Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kisälli

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
136
Asut ja pukineet / Vs: Fere mukana foorumilla
« : 11.05.11 - klo:17:20 »
Onko tarjolla Taylor of Old Bond Streetin partasaippuoita, ja jos on niin mihin hintaan?
Löytyy shaving creamea, sandalwood, Avocado ja Rose Hinta on 12,50

137
Asut ja pukineet / Vs: Fere mukana foorumilla
« : 11.05.11 - klo:12:43 »
Kiitos kaikille palautteesta ja ideoista. Pahoittelut että vastaaminen/kommentointi on kestänyt hiukan pitkään, on pitänyt kevät kiireitä.
 
Kommentoin tässä muutamia asioita:
Feren oma puku tulee Lubiamilta ja on sekä tulee jatkossakin olemaan se meidän aloitushintaluokan puku. Olemme pyrkineet valikoimissamme korkealaatuisiin tuotteisiin ja toistaiseksi emme ole löytäneet edullisempaa näin laadukasta pukua.

Fere puvut maksavat 595,- - 700,- Irtotakit ovat 395,- - 450,- ja housut 145,- - 160,-

Pal Zilerin puvut maksavat 1050,- - 1600,- irtotakit alkaen 780,- housut alkaen 245,-

Isaia puvut 1650,- ylöspäin takit alkaen 1075,- housut alkaen 290,-

Brioni puvut alkaen 2550,- Irtotakit alkaen 2190,- housut alkaen 265,-

Paidat maksavat 85,- -330,- riippuen merkistä

Sitten on tietysti vapaa-ajan puolella Hackettia ja paljon muuta mukavaa asustetta ym. mm. Taylor of Old Bondstreet parranajo tuotteita.

138
Truzzin mittapaitaa emme ole vielä ottamassa, mutta katsotaan ensin niitä valmispaitoja ja mietitää asiaa sitten. Tällä hetkellä meillä on jo T&A mittapaidat, Pal Zilerin mittapaidat ja nyt tästä keväästä asti olemme myyneet Isian mittapaitoja. Isian mittapaita on periaatteltaan samanlainen kuin Truzzi. Tosin tällä hetkellä meiltä puttuu kaulusmallit, joita odottelemme toimittajalta. Isaian hinnat alkaa 225e ylöspäin.

139
Nyt en ulkoa muista tarkkaan, mutta 150-200e väliin. Huomenna laitan tarkan hinnan kun olen sorvin ääressä taas.

Pikkusen muistin yläkanttiin eli 145e

140
Nyt en ulkoa muista tarkkaan, mutta 150-200e väliin. Huomenna laitan tarkan hinnan kun olen sorvin ääressä taas.

141
Miksi Suomessa myydään Turnbull & Asserin ja Truzzin paitoja, muttei Tyrwhittin tai Lewinin?

Yritän vastata tyhjentävästi:

T&A:n ja Truzzin paidoille löytyy pienempi, mutta kuitenkin ostovoimainen kohderyhmä Suomesta. Volyymit ovat pieniä, mutta paikalliselle
liikkeelle ne täydentävät kokonaistarjontaa ko kohderyhmässä (one-stop-shopping). Osta puku, meiltä löytyy paita, solmio ja sukatkin kokonaisuuteen.

Esimerkin paidat lähtöhinnoiltaan kalliimpia, mutta sisältävät myös suureman katteen(jolla maksetaan liikkeen toiminnan kuluja).

Suomessa myydään kuitenkin niin vähän T&A:n paitoja ettemme varmaan koskaan tule näkemään heidän liikettään Suomessa.


CT ja Lewin, itse merkkejä ei ole Suomessa (liikkeissä). Todennäköinen syy pari kommentia aikaisemmin. Tässä kannattaa verrata vastaavan hintaluokan paitoihin ko merkkejä. Stockan oma merkki (en nyt muista mikä), Petrifun, Dressman jne. löytyy Suomesta pilvin pimein. Tarkoitan tällä että kysyntään vastataan ko kohderyhmässä, mutta todennäköisesti CT:lle ja Lewinille on mahdollinen saatava (kannattava liiketoiminnalisti) osuus
liian pieni jotta kannattaa perustaa oma liike.


Mitä tulee tuohon CT:n tai Levinin edustukseen, niin mielenkiintoinen ajatus. Olen aiemmin aika kriittisesti suhtautunut alan liikeideoihin paikallisella tasolla. Syynä ollut lähinnä oma mustavalkoisuus ja arkirealismi :)

Esim CT-tyyppiselle kaupalle voisi löytyä paikkansa PK-seudulla. Siistejä "perustyövehkeitä", kohderyhmä 30-60v "pukumiehet" ja samalla myydään myös vapaa-ajan vehkeet. Mieleen tulee aikanaan UK:ssa NEXT-ketju.

