Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Laurentius

Sivuja: [1] 2 3 ... 155
1
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 28.01.23 - klo:19:59 »
Kovinkaan aktiivisia eivät nämä foorumit nykyään ole, mutta mainittakoon täällä silti että Sauman alesta tuli tänään poistettua kaksi Gran Sasson neuletta. Perusfilosofiani on, että koskaan ei ole liikaa sinisiä neuleita kaapissa ja käytössä.

2
^Ystävämme Alhazen sanoitti sen mitä itsekin mietiskelin: tasku ei ole taskuliinaa varten, vaan tasku on takkia varten. Jollei sitä olisi, olisi takki tavallaan muotopuoli. Se on nykyään visuaalinen elememtti, ja taskuliina siinä jo lisäkoriste ikään kuin.

3
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 05.01.23 - klo:14:42 »
Bordeaux, Vemuli ja JAMO tarjoavat hyviä ja fiksuja kommentteja tämän hintaluokan kelloja ajatellen.

Laatumielessä Seiko ja Orient todennäköisesti tarjoavat parasta bang for the buck näissä kategorioissa kun puhutaan uusista kelloista.

Kun mukaan otetaan myös käytetyt kellot, sekä ennenkaikkea vintagemallit, löytyy valinnanvaraa, tyyliä ja laatua ihan toisessa mittakaavassa. Silloin tosin on kellon kunnosta riippuen huomioitava mahdollinen huoltokustannus. Facebookin Kelloharrastat -ryhmässä on joka sunnuntai ns. Myyntipuu, johon ilmestyy mittava määrä kelloja myyntiin harrastajilta. Hintahaitari muutamasta kympistä kymppitonneihin. Sitäkin kannattaa seurata!

Itse vintagekellojen (50-60 -luvut) sekä myös modernien harrastajana uskallan sanoa että asiallisesti pidetty ja huollettu 50-60 vuotta vanha Omega, Longines, tms. on tavallisena arjen ajannäyttäjänä yhtä luotettava ja varmatoiminen kuin mikä tahansa uusi mekaanien kello. Tyyliä ajatellen on toki makukysymys, mutta omasta mielestäni peittoavat mennentullen uudet 500-1000€ kellot.

4
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 05.12.22 - klo:17:33 »
Katselin tällä viikolla tuon J&M:n sivustolla, millaisia malleja nykyisin myyvät. Sanonpa, että kauas on firma pudonnut loiston päivistään, ja valmistuskin Intiassa tai Kiinassa tai muuten kaukana.

Ikävä kyllä, juuri näin. Toisaalta nykyinen alentunut laatumaine on ehkä johtanut siihen, että ebayssa NOS- vintagemallien hinnat ovat varsin kohtuullisia.

Kelpuutan itselleni vain menneen ajan Made in USA -malleja, ja niistä Aristocraft ja Crown Arostocrafteja. Ensimmäiset J&M:ni ostin nuorena miehenä uutena amerikoista v. 1996, ne ovat Optima-mallistoa mutta olivat edelleen Made in USA (silloin en tosin osannut ajatella asiaa noin, olin vain lukenut jostain että J&M on "the presidents shoe" joten siksi minullekin piti saada).

J&M:n lesti on jostain syystä minulle täydellinen - holvikaaren tuki ja lestin muoto tekevät näistä minun jalkaani sopivimmat laatukengät.


5
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 04.12.22 - klo:13:05 »
^Nope. BB.

Ja aina kun ebaysta löytyy iskemätön tai lähes iskemätön pari Aristocrafteja oikeassa koossa ja huokeaan hintaan, on iskettävä kiinni!

(vaikka ei olisikaan mitään tarvetta...)6
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 19.11.22 - klo:10:54 »
Enpä tiedä mahtaako olla paljoakaan varsinaista tarvetta, mutta Sulo Vileniä vapaasti lainaten: kun halvalla sai ja NWT.

Ja kukaan ei varmaankaan arvaa valmistajan nimeä… 😁
7
^Vaikke juuri Jyväskylän kohdalla menekään, ja jaosta on jo 700 vuotta on Pähkinäsaaren rauhan raja yhä suuri jakolinja Suomessa.

8
Kaunis elämä / Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« : 23.09.22 - klo:15:08 »
En ollut itse täysin vakuuttunut Kyrön Pinkistä, mutta minähän olenkin jäärä traditionalisti. Sitävastoin ranskalainen Citadelle -gini, jota Alkosta on viime aikoina saanut, on miellyttävä uutuus ja yllätys.

9
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 10.09.22 - klo:18:58 »
Tämä on muutaman viikon takaisista hääjuhlista. Herrainpukimon mtm -takki ja -paita, Brooks Brothers -solmio, Cheaney-kengät, markettihousut, pahvitönikkäviini. Ja niin, Equus Leather -vyö.

Rahalla ja brändeillä ei saa tyyliä jos kantaja on tällainen...10
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 26.07.22 - klo:11:17 »
^voisiko olla toimittajan väärintulkinta ja referointi? Toki uudemmissa kelloissa osien saatavuuden pitäisi olla hyvä, ja etenkin jos on ko. merkin valtuuttama huoltoseppä. Tuo ranneke-esimerkki on varmasti ymmärretty väärin, on aivan tavallista että ihmiset vaihtelee kelloihin muita rannekkeita kuin alkuperäisiä, eikä sen pitäisi millään tavalla koskettaa kelloseppää.

