistyy ja tulee erittäin kylmäksi pakkasessa ne allelaitettavat kerrokset myös auttavat vähemmän, kuin jos takin pinta olisi paremmin pakkasta kestävä. Tämä ketju on mennyt vähän siihen suuntaan, että jopa sadetakki on sopiva Suomen talveen, koska sen alle voi aina laittaa lammastaljantakin. Eli, sadetakissa nyt pärjää talvella. Barbourin voi kuitenkin kyllästää hylkeen rasvalla ja laittaa sellaisen sentin kerroksen sitä, niin varmaan tuo jäykistyminen on minimaalisempaa.

30
Asut ja pukineet / Vs: Barbour
« : 14.10.13 - klo:16:11 »
No, voisin väittää, että Barbour ja tikkivuori ei ole mikään Suomen olojen talvitakki, mutta kuten yleensä, niin pakkaskestävyys riippuu enemmän henkilöstä ja asenteesta kuin absoluuttisesta vaatetuksen pakkaskestosta. Täällä laitetaan maaliskuun aurinkosäällä heti kesävaatteet päälle, samoissa oloissa italiassa olisi päällä untuvaparka. Takki on tehty vuoren kanssa normaaliin Englannin talveen, jossa viimevuosien kaltaiset lumiset pakkasäät ovat harvinaisia. Se toimii Suomen syksyssä ja alkutalvessa, mutta ei kovemmilla pakkasilla. Eikö tämä ole ihan loogista?

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 24