 



 

Muutama syy miksi Feressä on juuri tuo T&A paita on se että niissä on erittäin laadukkaat kankaat. Tekotapa on toinen syy, eli kaulukset ja kalvosimet eivät ole liimattu. Kolmas syy on se että se on vielä niitä harvoja Britti paitoja jotka oikeasti on vielä tehty Englannissa.

Ensi syksynä tulee muuten kaksi paitaa Truzzilta. Otimme niitä kokeeksi, kun saamani testipaidan perusteella vaikuttaa hyvältä ja istuvalta paidalta. Melko paljon käsityötä ja erikoisuuten on mm. eteenpäin käännetty hiha, jolla saadaan parempi liikkuvuus käsille, vaikka paita onkin melko slimmi.

142
En suosittele missään tapauksessa villahousujen pesemistä kotikoneella, vaikka villa sen kestäisikin niin takuuvarmasti vyötärönauha ja polvivuorit kutistuvat. Villa(housukangas), puuvilla (vyötärönauha)ja viskoosi tai kupro(polviuorit) omaavat kaikki erilaisen kutistumisprosentin. Eli kun housut kastelee alkaa polvivuorit kiristämään koska kutistuvat paljon enemmän kuin villa. Yleensä villakin kutistuu jos se joutuu märkänä mekaaniseen rasitukseen, alkaa ikäänkuin huopumaan.

Mitä tulee villan silittämiseen, niin tottakai villaa voi silittää. Tosiaan on hyvä käyttää silitysliinaa, vaikka ohutta valkoista nukkaamatonta puuvillakangasta. Ei kuitenkaan  siis likatahrojen päältä kuten jo mainittiinkin. Itse silitän housujani viikottain, jotta prässit pysyy särmänä.

143
Asut ja pukineet / Vs: Puketumistyylin(i) kohentaminen
« : 12.04.11 - klo:23:09 »
Hyvistä non-iron paidoista olisi tosiaan kiva kuulla lisää kokemuksia. Muistakin kuin CTn. Vai onko CT hintaluokassaan ehdottomasti parasta?

Myös kravattien ja muun pikkusälän (silk knot etc) edullista nettikauppaa voisi suositella. Muualta tilaamalla voisi löytyä kuvioita ja malleja joita harvemmin tulee muilla vastaan.

Non-iron käsittely on yleensä jonkinlainen kemiallinen käsittely joka muuttaa puuvilla -langan tai -kankaan niin että se sulkee kuidun. Eli näin tehtäessä paita ei enää toimi käytössä kuin normi puuvilla. Se ei ime samanlailla kosteutta kehosta, eikä siis kastu pestäessä kuidun läpi. siksi pysyy myös melko siistinä.

Kankaseen saadaan myös samanlaista rypistymättömyyttä aikaiseksi kudonalla. Eli kierretään lankaa tiukemaksi kehrätessä tai sitten kudotaan kangas langoista jotka ovat  esim two ply, three ply tai jopa four ply.  joissa on ohuita lnkoja kierretty toistensa ympärille. Tai sitten vaihdetaan langan kierteen suntaa joka toisessa loimi- ja kudelangassa. Nämä linee niitä hyviä "non iron" paitoja jotka sitten ovatkin hiukan kalliimpia.

144
Niin oikein arvasit, kyllä se villa on parasta arkikäyttönkin. Mitä tulee yleisesti housujen käyttöön, niin samoja housuja kannattaisi käyttää aina vain yksi päviä kerrallaan. Sen jälkeen antaa niiden levätä 2-3 päivää, olivatpa ne sitten puuvillaa tai villaa. Näin housut saavat oieta rypyistä ja haihduttaa sinusta niihin imeytyneen kosteuden. kaikki luonnon materiaalithan rypistyvät kosteana helpommin kuin kuivana. Käänteisesti ne myös oikenevat höyryllä kostutettaessa ja silitettäessä.

Sinuna hankkisin chinojen rinnalle muutamat villakangashousut joita voit sitten vaihdella viikon aikana. Villen mainitsemaa 350g painoista villakangasta ei ehkä helpolla nyt löydä, kun on kesä tulossa ja kevyemmät villakakaat tarjolla. Toiseksi ne on kyllä mielestäni  erittäin kuumat ja raskaat kesällä. Mutta kesäksi suosittelen sinulle hiukan kevyempiä villakangashousuja joita on mukavampi käytää. Tummansiniset ja harmaat ovat hyviä perusvärejä ja vaikka jotkut vaaleammatkin näin keskäksi.

