Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - SloBo

Sivuja: [1] 2 3 ... 49
1
Asut ja pukineet / Vs: Charles Tyrwhitt
« : 26.06.19 - klo:21:00 »
Brexitin myötä näyttäisi Tyrwhittin varastosta ainakin osa siirtyneen Krefeldiin Saksaan ja palautukset ovat muuttuneen ilmaisiksi. Tämä oli erittäin mukava asia, sillä tilasin muutaman poolopaidan väärää kokoa, kun en muistanut millaisia telttoja ne ovat mitoitukseltaan.

2
Asut ja pukineet / Vs: Poolopaita
« : 16.01.19 - klo:18:47 »
Kovemmilla pakkasilla käytän joka päivä. Mitä paksumpi, sen parempi.

Villa saattaa käyttäytyä ihon eritteiden suhteen eri tavalla kuin esim. puuvilla. Onhan kyse eläinkuidusta, joka on kehittynyt tahnaiselle isäntäeliölleen sopivaksi. Tummissa neuleissa kyllä hilse näkyy ja hiuksia saa puhdistella, mutta mitään puuvillan kaltaista pinttymistä en ole havainnut.

Joskus villaneuleiden saumat on ommeltu niin, ettei hihojen venyttäminen onnistu. Parempi on ostaa sopiva.

3
Asut ja pukineet / Vs: Pukeutuminen pankeissa
« : 16.01.19 - klo:18:36 »
Hieno kysymys. En muista käyneeni pankissa kymmeneen vuoteen. Vieläkö siellä on ihmisiä töissä?

Suurin osa tuntemistani pankkialalla työskentelevistä henkilöistä on huppariin pukeutuvia ohjelmoijia.

4
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 12.01.19 - klo:21:35 »
Ihmisillä tuntuu menevän toisten mielipiteet voimakkaasti tunteisiin. Itsehän omistan toistakymmentä lierihattua (muutama alennusostos ja käytetty seassa), haluan vielä noin viisi lisää. Silti minusta niiden pitäminen on myös larppausta, mutta larppaan ihan mielelläni.

Larppaus terminä on tässä yhteydessä huomiota herättävää vaatetusnörttimäistä toimintaa, ja kyllä, lierihattu herättää huomiota ja saattaa usein keskusteluun tuntemattomien kanssa. Se, kokeeko sanan negatiiviseksi, asuu ihmisen sisällä.

On myös selviö, että jotkut tyylit sopivat toisille paremmin kuin toisille. Sama koskee lierihattua. Eri malleja sovittelemalla voi yrittää etsiä sopivamman, mutta joillekin se voi olla hankalaa. Ikä ja karisma auttavat kummasti, mutta eivät ole ainoa edellytys.

Rappiosta saa myös olla montaa eri mieltä, itse ajattelen asian mieluummin luonnollisena ja järkevänä kehityksenä. Ensimmäinen klassinen lierihattukin oli varmasti aikanaan muotituote, konservatiivien silmissä modernia rappiota.

Jokainen tyylillään. Tänään en larppaa, minulla on pipo ja barska.

5
Asut ja pukineet / Vs: Laadukas T-paita
« : 26.11.18 - klo:09:57 »
Kuivauskaappi voisi olla ratkaisuna useille sopiva. Sellainen voisikin olla kätsy, hmm.

6
Asut ja pukineet / Vs: Laadukas T-paita
« : 26.11.18 - klo:09:27 »
Kuivausrumpu kuluttaa vaatteita eikä siitä pääse yli eikä ympäri. Eikä tarvitse olla raketti-insinööri  jotta ymmärtää miksi. Hankaus, mylläys ja taivuttelu vain ja ainoastaan irrottaa materiaa kappaleista ja osa siitä kuuluu tässä tapauksissa vaatteen rakenteeseen. Vaatteen kuituihin ei varmasti myöskään akkumuloidu yhtään mitään hyödyllistä rummussa.

Jos niin kuin tekee pientä arviota siitä, kuinka paljon kuidut hinkkautuvat toisiaan vasten ja vääntyilevät rummussa vs. käytettäessä, niin veikkaisin yhden mylläyksen vastaavan vuosikausien käyttöä. Oikeastaan vaatteet eivät päällä ollessa kulu juuri muualta kuin tietyistä pisteistä.

