Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JMK

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 18
31
Asut ja pukineet / Vs: Pikeepaita ja muut urheilupaidat
« : 05.06.13 - klo:09:22 »
Itse käytän teknisenä paitana adidaksia. Ovat vaan helvetin hyviä ja sitä ei ole vielä kukaan pystynyt muuta todistamalla kieltämään. Teknisesti huippulaatua. Kertoohan siitä sitä käyttävien tour pelaajienkin määrä.

Taitaa olla vähän henkilökohtaisista ominaisuuksista kiinni. Mulla kaikki keinokuituisemmat tekniset vaatteet, jopa antibakteerilliset, tuppaavat keräämään hajua epämiellyttävän paljon. Merinovillaisilla ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia. (Eivätkä sula ihoon kiinni jos erehtyy notskin äärelle joskus. :D)

32
Asut ja pukineet / Vs: Pikeepaita ja muut urheilupaidat
« : 04.06.13 - klo:16:37 »
Ostin sitten männäviikolla elämäni ensimmäisen pikeepaidan (no, jotain nappulana käytettyjä ei kai lasketa?).

Icebreakerin merinovillainen pikee Partioaitasta, oli peräti helppo valita väri kun saatavilla oli vain mustaa. Varmaan paras kesämatkapaita mitä olen ikänä käyttänyt, vaikka mieluusti ottaisin vähän toisen värisen ja vielä mieluummin samasta materiaalista ihan kauluspaidan näköisen, sniff.

Toimii ihan samalla tavalla kuin Icebreakerin et al. merinovillaiset aluspaidat, eli voi käyttää tarvittaessa vaikka viikon ilman että mikään haisee, ja käsin pestynäkin kuivaa nopeasti. Tästä on tiettyjä etuja ihmiselle, joka totesi pelkillä käsimatkatavaroilla ja mahdollisimman keveillä käsimatkatavaroilla kulkemisen tekevän säännöllisestä, ei-firman-maksamasta matkustuksesta noin ziljardi kertaa miellyttävämpää.

Pelasi kohtalaisesti yhteen khakien/chinojen kanssa, irtotakkeja en ole vielä sovitellut. Värivalikoima tietty suppea, mutta jos siihen tulee muutosta niin ostan kyllä toisenkin, hinnasta (75€) viis.

33
Laatutori / Vs: M: Harris tweed-takki n. 52
« : 03.06.13 - klo:13:19 »
Salkku ja MB 149 meni, takki jäljellä. Lisää tulee kunhan jaksan kuvia ottaa.

34
Joo siis mäkin oon kuullut, että ois semmoista kuin "grunge." Voi olla kova juttu! :D

Tuolla Filsonilla on yksi siniruutuinen paita joka on ihan tarkalleen samanlainen mitä yksi (puuvillainen) suosikkipaitani nykyään, ja toinen arvostamallani hyvin hillityllä ruutukuviolla. Nuo metsuripaidat taidan jättää hyllyyn :).

Ville, kiitos viyella-vinkistä. Voi olla että joutuu niiltä poistamaan pari tattersall-paitaa. Tietyistä syistä olisin kyllä kiinnostunut täysvillaisestakin paidasta; jos sellaisten hankintapaikkoja joku tietää, niin arvostaisin vinkkiä.

MUOKS:

Kappas, joku muukin on ajatellut saman suuntaisesti:

http://woolandprince.com

Harmi kun myivät varaston jo etukäteen loppuun, olisin voinut rahoittaa.

35
Salkku ja MB varattu nulaifille. Joo, liian halvalla menee mutta uponneita kustannuksia ei saa laskea :).

36
Hinnat suunnilleen puolitettu ja nosto. Ostakeepa pois niin saan vähän varastoon lisää tilaa.

37
En äkkipäätä löytänyt mitään ketjua missä jaettaisiin kokemuksia näistä vaatekappaleista, joten antaapa tulla. Aiheena siis villakankaiset kauluspaidat, kuten nämä:

http://www.filson.com/products/wool-shirt.12003.html

Taustana tälle se, että poistin taannoin ylijäämäkaupasta villakankaisen, ilmeisesti brittiarmeijan peruja olleen kauluspaidan. Paita osoittautui erinomaisen mukavaksi välikausi- ja matkavaatteeksi, ja siitä rohkaistuneena sijoitin viimein myös merinovillaiseen Icebreakerin aluspaitaan. Parhaita ostoksia pitkään aikaan - äärimmäisen mukava päällä, ja kohtalaisen ahkerasti matkustavalle aivan loistelias valinta: käyttökelpoinen, hajuton ja mukavan tuntuinen vielä viikon yhtämittaisen käytön jälkeen. Matka-arkku keveni justiinsa parilla kilolla...

Nyt ajattelinkin päivittää reissuvaatetuksen kokonaan, mukaanlukien reissu-kauluspaitaosaston, esimerkiksi noilla Filsonin kuteilla tai vastaavilla. Ongelma vain on siinä, että Filson ei toimita Skandinaviaan; pitäisi käydä Kööpenhaminasta edustajalta hakemassa. Suomesta ei tuntunut löytyvän vastaavia kuin Sastan eräilypaita, joten onko kellään mitään muita kirkkaita ideoita tai ajatuksia aiheesta? Saisi olla aika ohut paita, smart casual-tyyliin (mutta miksipä ei myös jonkinlaiseen country gentleman-asustukseen) sopiva.