Villakangashousujen hoito on periaattessa yksinkertaista. Käytön jälkeen roikkumaan lahkeista housuhenkariin ja mielellään tuuletus aina kun se on mahdollista. Kun vielä muistaa, että silittää housut aina vähintään edellisenä iltana ennen käyttöä. Villan hyvä puoli on, että se sitoo kosteutta paljon eikä kuitenkaan tunnu "märältä" Eli jos housut silittää aamulla ja laittaa suoraan jalkaan ne voi rypistyä todella pahasti.

 Pesulaan sitten tarpeenmukaan eli kun näyttävät likaiselta tai kangas alkaa tuntua likaiselta. Pieniä tahroja voi aina yrittää poistaa paikallisesti vedellä kostuteulla puuvillakankaalla varovasti pyyhkien. Pienet rasvatahrat poistan ainakin itse apteekista saatavalla puhdistetulla bensalla. Sen kanssa vaan pitää aina ensin kokeilla johonkin "näkymättömään "kohtaan ettei kankaasta irtoa väri.

Tässä muutamia vinkkejä housun ostoon, niin ja kannattaa muuten varmistaa ostohetkellä että housuissa ei ole polyesteriä "polvivuorina" se on ikävän hiostavaa reittävasten.

145
Asut ja pukineet / Fere mukana foorumilla
« : 12.04.11 - klo:22:17 »
Terve foorumilaiset,

Olen lueskellut tätä foorumia aika-ajoin ja kommetoinutkin parikertaa joitan aiheita. Nyt ajattelin sitten ilmoittautua mukaan Feren nimissä.

Eli olen Sami Eklund ja olen työskennelyt nyt Feressä 3 vuotta. Ensin myymäläpäällikkönä ja  elokuusta 2010 alkaen Feren toimitusjohtajana. Ennen Fereä olin Stockmannilla noin 10 vuotta myyjänä ja siitä suurimman osan aikaa mittapukuosaston mittamestarina. Viimeiset 2 vuotta olin osto-osastolla miesten pukuostajan asistenttina.

Koulutukseltani olen markkinointi merkonomi ja vaatturiksi opiskelin Roihuvuoren ammattikoulussa. Olen suorittanut myös vaatturin ammattitutkinnon vuonna -97, joka on 4 päiväinen ammattinäyttökoe. Koe sisältää teoriaa ja työnäytteitä. Siitä myös nimimerkkini Kisälli. Mestarin tutkintoa en ole suorittanut koska tällä hetkellä en suoranaisesti tee vaaturin töitä, kuin omaksi ja ystävien iloksi.

On ollut mielenkiintoista seurata foorumia ja huomata että täällä on paljon aktiivisia jäseniä. Minulle voi esittää kysymyksiä Ferestä, antaa palautetta jota on jo tullutkin  sekä esittää kysymyksiä liittyen mittapukuihin, tilauspukuihin, edustaamimme merkkeihin ym. Vastaan jos osaan,  kokemusta alalta on kuitenkin kertynyt noin 15 vuoden ajalta, eli jotain on tarttunut matkanvarrelta.

Vaatturin ammattiasioita seuraan ja ylläpidän ihan oman mielenkiinnokin vuoksi.  Itse pidän Italialaisesta miesten pukeutumisesta ja arvostan suuresti Italialaista vaatturitaitoa ja tyyliä, niin paidoissa kuin raskaammassa pukeutumisessa.


146
Asut ja pukineet / Vs: Crockett & Jones
« : 12.04.11 - klo:14:29 »
Tietääkö joku, onko Ferestä saatavilla hyllystä tuota Lowndesia mokkaisena / mahdollisuutta tilata ja onko hinta sama kuin tuolla nahkaisella?
Tällaisiin syksyn aurinkoisiin ja kuiviin päiviin nuo olisivat vallan mainiot.


Valitettavasti mokkaista ei ole hyllyssä. Hinta on sama kuin pintanahkaisella eli 439e, uusi hinnasto tuli juuri. Hinnat nousivat järjestäen 20e/malli. Tilaamalla saa, mutta Crockettin toimitus ajat ovat olleet enemmän kuin epävarmat. Jos malli/koko löytyy suoraan varastosta kengät tulee noin 2 viikossa. Mutta jos ne on tuotannossa voi tilausaika olla mitä vain 3 viikon ja 3 kuukauden väliltä. Varsin valitettavaa näin jälleenmyyjän kannalta..