Se, että tämä asia olisi jotenkin väärinkäsitys tai vanhaa tietoa, ei pidä paikkaansa. Asiasta löytyy ihan muutamankin vuoden takaa tutkimuksia, joiden lopoutulema on aina sama: erittäin haitallista vaatteelle. Esim. https://www.reviewed.com/science/how-dryers-destroy-your-clothes.

Vain ja ainoastaa laitevalmistajan luovuus riittää keksimään hyviä puolia rummuttamisesta. Se pöly siellä rummun nukkasihdissä on murskattua kuitua, joka aiemmin piti sinua suojassa elementeiltä.

Suomessa ilmasto on suhteellisen kuiva ja asuntojen ilmanvaihto on hyvä, joten asuntojen kosteusongelman kannalta pyykin kuivaus ei pitäisi olla ongelma. Se voi jopa ehkäistä jopa asunnon esineiden ravistumista.

Ennemmin sanoisin niin, että jos kosteus on ongelma, on asunto väärin tehty. Ymmärrän toki, että moni asuu ylihintaisessa kanakopissa Kehä III:n sisässä, mutta löytyisikö niistäkin taloista kuivaushuone - se olisi paljon parempi vaihtoehto kuin rummutus

Pölyn määrä asunnossa pidetään kurissa imuroimalla. Laadukkaista pitkäkuituisista teepaidoista sitä ei pitäisi irota, ellei jauha kuituja rummussa atomeiksi.

Tuulettimella voi nopeuttaa kuivamista, jos pyykkitelinettä ei ole mahdollista pitää jatkuvasti esillä. Itselläni on sellaiselle paikka, lämpöpatterin äärellä.

7
Asut ja pukineet / Vs: Laadukas T-paita
« : 24.11.18 - klo:02:22 »
Älkää käyttäkö sitä kuivausrumpua. Se ei todellakaan tee hyvää millekään vaatteelle. Menee energia ja käyttökerrat ihan hukkaan. Pyykkinaru, sitä saa asennettua vaikka katonrajaan. Itseasiassa rummuttelu oli ruksittu yli hyvin monessa kokeilemassani teepaidassa, vaikka varmasti kestäisivät, kun kuiduissa on mittaa ja työn jälki laadukasta.

Näistä kokeilemistani tuo Paul James on juuri sellainen väljempi peruspaita, Merzillä löytyy vähän kaikenlaisia. 100e alkaa olla jo melko kuohkea hinta, mutta eipä tuo juuri noista sea islandeista eroa.

8
Asut ja pukineet / Vs: Laadukas T-paita
« : 19.11.18 - klo:13:34 »
Hinnasta, siinä on noin 20 euron ero. Se ribbi on ehdotonta suosikkiani, mutta kyllä se tavallinenkin toimii. Kalliimmissa tuotteissa mainitaan yleensä kankaan painokin, joka on 220g.

Jos tuotetta ei ole eri hintakategorioissa niin sitten en tiedä. Ehkäpä siellä on se paino mainittu.

9
Asut ja pukineet / Vs: Laadukas T-paita
« : 19.11.18 - klo:03:44 »
Olen tehnyt pientä vertailua kohtalaisen laadukkaiden teepaitojen yms. (esim. wifebeaterit ja henleyt lasketaan) välillä ja omaan makuuni parasta on Merz B. Schwanenin paksummat (kalliimmat) paidat. Ne ovat pitkiä ja mukavan lämpimiä. Kuumakalleille ja hiestä kärsiville en näitä siis suosittele, mutta itse vilukissana tilasin sieltä kaapin täyteen. Kalliiksi tuli. Mitään erotiikkaa ja luksusta niissä ei ole, mitä nyt näytän itse kreikkalaiselta veistokselta sellainen päälläni.

Vertailussa on ollut mukana mm. erinäistä LS-puuvilla-alusvaatetta Sunspeliltä, Sea Islandia ja silkki-kasmiria Hanrolta, sekä Englannissa prosessoitua ELS Supimaa Paul Jamesilta.

Hanron Sea Island ja silkki-kasmir ovat jotain, jota voisin kuvitella pistäväni kylmänä päivänä juhliin kauluspaidan alle. Tuotteista henkii laatu, joka ei sovi arkipukeutumiseen kuin lottovoittajille. Ei näitä raaski pitää. Hanron ei-niin-hintavat alushousut sen sijaan ovat surkeita.