11
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 26.07.22 - klo:08:20 »
Niinpä niin.

"Väärennetyt rannekellot riivaavat kellomarkkinoita – tästä ilmiössä on kyse.

Ongelma koskettaa erityisesti Rolexin kelloja."


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/876d7504-a4b5-460a-98e2-2d1bb63c2514

Ymmärsin jutun niin, että Kellosepänliitto ry:n puheenjohtaja pitää kelloa väärennettynä myös silloin, jos sitä ei ole korjattu alkuperäisillä osilla tai esim. ranneke ei ole ko. valmistajan. Se tuntuu vähän oudolta.  Iltalehden kommenttikenttä saa kyllä pyörittelemään silmiä...

edit. korjattu ymmärrettävämpään muotoon

Iltapäivälehtien kommenttiosastot on tosiaan syytä jättää tyystin huomiotta.

Mutta kelloihin: pitkäaikaisena harrastajana ja etenkin vintagekellojen (esim. 50-60 -lukujen kellot) ystävänä täsmentäisin hieman sitä mitä Kelloseppäliiton pj. mahdollisesti tarkoitti, eli ei-alkuperäisosat kelloissa. Karkeasti voisi tehdä jaottelun viattoman ja tarkoituksellisen välille:

- Vanhan kellon vanha omistaja käyttää kellonsa huollossa, ja kelloseppä vaihtaa siihen osia kuluneiden tilalle (esim. lasi/lasike, nuppi, tms.), ja omistaja jatkaa elämänsä kellottamista vailla sen kummempaa murhetta asiasta. Tämä on käytännön ratkaisu, ja täysin järkevää toimintaa.
- Nippu vanhoja kelloja päätynyt hämärämiehen haltuun, ja tämä koostaa näiden osista muutaman hyväkuntoisen näköisen ja oloisen kellon, mahdollisesti jopa takahuoneessa väsätyn uuden näköisen taulun kera, ja laittaa tämän myyntiin "aitona, erittäin hyväkuntoisena 60-luvun kellona". Tästä käytetään ilmaisua frankenwatch, Frankensteinin hirviön mukaan. Joskus myynti-ilmoituksessa voi olla kuva koneistosta, mutta tosiasiassa sisällä tikittää jotain muuta kuin mitä ilmoituksessa näkyi. Joku saattaa kutsua tuota modaukseksi, mutta hämärämiehen tarkoitus ei ole edes modata, vaan saada ostajat luulemaan että nyt on mahdollisuus saada loistokuntoinen arvostetun merkin vintagekello halvalla. Harrastajalle tämä taasen on myrkkyä, sillä koko pointti on usein siinä, että kello on mahdollisimman alkuperäinen.

Mutta vaikeaksi tämäkin on mennyt, ja ostajana olen entistä varovaisempi ja epäluuloisempi.
12
En tiedä onko tämä yleisen tason systemaattinen puute, vai onko kyse ennemmin pienen markkina-alueen pienestä tarjonnasta, vaiko kenties sitten minun pienestä lättäjalastani, mutta olisihan sitä mukava mennä asioimaan ison valikoiman omaavaan laatukenkiä myyvään kenkäkauppaan, ja löytää sieltä itselleen hyviä jalkineita useisiin käyttötarkoituksiin.

Toki Helsingin alueella voi mennä liikkeeseen A ja sovittaa siellä valmistajan X kenkiä, joissa todennäkäisesti juuri sinun kokoasi löytyy vain parista mallista, ja tämän jälkeen mennä liikkeeseen B sovittamaan valmistajien Y ja Z kenkiä vain todetaksesi että sinulle sopivaa lestiä tai kokoa ei löydy ollenkaan.

Yrityksen ja erehdyksen kautta osaan nyt tilata netistä niin vintage-ebayta kuin uustuotantokenkääkin, mutta mieluiten sovittelisin ja ostaisin kivijalasta.


13
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 10.06.22 - klo:11:50 »
^Tyylikäs kokonaisuus kaikinpuolin, kuten myös ylempänä Bordeauxilla, mutta mistä noin epäluuloinen ilme? :-)

14
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 22.05.22 - klo:15:09 »
Satunnaisena kysymyksenä esittäisin tiedustelun hyvistä nahkamaakareista pääkaupunkiseudulla. Minulla on nahkasalkku, jossa olkahihna. Salkku on ajalta ennen läppäreitä, ja hihna sen mukaisesti ohut. Se alkaa jo oireilemaan pahasti, ja teettäisin mielelläni uuden ja vahvemman olkahihnan, ja niin että nykyisen hihnan soljet siihen.

Kuka/mikä/ketä suutari/maakari tällaiseen, onko ideoita?

15
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 17.05.22 - klo:18:16 »
No niin, edellinen postaukseni kertoi mitä olen ostanut, mutta myyjän kuvilla.

Nyt postaan saman tiedon ikäänkuin uusintana, mutta kustin polkaisun jälkeen kenkien ollessa nyt hallussani.

Laatutavaraa, pelkään vain että inan kapoiset. Täytyy kokeilla ohuilla pukusukilla ja tehdä kunnon kävelykierros. Jollei se auta, pieni levitysprojekti edessä...


Sivuja: [1] 2 3 ... 155