147
Asut ja pukineet / Re: Hübscherin mittapaidat
« : 19.04.09 - klo:09:26 »
Terve Pekka, Oletko ajatellut että Feressäkin voi olla töissä myyjänä vaatturinkoulutuksen omaavia.....

148
Asut ja pukineet / Re: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« : 14.04.09 - klo:16:21 »
Ei taida löytyä kovin montaa vaatturia joka tekee nykyään irtoliinoitetun puvun tonnilla. siitä tonnista kun otetaan pois kankaan hinta (laadukas kangas maksaa) vuori ja muut tarvikkeet. ja jos ne tarvikkeet ovat vielä korkealaatuisia niin ei siinä tonnista vaatturille jää paljon palkaa 40 tunnin työlle.

Mitä tulee toisessa komentissa siihen että mittapuvulla vert. tavalliseen pukuun on vain laajempi kangasvalikoima ja mallivaihtoehtojen lisä. Siihen vois lisätä että mittapuvussa pääsee siis vaikuttamaan lopulliseen puvun ilmeeseen aika paljon, haluaako pukuun kapeat vai leveämmät housut. Haluaako housuista vyötärömallin vai alas jäävän lantiomallin.  Haluaako takista hiukan lyhyemmän niinkuin nyt on muotia vai haluaako klassisen mitan tai vaikka hiukan pidemmän. Jos puvussa haluaa korostaa haritalinjaa tai vaikka tehdä puvusta todella kapeaharteisien.... tämä lista jatkuisi vielä mutta idea on se että mitapuvussa voi vaikuttaa puvun malliin ja siihen "lookin" jolta sitten itse näyttää valmis puku yllään. Näitä vaihtoehtoja ei rekkipuvssa ole.  

Jos ajattelee vielä kankaan osuutta räätälin puvussa ja mittapuvussa niin räätälil joutuu usein maksamaan kankaista hiukan enemmän kuin vaikka pukutehdas koska räätäli tilaa asiakkaalle 3,5 metriä kangasta pukuun ja pukutehdas on ehkä tilannut 150-300 metriä kangasta jolloin kankaan ostohinta on hiukan eri.. eli sekin vaikuttaa puvun hintaan.

Kuten tulla alussa kirjoitin niin mittapuvut esim Pal Zilerit lähtee noin 1150,- ja Brionit alkaa 3150,- Zegnan mittapuku taitaa maksaa alkaen noin 1500,- Ja tämähän on ihan eri puku kuin Z zegna mlliston puku joka on se valmispuku jota Helsingin liikkeissä  on myynnissä. Z Zegna puku on liimakankaalla tuettu ja mittapuku on irtoliinoitettu. Ns Black label puku.
Canali ei käsittääkseni tällä hetkellä tee kuin pituus muutoksia mutta heiltäkin taitaa olla tulossa jossain vaiheessa jonkin asteinen mittapuku.

Armanin puvut ovat myös liimakanas tuettuja ( ainakin olivat vielä parivuotta sitten)  Niidenkin hinta lähtee jostain 1400,-

149
Asut ja pukineet / Re: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« : 07.04.09 - klo:22:13 »
Kyllähän Helsingistä saa liimakangastuettuja mittapukuja  myös muitakin kuin Turon puvut.  En tiedä ainakaan yhtään Suomessa olevaa mittapukuja tekevää tehdasta joka ei käyttäisi liimakangastuentaa. Lisäksi monissa ulkomaisissakin puvuissa on liimakankaita tuennassa, niissä vain on hiukan pidemälle viety se villaliina joka antaa takin rinalle sen muodon. Villaliina on tuotu aina kauluskäänteelle asti sen sijaan että se olisi jätetty siihen kaulus käänteen taitteelle, niinkuin on monissa puvuissa. Se hyöty mikä saavutetaan pelkällä irtoliinoituksella eli niin että ei käytetä liimakangastuentaa on se että puvun etuosa ei menetä ryhtiään vaikka pukua joutuisi pesettämään usein. ja toine asia on että kun oikein hyvään ja hienoon villakankaaseen liimataan toinen kangas kiinni niin se villakangas menettää sen upean laskeutuvuuden ja muutt hiukan "elottomaksi" minun mielestäni. Jokainen voi tietysti sitten itse päättää onko tämä se merkittävin kriteeri mittapuvun valinnassa....