Paul Jamesin tavara oli laadultaan hyvää, mutta paidat ovat kaltaiselleni hujopin tyngälle vähän turhan lyhyitä talveen, eikä kangas ole erityisen lämmintä koska se on kudottu tiiviiksi. Suosittelen kyllä lyhytvartaloiselle (tai no, myös keskimittaiselle, suhteessa siis leveyteen), joka ei kaipaa äärimmäisen slimmiä fittiä ja/tai kuumaa vaatetta. En usko, että tämä kuitenkaan millään tavalla viilentää.

Sunspelin tavara oli ohutta skeidaa, mutta voittaa kyllä selvästi kaiken, mitä marketeista löytyy.

10
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 19.11.18 - klo:02:57 »
Lähes onnistui Chapmanin laukun ostaminen Country Attiresta. Tai no oikeastaan onnistui, mutta lähettivät aivan väärän laukun, koska kaupassa oli sama SKU kahdella tuotteella. (Liekö järjestelmän toimittajana Tieto?) Sovin, että lähetän laukun takaisin ja he sopivat maksavansa palautussumman. Jo tässä vaiheessa vähän otti kupoliin - turhaa työtä, nääs.

Vaihto ei asiakaspalautuksissa onnistunut, vaikka palautuslomakkeeseen merkitsin haluavani sen oikean tuotteen, ja vaikka hyllyssä oli tuotetta jäljellä. Palauttivat vain tuotteen hinnan. Kirjoitin lievästi happaman sähköpostin, johon vastattiin parin päivän radiohiljaisuuden jälkeen, ja sain palautuspostikulutkin takaisin, sekä 15% alennuskoodin.

Putiikki valittaa, että heillä on kiirettä asiakaspalautuksissa ja palvelussa, joten annan nyt hetken odottaa, ennen kuin käytän tuon alennuskoodin.

Lohdutin itseäni ostamalla Kate Bushin uunituoreista remasteroiduista uudelleenjulkaisuista vinyylikokoelmat 1 sekä 2 (7 ensimmäistä albumia), koska Internetin mukaan remasteroinnit on tehty huolella ja laadusta tinkimättä, mikä on kyllä sanan remaster -yhteydessä pieni ihme.

11
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 22.10.18 - klo:00:26 »
Kieltämättä onnistunutta tissainia.


12
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 12.10.18 - klo:15:58 »
Niin, jos lentäen liikkuu, on tilanne toinen. Silloin kannattaa suosia pienempiä.
Se saattaa tuo "Flight Holdall" olla aika vankka vinkki.

Yleisesti ottaen kannattaa ottaa reissuun niin vähän tavaraa kuin mahdollista ja niille niin pieni laukku kuin riittää. Olen tähän mennessä kulkenut ihan pelkän salkun kanssa. Sinne sopii läppärin lisäksi pari paitaa, vaihtosukkia ja alushousuja, sekä hygieniakamppeet, mutta ei yhtään mitään muuta. Ajattelin, että edes vähän jotain muuta olisi kiva kuljettaa mukana.

Tuohon sinun säkkiisi taas sopii täydellinen taisteluvarustus, kuukauden muonat sekä tuhkatut isovanhemmat. Puvulle se on silti huono, koska on väärän mallinen.

13
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 11.10.18 - klo:11:15 »
Parin päivän työkeikalle tuo Flight Holdall on enemmän kuin riittävä, mutta kyllähän tuo isompikin käy, jos haluaa laukkuja ruumaan.

14
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 11.10.18 - klo:06:14 »
Chapman Flight Holdallin. Meinasin ostaa nahkaisen, mutta kun Country Attiresta löytyi kankainen alennuksesta hintaan £210, vei se voiton £650 nahkaunelmista. Pitänee käsitellä vähän normaalia rauhallisemmin niin eiköhän kankainenkin minua jonkun vuoden kestä.

Country Attiresta lähti myös alennushintaan Barbourin valtava hygibägi, mutta kenkä- ja hanskaosaston alennukset onnistuin tällä kertaa välttämään.

15


Oli jokunen muukin pari. Tosin, jos tarjous koskee vain noita ikkunapopoja, ovat ne kesän jälkeen varmaan melko kypsää kamaa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 49