38
Laatutori / M: Harris tweed-takki n. 52
« : 08.05.13 - klo:11:43 »
EDIT: HINNAT ALAS!

EDIT: poistettu myydyt tuotteet

Jäljellä Stockmannin alunperin valmistuttama takki aitoa Harris Tweediä. Alkuperäinen koko 54C, korjautettu ompelijalla itselleni istuvaksi noin kokoon 52 (186/90 kg). Nahkapaikat kyynärpäissä, avoimet taskut, takahalkio ommeltu siististi umpeen. Ehjä ja siisti. Hintaa naurettavat 40 € 20 € 10 €, tästä vaikka eräilyyn.39
Kaunis elämä / Vs: Miesten kynät
« : 11.03.13 - klo:16:43 »


Olisi yksi läski Meisterstuck eli 149, alunperin kait jossain 80-luvun lopusta/90-luvun alusta (taitaa lukea vielä WEST GERMANY), lyhyen kokeilun perusteella ihan iskukunnossa. Ostin eBaysta kynäkauppiaalta muistaakseni noin 300 euron hintaan. Ei vaan sovi mun käteen. Tarjouksia saa esittää, halvalla lähtee.

Onko tämä fountain, rollerball vaiko ballpoint?Sori pieni viive, tuli muutettua tässä välissä. Toi ylimääräinen 149 olisi mallia fountain.

Kun noita beater-mustekyniä kysyttiin, niin Lamyt ovat siihen tarkoitukseen ihan päteviä. Niistä ainakin Safarit ovat olleet ihan hintansa haukkuneita kapistuksia. Toinen, vähän tyylikkäämpi mutta riskaabelimpi vaihtoehto on eBaysta käytetty Parkerin Duofold (sotienjälkeinen mallisto). Nämä ovat tosin eri eteviä kyniä ihan millä tahansa mittarilla. No, yleensä vastaan tulevat terät ovat kyllä aika leveää jälkeä tekeviä.

40
Kaunis elämä / Vs: Miesten kynät
« : 15.02.13 - klo:21:20 »
Onko arvon keikareilla vinkkejä mistä kannattaisi lähteä hankkimaan perus(tylsää) Montblanc Meisterstuckia? Merkin oma verkkokauppa kiinnostaa ilmaisen kaiverruksen takia mutta tilaus pitää hoitaa UK proxyn kautta. Amazonin arvosteluja lueskellessa moni tuntuu ostaneen kynänsä noin puoleen hintaan jostain muualta, ja tämän hintaluokan kynässä tuo säästö on jo aika merkittävä.On. Meikältä :D.

Olisi yksi läski Meisterstuck eli 149, alunperin kait jossain 80-luvun lopusta/90-luvun alusta (taitaa lukea vielä WEST GERMANY), lyhyen kokeilun perusteella ihan iskukunnossa. Ostin eBaysta kynäkauppiaalta muistaakseni noin 300 euron hintaan. Ei vaan sovi mun käteen. Tarjouksia saa esittää, halvalla lähtee.

41
Laatutori / Vs: Laatutorin palauteketju
« : 13.11.12 - klo:11:21 »
Alex Entwistle toimitti peräti kolme paria kenkiä oikein kiitettävästi. Julkinen kiitos vielä niistä Lobbeista, kävi juuri niinkuin ennustin ja niistä on nyt tullut uudet suosikit :).

42
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 13.11.12 - klo:11:19 »
Vaikka olenkin tälläinen luiskaotsainen ja muutenkin matalamielinen teknokraatti jolle runous ei juuri aukene, niin joskus lukaisin Iliaan. Ensimmäiset n. 50 sivua pitää kahlata läpi ihan ajatuksen kanssa ja selityksiä ahkerasti tavaten, mutta sitten kun tarinaan pääsee sisälle, niin huomaa, miksi tuota pidetään yhtenä maailmankirjallisuuden suurimmista klassikoista. Suosittelen vaivannäköä. Vaikka se lasten versiokin on kyllä hyvä, hyllystä löytyy sekin :).

Eläkepäivien tavoitteena on lukea sekä Ilias että Odysseia alkukielellä...

Tällä hetkellä menossa, TV-sarjan innoittamana, George R.R. Martinin Song of Ice and Fire-setti.

43
Itselläni on kokemuksia aika oudosta ja luultavasti harvinaisesta vaivasta. Jos käytän yhtä tiettyä kenkäparia liian usein, varpaanniveliin iskee pahimmillaan kävelemisen estävä rasitusvamman kaltainen. Kengän pitäisi olla riittävän iso, eivät purista, eikä saman valmistajan samalla pohjalla oleva samankokoinen toinen kenkämalli aiheuta vastaavaa. En tiedä onko muilla vastaavia kokemuksia.

44
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 12.10.12 - klo:18:08 »
Palatakseni näihin apurahatutkijan budjetille sopiviin varusesineisiin, sorruin hetken mielijohteesta Lacon Miyota-koneistoiseen:

https://shop.laco.de/en/Navy-Watch/Navy-Miyota-Luminous.html

Hirmuinen jötikkä ranteessa (40 mm, paksuuttakin on täysi sentti) mutta jokin siinä vaan viehätti.

45
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 10.10.12 - klo:13:37 »
Tuli napattua Sierra Trading Postin nettialesta Fjällrävenin Reporter-takki. Sisäinen hippini pääsee kohta valloilleen, seuraavaksi on varmasti vuorossa Känken-reppu.

http://www.sierratradingpost.com/fjallraven-reporter-lite-travel-jacket-upf-50-plus--zip-off-sleeves-for-men~p~4928v/?filterString=mens-jackets-and-coats~d~142%2F&colorFamily=07

20% lisäalen kanssa kohtuullinen hinta, vaikka postikulut olivat kovat ja tuosta taitaa alvit joutua maksamaan.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 18