Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Partasuti

Sivuja: [1] 2 3 ... 124
2
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 30.07.22 - klo:16:47 »


Henry James: The Portrait of a Lady

Lukija pudotetaan heti alussa suoraan brittiläisen maalaisidylliin.

Under certain circumstances there are few hours in life more agreeable than the hour dedicated to the ceremony known as afternoon tea.

Paikalle pöllähtää nuori nainen Amerikasta ja loppu pyöriikin hänen ympärillään. Kovasti yritetään saada kosimista tapahtumaan. Toisinaan onnistutaan, mutta aika usein ei. Eikä lopputulos ole kummassakaan tapauksessa ihanteellinen.

Kirja julkaistiin ensimmäisen kerran 1881 ja tämä versio on vuodelta 2012. Juoni sijoittuu yläluokan maailmaan ja sen kautta tarinaa kerrotaan. Mieleeni tulee aina näitä lukiessani, että edes ylimmällä luokalla ei tuohon aikaan ollut käytettävissä sähköä tai juoksevaa vettä, tai edes autoja. Mutta muutoin ihmiset olivat sivistyneitä. Vaikka Englannista aloitetaan niin merkittävä osa tapahtumista sijoittuu Roomaan. Ja jo silloin menneen valtakunnan raunioita käytiin turisteina ihmettelemässä. Luulen kuitenkin, että turismi oli tukevasti ylemmän luokan harrastus.

Tarina ei ole onnen kertomus. Jokainen on enemmän tai vähemmän vankeina elämässään. Etenkin naiset. Kirja on yllättävän nykyaikainen tyyliltään. Se jopa sisältää suuren juonenkäänteen lopussa. Tällaisia ei ole tottunut näkemään klassisessa kirjallisuudessa. Kertomuksen yleistunnelmasta tulee mieleen Juhani Ahon Papin rouva.

Lopuksi pakollinen vaatekuvaus.

He was dressed in the loose-fitting, heterogeneous garments in which the English traveller in foreign lands is wont to consult his comfort and affirm his nationality; and with his grey eye, his bronzed complexion, fresh beneath its brownness, his manly figure, his modest manner, and his general air of being a gentleman and an explorer, he was such a representative of the British race as need not in any clime have been disavowed by those who have a kindness for it.

3
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 25.07.22 - klo:15:43 »
Ei sinne iltapäivälehtien kommenttiosioon kannata mennä.

4
Hieman liian isoja ovat, muuten olisivat olleet kivoja.

5
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 17.06.22 - klo:17:46 »


Olisiko jo Sommartider, hej hej?

6
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 13.06.22 - klo:15:31 »


Näyttää hieman siltä, että tänään oli hienostelumaanantai.

7
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 09.06.22 - klo:15:37 »


Rentoudellista torstaita kaikille vain.

8
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 28.05.22 - klo:09:47 »
https://www.instagram.com/p/CdyDUiPthIq/

Lisää keikariainesta foorumille. Mikäli kaverin elämäntyyli kiinnostaa niin hänen autonsa on kaupan.

https://www.copart.fi/lot/50166703

9
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 19.05.22 - klo:18:32 »
https://lifehacker.com/throw-your-neckties-in-the-damn-garbage-already-1848936151

Tällaisen löysin satunnaisella surffauksella. Heti toisessa kappaleessa kerrotaan homman juoni.

[Neckties] are bad for you as an individual and bad for society as a whole, and once you separate yourself from their cultural meaning and baggage and look at them objectively, they’re as silly as spats.

Vaikka teknisesti olen samaa mieltä, olen käytännössä aivan eri linjoilla.

Ensimmäinen kommentti kertoo olennaisen.

I believe that this is, by far, the dumbest article that I have ever seen on Lifehacker.

10
https://www.instagram.com/p/CTEelw_qp81/

Tämä kaveri on varmaan menossa keikaritapaamiseen.

11
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 29.04.22 - klo:17:18 »


Jouduin sitten vetämään talvitakin uudestaan ylle vaikka olin jo laittanut sen säilöön.

12
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 23.04.22 - klo:15:28 »


Marcel Proust: In Search of Lost Time - Volume 6, Finding Time Again

Olen lukenut Proustia ja maailma ei ole enää entisensä. Kirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1927 ja tämä versio on painettu vuoden 2003 jälkeen.

Ensimmäiseksi huomasin, että tämä on kuudes osa kirjasarjasta. En ole todennut tätä kaupassa. Mietin siksi, että pitäisikö lukea ne viisi ensimmäistä osaa ensin. Ei tarvitse, juoneen pääsee sisään pelkästään tämän kirjan avulla sillä juonta ei varsinaisesti ole. On siellä tietenkin jonkinlaisia tapahtumia taustalla, mutta kirjan ideana on enemmänkin välittää kertojan tuntemuksia hänen ympärillään olevista ihmisistä. Ja usein vielä tavattoman pitkin lausein.

Robert would redden, see Gilbert's sad, disdainful smile, extricate himself with some harsh words to the blunderer, return ahead of his wife and send her a despairing note in which he would claim to have lied in order not to upset her, so that when she saw him leave for reasons he was unable to explain to her, she would not think he did not love her (all of which, despite being written as a lie, was actually true), and would then send to ask if he could come to her room, where, partly in real distress, partly out of exhaustion at his life, and partly in a pretence that grew daily more outrageous, he would sob, drench his face in cold water, speak of his imminent death and sometimes throw himself on to the floorboards as if suddenly taken ill.

Juoni sijoittuu Pariisiin, ensimmäisen maailmansodan aikoihin siihen 1910-luvun loppuun, sikäläiseen ylempään seurapiiriin. Olin juuri aloittanut kirjan lukemisen kun tieto Venäjän hyökkäyksen tuli julki. Tämä antoi hieman liiankin todentuntuisen vivahteen kirjan kerrontaan.

Koska kyse on seurapiiri-ihmisistä, eivät he osallistu sotaan, mutta uhkan henki on vahvasti läsnä heidän arjessaan. Ilmahyökkäykset, valojen sammuttaminen ja pula kaikesta haittaa myös rikkaiden arkea.

Myönnän kirjan olevan hieman liian vaikeatajuinen minulle. Ehkä minussa ei ole riittävästi älykön virkaa. Siksi ei ole vaikeaa jättää loppuja osia lukematta.

Lopuksi pakollinen vaatekuvaus.

Strangely enough, the phenomenon of old age seemed in the way it operated to take account of some social customs. There were great noblemen, for instance, who had always been dressed in the plainest alpaca and worn old straw hats which an ordinary middle-classa man would not have been seen dead in, who had aged in the same way as the gardeners and the countrymen among whom they had spent their lives.

13
Klassinen etäisyys näyttäisi olevan noin 4 cm, joten ei tuo Suitsupplyn vakiomitta niin suuri ole. Jos hihan pituutta täytyy kasvattaa, voi se muodostua liiaksi.

14
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 01.04.22 - klo:15:51 »
Carminat.

15
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 31.03.22 - klo:16:45 »


Olin ollut jo siinä uskossa että kevät olisi tulossa, mutta ilmeisesti luonto päätti järjestää pakkasaamuja vielä. Otin ylleni tämän Cornelianin ulsterin, jota en varmaan ole käyttänyt pariin vuoteen.

Autotarvikeliikkeessä melkein ehdin myös ottaa jo kesälaatuista tuulilasinpesunestettä kunnes valitsin pakkaslaadun sen sijaan. Toistaiseksi ongelmat on vältetty.

Sivuja: [1] 2 3 ... 124