Mielestäni huonojen kokemusten välttämiseksi on hyvä valita ensin muutamia liikkeitä joissa käy aistimassa ilmapiiriä ja kyselemässä niitä yksityiskohtia jotka on itselle tärkeimpiä kun aikoo pukua tilata Voi pyytää saada sovittaa pukua jotta näkee ja tuntee että onko se edes sen tuntuinen kun haluaa. Hyvistä puvuista on liikkeissä  yleensä nähtävillä sellainen "puolivalmistakki" josta näkee takin rakenteet  ja jota voi kysyä nähtäväksi.  Kun on löytänyt mielestään parhaan vaihtoehdon voi käydä sitten tekemässä tilauksen.

Eli kannattaa kysellä paljon niin ei jää harmittamaan ja tule sitten yllätyksiä.

150
Asut ja pukineet / Re: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« : 02.04.09 - klo:22:38 »
Tervehdys kaikille,
Tässä muutamia ajatuksia mittapuvuista ja niiden tilaamisesta. Mielestäni mittatilauspuku on oikein hyvä vaihtoehto tänäpäivänä. Jos puku valmistetaan hyvästä kankaasta ja hyvässä tehtaassa  ja puvun mittaja osaa asiansa mittapuvulla pästään todella hyvään lopputulokseen. mikäli vartalossa ei ole mitää suurempia vinouksia eli vartalo on suht normaali niin hyvä mittapuku on nykyään varteenotettava kilpailija räätälin puvulle. Koska tosiasiahan on että räätälin tekemä puku on juuri niin hyvä kun on vaatturin taidot joka puvun valmistaa ja valitettavasti oikein hyviä vaattureita ei ole paljon.

Tässä  muutama fakta jotka puoltavat mittapukua. Ajatellaanpa nykyisiä Italialaisia villakankaita esim. villalaadut super 150 ja 180, kankaat ovat todella ohuita ja keveitä. Tämä asettaa jo puvun valmistajalle todellisia haasteita. Osata omella ja käsitellä/muokata näin hienoja laatuja vaatii todellista ammattitaitoa ja hyviä työvälineitä jotka ovat oikein säädetty tälläisille materiaaleille. Jos vaikka verrataan Korkealaatuisen pukutehtaan (Zegna "black label" Canali tai Pal Zileri tai oikein huippu valmistajat kuten Brioni tai Kiton. Näillä tehtailla on todella viimestä tegnologiaa ja vain pukujen valmistusta varten kehitetyjä erikois koneita laitteita sekä prässejä joilla pukuja valmistetaan. Sekä Italialaisia kaavamestareita ja räätäleitä joiden tietotaidot ovat huipua.
Vaattureilla on yleensä ompelukone silitysrauta(prässirauta) ja muutama muu kone, jotka harvoin on kovin uusia ja joilla on vaikea saada samanlaista jälkeä ja viimeistelyä. Hyvän mittapuvun valmistus tehtaassa kestää noin 5-8 tuntia. Vaatturi usein ompelee ja purkaa pukua jolloin siihen usein jää "jälkiä"että sitä on "pyöritetty" pitkään. Vaatturin puvun pitäisi syntyä hyvällä vaatturilla 40 työtunnissa
 
Laadukkaat Italialaiset mittapuvut ovat yleensä hartioistaan hyvin keveitä ja todella ohuesti topattuja. Sekä tukiliinoitukset ovat  kevyitä mutta muotonsa pitäviä. Mittapuvuissakin on todella paljon eroja, markkinoilla on jopa pukuja jotka ovat tehty liimakangastuentaa käyttäen,sen sijaan että olisivat valmistettu räätälin työmäisellä tekniikalla irtoliinoitusta käyttäen. näiden hintaerokin on yleensä se joka paljastaa puvun valmistustavan.

Sitten tulee lopputuloksen kannalta tärkeä asia, eli vaatturi tai mittamestari joka pukua mittaa ja sovittaa. Hänen ammattitaito ratkaisee ison osan koko  mittapuku prosessissa. vaatturin tulisi osata kysyä asiakkaan mielipiteet ja halut jotta puvusta saadaan sellainen kun asiakas haluaisi. Otta huomioon asiakkaan vartalon vaatimat seikat jotta puku olisi eduksi asiakaan vartalolle. Toinen seikka on vaatturin taito tehdä puvun tilaus(leikkuohjeeseen oikeat muutokset) Eli osata ammattinsa.

Yhteenvetona voisin sanoa että Laadukkaan pukuvalmistajan mittapuku hyvän ja ammattitaitoisen mittajan luomana on todella hyvä vaihtoehto. Sanoisin että hyvä mittapuku alkaa hinnasta noin 1000€ Alle tämän hinnan ovat puvut usein tehty liimakangastuentaa käyttäen.

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]